جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴
۱۴:۴۶ - ۰۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۱۷۵۵
سایر حوزه های اجتماعی

یک کارشناس حقوق عمومی؛

نمایندگان مجلس با اصول محاسبات بیمه‌ای آشنا نیستند

حسین خالق پرست,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
«حسین خالق پرست» گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی ابتدا باید در یک دوره محاسبات بیمه‌ای شرکت کنند، با اصول آن آشنا شوند و بعد اقدام به قانونگذاری کنند.

به گزارش ایلنا، حسین خالق پرست (کارشناس حقوق عمومی و تامین اجتماعی) در نشست «نظریه دولت و سازوکار مطلوب تأمین اجتماعی با تأکید بر نظام حقوقی» که توسط موسسه عالی پژوهش‌های تامین اجتماعی برگزار شده بود، گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی ابتدا باید در یک دوره محاسبات بیمه‌ای شرکت کنند، با اصول آن آشنا شوند و بعد اقدام به قانون‌گزاری کنند.

 

وی با بیان اینکه آسیب‌شناسی وضع فعلی تامین‌اجتماعی به منظور رسیدن به راه‌حلی جامع ضروری است، گفت: بیمه اجتماعی دارای ویژگی‌های فراگیری، برابری و حداقلی بودن است و برای حفظ یکپارچگی این ویژگی‌ها نیاز به دولت سازگار با تامین‌اجتماعی داریم.

 

خالق‌پرست با بیان اینکه ساختار تامین‌اجتماعی به شکل فعلی از زمانی که «اتوفون بیسمارک» صدراعظم آلمان برسرکار آمد، به وجود آمد، گفت: بیسمارک که از یک خانواده بورژوا بود، برخلاف منافع طبقاتی خود عمل کرد، چراکه از اشاعه سوسیالیسم در آلمان نگران بود و نمی‌‌خواست که کارگران به سمت آن بروند. از این رو نظام تامین‌اجتماعی را پایه‌ریزی کرد.

 

این کارشناس تامین اجتماعی با انتقاد از موازی‌کاری‌ در حوزه تامین اجتماعی، گفت: هرکدام از نهادهای خیریه به یک سازمان تامین‌اجتماعی تبدیل شده‌اند و داعیه‌ کمک به اقشار جامعه را دارند. البته سازمان بهزیستی خوب عمل کرده و به خوبی برای حل مشکلات به میدان آمده است با این حال ما هیچ وقت ندیدیم که تلویزیون برنامه‌ای نشان دهد که سیستم درمانی بهزیستی در یکی از شهرها چه مشکلاتی دارد و به چه حمایت‌هایی نیاز دارد.

 

وی با بیان اینکه خود سازمان تامین‌اجتماعی هم در زیرمجموعه‌های خود مانند شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) استراتژی واحدی ندارد، گفت: ما هنوز نمی‌دانیم که شستا قصد خروج از شرکت‌داری را دارد یا خیر. مشکل دیگر این است که مدیران آن حسب لیاقت انتخاب نمی‌شوند.

 

خالق‌پرست در ادامه به انتقاد از رویکرد وزارت بهداشت در قبال سازمان تامین‌اجتماعی پرداخت و افزود: ادغام بیمه‌ها در وزارت بهداشت از آن کارهاست. وضعیت تامین‌اجتماعی به گونه‌ای نیست که بخواهیم در کنار نداشتن استراتژی اجازه دهیم که چنین اتفاقاتی بیفتد؛ منتها عده‌ای فکر می‌کنند صندوق‌ تامین‌اجتماعی آب کری است که باید هراز چندگاهی یک ماهی از آن درآوریم و به آنها بدهیم.

 

سازمان تامین‌اجتماعی یک نهاد اقتصادی است

این کارشناس تامین اجتماعی با بیان اینکه سازمان تامین‌اجتماعی بیشتر یک نهاد اقتصادی است تا اجتماعی، گفت: سازمان تامین‌اجتماعی براساس علم محاسبات بیمه‌ای اداره می‌شود. این یعنی اینکه دو ضرب‌در دو برابر چهار است و شما نمی‌توانید از یک‌جای آن چیزی بکنید  و بعد انتظار داشته باشید که ساختارها از هم نپاشند و محاسبات بیمه‌ای برهم نریزند. ساختار قانون‌گذاری ما این درک نکرده و نمی‌داند چه کند از همین رو یک روز می‌آید و برای خود طرح می‌دهد که منابع فلان جا را به جای دیگری بفرستید.

 

وی با بیان اینکه سیکل محاسبات بیمه‌ای حداقل ۱۰ سال است، گفت: با این حال عده‌ای بدون درک این مسئله می‌آیند و طرح می‌دهند که بعضی‌ها با ۵ سال بیمه‌پردازی هم می‌توانند بازنشسته شوند. همین‌ قانونگذاران می‌آیند و کارگاه‌های زیر ۵ نفر را از شمول قوانین تامین اجتماعی خارج می‌کنند. قانونگذاران ما احساسی کار می‌کنند.

 

خالق‌پرست افزود: ما صندوق بازنشستگی فولاد را داریم که همه از بحران منابع و مصارف آن مطلع هستند. صندوقی مثل نیروهای مسلح اطلاعاتش کاملا محرمانه است. صندوق بازنشستگی کشوری هم مشکلات خود را دارد. دقیقا نمی‌دانیم چرا برای کارکنان فولاد صندوق بازنشستگی مجزا تشکیل داده‌اند، مگر تعداد آنها در کل کشور چقدر است؟! حالا دولت باید پاسخ این ‌بی‌تدبیری را بدهد و ناچار است که از محل منابع صندوق بازنشتگی کشوری حقوق بازنشستگان فولاد را بپردازد.

 

این کارشناس تامین‌اجتماعی با بیان اینکه دولت ناچار است هزینه‌های آموزش، بهداشت و تامین‌اجتماعی را بپردازد، گفت: البته این دلیلی نیست که ما تمام هزینه‌های اداره صندوق‌ها را برعهده دولت بی‌اندازیم. دولت تا کی برای پرداخت مطالبات بازنشستگان صندوق‌های دیگر باید منابع اختصاص دهد آنهم وقتی که منابع و مصارف صندوق بازنشستگی کشوری سربه‌سر شده است.

 

وی با بیان اینکه نتوانستیم که در حوزه تامین‌اجتماعی نظریه‌پردازی کنیم، گفت: تنها یک کتاب به اسم اسلام و تامین‌اجتماعی عرضه شده که به ضرورت وجود تامین‌اجتماعی در احادیث پرداخته است. البته ما به احادیث احترام می‌گذاریم اما ما به کار امروزی‌تری احتیاج داریم که با شرایط فعلی سازگاری داشته باشد. از این رو من نظریه «دولت سازگار با تامین اجتماعی» را ارائه کرده‌ام. برای رسیدن به دموکراسی چاره‌ای جز این نداریم که فراگیری و چترحمایتی تامین‌اجتماعی را توسعه دهیم. اما تاکید دارم که ما در اصول تامین‌اجتماعی را پذیرفته‌ایم.

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش