سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۷۶۷۲
رفاه و آسیب های اجتماعی

افسردگی و اضطراب مهم‌ترین معضل دانشجویان

افسردگی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

«وقتی که برای اولین بار وارد حوزه مسئولیت دانشجویی شدم، خودکشی به‌عنوان اولین موضوع و چالش مطرح بود و امروز نیز همچنان به‌عنوان اولین و آخرین دغدغه مسئولان قرار گرفته است.» این اظهارات را در شرایطی معاون امور داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم انجام داده که در چند سال اخیر وقوع چندین مورد خودکشی در ملأعام موجی از نگرانی‌ها را به‌وجود آورده است.مسئولان می‌گویند میزان خودکشی افزایش نداشته است و اگر اکنون بیش از گذشته اخبار خودکشی را می‌شنویم به این دلیل است که موارد خودکشی بیشتر رسانه‌ای می‌شوند. با وجود این و از آنجا که خودکشی در آموزی‌های دینی و فرهنگی ما امری مذموم است، وقوع حتی یک مورد خودکشی نیز هشدار‌دهنده است. از طرف دیگر، رسانه‌ای شدن مواردی از خودکشی در یکی دو سال اخیر نشان می‌دهد که این آسیب جوانان و حتی نوجوانان ایرانی را تهدید می‌کند. عوامل مختلفی در بروز خودکشی نقش دارند، اما مهم‌ترین دلیل انتحار از نظر کارشناسان مشکلات و اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب است. اینکه چرا باید یک جوان یا نوجوان به میزانی افسرده یا مضطرب باشد که دست به خودکشی بزند، سوالی است که همواره پرسیده می‌شود. کارشناسان می‌گویند باید زمینه‌های بروز افسردگی و دیگر اختلالات روانی را از بین برد.

 

پیگیری مشکلات روانی دانش‌آموزان

معاون امور داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم از افزایش میزان ناامیدی در بین دانشجویان سال آخر دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: متاسفانه شرایط عمومی کشور به‌گونه‌ای است که فرآیندهای برهم‌زننده سلامت روانی دانشجویان را به‌هم زده و باید با تسهیل ارتباط دانشجویان با مراکز مشاوره از بروز مشکلاتی نظیر افسردگی و خودکشی در دانشگاه‌ها جلوگیری کرد. به گزارش ایسنا، ابوالحسن ریاضی عنوان کرد: این پرسش هنوز برای من باقی است که وقتی که برای اولین بار وارد حوزه مسئولیت دانشجویی شدم، خودکشی به‌عنوان اولین موضوع و چالش مطرح بود و امروز نیز همچنان به‌عنوان اولین و آخرین دغدغه مسئولان قرار گرفته است. او در ادامه تصریح کرد: موضوعی که ذهن من را درگیر کرده، حوادثی است که در دی‌ماه جاری نزدیک به ۹۰ شهر کشور رخ داد و باید این مساله مورد بررسی و ریشه‌یابی قرار بگیرد. معاون امور داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه مصرف مواد مخدر در کشور رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: اگرچه همچنان با رشد مصرف مواد مخدر در کشور مواجه هستیم، اما خودکشی نیز در کنار این معضل از جمله مشکلاتی است که وجود دارد و باید ریشه‌یابی شود.

 

ریاضی تاکید کرد: اگرچه آمار خودکشی در کشور براساس آمارهای اعلام شده رو به افزایش است، اما ایران هنوز در مقایسه با شاخص‌های جهانی آمارهای پایین‌تری از تعداد خودکشی دارد. همچنین نسبت جمعیت دانشجویی به جمعیت کل کشور پایین است، اما با این وجود خودکشی موضوع نگران‌‌کننده جامعه ما محسوب می‌شود. معاون سازمان امور دانشجویان همچنین خاطرنشان کرد: در طول ۴۰ سال گذشته فرآیندی از رشد انتظارات در جامعه ایجاد شده که رسانه‌ها در سراسر جهان به خلق این انتظارات دامن زده‌اند و با توجه به اینکه نیازهای فرزندان ما نیز با یکدیگر کاملا متفاوت است، اما وقتی امکان پاسخگویی به نیازها وجود نداشته باشد، دچار نوعی ناامیدی، دلسردی‌، سرخوردگی خواهند شد که در نهایت ممکن است دست به خودکشی بزنند. او با تاکید بر اینکه شرایط عمومی کشور امروزه به ناکامی انتظارات جوانان و دانشجویان دامن می‌زند، خاطرنشان کرد: وقتی سال ۵۸ وارد دانشگاه شدم، کل جمعیت دانشجویی آن دوران ۷۵‌هزار نفر بود. این در حالی است که امروزه با جمعیت ۴‌میلیون و ۲۰۰‌هزار نفری دانشجویان مواجه شده‌ایم به‌طوری که تعداد دانشجویان دکتری مشغول تحصیل بیشتر از کل دانشجویان سال ۵۸ است.

 

ریاضی اضافه کرد: وقتی جمعیت دانشجویی کشور افزایش می‌یابد، طبیعتا سطح آگاهی، نیازها و خواسته‌ها نیز بالا می‌رود و وقتی این خواسته‌ها و انتظارات برآورده نشوند،جوانان ما دچار سرخوردگی و افسردگی خواهند شد. معاون امور داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه جامعه ما امروزه با مشکلات پیچیده‌ای در سطوح مختلف از فساد گرفته تا معضل بیکاری و مشکلات اقتصادی و معیشت مواجه است و افراد امیدی برای آینده خود ندارند. به‌طوری که این ناامیدی و افسردگی در بین دانشجویان سال آخر بسیار بیشتر از دانشجویان سال اول است. بنابراین این فرآیندها موجب برهم زدن سلامت روانی افراد شده و آنها را با مشکلاتی دست و پاگیر می‌کند. او نقش مراکز مشاوره در دانشگاه‌ها را برای پیشگیری از مشکلات روانی دانشجویان موثر دانست و گفت: باید با اتخاذ برنامه‌ها و سیاست‌های مناسب مسیر ارتباط دانشجویان و مراکز مشاوره را تسهیل کرد و موانعی نظیر بوروکراسی اداری، مشکلات مالی، عدم سهم مدیریت دانشگاه از اهمیت این مراکز از جمله موانعی هستند که باید برطرف شوند.

 

 

armandaily.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش