پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۰۱ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۲۱۰۰
سایر حوزه های اجتماعی

برای استحمام به کارون می‌روند و غرق می‌شوند/ ماجرای تحویل جنازه در ازای دریافت پول چه بود؟

غرق شدن دررود کارون,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
خبر غرق شدن دو دختر نوجوان در رودخانه کارون در حالی منتشر شد که علت حضور آن‌ها در این رودخانه فرار از گرما به دلیل نداشتن کولر و امکانات گرمایشی بوده است. خبری که به بار دیگر به یادمان آورد که در گوشه گوشه این کشور مردمانی زندگی می‌کنند که از حداقل‌های زندگی انسانی محرومند اینبار، اما قرعه مرگ به نام نوجوانان محرومی افتاد که خانواده‌های‌شان ۳۰ سال پیش به ایران مهاجرت کرده‌اند.

 ام التلول در ورودی شهر خرمشهر واقع شده است؛ منطقه‌ای که ساکنان آن عراقیان مهاجری هستند که حدود ۳۰ سال پیش ودر پی جنگ کویت و عراقبه کشور ما مهاجرت کرده و در این منطقه ساکن شدند.

۴ روز پیش ساعت ۱۲ ظهر دو دختر ۱۸ و ۱۲ ساله از اهالی همین منطقه در رودخانه خروشان کارون غرق شده و جان باختند. به گفته اهالی این دو دختر به دنبال نبود امکانات در این منطقه برای استحمام و فرار از گرمای هوای ظهر تابستان در استان همیشه گرم خوزستان تن به آب زده و جان سپردند.

 

برای استحمام به کارون می‌روند و غرق می‌شوند

یکی از اهالی این روستا به این دلیل که خانواده بچه‌ها قادر به صحبت کردن به زبان فارسی نبودند درباره این بچه‌ها با رویداد۲۴ گفتگو کرده و با بیان اینکه این دو نوجوان دختر عمو بودند، می‌گوید: در این مناطق خانه‌ها سرویس بهداشتی و حمام ندارند، اینجا بیابانی است و نه لوله‌کشی آب وجود دارد نه برق، ما همه چیز را از دریا داریم. یکی از اهالی برای تامین آب به شهر می‌آیند و از شیر آب شهر آب پر می‌کنند و برای خانواده می‌برند. حتی با تانکر هم به ما آبرسانی نمی‌شود اگر می‌شد مردم برای حمام ناچار نبودند به رود بروند.

او با اشاره به اینکه منطقه ما در ورودی شهر خرشهر وجود داشته و تنها ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر با شهر فاصله دارد، ادامه می‌دهد: جمعیت این منطقه کم است، اما روستایی که از ما بالاتر است خیلی با فرهنگ هستند و امکانات را دارند، اما ما هیچ چیز نداریم ای کاش بیایید و با چشم خودتان ببینید.

این فرد می‌افزاید: ما حدود ۲۲ سال است که از عراق مهاجرت کرده‌ایم ما اینجا همه فامیل هستیم و غریبه بینمان نیست. بچه‌هایی که در ایران متولد شده‌اند درس می‌خوانند، اما افرادی که در عراق متولد شده‌اند نتوانستند درس بخوانند و هیچ مدرکی ندارند. اینجا ۹۰ درصد مردم هیچ مدرک هویتی ندارند.

این فرد می‌گوید: ما در این منطقه نه دهیار داریم و نه شهردای ما ۱۸ خانواده بسیار پرجمعیت هسیتیم یعنی هر خانواده ۱۰ یا ۱۵ نفر است، اما هیچگونه امکاناتی نداریم. ما مجبور شدیم مانند افرادی خیلی قدیمی با گل خانه بسازیم و زندگی کنیم و غدایمان را هم بیشتر با ماهیگیری از دریا به دست می‌آوریم.

غرق شدن دررود کارون,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

او اظهار می‌کند: پدر‌های این دو نوجوان هم که برادر هستند مانند باقی مردم این منطقه در شرایط بسیار بد اقتصادی قرار دارند تعدادی گاومیش دارند که وسیله ارتزاق آنهاست و ماهانه حدود ۷۰۰ تومان گاهی هم کمتر درآمد دارند. این خانواده بسیار فقیر هستند البته همه این افراد مشکلات اقتصادی دارند و گاهی خیرین به آن‌ها کمک می‌کنند اینجا برق نیست که مردم کولر داشته باشند. به همین دلیل هم بچه‌ها برای شنا و استحمام به کارون می‌روند که اول کودک ۱۲ ساله غرق می‌شود دیگری برای نجات او می‌رود که خودش هم پایش لیز می‌خورد و غرق می‌شود.

وی اضافه می‌کند: ۵ روز پیش این حادثه اتفاق افتاد و بچه‌ها غرق شدند. دختر کوچک‌تر همان ساعات اول پیدا شد، اما دختربزرگتر را ۳ روز بعد از آب گرفتند.

این فرد محلی می‌گوید: از زمانی که کرونا شایع شده هیچکس به ما سرنزد که ببینند کسی مبتلا نشده باشد. اینجا شرایط بهداشتی خوب نیست. بچه‌ها زیاد به بیمارستان نیاز پیدا می‌کنند که هزینه آن هم برای ما زیاد و به صورت آزاد است. بچه‌ها از گرما به کارون می‌زنند وقتی بیرون می‌آیند سر و صورت‌شان پر از خاک و گل است و بیمار می‌شوند، اما کسی رسیدگی نمی‌کند. اصلا هیچ مسئولی به ما سر نمی‌زند که متوجه شرایط ما بشود.

بیشتر بخوانید: زندگی تلخ یک خانواده سرطانی در غیزانیه اهواز/ بیماران سرطانی چگونه روزگار می‌گذرانند؟

او درباره علت عدم برگشت اهالی این منطقه به عراق اظهار می‌کند: ما نمی‌توانیم به عراق بازگردیم ما مهاجرت کردیم که در اینجا زندگی کنیم و هر قدر هم که اینجا به ماسخت بگذرد نمی‌توانیم برگردیم، چون آنجا شرایط بسیار سخت‌تر است.

 

ام‌التلول امکانات لازم را دارد

عیسی شرجی عضو شورای بخش مرکزی خرمشهر و عضو شورای استان خوزستان درباره شرایط مردم در ام‌التلول به رویداد۲۴ می‌گوید: این منطقه قبلا روستا بوده و مدتی است که به شهر ملحق شده است. دو نوجوان غرق شده هم از خانواده‌های مهاجر عراقی هستند.

وی ادامه می‌دهد: در این منطقه برق و آب و گاز هست چه کسی گفته چنین امکاناتی در این منطقه وجود ندارد. افرادی که غیر مجاز در این منطقه سکونت می‌کنند برای نگهداری از گاومیش‌ها و دام‌های‌شان در زمین خالی کپر می‌سازند تا بتوانند احشام را نگهداری کنند و هم خودشان نگهبانی می‌کنند. در این روستای ام‌التلول به غیر از طویله برای نگهداری احشام واحد مسکونی هم دارند.

عضو شورای استان خوزستان اضافه می‌کند: این افراد وضع مالی خوبی دارند و هرچند دو نوجوان در رودخانه غرق شده‌اند، اما کمبود امکانات در این منطقه وجود ندارد و بستگی به افراد دارد که چطور زندگی می‌کنند.

یکی از فعالان اجتماعی منطقه به رویداد ۲۴ می‌گوید: این منطقه فاصله بسیار کمی با شهر خرمشهر دارد و به راحتی می‌توان به آن‌ها کمک کرد در حالیکه خانه‌های آن‌ها متشکل از چند بلوک سیمانی و سقف‌هایی ساخته شده از نی و حصیر است. گرچه فعلان اجتماعی سعی می‌کنند به مردم این منطقه کمک کنند، اما از آنجاییکه اهالی منطقه مهاجر و غیر ایرانی هستند، شرایط بسیار بدی دارند.

وی عنوان می‌کند: فعالان اجتماعی تلاش زیادی کردند که برای اهالی این منطقه کولر تهیه کنند یا آب و برق به این منطقه کشیده شود، اما متاسفانه هیچ عزمی برای رسیدگی به ام‌التلول وجود ندارد.

او اظهار می‌کند: اینکه برخی اهالی منطقه تعدادی گاو میش دارند به نظر برخی از مسئولان نشان‌دهنده وضع مالی خوب آنهاست در حالیکه مردم از محصولات این گاومیش‌ها ارتزاق روزانه می‌کنند و بر فرض که یک خانواده دو گاو میش هم داشته باشد که هر یک ۴۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد آن خانواده باید چه کند اگر آن را بفروشد بعد باید چه کند.

این فعال اجتماعی با اشاره به اینکه در این منطقه فقر فرهنگی، آموزشی و اقتصادی وجود دارد، می‌افزاید: این منطقه آب لوله کشی ندارد. برخی خانه‌ها برق دارند برخی دیگر ندارند. آبی که در تانکر آب وجود دارد به شدت گل آلود و آلوده است. وضع زندگی آن‌ها به شدت نامناسب بوده و نبود امکانات بهداشتی در منطقه باعث شده مردم دچار بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های پوستی و مقاربتی شوند.

وی با بیان اینکه ۳۰ سال از مهاجرت این افراد به ایران می‌گذرد که مدت زمان کمی نیست، خاطرنشان می‌کند: برخی از این افراد بخصوص آن‌ها که در ایران متولد شده‌اند نسبت به ایران علقه دارند و نمی‌خواهند به عراق بروند، اما برخی دیگر حاضر به کشور خود بازگردند، اما به شرط آنکه بتوانند تنها دارایی‌شان یعنی همین گاومیش‌ها را با خود ببرند تا سرمایه تشکیل زندگی آن‌ها در کشور خودشان باشد.

غرق شدن دررود کارون,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 

درخواست ۸ میلیون تومان برای تحویل اجساد به خانواده

این فعال اجتماعی اظهار می‌کند: در حال حاضر برای تحویل اجساد این دو دختر به خانواده‌ها ۸ میلیون تومان یعنی ۴ میلیون تومان برای هر جسد خواسته‌اند که این بسیار غیرمنصفانه است. سال گذشته مادر یکی از همین بچه‌ها بچه‌اش را در بیمارستان به دنیا آورد، اما نوزاد مرد و بیمارستان برای تحویل پیکر این نوزاد به خانواده بیش از ۲ میلیون تومان پول خواست و ما از طریق خیرین توانستیم این مبلغ را تامین کنیم. این قوانین نیاز به اصلاح دارد.

این فعال اجتماعی تصریح می‌کند: باید تکلیف این افراد را روشن کنند که آیا جزیی از جامعه شمرده می‌شوند یا نه و حداقل‌های زندگی برایشان مهیا شود. دربرخی خانه‌های آن‌ها انقدر یخچال خالی است که به عنوان کمد استفاده می‌شود. خانه‌ها در برابر گرما و سرما از آن‌ها محافظت نمی‌کند. قطعا چنین شرایطی را نمی‌توان زندگی استاندارد درخور شان انسان نامید.

به گزارش رویداد۲۴ شرایط مردم این منطقه اصلا خوب نیست. آن‌ها نه ریشه در این آب و خاک دارند و نه در هیچ کجای دیگر. آن‌ها به این منطقه پناه آورده‌اند، اما کسی نیست که پناه‌شان داده و درباره آنها تعیین تکلیف کند، این بی‌پناهی و بی‌توجهی آنچنان شدید است که سرانجام دو دختر نوجوان در نبود امکانات بهداشتی همچون سایر اهالی این منطقه راهی کارون می‌شوند و جانشان را در میان خروش این رود جای می‌گذارند. 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش