چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۲۵ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۶۶۴۸
سایر حوزه های اجتماعی

نگاهی به خسارات پنهان و آشکار افغانی کش‌ها در استان کرمان

پناهندگان افغانی در ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
ایران از جمله کشورهایی است که تعداد بسیار زیادی مهاجر و پناهنده افغانی را در خود جای داده است. از کل مهاجران افغانی که در ایران پناهنده‌اند، کمتر از ۱۰ درصد در اردوگاه‌های ویژه پناهندگان جای گرفته‌اند و بقیه آنها برای تأمین مخارج خود وارد شهرها و روستاهای ایران و مشغول به کار شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در اغلب کشورها، به جز آنهایی که بخش بزرگی از مهاجران‌شان را میانسالان تشکیل می‌دهند، افراد مهاجر سهم بیشتری در پرداخت‌های مالیاتی و دیگر هزینه‌های اجتماعی دارند. این رقم مشارکت در مقایسه با منافع فردی که این افراد دریافت می‌کنند، بسیار بالاتر است. این بدین معنی است که مهاجران به تامین مالی زیرساخت‌های عمومی کمک شایانی می‌کنند، هرچند که به صورت پیش‌فرض تصور می‌شود افراد مذکور نسبت به مردم بومی کشورها سهم کمتری در هزینه‌های مربوط به این امور دارند.

 

اما مهاجران افاغنه در ایران و خصوصا در کرمان هزینه‌های اجتماعی و مالیات خود را پرداخت نمی‌کنند و نه تنها که هیچ آورده سرمایه‌ای برای استان ندارند بلکه ارز را نیز از کشور خارج می‌کنند که در این گزارش تنها نگاهی گذرا به بخشی از خساراتی که افاغنه به مردم کرمان وارد می‌کنند اشاره‌ خواهد شد.

 

سهم افاغنه در دریافت و تولید بیمه

"حسن عمادآبادی" مدیرعامل نمایندگی بیمه ایران در استان کرمان به ایسنا در خصوص میزان خسارتی که صندوق بیمه ایران به افاغنه پرداخت می‌کند، اظهار کرد: افاغنه حدود ۲۰ درصد جمعیت آماری خسارت استان را به خود اختصاص داده‌اند لذا ۲۰ درصد خساراتی که صندوق بیمه ایران در استان پرداخت می‌کنند به افاغنه تعلق می‌گیرد.

 

وی با تاکید برآنکه افاغنه در تولید حق بیمه هیچ مشارکتی ندارند، گفت: بیشتر خسارت دریافتی افاغنه در بخش تصادفات است که متاسفانه بیشتر آنها مربوط به افغانی کش‌ها که منجر به فوت یا جرح می‌شوند به عنوان زیان دیده از صندوق بیمه ایران خسارت دریافت می‌کنند.

 

مدیرعامل نمایندگی بیمه ایران در استان کرمان بیان کرد: افاغنه در معابر یا جاده‌ها با صحنه‌سازی از بیمه خسارت دریافت می‌کنند که حدود چهار درصد از پرداخت خسارات ما به این مورد تعلق می‌گیرد گفتنی است اگر خودرویی بیمه نباشد این خسارت را صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌کند.

 

متاسفانه با پیگیری‌های فراوان ایسنا بیمه ایران مبلغ پرداختی به افاغنه را در اختیار این خبرگزاری قرار نداد و به دادن درصد خسارات دریافتی بسنده کرد.

 

نگاهی به خسارات پنهان و آشکار افغانی کش‌ها در استان کرمان

متاسفانه افغان‌کِش‌ها بدون رعایت قوانین با سرعت زیاد حرکت می‌کنند و معمولا وقتی که از جاده خارج می شوند به علت سرعت زیاد و تعداد زیاد سرنشینان، موجب بروز تصادفاتی مرگبار می‌شوند که هر از چند روزی یکی از این خبرها بر روی خروجی رسانه‌های استان کرمان قرار می گیرد و متاسفانه شاهد این تهدیدات آشکار و این پدیده شوم در جاده‌های استان هستیم.

 

پناهندگان افغانی در ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 

اما علاوه بر این تهدید آشکار، تهدید پنهان سرعت زیاد افغانی‌کش‌ها باعث انحراف و تصادف دیگر خودروها شده‌اند کسی تا کنون این موضوع را به صورت دقیق تصور نمی‌کنم بررسی کرده باشد که اگر کنکاش شود دلیل زیاد تصادفات استان کرمان مشخص خواهد شد، زیرا بارها خودم در جاده‌ها شاهد رانندگی دیوانه‌وار این ماشین‌ها بوده‌ام و اگر راننده سایر خودروهای عبوری تجربه کافی در کنترل خودرو نداشته باشد حتما تصادف خواهد کرد.

 

سرهنگ "یوسف نجفی" فرمانده پلیس راه شمال استان کرمان با بیان این مطلب که در جاده‌های اصلی و یا فرعی استان هر چند وقت یکبار شاهد حادثه‌آفرینی افغان‌کِش‌ها هستیم، اظهار کرد: افغان‌کِش‌ها برای آن‌که توسط مامورین انتظامی متوقف نشوند، بیشتر اوقات در جاده‌های فرعی، اصلی و روستایی با سرعت زیاد حرکت می‌کنند و معمولا پلیس برای حفظ جان سرنشینان، آنها را نمی‌تواند متوقف کند، زیرا در زمان متوقف کردن آنها، احتمال ایجاد حادثه وجود دارد.

 

وی از برخوردهایی که توسط ماموران انتظامی با این هنجارشکنان صورت می گیرد، سخن به میان آورد و تصریح کرد: بخشی از آمار تصادفات استان مربوط به این افغان‌کِش‌هاست.

 

دکتر"حمیدرضا رشیدی‌نژاد" رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در خصوص مشکلاتی که اتباع افغانی بر بدنه درمانی استان وارد می‌کنند، نیز به ایسنا گفت: طبق وظایف انسان دوستانه، هر بیماری که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کند و نیاز به دریافت خدمات درمانی است، موظف به درمان آن هستیم دیگر برای ما هیچ فرقی نمی‌کند که از چه نژاد و ملیتی است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: وقتی اتباع افغانی غیرمجاز که دچار حادثه یا بیماری می‌شوند، به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند همه هزینه‌های درمان خود را پرداخت نمی‌کنند و در این خصوص هیچ کمکی به بیمارستان‌هایی که این بیماران را پذیرش می‌کنند، نمی‌شود و اگر کمک‌های جزیی هم وجود داشته باشد؛ قابل مقایسه با هزینه‌هایی که برای این دسته از بیماران صرف می‌شود؛ نیست.

 

پناهندگان افغانی در ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 

وی با بیان این مطلب که برخی از بیمارستان‌های استان، ماهیانه حدود ۱۵۰ میلیون تومان برای اتباع غیرمجاز افغانی هزینه می‌کنند، تصریح کرد: در شرایطی که هیچ بحرانی وجود نباشد ماهیانه حدود ۱۵۰ میلیون تومان برای اتباع افغانی غیرمجاز از سوی بیمارستان‌های استان هزینه می‌شود اما در زمانی که حادثه‌ای مثل تصادف افغانی‌کش‌ها که در هر تصادف ممکن است ۱۵ نفر افغانی غیرمجاز به بیمارستان‌ها منتقل شوند که نیازمند جراحی‌های متعدد هستند؛ رخ دهد، هزینه‌های آنها بالاتر خواهد رفت.

 

رشیدی‌نژاد اعلام کرد: بیمارستان شهید باهنر کرمان سالانه حدود دو میلیارد تومان برای درمان اتباع افغانی غیر مجاز هزینه می‌کند که تاکنون در جایی جبران نشده است و این مهم را به استانداری، وزات بهداشت و درمان، وزارت کشور و کمیساریای عالی منعکس کرده‌ایم اما این هزینه‌ها جبران نشده است.

 

هزینه ۱۵۰ میلیاردی افاغنه به بدنه آموزش و پرورش

"امید سلاجقه" رییس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: حدود ۳۳ هزار دانش‌آموز افغان در مدارس عادی استان کرمان در کنار ایرانی‌ها در شهرستان‌هایی که حضور افاغنه بلامانع است، مشغول به تحصیل هستند.

 

وی از میزان هزینه کرد آموزش و پرورش استان برای تحصیل رایگان دانش‌آموزان افغانی سخن به میان آورد و بیان کرد: سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه تحصیل دانش‌آموزان افغانی در زمینه فضا، تجهیزات، نیروی انسانی، سرانه آموزشی و ... می‌شود.

 

سارا سلطانی

 

  • 13
  • 16
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش