سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۲ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۵۷۸
زنان، جوانان و خانواده

اعتیاد خطرناک زنان؛ نه به مواد، به آرایش

لوازم آرایشی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

امروزه آرایش کردن برای برخی زنان ایرانی به عادت تبدیل شده است که برخی زنان عادت دارند حتی قبل از شستن صبحگاهی صورت، اول سراغ میز آرایش می‌روند. آرایش بی‌‌‌حد و مرز خانم‌ها و دختران بحران جدی است که فراتر از یک عادت به شکل اعتیادی مزمن بروز یافته است، اعتیادی که هم به سلامتی و زیبایی افراد آسیب می‌رساند و هم به اقتصاد کشور لطمه جدی وارد می‌کند. اعتیاد زنان به آرایش کردن باعث شده استفاده و خرید و فروش لوازم آرایش به‌عنوان بحران آرایش در ایران شناخته شود. ایران دومین مصرف‌کننده لوازم آرایش در خاورمیانه است.

 

بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که استفاده بیش از اندازه از لوازم آرایشی خود می‌تواند عاملی برای بروز سرطان و یا آلرژی در میان زنان شود. گفتنی است بسیاری از جامعه‌شناسان معتقد هستند که علت اصلی گرایش زنان به آرایش نبود اعتماد به نفس ها می‌باشد، چراکه در حال حاضر متاسفانه شاهد وجود تبعیض‌های جنسیتی در کشور هستیم که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش اعتماد به نفس افراد داشته باشد، به گونه‌ای که برخی از زنان بر این باور هستند که در صورت نداشتن آرایش در جامعه و یا گروه همسالان مورد قبول و پذیرش قرار نمی‌گیرند که این خود می‌تواند نشان از فرهنگ نامناسب رایج در جامعه را داشته باشد.

 

باید خاطرنشان‌کرد که الگوپذیری‌های نامناسب نیز می‌تواند تاثیر بسزایی در افزایش تمایل افراد به آرایش داشته باشد، چراکه در حال حاضر متاسفانه برخی از زنان کشور از سلبریتی های غربی الگو برداری می‌کنند و حتی در برخی از موارد نیز سعی دارند خود را مانند آنها ‌کنند اما این در حالی است که باید توجه داشت فرهنگ، ارزش‌ها و باورهای غالب بر جامعه ایرانی به‌طور حتم با فرهنگ و هویت کشورهای غربی هماهنگی و همخوانی ندارد که این خود می‌تواند عاملی برای بروز تضاد در برخی از مواقع باشد.

 

ایران مقصد اصلی قاچاق لوازم آرایشی

جالب است بدانیم که بر اساس آمار موجود ایران در خاورمیانه مقصد اصلی قاچاق لوازم آرایشی محسوب می‌شود که این خود می‌تواند زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه باشد، هرچند در این فرصت باید متذکر شد که متاسفانه برخی از لوازم آرایشی‌های قیمت پایین در زیرزمین ها با مواد اولیه نامرغوب و غیربهداشتی تهیه می‌شود که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در سلامت افراد داشته باشد، گونه‌ای که بنا به اظهارنظر برخی از پزشکان متخصص پوست امروزه بسیاری از مراجعه‌کنندگان تنها به‌دلیل استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب به بیماری‌های پوستی مانند آکنه و لک و یا مواردی از این دست مبتلا شده‌اند که این خود می‌تواند علاوه بر تاثیرات منفی که بر صورت وچهره آنها برجای می‌گذارد بسیار هزینه‌بر و زمان‌بر نیز باشد. لازم به ذکر است که امروزه متاسفانه بسیاری از خانم‌ها حاضر نیستند بدون داشتن آرایش از خانه خارج شوند که این خود می‌تواند نشان از بروز آسیب های اجتماعی داشته باشد.

 

جای خالی فرهنگسازی

باید در نظر داشت که در کشورهای غربی با وجود آزادی‌های بیش از اندازه تنها زن‌های مسن اقدام به انجام آرایش می‌کنند، اما این در حالی است که در ایران متاسفانه از دختران خردسال تا زنان جوان علاقه بسیاری برای انجام آرایش دارند، به گونه‌ای که برای انجام این مهم هزینه‌های هنگفتی را نیز صرف می‌کنند که این خود جای بسی تأمل دارد، از این رو انتظار می رود با فرهنگسازی مناسب شاهد استفاده معقول و کمتر از لوازم آرایش در میان زنان بود، چراکه روانشناسان بر این باور هستند که استفاده بیش از اندازه لوازم آرایشی خود می‌تواند نشان از افسردگی و یا بیماری‌های روحی و روانی داشته باشد، چراکه فرد می‌خواهد با آرایش کردن بیش از اندازه چهره دیگری را به مردم نشان دهد چهره‌ای که شاید با خود واقعی او فاصله چندانی داشته باشد.

 

زنگ خطر برای دختران خردسال

متاسفانه امروزه شاهد افزایش گرایش دختران خردسال به انجام آرایش هستیم، به‌گونه‌ای که در برخی از موارد حتی والدین برای آنها اقدام به خرید لوازم آرایشی نیز می‌کنند که این خود می‌تواند نشان از استفاده بیش از اندازه از شبکه‌های مجازی و یا ماهواره باشد. آنچه مسلم است آرایش کردن کودکان خود می‌تواند تاثیرات منفی را در آینده آنها بر جای بگذارد، به‌گونه‌ای که اعتماد به نفس آنها کاهش خواهد یافت، دیگر خود واقعی خود را قبول ندارند و تنها با آرایش مورد پذیرش جامعه دوستان و یا خانواده خود قرار می‌گیرند. همچنین بنا به اظهار نظر پزشکان انجمن آرایش در سنین کودکی می‌تواند برای سلامت پوست ریه و یا چشم‌ها بسیار خطرناک و مضر باشد.

 

کمبودهای عاطفی

بر اساس مطالعات صورت گرفته می‌توان به این مهم دست یافت که یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش گرایش افراد به داشتن آرایش‌های افراطی کمبودها و یا خلأهای عاطفی می‌باشد، چراکه هرگاه فرد از نظر عاطفی تامین باشد سعی دارد به گونه‌ای خود را در انظار عمومی مطرح کند و یا اینکه به نمایش بگذارد، از این رو انتظار می‌رود خانواده‌ها کمبودهای عاطفی فرزندان خود را به درستی تامین کنند، در غیراینصورت باید آسیب‌ها و مشکلات بسیاری را متحمل شوند.

 

در پایان باید خاطرنشان کرد امروز متاسفانه شاهد اعتیاد برخی از افراد به آرایش هستیم که این خود می‌تواند زنگ خطری جدی برای جامعه باشد، چراکه آرایش کردن افراطی هم می‌تواند به جسم و هم به روح فرد آسیب وارد کند. از این رو انتظار می‌رود مسئولان با ارائه راهکارهای مناسب و همچنین فرهنگسازی های لازم است تا حد زیادی مانع از گرایش افراد به آرایش‌های افراطی شوند.

 

armandaily.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش