دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۲۰ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۰۹۶
اخبار علمی و پژوهشی

مسؤولان به 'فناوری خلا' نگاه ویژه‌ای داشته باشند/اجرای ۲ پروژه ملی با کمک این فناوری

فناوری خلاء,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
رئیس انجمن خلاء ایران با بیان این که فناوری خلاء به خاطر ارتباط با رشته‌های گوناگون، علاقه‌مندان را به افزایش سطح دانش و آگاهی تشویق می‌کند، گفت: انجام پروژه‌های ملی مانند ساخت شتابدهنده در پروژه‌ چشمه نور ایران و ساخت تلسکوپ انعکاسی برای رصدخانه‌ ملی ایران بدون استفاده از سیستم خلاء غیرممکن بوده است، پس به علت تقاضای زیاد دریافت خدمات فناوری خلاء باید متخصصان و مسئولان نگاه ویژه‌ای به این دانش و فناوری داشته باشند.

فرهاد معصومیان، رئیس انجمن خلاء ایران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سمینار "آشنایی با دانش و فناوری خلاء" که این هفته توسط انجمن خلاء ایران با همکاری دانشکده‌ مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه امیرکبیر  برگزار شد، اظهار کرد: ما از سال ۱۳۸۳ شروع به کار کردیم و علاوه بر برگزاری سمینارهای متعدد، هر دو سال یک‌بار کنفرانس‌های ملی برگزار کردیم. انجمن خلاء در سال ۲۰۰۷ میلادی به عضویت اتحادیه‌ جهانی خلاء درآمد و در سال ۱۳۸۷ شمسی عضو اتحادیه‌ آسیایی اقیانوسیه شد. در دنیا نیز، کشور آلمان از سال ۱۸۵۰ به دانش و فناوری خلاء پرداخته و ما سه دهه است که روی این موضوع کار می‌کنیم؛ اما در آینده، نیاز شدیدی به استفاده از خدمات خلاء خواهیم داشت.

 

رئیس انجمن خلاء ایران هدف از برگزاری این سمینار را آشنایی با فناوری خلاء و کاربردهایش دانست و افزود: در سال ۱۸۵۵ انتقال بسته‌های پستی در لندن و در سال ۱۸۶۱ جابجایی مسافر و بار در آلمان، با سیستم خلاء صورت گرفت. هم اکنون نیز، امارات متحده‌ عربی در حال سرمایه‌گذاری روی هایپرلوپ است که از قطار، سریع‌تر و باصرفه‌تر بوده و با سرعت مافوق صوت حرکت می‌کند و انرژی آن پاک هست و یک جاذبه‌ گردشگری به شمار می‌آید. ضمنا، بزرگترین پخش فناوری خلاء مربوط به نیمه هادی‌ها است و ژاپن، آمریکا و اروپا بیشترین سهم این بازار را دارند.

 

معصومیان در ادامه گفت: فناوری خلاء یک دانش میان رشته‌ای هست که با رشته‌های فیزیک، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و متالوژی، مهندسی برق و الکترونیک، مکاترونیک، مهندسی هوافضا، مهندس پزشکی، صنایع غذایی و داروسازی در ارتباط است. کاربرد خلاء در ایران مربوط به صنایع نیروگاهی، هوافضا، صنایع نفت وگاز، صنایع هسته‌ای، صنایع غذایی و کشاورزی، صنایع پزشکی، نظامی و خودرو است.

 

تولیدترانسفورماتورهای فشارقوی، خازن، پره‌های توربین‌های نیروگاهی و پوشش‌دهی پلاسمایی قطعات نیروگاهی جزو کاربردهای نیروگاهی، تولید قطعات موشک‌ و تولید ماهواره جزو کاربردهای صنایع هوافضا، تولید آلیاژهای خاص صنایع نفتی و ساخت مته‌های حفاری جزو کاربردهای صنایع نفت وگاز، جداسازی ایزوتوپی، فرآوری سوخت‌های هسته‌ای و تولید میله‌های سوخت جزو صنایع هسته‌ای، بسته‌بندی تحت خلاء مواد غذایی، تولید پودر خشک مواد غذایی مختلف و کنستانتره، خشک‌سازی و رطوبت‌زدایی مواد غذایی و تولید پوشش‌های محافظ مواد غذایی جزو صنایع غذایی، تولید ایمپلنت‌های پزشکی، وکیوم‌تراپی، تولید لوله‌های خون‌گیری، MRI، X-Ray و استفاده از خلاء در دستگاه تولید کپسول جزو صنایع پزشکی، تولید سوخت موشک، ساخت لیزر و جوشکاری با تفنگ الکترونی جزو صنایع نظامی، پوشش‌دهی کاسه چراغ‌های ماشین و نشت‌یابی باک، رادیاتور و مخزن روغن ترمز جزو صنایع خودرو است. سایر کاربردهای سیستم خلاء شامل پوشش‌دهی اشیای تزئینی، پوشش بازتاب کننده بر روی شیشه‌های رفلاکس، صنایع عینک‌سازی، شکل‌دهی قطعات پلاستیکی، شیشه‌های دو جداره و صنایع برودتی است.

 

 

رئیس انجمن خلاء ایران در بخش پایانی صحبتهای خود، در مورد فناوری خلاء و وضعیت آن در آینده تصریح کرد: فناوری خلاء به خاطر ارتباط با رشته‌های گوناگون، علاقه‌مندان را به افزایش سطح دانش و آگاهی تشویق می‌کند و آن چه که هرکس با تلاش خود می‌آموزد، تاثیرگذارتر خواهد بود. ضمنا انجام پروژه‌های ملی مانند ساخت شتابدهنده در پروژه‌ چشمه نور ایران و ساخت تلسکوپ انعکاسی برای رصدخانه‌ ملی ایران بدون استفاده از سیستم خلاء غیرممکن است. پس به علت تقاضای زیاد دریافت خدمات فناوری خلاء باید متخصصان و مسئولان نگاه ویژه‌ای به این دانش و فناوری داشته باشند.

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش