شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۷ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۰۷۸۲
محیط زیست و گردشگری

۱۴۰۲؛ کم‌بارش‌ترین سال در ۸۶ سال گذشته!

میزان بارش‌ ها درسال1402,خشکسالی
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه امسال کم بارش‌ترین سال در ۸۶ سال گذشته بوده است گفت: در مدیریت مصرف باید خیلی کار کنیم و شاه کلید عبور از شرایط حاضر و پیشگیری از شرایط بحرانی فردا، مدیریت مصرف است.

به گزارش ایسنا، مهدی دانشگر، ۱۳ اسفند در مراسم معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی اظهار کرد: تغییر اقلیم موضوع به اثبات رسیده‌ای است که در کشور ما بیشتر خودش را نشان می‌دهد و بایستی برای تغییر اقلیم اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه آورد آبی بارش‌های اخیر در کشور ۲۰ میلیارد متر مکعب بوده است گفت: ممکن است این بارش‌ها ما را به اشتباه بیندازد و تصور کنیم از بحران عبور کرده‌ایم در حالی که به هیچ وجه اینگونه نیست.

دانشگر با تاکید بر اینکه مدیریت منابع آب کشور، حلقه‌ای به هم پیوسته و جدایی ناپذیر است افزود: متاسفانه امسال ۲۵ درصد افت بارش نسبت به نرمال داشته‌ایم. در سه سال گذشته نیز به ترتیب ۱۴، ۱۸ و ۳۷ درصد بارش‌ها نسبت به نرمال کاهش داشته است.

معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: ورودی سد‌ها از ابتدای سال آبی جاری ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته و ۳۵ درصد نسبت به متوسط پنج ساله کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه امسال وارد چهارمین سال خشکسالی شده‌ایم گفت: امسال متوسط بارش در استان مرکزی ۲۷۰ میلی متر بوده و چهار سال اخیر به عنوان خشک‌ترین سال‌های استان مرکزی به ثبت رسیده است.

دانشگر اضافه کرد: ما در مدیریت منابع آب کشور به لحاظ علمی و با بهره‌گرفتن از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا، هر آنچه که لازم بوده را انجام داده‌ایم. هماهنگی در مدیریت آب و برق، انتقال آب از دریا، بحث آب‌های ژرف و استفاده صحیح از پساب در مسیر درستی دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه مجموعه وزارت نیرو از بدنه کارشناسی فوق العاده قوی برخوردار است گفت: اگر همه اقدامات به درستی انجام شود، نتیجه بسیار خوبی بدست خواهیم آورد، ولی در مقابل، اگر مدیریت مصرف را اصلاح نکنیم، وضع همین خواهد ماند.

معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: تا زمانی که متوسط روزانه استفاده از آب در کشور ۲۵۰ لیتر است همین وضع را خواهیم داشت. در دنیا کشور‌هایی داریم که مصرف زیر ۱۰۰ لیتر دارند و باید آن‌ها را الگو قرار دهیم.

دانشگر با تاکید بر تامین آب صنایع از پساب گفت: آب تامین شده از پساب‌ها، آب پایدار است چراکه تحت هر شرایطی همیشه پساب را داریم. قانون گذار و مجموعه وزارت نیرو با اجرای بند ع تبصره ۸ به صنایع خدمت می‌کنند و ما از بدنه اجرایی استان انتظار داریم در کنار ترویج فرهنگ مصرف آب، موضوع ترویج فرهنگ تامین آب صنایع از پساب را تبیین کنند.

علی اکبر اسدی، معاون امور عمرانی استانداری مرکزی نیز با بیان اینکه آبرسانی دغدغه جدی کشور و استان مرکزی است اظهار کرد: امیدواریم مدیریت جدید آب منطقه‌ای به صورت جدی و جهادی کار را پیش ببرد.

وی اضافه کرد: پیگیری مشکل سد ساوه، پیگیری خط انتقال آب از خلیج فارس، تعامل با وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن ملی، تعامل ویژه با آبفا برای استفاده از ظرفیت پساب در استان از جمله انتظارات ما از مدیریت جدید است.

معاون امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: در شهرستان شازند، پتروشیمی و پالایشگاه قرارداد خوبی در رابطه با تامین آب از پساب منعقد کرده‌اند. انتظار داریم صنایع اراک نیز این اتفاق را رقم بزنند.

وی با بیان اینکه پروژه آبرسانی تفرش پروژه‌ای منحصر به فرد در استان بوده است گفت: این پروژه با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌های وزارت نیرو با محوریت آب منطقه‌ای با سرعت بسیار خوبی انجام شد.

عزت الله آمره ای، مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای مرکزی نیز اظهار کرد: آب در استان مرکزی به عنوان محور اصلی توسعه زیربخش‌های صنعتی است بنابراین می‌طلبد به حوزه آب همانند گذشته توجه ویژه داشته باشیم.

وی با اشاره به بسته شدن پرونده چاه‌های زیرزمینی غیرمجاز در استان افزود: با اجرای طرح‌های بزرگ آبرسانی، شهر‌های استان مرکزی برای سالیان سال مشکل تامین آب نخواهند داشت.

آمره‌ای با بیان اینکه به دلیل خشکسالی‌های اخیر، حال سد‌های استان مرکزی در این روز‌ها خوب نیست گفت: ما در یک برنامه پنج ساله تمام ساختمان‌های اداری شهرستان‌ها را نوسازی کردیم.

در پایان مراسم از زحمات عزت الله آمره‌ای تقدیر و تشکر بعمل آمد و حسین اسدی به عنوان سرپرست شرکت آب منطقه‌ای مرکزی معرفی شد.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش