
پنج شنبه هفته گذشته بود که آیت ا... رئیسی، رئیس قوه قضاییه در خبری غیر منتظره از عملکرد دستگاه قضا درخصوص احیای کارخانجات تعطیل شده گفت و تصریح کرد: با اقدامات قضایی قضات و دادستانها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری یا تلاش شده است مشکلات حل شود. این اظهارات با واکنش مشاور رسانه ای رئیس جمهور مواجه شد. حسام الدین آشنا در یادداشتی با اشاره به این مطلب، خواستار این شد که جزئیات بیشتر در این زمینه از جمله نام، مکان، علت در معرض تعطیل بودن، اقدامات مشخص دستگاه قضایی در هر مورد و وضعیت فعلی تولید هر مرکز منتشر شود.
در همین حال میزان، در گزارشی، به بیان مشخصات برخی واحدهای تولیدی پرداخت که بر اثر پیگیری های قوه قضاییه از خطر توقف فعالیت رهایی یافتند. این گزارش که در دو بخش ارائه و مطرح شده ادامه خواهد داشت، نشان می دهد حداقل ۶۹ بنگاه تولیدی در کشور به این ترتیب در چرخه اقتصاد کشور باقی مانده اند. بر اساس این گزارش، حداقل هزار و ۱۶۰ کارگر سر کار خود بازگشته اند همچنین با اقدامات پیشگیرانه از بیکاری بیش از ۱۹۰۰ کارگر جلوگیری شده است.
از سر گیری فعالیت کارخانه سگمنت سازی با ۵۰۰ کارگر
یکی از واحدهای اقتصادی در این خصوص کارخانه سگمنت سازی است که در بازدید رئیس سازمان بازرسی کل کشور از سد لتیان، فعالیت آن با ۵۰۰ کارگر دوباره آغاز شد. این کارخانه که وظیفه تولید قطعات پیش ساخته بتنی برای ساخت تونل انتقال آب نشتی سد لار را بر عهده دارد، مدتی بود به دلیل اختلاف با یکی از سازمانهای دولتی به حالت تعطیل درآمده بود و کارگران آن چند ماهی بود حقوق نگرفته بودند. به این ترتیب با پیگیریهای سازمان بازرسی، مقرر شد فعالیت کارخانه مذکور از سر گرفته شود و کارگران به کار خود بازگردند.
احیای کارخانه تبریز کف با ۱۱۰ کارگر و پرسنل
این واحد که با هدف تولید سرامیک های کف تاسیس شده است، به علت بدهیهای انباشتی، برای آن حکم ورشکستگی صادر شده بود. با این حال، زمینه فراهم شد تا این واحد تولیدی به صورت رسمی و پس از طی مراحل قانونی در اختیار خریداران جدید قرار گیرد و ۱۱۰ نفر از کارگران و پرسنل مجموعه دوباره مشغول کار شدند.
تنها کشتارگاه استان ایلام با ۸۰ کارگر بازگشایی شد
دیگر واحد فعال راه اندازی شده، تنها کشتارگاه استان ایلام است. این واحد تولیدی، مدتی بود که به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی، از چرخه فعالیت خارج شده بود، با این حال، با پیگیری های صورت گرفته از سوی دادستان عمومی و انقلاب این استان، با ۸۰ کارگر دوباره فعالیت خود را از سر گرفت.
بازگشت رونق تولید به کارخانه روزبهان با ۸۰ کارگر پس از ۱۰ سال
کشت و صنعت بندر گز که مدت هاست فعالیت آن متوقف شده، یکی دیگر از واحدهای تولیدی است که طبق اعلام خبرگزاری میزان با پیگیری های قوه قضاییه، دوباره روی کار و کارگر را به خود دیده است. این کارخانه از ۱۰ سال پیش به علت مشکلات مالی، تعطیل شده بود و کارگران آن خانه نشین شده بودند، اما هم اینک با کمکهای دستگاه قضایی و دستگاههای اجرایی، تولید به این کارخانه بازگشته است.
جلوگیری از بیکار شدن بیش از ۸۰۰ کارگر معدن زغال سنگ کوهبنان کرمان
گزارش یادشده حاکی از آن است که فعالیت های صورت گرفته تنها در حوزه واحدهای تعطیل نبوده و منجر به این شده که خطر تعطیلی از برخی واحدهای در آستانه تعطیلی نیز رفع شود. یکی از این واحدها، معدن کوهبنان استان کرمان است. این معدن که بیش از ۸۰۰ کارگر در آن مشغول کارند، می رفت تا به دلیل مشکلات حقوقی و قضایی با توقف فعالیت مواجه شود.
تثبیت اشتغال ۸۵۰ نفر از کارگران یکی از بزرگ ترین زنجیره های تولید طیور
دیگر واحد فعال در استان گلستان که خطر تعطیلی آن نیز رفع شده، یکی از بزرگ ترین زنجیره های تولید طیور در کشور شامل کارخانه خوراک طیور، کشتارگاه و مرغ مادر بوده است. رئیس کل دادگستری این استان با بیان این که با اجرای مصوبات جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی، این زنجیره تولید به فعالیت خود ادامه خواهد داد، تصریح کرد: در جلسهای با حضور بانکهای عامل، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی، مشکلات این واحد بررسی و مصوباتی برای کمک به ادامه فعالیت زنجیره تولید طیور تصویب شد.
این گزارش در شرایطی منتشر شده است که گروه دیگری از کاربران فضای مجازی، خواستار گزارش مشابه دولت برای احیای واحدهای تولیدی شده اند.
- 13
- 3