شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۷ - ۲۷ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۸۷۲
سایر حوزه های اجتماعی

مردم سبقت گرفتند

کمک های مردمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

«بنی‌آدم اعضای یکدیگرند»؛ همین مصرع از سعدی شیرین‌سخن، نمایانگر روحیه‌ایرانیان در سالیان سال است؛ صحنه‌هایی همچون انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، زلزله‌های مهیب منجیل و بم و اکنون زلزله در غرب کشور و بی‌شمار موضوعات دیگر، نشان از همبستگی و همدلی ایرانیان با یکدیگر دارد.

 

این بار هم سیل آمد، اما سیل کمک‌های ایرانیان به زلزله‌زدگان غرب کشور. صف‌های طولانی در خیابان‌ها برای ارائه کمک‌های نقدی و غیرنقدی به زلزله‌زدگان از صبح دوشنبه بار دیگر نشان داد که‌ ایرانیان در زمان مشکلات بحران‌ها را فراموش می‌کنند و چشم بر تفاوت‌ها می‌بندند. این همراهی صبح دوشنبه مقابل سازمان انتقال خون به‌صورت شفاف عیان بود. اگرچه اعلام شده بود به گروه خونی o نیاز است، اما افراد با گروه‌های خونی دیگر هم آمدند تا مبادا انتقال خون به مصدومان زلزله با وقفه مواجه شود.

 

مادری که در صف اهدای پتو به زلزله‌زدگان تصویر کودک خردسال مانده در زیر آوار را در دست دارد، اشک می‌ریزد و می‌گوید: «برای دل مادر این کودک چه باید کرد؟» پدری که دسته‌ای اسکناس در دست دارد که بخشی از حقوق ماهانه اوست، با اطمینان آن را برای زلزله‌زدگان به صندوق کمک می‌اندازد و می‌گوید: «فرزندانی که پدر و مادر خود را از دست داده‌اند، برای ادامه زندگی نیاز به پول دارند.» دیروز ائمه جمعه نیز همگان را به کمک به زلزله‌زدگان فرا خواندند. امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان هم اظهار داشت: مردم با کمک‌های نقدی و غیرنقدی خودشان به یاری بازماندگان زلزله غرب کشور بشتابند.

 

وظیفه ما آن است که در قبال بلا و مصیبتی که هموطنان ما در استان کرمانشاه به آن مبتلا شده‌اند، بی‌‌تفاوت نباشیم و به آنان کمک کنیم. مولوی عبدالحمید گفت: از مسئولان نیز درخواست رسیدگی مزید به زلزله‌‌زدگان را داریم، اما با توجه به ‌اینکه خسارت جانی و مالی در این زلزله بسیار سنگین است، ما هم باید به‌عنوان یک هموطن به وظیفه اسلامی و انسانی خودمان عمل کنیم. وی اظهار داشت: کسانی‌ که با مصیبت‌‌زدگان همدردی و مساعدت کنند، خداوند متعال آفت و بلا را از آنان دفع می‌‌کند.

 

حراج یادگاری‌ها

در روزهای اخیر اخبار زیادی از فروش عزیزترین دارایی‌های نیکوکاران شنیده شد؛ مثل انگشترهایی یادگاری که از سوی شخصیت‌های برجسته به برخی اهدا شده بود و برایشان ارزش معنوی زیادی داشت اما آنها را به حراج گذاشتند، چرا که می‌دانستند چشم بستن بر علایق شخصی به ازای نشاندن لبخند بر لب آسیب‌دیدگان از زلزله چندان ارزشی ندارد.

 

برخی هنرمندان درآمد حاصل از فروش صنایع دستی خود و یا بلیت‌های فروخته‌شده برای تئاترشان را در طبق اخلاص گذاشتند. بنیادهای خیریه با اعلام شماره حساب از مردم خواستند تا به زلزله‌زدگان کمک کنند. سیاسیون هم از این قاعده مستثنی نبوده‌اند، چنان که احزاب و شخصیت‌های سیاسی هر دو جناح کشور با چشم بستن بر تفاوت‌ها و اختلافات سیاسی از مردم خواستند تا کمک‌های خود را از طریق آنها به مردم زلزله‌زده اهدا کنند.

 

آنچه پس از این اقدام سبب تعجب برخی شد، استقبال مردم از مراکز و شماره حساب‌های اعلام‌شده از سوی سیاسیون اصلاح‌طلب بود. پیام این استقبال هم جز تاکید بر اعتماد نبود؛ اعتمادی که در برهه‌های انتخاباتی هم به‌خوبی نمایان شده بود.

 

بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور، در توصیف کمک‌های مردمی نوشته است: «تصویر همدلی و مهرورزی‌ها را گل‌آلود نکنیم. در زلزله کرمانشاه تصاویر زیبا آن‌قدر زیاد هستند که می‌توانند چندین نسل را سیراب کنند. حضور نه‌فقط ایرانی‌ها، بلکه دیدم عراقی‌ها که از مرز گذشته‌اند و برای کمک به‌ایران آمده‌اند.»

 

مطهره شفیعی

 

 

armandaily.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش