چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۸ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۶۴۴
محیط زیست و گردشگری

آموزش‌های عمومی سفر در شرایط کرونا/ بعد از سفر، ۱۴ روز مراوده نکنید

مسافرت در دوران کرونا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

وزارت میراث فرهنگی آموزش‌های عمومی سفر در شرایط کرونا را در قالب ۷۰ توصیه منتشر کرده در این دستورالعمل آمده اقامت در چادر به اقامت در مراکزاقامتی غیرمجاز ارجحیت دارد.

به گزارش مهر، در توصیه‌نامه و یا دستورالعمل سفر که اتاق فکر و دفتر مطالعات آموزش گردشگری وزارت میراث فرهنگی برای عموم مردم تدوین کرده، ۷۰ اقدام لازمی که باید مسافر قبل از سفر، در حین سفر و پس از سفر انجام دهد، ذکر شده است. در این دستورالعمل کنار هر اقدام و یا توصیه‌ای دلیل آن نیز بیان شده تا مسافر علت مهم بودن این توصیه‌ها را بداند.

در بخش‌هایی از این دستورالعمل آمده: از سلامت اتومبیل خود اطمینان حاصل کنید. علت: کاهش احتمال آلودگی با کاهش مراجعات حضوری به مکانیک در حین سفر.

در سفر ژل ضدعفونی کننده دست به الکل ارجحیت دارد و بهتر است بسته‌هایی با حجم مناسب به تعداد نفرات تهیه شود.

علت: الکل در صورتی که به درستی نگهداری نشود، قابلیت اشتعال دارد، همچنین در صورتی که دست‌ها را مدام با الکل ضدعفونی کنید، منجر به خشکی پوست دست شده و آسیب‌های پوستی افزایش می‌یابد. مراقب پوست دستان خود باشید، از مصرف وسواسی مواد ضدعفونی کننده بپرهیزید و از کرم‌های مرطوب‌کننده نیز استفاده کنید.

در بخش اقدامات لازم در حین سفر نیز آمده است:

همواره فرض را بر این بگذارید که همه چیز آلوده است.

علت: افزایش رعایت مسائل بهداشتی و کاهش احتمال بیماری.

اگر از میز رستوران یا کافی‌شاپ استفاده می‌کنید، از پرسنل درخواست کنید مقابل چشمان شما میز را ضدعفونی کنند، مگر آنکه مطمئن باشید، پیش از شما به درستی ضدعفونی شده است.

علت: میز می‌تواند عامل انتقال ویروس باشد.

افراد مسن بهتر است با احتیاط بیشتری به سفر بروند. توصیه می‌شود سالمندان عمدتاً محیط‌های طبیعی، خلوت و فضای باز را انتخاب کنند.

اگر اقامتگاه رسمی و دارای مجوز در دسترس نبود و یا به هر دلیل تمایلی به استفاده نداشتید، استفاده از چادر در محیطی مناسب و امن ارجحیت دارد. در غیر این صورت تمامی لوازم بهداشتی، شخصی و سایر لوازم و ظروف مورد استفاده خود را به همراه داشته باشید و محیط را با استفاده از اسپری ضدعفونی کننده سطوح کاملاً ضدعفونی کنید.

اگر در حین سفر مشکوک به بیماری شدید درصورت اقامت در هتل، مخفی کاری نکنید و به مسئول هتل اطلاع دهید تا اقدامات بهداشتی و ضدعفونی با دوز بالا را انجام دهند.

در بخشی از اقدامات لازم پس از بازگشت نیز آمده:

پس از بازگشت از سفر تا ۱۴ روز مراودات اجتماعی خود (به ویژه مهمانی‌ها) را محدود کنید تا در صورتی که ناقل بدون علامت هستید، افراد آسیب پذیر درگیر بیماری نشوند.

بعد از سفر، ۱۴ روز مراوده نکنید

مسئولان وزارت بهداشت اعلام می‌کنند که استان‌هایی که پیش از ایام تعطیلات عید فطر، به ثبات نسبی ابتلاء رسیده بودند، دوباره در وضعیت هشدار قرار گرفته‌اند.

مسافرت در دوران کرونا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

روزنامه اعتماد نوشت: اوایل هفته منتهی به تعطیلات عید فطر، مسئولان وزارت بهداشت، به کرات هشدار پرخطر بودن سفر در این ایام را گوشزد و از ساکنان تمام استان‌ها درخواست می‌کردند که حداقل، اگر به حفظ سلامت خودشان بی‌توجهند، نگران بر هم خوردن شرایط در سایر استان‌های گردشگرپذیر باشند و از سوغات بردن ویروس کرونا به این استان‌ها که هنوز هم به شرایط ثبات ابتلاء و کندشدن گردش ویروس نرسیده‌اند، خودداری کنند. متأسفانه نه‌تنها این توصیه از سوی بسیاری شهروندان نادیده گرفته شد، حالا مسئولان وزارت بهداشت اعلام می‌کنند که استان‌هایی که پیش از ایام تعطیلات عید فطر، به ثبات نسبی ابتلاء رسیده بودند، دوباره در وضعیت هشدار قرار گرفته‌اند.

«وزارت میراث فرهنگی به خیل عظیم مردمی که در تعطیلات عید فطر، پا بر تمام توصیه‌ها و خواهش‌ها و اخطارهای مسئولان گذاشتند و راهی سفرهای تفریحی به استان‌های مسافرپذیر شدند، توصیه کرد تا ۱۴ روز مراودات اجتماعی خود را کم کنند تا در صورت ناقل بودن کووید ۱۹، حداقل باقی افراد و اطرافیان‌شان را گرفتار بیماری نکنند.

این توصیه از این بابت درخور تأمل است که اوایل هفته منتهی به تعطیلات عید فطر، مسئولان وزارت بهداشت، به کرات هشدار پرخطر بودن سفر در این ایام را گوشزد کرده و از ساکنان تمام استان‌ها درخواست می‌کردند که حداقل، اگر به حفظ سلامت خودشان بی‌توجهند، نگران بر هم خوردن شرایط در سایر استان‌های گردشگرپذیر باشند و از سوغات بردن ویروس کرونا به این استان‌ها که هنوز هم به شرایط ثبات ابتلاء و کندشدن گردش ویروس نرسیده‌اند، خودداری کنند. متأسفانه نه‌تنها این توصیه از سوی بسیاری شهروندان نادیده گرفته شد، حالا مسئولان وزارت بهداشت اعلام می‌کنند که استان‌هایی که پیش از ایام تعطیلات عید فطر، به ثبات نسبی ابتلاء رسیده بودند، دوباره در وضعیت هشدار قرار گرفته‌اند.

دیروز سخنگوی وزارت بهداشت به دنبال اعلام آمار روزانه از تعداد مبتلایان و متوفیان و بهبودیافتگان جدید کووید ۱۹ در کشور، از بازگشت وضعیت هشدار به ۸ استان کشور خبر داد. کیانوش جهانپور در ارائه گزارش خود گفت: «در فاصله ۸ تا ۹ خرداد امسال، ۲ هزار و ۸۱۹ مبتلای جدید کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و حالا تعداد کل مبتلایان به ۱۴۶ هزار و ۶۶۸ نفر رسیده است. در این بازه ۲۴ ساعته، ۵۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع تعداد متوفیان بیماری به ۷ هزار و ۶۷۷ نفر رسید. تا امروز ۱۱۴ هزار و ۹۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند اما ۲ هزار و ۵۴۷ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. در این بازه ۲۴ ساعته، در ۱۵ استان کشور، فوت مبتلای کووید ۱۹، صفر بوده و در پنج استان فقط یک مورد فوتی ناشی از این بیماری گزارش شده اما وضعیت استان خوزستان، همچنان قرمز است و استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان‌های شرقی و غربی، لرستان، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان و مازندران هم در وضعیت هشدار قرار گرفته‌اند.»

علاوه بر این، معاون کل وزارت بهداشت هشدار داد که وضعیت ابتلاء به کووید ۱۹ در استان خوزستان از میزان متوسط کشوری بالاتر رفته و روند ابتلاء در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه و مازندران هم صعودی شده است. ایرج حریرچی در ادامه این هشدارها، بر ضرورت اجرای تصمیمات منطقه‌ای توسط مسئولان استانی مناطق دچار آمار صعودی بیماری به دنبال مجوز جدید رئیس‌جمهوری برای اعمال محدودیت‌های بیشتر تاکید کرد و اشاره او به دستور دیروز حسن روحانی به وزیر بهداشت بود که در یک گفت‌وگو با عضو کابینه خود، سعید نمکی را ملزم به همکاری با کمیته اجتماعی و امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا و اعمال کنترل و نظارت دقیق بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی در سراسر کشور به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای شاهد رشد ابتلاء به بیماری کرده بود.

رئیس‌جمهوری در این گفت‌وگو و به دنبال ابراز نگرانی وزیر بهداشت از بابت افزایش انتقال ویروس به دلیل سفرهای بین شهری مردم، خطاب به شهروندان هم خواستار آن شده بود که به گونه‌ای به رعایت دقت پروتکل‌های بهداشتی توجه کنند که اوج‌گیری دوباره بیماری به خاطر عدم اصول بهداشتی، بازگشت برخی محدودیت‌ها و تداوم آثار و تبعات زیان بار برای زندگی اجتماعی و اقتصاد را رقم نزند. گزارش منتشرشده در خبرگزاری‌ها به نقل از مسئولان استان‌های مسافرپذیر و دارای جاذبه‌های گردشگری نشان داده که ورود مسافر و گردشگر به این استان‌ها ظرف دو هفته قبل و در روزهای منتهی به تعطیلات عید فطر، تفاوت چندانی با ایام عادی سال نداشته است. مدیر کل راهداری استان مازندران، از ثبت ۱۲ میلیون تردد در محورهای مواصلاتی این استان خبر داده و تاکید کرده که این مقدار تردد، در مقایسه با ایام مشابه سال ۹۸، فقط ۶.۵ درصد کمتر بوده است.

مسافرت در دوران کرونا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

فرمانده پلیس راه استان خراسان رضوی اعلام کرده که در ایام منتهی به تعطیلات عید فطر امسال و با وجود ممنوعیت ورود زایر به حرم امام رضا (ع) تردد در محورهای مواصلاتی این استان، افزایش ۱۵ درصدی داشته. رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان شرقی هم خبر داده که در تعطیلات عید فطر امسال ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو در جاده‌های استان تردد کردند که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است. مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان گیلان هم خبر داده که در فاصله ۳۱ اردیبهشت تا ۵ خرداد، ۵۱۱ هزار و ۳۵۷ دستگاه خودرو وارد استان شده و صرفاً روز اول خرداد، به عنوان پرترافیک‌ترین روز جاده‌ای استان، ورود ۶۲۳ هزار و ۷۴ دستگاه خودرو به استان ثبت شده است. کارشناس مدیریت راه‌های استان همدان هم اعلام کرده که در آستانه تعطیلات عید فطر امسال، تردد خودروها در جاده‌های این استان، نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۵ الی ۲۷ درصدی داشته و صرفاً در یکی از روزهای این ایام تعطیل، تردد ۵۶۳ هزار خودرو در جاده‌های استان ثبت شده است. در حالی که جاده‌های استان سمنان هم از مسیرهای پرتردد به دلیل دسترسی به محورهای استان خراسان رضوی هستند، مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان سمنان هم خبر داده که در ایام تعطیلات عید فطر، دو میلیون و ۱۸ هزار تردد در محورهای مواصلاتی استان ثبت شده است. علاوه بر این، رئیس پلیس راه استان کرمانشاه هم از افزایش ۱۰ درصدی ترددهای جاده‌ای در ایام تعطیلات عید فطر خبر داده و مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل هم گفته که در این ایام، بیش از یک میلیون و ۵۲۶ هزار تردد در جاده‌های استان ثبت شده که از این تعداد، فقط ۹ درصد وسایل نقلیه سنگین بوده‌اند.»

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش