سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۳ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۵۳۷
طبیعت و محیط زیست

طول عمر زنبورها ۵۰ درصد کم شده است

زنبور,طول عمر زنبور
پژوهش خیره کننده دو حشره شناس در" دانشگاه مریلند" نشان می دهد که طول عمر زنبورهایی که در شرایط آزمایشگاهی کنترل شده نگهداری میشوند ، ۵۰ درصد کمتر از طول عمری است در دهه ۱۹۷۰ مشاهده شده بود. فرضیه پژوهشگران این است که تغییرات ژنتیکی در زنبورها ممکن است مسئول کاهش طول عمر آنها باشند.

به گزارش ایسنا، بررسی طول عمر زنبورها میتواند چالش برانگیز باشد. در شرایط واقعی، طول عمر یک زنبور کارگر بسته به پویایی ویژه کندو میتواند متفاوت باشد. درک کلی ما در خصوص طول عمر زنبورها، از چندین پژوهش مهم در دهه ۱۹۵۰ نشات می گیرد. دانشمندان در این پژوهش ها ، زنبورها را پیش از بازگرداندن آنها به کندو برچسب گذاری می کردند.

دانشمندان حدود ۵۰ سال پیش ، مطالعات کنترل شده تری را روی زنبورها شروع کردند و به بررسی طول عمر آن ها در محیط آزمایشگاهی پرداختند. هرچند این آزمایش ها با تجربیات دنیای واقعی همبستگی ندارند ولی میتوانند بعنوان یک زاویه دید استاندارد و ارزشمند در خصوص طول عمر زنبور عمل کنند و توسط سایر متغیرهای محیطی مختل نشوند.

تحقیقات جدید زمانی آغاز شد که" آنتونی نیرمن"( Anthony Nearman) و" دنیس ون انگلسدورپ"( Dennis van Engelsdorp)، حشره شناسان" دانشگاه مریلند"( UMD)، در حال انجام دادن پژوهشی بودند که نشان می داد قند موجود در آب چگونه بر طول عمر زنبورهای محبوس شده تأثیر می گذارد. آنها متوجه شدند که میانگین طول عمر زنبورها در این پژوهش، نیمی از آن چیزی است که در مطالعات مشابه در دهه ۱۹۷۰ گزارش شده بود.

نیرمن و انگلسدورپ، تمام پروتکل های مطالعات قدیمی را تکرار کردند. شفیره زنبور از کندوها جمع آوری شد و سپس، در شرایط قفس مشابه بزرگسالان نگهداری شد اما زنبورهای جدید آنها در مقایسه با طول عمر ۳۴.۳ روزه گزارش شده در مطالعات قدیمی تر، تنها ۱۷.۷ روز زندگی کردند.

نیرمن گفت:وقتی نمودار طول عمر را به مرور زمان ترسیم کردم، متوجه شدم که این اثر زمانی قابل توجه در جریان است. پروتکل های استاندارد برای پرورش زنبورها در آزمایشگاه، تا دهه ۲۰۰۰ رسمی نبودند. شما فکر می کنید که طول عمر آنها طولانی تر یا بدون تغییر خواهد بود زیرا ما در این زمینه بهتر شده ایم اما ما شاهد دو برابر شدن میزان مرگ و میر بودیم.

پژوهشگران خاطرنشان کردند که یک مجموعه پژوهش وجود دارد که نشان می دهد طول عمر زنبورها در چند دهه گذشته کاهش یافته است. در هر حال، این پژوهش در درجه نخست بر شرایط دنیای واقعی متمرکز شده است و عوامل استرس زای محیطی مانند قرار گرفتن در معرض بیماری ها و آفت کش ها را در بر می گیرد. این پژوهش جدید، نخستین پژوهشی است که تمام این متغیرها را حذف می کند و نشان می دهد که امکان دارد بدون توجه به عوامل محیطی، طول عمر زنبور کاهش یابد.

نیرمن ادامه داد :ما زنبورها را درست پیش از اینکه به عنوان بزرگسال ظاهر شوند، از زندگی جمعی جدا می کنیم. بنابراین هر چیزی که باعث کاهش طول عمر آن ها می شود، قبل از آن زمان رخ می دهد. این ایده، یک مؤلفه ژنتیکی را معرفی می کند. در صورتیکه این فرضیه درست باشد، به یک راه حل احتمالی نیز اشاره می کند. اگر بتوانیم برخی از عوامل ژنتیکی را جدا کنیم، شاید بتوانیم تولید مثل زنبورهایی با عمر طولانی تر را ممکن سازیم.

" دیو گولسون"( Dave Goulson)، زیست شناس" دانشگاه ساسکس"( University of Sussex)، این پژوهش جدید را جذاب خواند اما تعدادی اخطار را ذکر کرد که موجب میشوند نتیجه گیری آن قطعی نباشد. او باور دارد که مقایسه آزمایش های کنونی با داده های به دست آمده تا ۵۰ سال پیش دشوار است زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که شرایط آزمایشگاهی بین چنین دوره های متفاوتی مشابه باشند. همچنین، گولسون احتمال می دهد که آفت کش ها به گرده هایی که لاروها می خورند، نفوذ می کنند و از همان ابتدا بر طول عمر زنبورها تأثیر می گذارند.

با وجود این، گولسون معتقد است که این نتایج باید جدی گرفته شوند زیرا اگر درست باشند، نشان می دهند که چیزی حقیقتا نگران کننده در حال وقوع است. گولسون بیان کرد که نمونه های مشابهی از انتخاب طبیعی که به دنبال طول عمر کوتاه تر پدید می آیند، امکان دارد در گونه های دیگر رخ دهند.

وی افزود:انتخاب مصنوعی توسط زنبورداران یا انتخاب طبیعی ممکن است به نفع زنبورهایی با طول عمر کمتر باشد. دانشمندان شاهد این اتفاق در سایر گونه ها هستند. به عنوان مثال ، ماهی" کاد"( Cod) در حال حاضر زودتر و زمانی که کوچک تر است، بالغ می شود زیرا صید بیش از اندازه بدین معناست که ماهی به ندرت آنقدر زنده می ماند که بزرگ شود. شاید عوامل استرس زا در دنیای مدرن مانند آفت کش ها و بیماری ها ، دلیل این مسئله باشند که زنبورها به ندرت برای مدت طولانی زنده می مانند. بنابراین، تکامل آنها ممکن است به معنای یک سبک زندگی" سریع زندگی کن، جوان بمیر" باشد.

نیرمن و انگلسدورپ می دانند که فرضیه آنها در خصوص زنبورهایی که به علت تغییرات ژنتیکی عمر کوتاه تری دارند، هنوز در حد حدس و گمان است.

گام بعدی پژوهشگران این است که دامنه تحقیقات خود را گسترش دهند و طول عمر زنبورها را در مناطق مختلف جغرافیایی بررسی کنند. اگر آنها همچنان الگوهای ثابت کاهش طول عمر را شناسایی کنند، مطالعات ژنتیکی میتوانند تلاش کنند تا دقیقا آنچه را که در حال وقوع است، مورد بررسی قرار دهند.

این پژوهش، در مجله" Scientific Reports" به چاپ رسید.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش