دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۳۰۰۷۴

وان ترکیه؛ مقصدی ارزان برای سفرهای خارجی

وان ترکیهسفر به وان
وان شهری در شرق ترکیه با تاریخ غنی و فرهنگی منحصر به فرد است. سفر به وان به شما این امکان را می دهد که خرابه های باستانی و مکان های دیدنی تاریخی را کاوش کنید، غذاهای خوشمزه محلی را بچشید و از مناظر طبیعی زیبا لذت ببرید.

وان کجاست؟

وان شهری است در شرق ترکیه و در نزدیکی مرز ایران. این شهر دارای میراث فرهنگی غنی است و به خاطر مناظر طبیعی زیبایش شناخته شده است. این شهر تاریخ طولانی و غنی دارد که به دوران باستان باز می گردد و تمدن های مختلفی از جمله اورارتویی ها، ارمنی ها، ایرانی ها و عثمانی ها در آن زندگی می کردند. وان دارای آب و هوای قاره ای با تابستان های گرم و زمستان های سرد است به همین دلیل بهترین زمان سفر به آن در ماه های بهار و پاییز خواهد بود. 

اگر قصد سفر به وان را دارید، در اینجا یک راهنمای برای کمک به شما برای استفاده هرچه لذت بخش تر از بازدیدتان وجود دارد.

سفر به وان ترکیههمه چیز درباره سفر به وان

فرهنگ و آداب و رسوم در وان:

نوع لباس پوشیدن:

در وان توصیه می‌شود که زنان به‌ویژه هنگام بازدید از مساجد یا سایر مکان‌های دیدنی مذهبی لباس متواضعانه بپوشند. مردان نیز باید هنگام بازدید از این سایت ها لباس مناسب بپوشند. همچنین پوشیدن کفش های راحت توصیه می شود، زیرا ممکن است هنگام بازدید از مکان های تاریخی کمی پیاده روی داشته باشید.

زبان:

زبان رسمی رایج در وان ترکی است. با این حال، بسیاری از مردم محلی به زبان کردی نیز صحبت می کنند که دومین زبان رایج در منطقه است.

غذا:

وان به خاطر غذاهای بی نظیر و خوشمزه اش که شامل غذاهایی مانند «کوسلمه» (گوشت کبابی)، «کاورما» (گوشت سرخ شده) و «کادایف دلماسی» (دسر شیرینی که با شیرینی خرد شده و آجیل درست می شود) معروف است. بازدیدکنندگان باید در حین حضور در وان، برخی از غذاهای محلی را امتحان کنند.

آداب و رسوم اجتماعی:

در وان مرسوم است که کفش های خود را قبل از ورود به خانه یا مسجد درآورید. همچنین رعایت آداب و رسوم و سنت های محلی و توجه به رفتار خود هنگام بازدید از مکان های مذهبی یا تاریخی بسیار مهم است.

جاهای دیدنی وان ترکیهسفر به شهر زیبای وان

رسیدن به وان:

ساده ترین راه برای سفر به وان، پرواز از استانبول یا آنکارا است. از طرف دیگر، می‌توانید از شهرهای بزرگی مانند استانبول، آنکارا یا ازمیر با اتوبوس راه دور استفاده کنید. پس از رسیدن به فرودگاه Van Ferit Melen، می توانید با تاکسی یا وسایل حمل و نقل عمومی به هتل خود بروید.

برای ایرانی هایی که با شهر وان هم مرز هستند نیز، این مسیر به راحتی قابل تردد است، به طوری که بسیار از افراد خریدهای سالیانه خود را از این شهر انجام می دهند. ابتدا برای ورود به ترکیه به پاسپورت و ویزای معتبر نیاز دارید. برای اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ویزا می توانید با سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود تماس بگیرید.

درصورتی که قصد دارید به صورت زمینی به وان سفر کنید سه مسیر پیش روی خواهید داشت:

مرز رازی یا کاپیکوی که دارای کوتاه ترین مسیر است و برای استفاده از آن ابتدا باید به تبریز بروید سپس مقصد را به طرف خوی تغییر دهید. توجه داشته باشید که مرز رازی از ۹ صبح تا ۵ عصر فعالیت دارد، پس زمان خود را به گونه ای تنظیم کنید که در این بازه به مرز رسیده باشید. 

مرز زمینی سرو، محدودیت زمانی ندارد و از طریق سفر به ارومیه امکان پذیر خواهد بود.

مرز بازرگان، مرز نهایی است که به دلیل ترانزیت های انجام شده در آن، فعالیت دائمی دارد. این مرز نسبت به دو مورد قبلی دورتر است و مدتی طول می کشد تا به مقصد برسید. مسافرانی که با خودروی شخصی مسافرت می‌کنند باید پلاک خود را کاپورتاژ کرده (تبدیل به پلاک بین المللی) و سپس گواهینامه بین‌المللی دریافت کنند.

راهنمای سفر به وان ترکیهسفر به وان زیبای ترکیه

گشت و گذار در وان:

دریاچه وان:

دریاچه وان به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این کشور شناخته می شود. درحقیقت این دریاچه دومین دریاچه بزرگ خاورمیانه است که زیبایی های بسیاری را به خود اختصاص می دهد. این دریاچه به عنوان نماد این وان شناخته می شود و با شکل مثلثی با آب شور که جهت نوشیدن یا کشاورزی مفید نیست پر شده است به همین دلیل هیچ ماهی در این آب زندگی نمی کند. در دریاچه وان شما می توانید تفریحاتی از قبیل؛ شنا، قایق‌سواری و ماهیگیری انجام دهید. دریاچه وان در فاصله ۱۰ کیلومتری تا مرکز شهر قرار دارد و آب و هوای آن در فصل های تابستان و بهار بسیار مطلوب و لذت بخش خواهد بود.

دیدنی های وانسفر به وان؛ مقاصد گردشگری

جزیره آکدامار:

جزیره آکدامار یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری وان است. این جزیره در دریاچه وان در فاصله سه کیلومتری ساحل، واقع شده است و با دارا بودن کلیسای آکدامار، یک کلیسای ارمنی قرن دهمی، که به دلیل کنده کاری های پیچیده و محیط زیبا در جزیره معروف شده است. این کلیسا یکی از جاذبه‌های دیدنی وان است و با تورهای قایق از شهر مجاور Gevas قابل دسترسی است. در جزیره آکدامار شما می توانید چشمه های جوشان را نیز مشاهده کنید. 

قلعه وان:

قلعه وان یک بنای تاریخی است که در مرکز شهر وان واقع شده است. این قلعه دارای چندین برج و دیوار است که قدمت آن به دوره اورارتو می رسد و بعدها توسط چندین امپراتوری دیگر بازسازی و گسترش یافت. این قلعه منظره فوق العاده ای از شهر و دریاچه وان ارائه می دهد.

قلعه هوسپ:

قلعه هوسپ یکی دیگر از بناهای تاریخی است که در مسیر وان به مرز ایران قرار دارد. قدمت این قلعه به قرن هفدهم باز می گردد و دارای یک برج بزرگ و دیوارهای سنگی باستانی است. این قلعه با ماشین یا اتوبوس قابل دسترسی است و بازدید از آن راهی عالی برای کشف تاریخ و معماری منطقه است.

موزه وان:

موزه وان مقصدی است که باید برای علاقه مندان به تاریخ که از شهر بازدید می کنند، بسیار مناسب می باشد. این موزه مجموعه ای از آثار دوران اورارتو شامل سفال، جواهرات و سایر اقلام یافت شده در منطقه را در خود جای داده است. این موزه در مرکز شهر قرار دارد و همه روزه به جز دوشنبه پذیرای بازدیدکنندگان است.

آبشار مرادیه: 

آبشار مرادیه در نزدیکی نهر مرادیه در شهر مرادیه قرار دارد. این آبشار یک جاذبه طبیعی زیباست و اطراف آن را فضای سرسبز و زیبا احاطه کرده است.

موزه قارص: 

موزه قارص در نزدیکی شهر قارص واقع شده است و به دلیل مجموعه ای از آثار باستانی از تاریخ منطقه، از جمله دوره های عثمانی و روسیه، ارزش بازدید را دارد.

مکان های گردشگری وان ترکیهسفر به شهر تاریخی گردشگری وان

مراکز خرید وان:

گرچه ممکن است این شهر مراکز خرید بزرگی مانند مراکز خرید شهرهای بزرگ نداشته باشد، اما هنوز چندین مرکز خرید و بازار وجود دارد که ارزش دیدن را دارند. در اینجا چند مکان برای خرید در وان وجود دارد:

وان کاپالی چارشی: 

وان کاپالی چارشی که به بازار سرپوشیده نیز معروف است، یک بازار سرپوشیده سنتی است که در مرکز شهر واقع شده است. در این بازار مغازه های مختلفی وجود دارد که از پوشاک و کفش گرفته تا ادویه جات و سوغاتی می فروشند. این یک مکان عالی برای خرید محصولات محلی و اقلام سنتی ترکیه است.

Erzurum Caddesi:

Erzurum Caddesi یک خیابان خرید محبوب در وان است که در مرکز شهر قرار دارد. این خیابان مملو از مغازه‌هایی است که لباس، لوازم جانبی و سایر اقلام می‌فروشند. این یک مکان عالی برای خرید سوغاتی و هدایایی برای بردن به خانه است.

Tansaş AVM:

Tansaş AVM یک مرکز خرید کوچک است که در محله Yüzüncü Yıl وان واقع شده است. این مرکز خرید دارای چندین فروشگاه فروش پوشاک، لوازم الکترونیکی، همچنین فودکورت و سینما است.

رئال مارکت: 

رئال مارکت یک سوپرمارکت زنجیره ای بزرگ است که در وان قرار دارد. این فروشگاه خواربار، لوازم خانگی، و لوازم الکترونیکی و موارد دیگر می فروشد.

باید درنظر داشت که در حالت کلی، اغلب این بازارها و فروشگاه ها در خیابان جمهوری قرار دارند.

مراکز خرید وان ترکیهسفر به وان؛ مراکز خوب خرید وان ترکیه

غذا و رستوران در وان:

غذاهای محلی وان ترکیبی از تاثیرات ترکی و کردی است و انواع غذاهای گوشتی، سبزیجات و لبنیات را در خود جای داده است. در اینجا برخی از بهترین غذاها و رستوران ها را در وان می توانید امتحان کنید:

صبحانه وان: 

وان به خاطر صبحانه مقوی خود معروف است که معمولاً شامل پنیر، عسل، زیتون، تخم مرغ و نان تازه پخته شده است. یکی از بهترین مکان ها برای امتحان صبحانه وان، رستوران Van Kahvaltı Evi است.

کله پاچه: 

کله پاچه یک سوپ سنتی ترکی است که با سر و پای گوسفند درست می شود. این غذای محبوب در وان است و اغلب با لیمو و نان سرو می شود. یکی از بهترین مکان‌ها برای امتحان Kelle Paça در وان، رستوران Kelleci است.

کویمک: 

کویمک نوعی فوندو پنیر است که با پنیر محلی و آرد ذرت درست می شود. این یک غذای محبوب در وان است و اغلب با نان و سبزیجات سرو می شود. یکی از بهترین مکان‌ها برای امتحان کویمک در وان، رستوران Van Kahvaltı Evi است.

کباب: 

وان به کباب های خوشمزه اش معروف است که می توان آن را با انواع گوشت ها از جمله بره، گوشت گاو و مرغ درست کرد. یکی از بهترین مکان‌ها برای امتحان کباب در وان، سالن کباب اکمان است.

لاهماچون: 

لاهماچون یک پیتزای نازک و ترد ترکی است که روی آن گوشت چرخ کرده، سبزیجات و ادویه جات پر می شود. این یک غذای خیابانی محبوب در وان است و در بسیاری از نانوایی ها و رستوران های محلی یافت می شود.

Sütlaç:

Sütlaç یک پودینگ برنج سنتی ترکیه است که با شیر، شکر و برنج درست می شود. اغلب سرد سرو می شود و با دارچین و آجیل تزیین می شود. یکی از بهترین مکان ها برای امتحان Sütlaç در وان، رستوران Kırmızı Bufe است.

رستوران های وان ترکیهسفر به وان؛ غذا و رستوران های خوب وان ترکیه

وان شهری زیبا با میراث فرهنگی غنی و مناظر طبیعی خیره کننده است. از خرابه های باستانی قلعه وان و قلعه هوساپ گرفته تا زیبایی آرام جزیره آکدامار، در این بخش منحصر به فرد ترکیه چیزهایی برای لذت بردن همه وجود دارد. هنگام بازدید، مطمئن شوید که غذاهای محلی، آداب و رسوم و سنت های محلی را میل کنید تا همه چیزهایی که وان ارائه می دهد را به طور کامل تجربه کنید.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش