
پيامهاي تبريك به شهردار تهران يكييكي از راه ميرسد، از رئيسجمهوری و وزراي او گرفته تا اعضاي سابق شوراي شهر تهران كساني هستند كه انتصاب محمدعلي نجفي را به او تبريك ميگويند و بعد هم وقت ديدار شهردار با بدنه شهرداري است.
شنبه صبح كه هنوز حكم شهردار تهران قطعي نشده بود، او در طبقه آخر ساختمان بهشت ميزبان معاونان شهردار و اعضاي شورا بود و عصر دوشنبه ميزبان شهرداران مناطق ٢٢گانه. نجفی هم چند ساعت بعد در نامهای به رئیسجمهوری اظهار امیدواری کرد که رابطه دولت و شهرداری به ارتباطی کاملا حسنه تبدیل شود.
حكم شهردار تهران بعد از آن همه حاشيهاي كه داشت، سرانجام يكشنبهشب توسط رحمانیفضلی، وزير كشور امضا شد. او از ديروز صبح زود در دفتر كار خود نشست و عصر روز يكشنبه هم با ٢٢ شهردار تهران در مناطق مختلف جلسهاي داشت. دفتر شهردار كه در ١٢سال گذشته تنها روابط و تيره و تار دولتها با شهردار سابق تهران را ديده بود، ديروز شاهد پيامهاي تبريك افراد دولتي و غيردولتي بود و حسن روحاني بهعنوان بالاترين مقام اجرايي كشور يكي از همين افراد بود.
در متن حسن روحاني خطاب به شهردار تهران آمده است: «انتخاب شایسته و قاطع جنابعالی از سوی شورای محترم اسلامی شهر تهران به سمت «شهردار تهران» را که بیانگر کارآمدی و سوابق ارزشمند شما در سطوح بالای مدیریتی و اجرایی است، صمیمانه تبریک میگویم. امیدوارم در پرتو بهرهمندی از خرد جمعی، تدابیر توسعهمحور و نیز همکاری موثر شهرداری و دولت در چارچوب قوانین و مقررات، شاهد همافزایی بیشتر در ساماندهی امور پایتخت کشور و تبدیل آن به شهری توسعهیافته با مؤلفههای فرهنگ اسلامی و ایرانی برای تمامی شهروندان باشیم. توفیق روزافزون شما را در انجام وظایف محوله و خدمت به مردم شریف تهران از خداوند بزرگ مسألت دارم.» محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه هم در پيامهايي جداگانه انتخاب محسن هاشمی و محمدعلی نجفی را به آنها تبريك گفت.
بعد هم پيام تبريك سيدحسين مرعشي از ديگر كانديداهاي شهرداري تهران به شهردار تهران رسيد، آن هم از بيمارستان. او در چند روز گذشته به علت عارضه قلبي در بيمارستان بستري است و البته شهردار تهران هم صبح ديروز به عيادت مرعشي رفته بود. حسن قاضیزادههاشمی، وزیر بهداشت هم كه زودتر از بقيه يكشنبهشب و بعد از ابلاغ حكم نجفي پيام تبريك را فرستاد و از سلامت شهروندان تهراني نوشت: «در کنار مسئولیتهای سنگین، به یقین حوزه سلامت این کلانشهر هم، درایت و تدبیر شما را میطلبد.
شهری که برخی بیمارستانهایش بیش از ٥٠سال عمر دارند؛ کمبود امکانات درمانی در حاشیهاش بیداد میکند؛ نقش آسیبهای اجتماعی موثر بر حوزه سلامت پررنگتر از دیگر نقاط کشور است و در یک کلام، سلامت شهروندانش نیاز به توجه جدیتری دارد. همکاران اینجانب طی سالهای گذشته برای برداشتن گامهایی به سوی شهری سالمتر، طرحهایی را آماده و اقداماتی را آغاز کردهاند. امید که با همراهی جنابعالی بتوانیم این مسیر را با سرعت بیشتری طی کنیم و در حد امکانات دولت و شهرداری، خدمات لازم را به اهالی صبور این شهر که از ری تا دامنههای البرز گسترده شده، ارایه دهیم.» او ظهر روز دوشنبه در نخستين روز كاري محمدعلی نجفی شهردار جدید تهران با او دیدار کرد.
احمد مسجدجامعی يكي از اعضاي سابق و فعلي شوراي شهر هم با اشاره به سابقه حضور وزرا در جلسات شوراي شهر اول اعلام كرد كه حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت را پیگیری خواهند کرد، شهردار تهران باید در دولت حضور پررنگ داشته باشد: «البته این ماجرا دو وجه دارد. وجه اول اینکه نمایندگانی از دولت در جلسات شورا شرکت کنند و وجه دوم این است که ما نمایندگانی از شورای شهر هم بتوانند در جلسه هیأت دولت با توجه به دستور جلسه حضور داشته باشند. البته اینکه از شورا کسی در دولت گذشته شرکت کرده باشد، این کار عملی نشده است که یکی از دلایلش این بود که چون شخصیتی نداشتیم که ضمن همنوابودن با تفکرات حاکم بر دولت، بتواند در هیأت دولت شرکت کند، به هرحال حضور اعضای شورا در هیأت دولت یا اعضای دولت در شورای شهر موضوعی است که به نظرم باید دوطرفه باشد و همینطور چنین تمایلی در دولت هم وجود داشته باشد.
او اين را هم گفت كه در دوره جدید بهطور قطع تعامل بین شهرداری و هیأت دولت بیشتر خواهد شد. حبيب كاشاني، عضو سابق شوراي شهر تهران كه به علت جراحي عمل قلب باز در بيمارستان بستري است، هم ديروز پيام تبريكي براي شهردار تهران فرستاد. دکتر سیدامیرمحسن ضیایی، رئیس جمعیت هلالاحمر هم در پيام تبریک به شهردار جدید تهران به آمادگی هلالاحمر برای آغاز همکاریهای سازنده با شهرداری تهران اشاره كرد.
امید دارم رابطه دولت و شهرداری به ارتباطی کاملا حسنه تبدیل شود
چند ساعت بعد هم محمدعلي نجفي، شهردار تهران به دنبال پیام تبریک رئیسجمهوری به او در نامهای با تشکر از رئیسجمهوری ابراز امیدواری کرد که رابطه دولت و شهرداری به ارتباطی کاملا حسنه تبدیل شود. در متن اين نامه آمده است: «پیام حضرتعالی در نخستین روز آغاز به کار رسمی من در لباس خدمت به شهروندان تهرانی، بسیار دلگرمکننده و امیدبخش بود، از این لطف شما سپاسگزارم.
در چهارسالی که در دولت تدبیر و امید در سمت معاونت رئیسجمهوری و مشاورت، توفیق حضور و خدمت داشتم، از حضرتعالی، بسیار آموختم. امید آن دارم که با راهنماییهای حضرتعالی و همراهی و همکاری دولت محترم، رابطه دولت و شهرداری به ارتباطی کاملا حسنه تبدیل و در پرتو آن تهران بهعنوان «امالقری جهان اسلام»، آبادتر و توسعهیافتهتر گردد و به شهری برای زندگی مطلوب شهروندان تبدیل شود و همه ما بتوانیم خدمتگزار حقیقی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز ایران باشیم.»
شوراي پنجم از شهرداري گذشتهتحقيق و تفحص ميكند
آنطرفتر در ساختمان شوراي شهر تهران هم اعضا و روساي كميسيونها انتخاب شدهاند؛ محمد علیخانی- رئیس کمیسیون عمران و حمل و ترافیک، محمد سالاری مثل گذشته رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی، محمدجواد حقشناس- رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، مرتضی الویری رئيس کمیسیون برنامه و بودجه و زهرا صدراعظم نوری، رئيس کمیسیون سلامت شورا انتخاب شدهاند. روز سهشنبه هم قرار است با حضور مجتبي يزداني، معاون خدمات شهری شهردار تهران عملکرد اين معاونت در صحن شورا بررسی شود.
اما ديروز روزي بود كه محسن هاشمي، رئيس شوراي شهر تهران درباره برنامههاي شوراي پنجم براي كاهش ترافيك و آلودگي هوا حرف زد و تعامل و هماهنگي مديريت شهري جديد با دولت و مجلس. او به فارس گفت كه نخستین اقدامی که صورت گرفته، بررسی مدیریت شهری سابق شهر تهران بوده است: «فهرستی مشخص شده که شورای شهر تهران تاکنون چه مصوبات و لایحههایی داشته است و چه لایحههایی باید در صحن علنی مطرح شود. تعداد کار باقیمانده از شورای قبل مانده که به کمیسیونها ارجاع دادهایم و پس از اتمام بررسی در صحن علنی شورا مطرح خواهد شد.
ابراهیم امینی، نایبرئیس شورا هم موضوع تحقيق و تفحص را مطرح كرده است: «درحال حاضر باید مدارک، مستندات و گزارشات را مشاهده کنیم و با توجه به اسناد و مدارک اگر بهواقع تخلفات مشهود و مستندی را شاهد باشیم، بیشک این مسأله را دنبال خواهیم کرد. هنوز اسناد و مدارک در اختیار ما گذاشته نشده است و بدون دسترسی به اسناد نمیتوان گزارشی دقیق ارایه داد.
پيگيري كميسيون فرهنگي شورا براي نجات خانه خورشيد
در روزهاي گذشته بخشي از حياط و اتاقهاي «خانه خورشيد» كه يكي از مهمترين مراكز كاهش آسيب زنان است، به علت گودبرداري ناايمن تخريب شده است و در نهايت هم اين مركز خدمات اجتماعي بسته شده است، به همين دليل ظاهرا كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر به موضوع ورود كرده است. احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، ری و تجریش هم در اينباره گفت كه با شهردار منطقه ١٢ تماس گرفته است تا مشكل هرچه سريعتر حل شود: «به مسئولان «خانه خورشید»
اعلام کردهاند که در راستای مرمت و دوری از هر گونه خطر احتمالی تا اطلاع ثانونی خانه را ترک کنند اما لازم است که شهرداری تهران هرچه سریعتر نسبت به مقاومسازی خانه اقدام کند، چراکه در این مرکز زنان بهبودیافتهای وجود دارند که حتی نباید لحظهای آنها را به حال خود رها کرد و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران پیگیر مرمت این خانه خواهد بود.»
دستور شهردار منطقه ۱۲ برای نجات«خانه خورشید»
شهردار منطقه ۱۲ تهران هم ديروز از تشکیل کمیسیون رفع خطر درخصوص گودبرداری ملک مجاور خانه خورشید خبر داد: «ملک مجاور خانه خورشید متعلق به مسجد حضرت ابوالفضل(ع) بوده که دارای قدمتی بیش از سهدهه است و به لحاظ وضع غیرایمن است و پس از طرح در کمیته معماری مساجد در معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران، مجوزهای لازم به جهت شروع عملیات صادر شده است.»
عابد ملکی به ايسنا گفت: «مجری مربوطه در اجرای عملیات تخطی داشته و نسبت به ایمنسازی گود اقدام نکرده و این امر متاسفانه خساراتی به خانه خورشید وارد کرده است، به همين دليل کمیسیون رفع خطر تشکیل و مجری مربوطه موظف به اجرای سازه نگهبان و تأمین خسارت وارد شده است. در صورت بیتوجهی نسبت به این موضوع حداکثر ظرف مدت یک هفته شهرداری ضمن برخورد با مسببین، رأسا نسبت به رفع خطر اقدام و موضوع را از طریق مراجع قضائی و نظارتی پیگیری خواهد کرد.»
- 15
- 1