شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۷۱

زندگینامه شهید محسن وزوایی (+ بخشی از وصیت نامه)

شهید محسن وزوایی,زندگینامه شهید محسن وزوایی,بیوگرافی شهید محسن وزواییشهید محسن وزوایی دو پادگان مهم جمشیدیه و عشرت‌آباد را تصرف کرد
یکی از نظامیان ایرانی، شهید محسن وزوایی نام داشت. او از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ ایران و عراق محسوب می شد و وظیفه اش فرماندهی تیپ ۱۰ سیدالشهدا بود.

چکیده ای از بیوگرافی شهید محسن وزوایی

نام و نام خانوادگی: محسن وزوایی

محل تولد: تهران

تاریخ ولادت: ۵ مرداد ۱۳۳۹

تاریخ شهادت: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱

محل شهادت: خرمشهر- عملیات بیت المقدس

محل مزار: گلزار شهدای بهشت زهرا در تهران

بیوگرافی شهید محسن وزوایی

محسن وزوایی، زاده ی ۵ مرداد ماه ۱۳۳۹ در محله نظام آباد تهران می باشد. وی در خانواده ای اصیل و مذهبی تربیت شد. او با راهنمایی های مؤثر پدرش( همرزمان آیت اللّه کاشانی) در سال های نوجوانی، به وادی مبارزه رفت.

تحصیلات شهید محسن وزوایی

وقتی که حسن وزوایی، دوره ابتدائی خود را تمام کرد؛ در دبیرستان دکتر هشترودی، تحصیل در دوره متوسطه را شروع کرد و در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۵۵ به تحصیل پرداخت. وزوایی به انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ملحق شد. او در سال هایی که به دانشگاه وارد شد؛ در تشکیلات اسلامی دانشگاه، نقش فعالی داشت. محسن وزوایی از پیشتازان و جلوداران تظاهرات مردمی در سایر تظاهرات از جمله تظاهرات خونین ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ تا ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و ورود امام خمینی( ره) به ایران به شمار می رفت.

پیوستن محسن وزوایی به سپاه پاسداران

در جریان راهپیمایی ضد سیاست های مداخله گرایانه آمریکا در ایران، یکی از نخستین دانشجویان پیرو خط امام( ره) به نام محسن وزوایی، مسئولیتی را در سالگرد تبعید امام خمینی( ره) و همچنین سال روز کشتار دانش آموزان به دست رژیم پهلوی بر عهده گرفت که رهبر انقلاب با تعبیر بدیع« انقلابی بزرگ تر از انقلاب اول» از او یاد میکند. او فورا با تشکیل سپاه پاسداران در تاریخ ۱۳۵۸ خورشیدی هم زمان با کار تبلیغاتی در جمع دانشجویان پیرو خط امام( ره)، به این ارگان نظامی ملحق شد و اموزش های چریکی را در دوره ای فشرده، در سپاه یاد گرفت. او بعنوان فرمانده مخابرات در سپاه به مدت چند وقت فعالیت کرد، سپس مشغول به سرپرستی واحد اطلاعات عملیات شد.

زندگینامه شهید محسن وزوایی,آثاری در مورد شهید محسن وزوایی,شهادت محسن وزواییمحسن وزوایی از اعضای دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود

جنگ تحمیلی

محسن وزوایی با شروع جنگ تحمیلی، به جبهه غرب به صورت داوطلبانه رفت. وقتی که محسن وزوایی به این منطقه رفت، باعث ایجاد تحولاتی شد؛ بگونه ای که مسئولیت محور تنگ کورک تا حد فاصل تنگ حاجیان را بعنوان فرمانده گردان در عملیات سرنوشت ساز پارتیزانی، برعهده گرفت و با کمک هم رزمانش در حمله ای پارتیزانی به مواضع و استحکامات دشمن، موفق به گرفتن ارتفاعات حساس و سوق الجیشی تنگ کورک از تصرف قوای اشغالگر بعث شد.

محسن وزوایی در طول جنگ تحمیلی، مسوولیت های گوناگونی در عملیات های متعدد داشت. او فرمانده ی عملیات« مطلع الفجر» در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۳۶۰ بود و به عنوان فرمانده ی گردان حبیب بن مظاهر و تیپ تازه تاسیس محمد رسول اللّه( ص) در اسفند ۱۳۶۰ انتخاب شد که این گردان در عملیات« فتح المبین»، نوک عملیات بود و وقتی که « تیپ ۱۰ سیدالشهدا» تاسیس شد، فرماندهی این تیپ به او داده شد. همین تیپ، وارد عملیات« بیت المقدس» در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۶۱ شد و با تیپ حضرت رسول( ص) برای اجرای بهتر عملیات، ادغام شد و محسن وزوایی به عنوان فرمانده ی محور اصلی انتخاب گردید.

آثاری در مورد شهید محسن وزوایی

- یک محسن عزیز:

محتوای کتاب یک محسن عزیز، درخصوص مستند زندگی محسن وزوایی می باشد. نویسنده ی این کتاب، فائزه غفارحدادی می باشد. او از نامه هایی برای نخستین بار استفاده کرده که وزوایی برای خواهرش در آمریکا، چندین سال پیش ، ارسال می کرده است.

- ققنوس فاتح:

روایت شفاهی از سرگذشت محسن وزوایی در کتاب ققنوس فاتح، آورده شده است که تاکنون بیش از ۱۱ بار، تجدید چاپ شده است. در خصوص مصاحبه با تلویزیون دوم آلمان در این کتاب، ذکر شده است.

- رؤیای دهم اردیبهشت:

در تالار وحدت، نمایش« رؤیای دهم اردیبهشت» اجرا شده است و موضوع آن درباره ی زندگی محسن وزوایی می باشد. در فیلم ایستاده در غبار، لحظه کشته شدن او و ادغام تیپ ۱۰ سیدالشهدا و تیپ ۲۷ محمد رسول الله، به تصویر کشیده شده است.

وصیت نامه شهید محسن وزوایی,شهید محسن وزوایی,مستند زندگی محسن وزواییشهید محسن وزوایی، نقش فعالی در طراحی عملیات فتح بلندی‌های بازی دراز ایفا کرد

وصیت نامه شهید محسن وزوایی

قسمتی از وصیت نامه محسن وزوایی به این شرح میباشد :« ما نه تنها از شهادت نمی هراسیم بلکه تنها آرزوی ماست. ما در این جبهه ها می بینیم که چگونه خداوند به رزمندگان اسلام، کمک می کند و آن ها را نصرت می دهد و به مصداق آیه شریفه( کم من فئة قلیله غلبت فئة کثیرة)، می بینیم که تعداد محدود لشکریان سپاه اعم از سپاه و ارتش و نیروهای مردمی، موفق به شکست تعداد کثیری از نیروهای دشمن می شوند ... این امت باید نسبت به این مسئله آگاه باشد که از بزرگ ترين خطراتی که انقلاب را تهدید می کند، آفت نفوذ خطوط انحرافی در خط اصلی انقلاب یعنی همانا خط امام است؛ پس با پیروی از خط امام، او را تنها نگذارید که نمی گذارید.

شما امت مسلمان ایران در تاریخ جهان نمونه هستید. تربیت فرزندان شما به نحویست که شهادت از نظر آن ها بالاترین سعادت است و فقط روی پشتوانه الهی حساب می کنند و شکست در این راه، بی مفهوم است. خدا را شاکرم که به من، نعمت زجر کشیدن در راهش را عطا کرد. خدا را از بابت نعمت شرکت در عملیاتی شکر میکنم که برای روشن کردن سرزمین های سرد و بی روح گشته از وجود صدامیان به نور خدایی نصیبم شد و تقاضای من از خدا اینست که در راهش شهید شوم و در زمان جان دادنم در زمره شهدا قرار گیرم. از پروردگارم تقاضا دارم که این بنده ی حقیر و زبون را لحظه ای به حال خود وا مگذارد؛ چون نمیتوانم به غیر از تو به درگاه کسی رو بیاورم.

اللهم ارزقنا شهادة فی سبیلک و اما پدر و مادرم؛ من به پدر و مادرم می بالم که افتخارشان بر پایه نماز و روزه و خلاصه دستورات الهی است. پدرم! یادم می آید زمانی را که صدای فریاد شما در سنین کودکی ام در سحر به منظور نماز در گوشم می پیچید؛ محسن نمازت قضا نشود. امروز هم در گوشم مشابه نوایی دلنشین، طنین می افکند و خدا را از بابت نعمت هایش شکر می گویم. همانگونه که تابحال عمل کرده اید؛ سفارش می کنم که به یاری امام بشتابید و او را تنها نگذارید ...».

شهادت محسن وزوایی

محسن وزوایی، سرانجام پس از مبارزه با دشمنان اسلام و حماسه آفرینی در عملیات هایی از جمله « بیت المقدس» به مدت چندین ماه، در زمانی که نیروهای تحت امر خود را هدایت میکرد؛ در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۶۱ خورشیدی بر اثر اصابت گلوله و ترکش به مقام شهادت، نائل آمد.

مستند زندگی محسن وزوایی,تحصیلات شهید محسن وزوایی,زندگی نامه شهید محسن وزواییمحسن وزوایی بر اثر اصابت گلوله و ترکش به شهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش