دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۴۴ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۳۳۶
نجوم و فضا

احتمال انقراض انسان‌ها تا ۲۵۰ میلیون آینده

نابودی زمین,احتمال انقراض انسان‌ها تا ۲۵۰ میلیون آینده
دانشمندان پیش بینی کردند که انقراض انسان‌ها تا ۲۵۰ میلیون آینده رخ خواهد داد.

دانشمندان انگلیسی در پژوهش جدیدی که با شبیه سازی های رایانه ای انجام شد، به این نتیجه رسیدند که انقراض انسانها احتمالا در ۲۵۰ میلیون سال آینده رخ خواهد داد.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، یک پژوهش جدید نشان می دهد که انسان ها در ۲۵۰ میلیون سال آینده منقرض خواهند شد؛ البته این در صورتی است که بخواهند همین حالا سوزاندن سوخت های فسیلی را متوقف کنند.

شبیه سازی های رایانه ای کارشناسان «دانشگاه بریستول» (University of Bristol) نشان می دهند سیاره ما با یک انقراض دسته جمعی روبرو خواهد شد که تمام پستانداران را از بین می برد.

پژوهشگران می گویند، هرگونه حیاتی که هنوز روی زمین زنده است، در آینده باید با دمای بین ۴۰ تا ۷۰ درجه سلسیوس مقابله کند ولی پژوهش آن ها گازهای گلخانه ای ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی و سایر منابع انسانی را محاسبه نکرده است. بنابراین، تاریخ مرگ ما احتمالا زودتر خواهد بود.

این نخستین انقراض دسته جمعی از زمان مرگ دایناسورها به شمار می رود.

دکتر «الکساندر فارنسورث» (Alexander Farnsworth) دانشیار ارشد دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه بریستول و سرپرست این پژوهش گفت: چشم‌انداز در آینده دور بسیار تیره بنظر می رسد. سطح دی اکسید کربن شاید به دو برابر سطح کنونی برسد. انسان ها به دلیل ناتوانی در دفع این گرما از طریق عرق کردن و خنک کردن بدن خود، همراه با بسیاری از گونه های دیگر از بین می روند.

به گفته پژوهشگران، در ۲۵۰ میلیون سال آینده همه قاره های زمین با هم حرکت می کنند و ابرقاره ای به نام« پانگیا اولتیما» (Pangea Ultima) را تشکیل می دهند. زمین به شکل یک دونات درمی آید که در وسط آن یک دریای داخلی قرار دارد. این دریا تمام آن چیزی است که از اقیانوس اطلس باقی می ماند. اقیانوس آرام، بیشتر سطح زمین را اشغال خواهد کرد.

پانگیا اولتیما تنها یکی از پیش بینی های احتمالی در مورد این موضوع است که ابرقاره زمین پس از گرد هم آمدن تکتونیک های صفحه به چه شکلی درمی آید. تراز دقیق هر چه باشد، دانشمندان مطمئن هستند که قاره های زمین به آرامی با هم ادغام می شوند و یک توده گرم، خشک و عمدتاً غیرقابل سکونت را تشکیل می دهند. براساس این نظریه، فرآیندهای تکتونیکی در پوسته زمین که قاره ها را به هم نزدیک می کنند، به فوران های آتشفشانی مکرر منجر می شوند و انتشار قابل توجه دی اکسید کربن را در جو بهمراه می آورند که سیاره را بیشتر گرم می کند.

یکی دیگر از شکل های کم تر شناخته شده گرمایش جهانی (Global warming)، درخشش طبیعی خورشید است که به طور پیوسته سیارات را داغ تر می کند. دکتر فارنسورث گفت: ابرقاره تازه پدیدآمده به طور موثری یک ضربه سه گانه ایجاد می کند که شامل اثر قاره ای، خورشید داغ تر و کربن دی اکسید بیشتر در جو خواهد بود و به افزایش گرما در بیشتر سیاره منجر خواهد شد. نتیجه این اتفاقات، یک محیط عمدتا ناملایم بدون منابع غذایی و آب برای پستانداران است. دمای گسترده بین ۴۰ تا ۵۰ درجه سلسیوس و حتی شدیدتر از اندازه روزانه، همراه با سطوح بالای رطوبت در نهایت سرنوشت ما را رقم خواهد زد.

پژوهشگران در این پروژه، از مدل های رایانه ای آب وهوا برای شبیه سازی کردن روند دما، باد، باران و رطوبت در پانگیا اولتیما استفاده کردند. آن ها برای تخمین زدن سطح آتی دی اکسید کربن، از مدل های حرکت صفحه تکتونیکی، شیمی اقیانوس و موارد دیگر استفاده کردند تا ورودی ها و خروجی های کربن دی اکسید را ترسیم کنند.

پژوهشگران تأکید کردند، سهم انتشار دی اکسید کربن ناشی از سوختن سوخت های فسیلی را که معمولاً بعنوان بزرگ ترین علت تغییرات آب وهوایی کنونی ذکر می شوند ، در نظر نگرفته اند. آنها به این نتیجه رسیدند که دی اکسید کربن می تواند از حدود ۴۰۰ قسمت در میلیون کنونی به بیش از ۶۰۰ قسمت در میلیون در میلیون ها سال آینده افزایش یابد.

پروفسور «بنجامین میلز» (Benjamin Mills) پژوهشگر «دانشگاه لیدز» (University of Leeds) و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: فرض بر این است که انسان سوزاندن سوخت های فسیلی را متوقف خواهد کرد؛ در غیر این صورت ، ما آن اعداد را خیلی زودتر خواهیم دید.

یافته ها نشان می‌دهند که تنها بین هشت تا ۱۶ درصد از زمین برای پستانداران قابل سکونت خواهند بود اما احتمالا همه گونه های پستانداران از بین خواهند رفت. بدتر از همه این که ابرقاره عمدتاً در نواحی گرم و مرطوب استوایی قرار می گیرد. بنابراین، بیشتر سیاره امکان دارد با دماهای داغ تر از اندازه تحمل بسياري از گونه های پستانداران روبرو شود.

فارنسورث گفت: ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که انسانها تا چه زمانی وجود خواهند داشت. با وجود این، می توانیم حدس بزنیم که چنین دنیایی در آینده برای ما مهمان نواز نخواهد بود.

او ادامه داد: اگر پناهگاه های تحت کنترل محیط زیست با تهویه مطبوع بسازیم، ممکن است بتوانیم زنده بمانیم اما احتمالا باید تاسیسات دیگری را نیز برای تولید مواد غذایی ایجاد کنیم.

یک امید دیگر برای بشریت، شکل گیری تمدن در سیارات منظومه های شمسی دیگر است اما این در حال حاضر فقط یک موضوع علمی-تخیلی به شمار می رود.

فارنسورث گفت: بقای ما به این موضوع بستگی دارد که آیا می توانیم از این سیاره فرار کنیم و اگر نمی توانیم، آیا ظرفیت استفاده کردن از راه حل های مهندسی زمین را برای مدیریت آب و هوا داریم.

این پژوهش در مجله «Nature Geoscience» به چاپ رسید.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
باهمین جنگها ودرگیرها ومریضها مطمئنا نابودی انسانه بهچند هزار سال هم نخواهد رسید
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش