جمعه ۰۱ اسفند ۱۴۰۴
۱۱:۴۶ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۱۱۱۴۶۶
سایر حوزه های اجتماعی

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا: در شرایط بحرانی و اضطراری کنونی با کمبود قطعات «روز دفن» مواجه هستیم

بهشت زهرا,کمبود قطعه در بهشت زهرا
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با تأکید بر کمبود قطعات «روز دفن» در تهران گفت: قطعه ۹۰ تنها در بلند مدت به مدیریت دفن کمک می‌کند و حل اساسی این مسئله نیازمند ایجاد هم‌زمان چند آرامستان جدید در اطراف شهر است.

به گزارش ایسنا، جواد تاجیک با اشاره به آخرین وضعیت دفن اموات در بهشت زهرا(س) و قطعه تازه ساخته شده ۹۰، اظهار کرد: قطعه ۹۰ در ناحیه یک بهشت زهرا قرار دارد و این قطعه جزو قطعات قدیمی محسوب می‌شود و در زمره قطعات روز دفن نیست؛ بنابراین به طور طبیعی استفاده از آن تنها در بلندمدت می‌تواند به مدیریت موضوع دفن کمک کند، اما در شرایط بحرانی و اضطراری کنونی که با کمبود قطعات «روز دفن» مواجه هستیم، پاسخگوی نیاز فوری نخواهد بود.

با کمبود قطعات «روز دفن» مواجه هستیم

وی افزود: قطعه ۹۰ همانند سایر قطعات ناحیه یک امکان پیش‌خرید و دفن آزاد دارد و استفاده از بخشی از آن آغاز شده و به‌تدریج شهروندان نیز از آن بهره می‌برند. هر میزان که بتوانیم در نواحی یک و دو از ظرفیت‌های بلااستفاده بهره‌برداری کنیم، در طول زمان هم به شهروندان کمک کرده‌ایم.

تاجیک ادامه داد: برای نمونه، قطعه ۹۰ که پیش‌تر به عنوان انبار سنگ مورد استفاده بود، تخلیه و ساماندهی شده است. در مقابل آن نیز قطعه ۹۵ قرار دارد که هم‌اکنون در آن انبار، ناوگان نقلیه، رستوران و واحدهای سنگ‌فروشی فعال هستند و برای انتقال و استقرار این مجموعه‌ها، محل جایگزین پیش‌بینی شده است تا از قطعه نیز استفاده شود.

قطعه ۹۵ نیز به ظرفیت دفن افزوده می‌شود

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) گفت: پس از این جابه‌جایی‌ها، قطعه ۹۵ نیز به ظرفیت دفن افزوده خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود عملیات احداث و آماده‌سازی این قطعه حدود هفت تا ۱۰ ماه زمان ببرد و احتمالاً در سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری برسد.

دفن اموات در تهران نیازمند نگاه بلندمدت با افق حداقل ۵۰ ساله

وی تأکید کرد: با این حال، این اقدامات صرفاً مسکنی موقت محسوب می‌شود و حل اساسی مسئله دفن اموات در تهران نیازمند نگاه بلندمدت با افق حداقل ۵۰ ساله است. مدیریت شهری نمی‌تواند تنها به نیازهای کوتاه‌مدت توجه کند، بلکه باید از ایجاد دغدغه جدید برای مردم جلوگیری شود.

ضرورت ایجاد آرامستان‌های جدید در نقاط مختلف پیرامون تهران

تاجیک راهکار اصلی را ایجاد هم‌زمان چند آرامستان در نقاط مختلف پیرامون تهران دانست و افزود: در این صورت شهروندان می‌توانند بر اساس محل سکونت خود به نزدیک‌ترین گزینه دسترسی داشته باشند. تحقق این موضوع مستلزم همکاری دستگاه‌های مختلف، به ویژه استانداری، برای حل مسائل مربوط به حریم‌های مشترک با شهرستان‌های اطراف است.

وی خاطرنشان کرد: هر یک از اراضی پیشنهادی با محدودیت‌هایی مانند حریم‌های امنیتی، نظامی یا ممنوعیت‌های کاربری مواجه هستند و در حال حاضر نیز برای تأمین زمین‌های مناسب برای پاسخگویی به نیاز ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، با چالش‌هایی در تعامل با شهرستان‌های مجاور تهران روبه‌رو هستیم.

اختلاف میان مدیریت شهری و استانداری بر سر نحوه تعیین و اعمال ضوابط «حریم» پایتخت، به یکی از چالش‌های جدی در تأمین زیرساخت‌های خدماتی تبدیل شده است. این اختلاف دیدگاه باعث شده تصمیم‌گیری‌ها درباره کاربری‌های حیاتی با کندی و توقف مواجه شود.

یکی از مهم‌ترین پیامدهای این وضعیت، تعویق در احداث آرامستان‌های جدید برای تهران است، چرا که اغلب زمین‌های پیش‌بینی‌شده برای این منظور در محدوده حریم شهر و در قلمروی شهرستان‌های اطراف قرار دارند. 

در شرایط کنونی آرامستان بهشت زهرا (س) در آستانه اتمام ظرفیت روز دفن خود است و طبق اعلام مدیرعامل سازمان بهشت زهرا ظرفیت روز دفن تا اردیبهشت ماه به پایان می‌رسد. در نتیجه، نبود توافق میان نهادهای مسئول موجب شده روند تأمین زمین، اخذ مجوزها و آغاز عملیات اجرایی با وقفه طولانی روبه‌رو شود؛ موضوعی که در شرایط محدودیت ظرفیت آرامستان‌های فعلی، به یک دغدغه جدی مدیریتی تبدیل شده است.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش