شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۸ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۱۶۰
چهره ها در سینما و تلویزیون

چهره‌های پیشگام سال ۲۰۱۹ از نگاه مجله تایم

کریسی تیگن,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
مجله تایم سالانه برترین چهره‌های سال را انتخاب می‌کند و در سال ۲۰۱۹ نیز شاهد فهرستی از چهره‌های برتر این سال هستیم. این فهرست، چهره‌های منتخب را در دسته‌بندی‌های متفاوتی معرفی کرده است و در این قسمت می‌خواهیم با هم نگاهی به دسته‌بندی چهره‌های پیشگام در سال ۲۰۱۹ از دید مجله تایم داشته باشیم.

ساندرا اوه

اگر اهل سریال‌های تلویزیونی هستید و سریال معروف آناتومی گری (anatomy grey) را دیده باشید بدون شک ساندرا اوه (sandra Oh) را می‌شناسید. ساندرا زاده اتاوا است و نزدیک به ۲۰ فیلم سینمایی و سریال را در کارنامه‌اش دارد، اما هیچ کدام از این آثار به اندازه سریال آناتومی گری معروف نیستند و در‌واقع می‌توان گفت این سریال بود که توانست نام ساندرا اوه را در میان زبان‌ها بیاندازد.

 

مجله تایمز ساندرا را زنی خوش‌قریحه و هنرمند می‌داند که استاد سخنوری است و کلمه‌ها را همانند نت‌های موسیقی به‌کار می‌گیرد. کارشناسان مجله تایمز نیز همانند ما ساندرا اوه را به‌عنوان بازیگر برجسته‌ای می‌دانند که توانسته است به مدت ۱۰ سال در نقش دکتر کریستینا یانگ (Christina Yang) در سریال آناتومی گری ایفای نقش کند. ساندرا در کنار آناتومی گری، نقش برجسته‌ای در سریال کشتن ایو (Killing Eve)، نیز بازی کرده و این سریال در مقام یک مجموعه درام هیجانی نقد‌های بسیار مثبتی دریافت کرد. همان‌گونه که حتماً می‌دانید ساندرا اوه تاکنون دوبار نامزد دریافت جایزه گلدن گلوب شده است و با توجه به اینکه به سن ۵۰ سالگی نزدیک می‌شود انتظار آثار درخشان دیگری را نیز در ساندرا اوه داریم.

 

ایندیا مور

ایندیا مور (INDYA MOORE) نیز از آن چهره‌های پیشگامی است که بدون شک هنرنمایی او را در مجموعه تلویزیونی «ژست» (Pose)، دیده‌اید. نویسندگی این سریال را برایان مورفی معروف بر عهده دارد و موفقیت چشمگیر فصل اول سریال «ژست» باعث شد تا ساخت فصل بعدی نیز سریال نیز تأیید شود.

 

ایندیا از آن دسته چهره‌های سرشناسی است که سختی‌های زیادی در زندگی تحمل کرده است و گفته می‌شود در سن ۱۴ سالگی پدر و مادرش را به دلیل آزار و اذیت‌ها و تهمت‌هایی که به او می‌زدند رها کرد و تحت سرسپرستی نهاد‌های اجتماعی قرار گرفت. ایندیا در دبیرستان نیز از جانب همکلاسی‌هایش اذیت می‌شد و به همین دلیل درس و مشق را کنار گذاشت.

 

این موارد جلوی پیشرفت ایندیا مور را نگرفت و در سن ۱۵ سالگی، ایندیا به‌رغم سن و سال کمی که داشت وارد دنیای مدلینگ شد و در نهایت توانست با حضور در یکی از موزیک ویدئو‌های کیتی پری با نام Swish Swish، نام خود را بر سر زبان‌ها بیاندازد و با ایفای نقش در سریال «ژست» به چهره‌ای تبدیل شود که مجله تایمز او را یکی از چهره‌های پیشگام در سال ۲۰۱۹ قلمداد می‌کند.

 

مارلون جیمز

مارلون (MARLON JAMES) نویسنده جامائیکایی است که در سال ۲۰۱۵ توانست برای کتاب «تاریخچه هفت قتل»، جایزه معروف بوکر را از آن خود کند. این نویسنده ۴۹ ساله، پیش از این در سال ۲۰۱۰ برای نگارش داستان «زنان شب»، جایزه ادبی صبح دیتون را دریافت کرد.

 

مارلون جیمز که به ۵۰ سالگی نزدیک می‌شود در خانواده‌ای علاقه‌مند به کتاب متولد شد و در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه وست‌ایندی (University of West Indie) در رشته زبان و ادبیات فارغ‌التحصیل شد. شرایط اجتماعی و سیاسی جامائیکا به گونه‌ای بود که مارلون جیمز چاره‌ای به‌جز فرار از این کشور نمی‌دید و به همین دلیل نیز تصمیم گرفت تا با هر قیمتی که شده از این کشور فرار کند. او در نهایت خودش را به آمریکا رساند و در رشته نویسندگی خلاق در دانشگاه ویلکز (Wilkes University)، درسش را به پایان رساند.

 

جالب است بدانید مارلون جیمز از آن دسته نویسنده‌هایی است که با پاسخ نه قانع نمی‌شود و به هر قیمتی که هست راهش را ادامه می‌دهد، برای اثبات این قضیه کافی است به چاپ کتاب «شیطان جان کراو»، (John Crow’s Devil)، اشاره کنیم. مارلون این کتاب را به هفتاد ناشر نشان داد و تمامی آن‌ها از انتشار آن خودداری کردند تا اینکه در نهایت ناشری به انتشار این کتاب پاسخ مثبت داد و انتشار کتاب «شیطان جان کراو»، راه را برای موفقیت‌های بعدی مارلون جیمز باز کرد و دست‌آخر نام او به فهرست ۱۰۰ چهره برتر سال از نگاه مجله تایم در سال ۲۰۱۹ جا خوش کرد.

 

کریسی تیگن

اگر به دنیای مدلینگ علاقه داشته باشید به احتمال زیاد خاطرتان هست که اولین بار کریسی تیگن (CHRISSY TEIGEN) در مجله «اسپورتس ایلوستریتد» (Sports Illustrated)، در سال ۲۰۱۰ حضور پیدا کرد و در سال ۲۰۱۴ نیز یکبار دیگر شاهد حضور کریستی تیگن در این مجله بودیم.

 

کریسی تیگن برای علاقه‌مندان برنامه «لب‌خوانی» (Battle Lip Cync)، نیز شخصیت شناخته‌شده‌ای است و اگر اهل ترانه و موسیقی‌های غربی باشید احتمالاً به‌خوبی می‌دانید که تیگن در سال ۲۰۱۳ با «جان لجند» (John Legend)، ازدواج کرد و در موزیک ویدئوی ترانه «استریو» از جان لجند نیز شاهد حضور کریستی تیگن بودیم.

 

کریستی که ۳۳ سال دارد، زاده شهر دلتا در ایالت یوتا است و رگ و ریشه‌اش به مادری تایلندی و پدری نروژی باز می‌گردد.

 

جالب است بدانید کریستی تیگن ید طولایی در آشپزی هم دارد و در سال ۲۰۱۶ کتابی با نام «اشتها: دستورپخت تمامی خوراکی‌هایی که می‌خواهید بخورید»، (Cravings: Recipes for All of the Food You Want to Eat)، منتشر کرد این کتاب سریعاً در فهرست پرفروش‌های نیویورک تایم قرار گرفت و دومین کتاب پرفروش سال ۲۰۱۶ شد. مدتی بعد نیز کتاب دیگری از تیگن در زمینه آشپزی منتشر شد تا تیگن نه تنها در مدلینگ، بلکه در آشپزی هم استعدادش را ثابت کند.

 

تیگن به لحاظ باور‌های سیاسی از مخالفین سرسخت دونالد ترامپ است و از هرفرصتی برای زیرسوال‌بردن عملکرد دولت فعلی آمریکا استفاده می‌کند. تیگن کریستی در چیزی حدود ۱۵ مجموعه تلویزیونی بازی کرده و از آن‌هایی که هنوز جوان و زیبا است انتظار داریم در آینده نیز شاهد درخشش او باشیم.

 

ماسیمو بوتورا

ماسیمو بوتورا (MASSIMO BOTTURA) آشپز و رستوران‌دار ۵۶ ساله ایتالیایی است که در سال ۲۰۱۵، رستوران او در فهرست بهترین رستوران‌های دنیا، مقام دوم را از آن خود کرد. در چند سال اخیر نیز همیشه نام رستوران ماسیمو بوتورا در ۵ رتبه اول بهترین رستوران‌های دنیا قرار دارد.

 

علاقه این شخصیت برجسته ایتالیایی همانند دیگر شخصیت‌های خوشنام، از کودکی به آشپزی شروع شد و به گفته خودش، وقتی کودک بود، مجذوب آشپزی مادرش، مادر بزرگش و عمه‌اش می‌شد. همین علاقه باعث شد تا ماسیمو بوتورا در نوجوانی شاگرد جرج کوگنی (Georges Coigny)، سرآشپز معروف، شود و در نهایت با کار در رستوران‌های تراز اول دنیا، نام خودش را به یک آشپز تمام‌عیار تبدیل کند. ماسیمو بوتورا در این رستوران‌ها آشپزی را فرا گرفت تا اینکه در نهایت در سال ۱۹۹۵ رستوران «استریا فراچسکانا» (Osteria Francescna) را راه‌اندازی کرد.

 

ماسیمو همانند دیگر آشپز‌های معروف، علاقه‌زیادی به اشتراک‌گذاشتن دستورپخت غذاهایش دارد و به همین دلیل نیز از سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ توانسته ۵ کتاب پرفروش برای آشپزی منتشر کند. در حال حاضر ماسیمو نه‌تن‌ها در ایتالیا، که در دیگر کشور‌ها نیز شعبه‌هایی از رستورانش را افتتاح کرده و گفته می‌شود غذا‌های رستوران او به اندازه‌ای خوش‌طعم است که هواداران برای صرف غذا در این رستوران‌ها سر و دست می‌شکنند.

 

حسن مینهاج

حسن مینجاج (HASAN MINHAJ)، کمدین جوان و خوش‌آتیه‌ای است که پس از ایفای چندین نقش نه چندان مهم در برنامه‌های تلویزیونی توانست با حضور در برنامه «شو روزانه» (The Daily Show)، به موفقیت خوبی دست پیدا کند و چهره‌ای سرشناس شود.

 

همان‌گونه که از نام حسن مینهاج پیدا است، اصل و نسبی آسیایی دارد و زاده خانواده‌ای در شمال هندوستان است، پدر و مادر حسن مینهاج، قبل از تولد فرزندشان به آمریکا مهاجرت کردند و در ایالت کالیفرنیا ماندگار شدند. پس از اینکه جسن به‌دنیا آمد، مادرش به هندوستان بازگشت تا تحصیل در رشته پزشکی را به پایان رساند. حسن مینهاج در رشته علوم سیاسی در دانشگاه دیویس کالیفرنیا شرکت کرد و در همین رشته نیز فارغ‌التحصیل شد.

 

علاقه حسن مینهاج به کمدی با مشاهده فیلم «هرگز نترسیده»، با بازی کریس راک شروع شد، او پس از مشاهده این فیلم به فکر افتاد تا علاقه‌اش به کمدی را جدی‌تر دنبال کند و به همین دلیل نیز راهی سانفرانسیسکو شد تا در این شهر به اجرای برنامه‌های کمدی بپردازد. حسن مینهاج در ۷ فیلم کوتاه و بلند بازی کرده و نزدیک به ۱۳ مجموعه تلویزیونی را در کارنامه‌اش دارد.

 

این کمدین ۳۳ ساله، از هر موقعیتی برای خنداندن هوادارانش استفاده می‌کند و صداقت او در گفتارش باعث شده تا طنز‌های ناب و مخاطب‌پسندی را سرهم کند.

 

ثمین نصرت

ثمین زاده ۱۹۷۹ است و نویسنده و آشپزی آمریکایی ایرانی به حساب می‌آید. از قرار معلوم پدر و مادر ثمین در سال ۱۹۷۶ به آمریکا مهاجرت می‌کنند و به‌رغم اینکه ثمین (SAMIN NOSRAT) در آمریکا بزرگ شده، اما در بیشتر عمرش غذا‌های ایرانی خورده و قدر خوراکی‌های خوشمزه روش پخت‌غذا را بهتر از هر کس دیگری می‌داند.

 

جالب است بدانید ثمین نصرت وقتی که بزرگ شد، آشپزی را به خوبی فرا نگرفته بود و در سال ۲۰۰۰ به صورت کاملاً اتفاقی برای صرف غذا به رستوران «چز پانیس»، (Chez Panisse)، در کالیفرنیا مراجعه کرد، این رستوران غذا‌های خوشمزه‌ای داشت و همین امر نیز باعث شد تا ثمین به فکر حضور در دنیای آشپز‌های سرشناس بیافتد.

 

ثمین در رستوران‌های زیادی کار کرد و پس از مدت‌ها تلاش، در سال ۲۰۰۷ به فکر افتاد تا برنامه‌ای تلویزیونی تدارک ببیند و در این برنامه ترفند‌های آشپزی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد. حدود ۱۰ سال بعد نیز ثمین نصرت کتابی با نام «نمک، چربی، اسید، حرارت» را منتشر کرد. این کتاب به دستور پخت غذا‌های خوشمزه اشاره می‌کرد و مطالب کتاب به اندازه‌ای جالب بود که روزنامه تایمز لندن آن را بهترین کتاب آشپزی در سال ۲۰۱۷ نامید. مدتی بعد نیز مجموعه تلویزیونی با همین نام از طرف شبکه نت‌فلیکس پخش شد که در این مجموعه ۴ قسمتی، به یکی از چهار عنصری که در نام این مجموعه استفاده شده بود اشاره می‌کرد و خواص نمک، چربی، اسید و حرارت را در پخت‌غذا نمایش می‌داد. ثمین نصرت چیزی بیشتر از یک سال است که در روزنامه نیویورک تایمز، مشغول نگارش ستون مخصوص خوراکی‌ها است.

 

نینجا

نام نینجا برای طرفداران بازی‌های ویدئویی کاملاً شناخته شده است، نینجا که علاقه‌زیادی به بازی‌های ویدئویی دارد، بیشتر شهرت خود را به دلیل بازی فورتنایت بدست آورده است و حدود یک سال پیش خبر پخش استریم بازی نینجا و دریک، خواننده معروف در رسانه‌ها منتشر شد. بازی او دریک نزدیک به ۶۲۸ هزار بازدید‌کننده در توییچ داشت و چیزی نزدیک به ۱۰ میلیون نفر او را در توییچ دنبال می‌کنند.

 

برای آن دسته از خوانندگانی که با شبکه توییچ آشنایی زیادی ندارند باید بگوییم، در این شبکه گیمرها، بازی خود را با سایر گیمر‌ها به اشتراک می‌گذارند. تایلر بلوینز که در دنیای بازی‌های ویدئویی با نام نینجا شناخته می‌شود یکی از بهترین بازیکن‌های بازی فورتنایت است و این روز‌ها در دنیای گیم، به عنوان یک شخصیت کاملاً شناخته شده، درآمد نجومی دارد.

 

نینجا در کنار حضور فعال در شبکه توییچ، در یوتیوب و توییتر نیز حضور فعالی دارد و گفته می‌شود تعداد دنبال‌کننده‌های نینجا در یوتیوب بیشتر از ۵ میلیون نفر است و ویدئو‌های نینجا در یوتیوب بیشتر از ۳ میلیون بار بازدید می‌شوند. نینجا که ۲۶ سال بیشتر سن ندارد، ثروت خالصی حدود ۱۰ میلیون دلار دارد و با توجه به افزایش محبوبیت بازی‌های ویدئویی، انتظار داریم در آینده بیشتر از این استریمر معروف بشنویم.

 

آرونداتی کاجو و مناکا گوروسوامی

آرونداتی (Arundhati Katju) و مناکا (Menaka Guruswamy)، در جامعه حقوق بین‌الملل به‌عنوان وکلا و حقوقدان‌های بسیار مطرحی شناخته می‌شوند که تاکنون پرونده‌های مهمی را در سطح جهانی به نتیجه رسانده‌اند. این دو حقوقدان هندی که در آمریکا نیز پروانه وکالت دارند قانون ۱۵۷ ساله‌ای که در هندوستان وضع شده بود را با توجه به شرایط امروزی این کشور تغییر دادند.

 

کارنامه درخشان قضایی آرونداتی کاجو و مناکا گوروسوامی به هندوستان ختم نمی‌شود و این حقوقدان‌ها سابقه ارائه مشاوره با سازمان‌های جهانی مهمی را دارند و پرونده‌های مطرحی را در سطح بین‌المللی را با سرانجامی خوش به پایان رسانده‌اند.

 

نائومی اوساکا

نائومی (NAOMI OSAKA)، تنیس‌باز شناخته شده ژاپنی است که اگر اهل تنیس باشید بدون شک نام او تاکنون به گوش شما خورده است. نائومی در فینال مسابقات اوپن آمریکا در سال ۲۰۱۸ توانست سرنا ویمیامز، تنیس‌باز معروف را کنار بزند و اولین جایزه بزرگ خود را در سطح جهانی در دنیای تنیس بدست بیاورد.

 

جالب است بدانید نائومی اوساکا اولین تنیس‌باز زن ژاپنی بود که به فینال مسابقات گرنداسلم (GrandSlam) راه پیدا کرد و قهرمان این مسابقه شد. نائومی که پدر او اهل هاییتی است و مادرش ژاپنی، در سال ۱۹۹۷ بدنیا آمده و با توجه به سن و سال کمی که دارد، انتظار می‌رود سالیان سال شاهد درخشش او در مسابقات تنیس باشیم. نائومی اوساکا تنیس را از خواهر بزرگش که او هم تنیس‌باز معروفی است فرا گرفت و پدر او نیز نقش مهمی در آموختن تنیس به دخترانش داشت.

 

کارشناسان ورزشی، نائومی را تنیس‌بازی می‌دانند که فورهند بسیار قوی دارد و سرو‌های خوبی می‌زند، او وقتی تنها ۱۶ سال بیشتر نداشت می‌توانست با ضربه راکت به توپ تنیس، این توپ را به سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت به سمت زمین حریف روانه کند.

 

لئا گرینبرگ و ارزا لوین

لئا گرینبرگ (LEAH GREENBERG) و اِرزا لوین (ارزا لوین)، جنبش سیاسی اجتماعی ایندیویزیبل (Inpisible) را به راه انداختند، آموزش و توسعه رهبری برای اقشار مختلف مردم، مبارزه برای اجرای عدالت در دستگاه‌های قضایی و همچنین رسیدگی به وضعیت سلامت مردم، از اهداف اصلی این جنبش سیاسی اجتماعی است و به همین دلیل نیز لئا گرینبرگ و ارزا لوین به‌عنوان بنیانگذاران این جنبش در فهرست ۱۰۰ چهره برتر تایم در سال ۲۰۱۹ قرار گرفتند.

 

فرد سوانکیر

فرد سوانکیر (FRED SWANIKER) کارآفرین اهل غنا است که تاکنون چهار مؤسسه آموزشی با هدف پرورش جوان‌ها و کودکان غنایی و آفریقایی راه‌اندازی کرده است. او مدیر بسیار شناخته‌شد‌ه‌ای در کشور‌های آفریقایی است و برنامه دارد تا در ۵۰ سال آینده، نزدیک به ۶ هزار نفر مدیر و کارآفرین آفریقایی را در موسسه‌های آموزشی خود ترتیب کند.

 

پدر و مادر فرد سوانکیر وکیل و معلم بودند و زمانی که سوانکیر تنها ۴ سال بیشتر نداشت، در پی کودتای نظامی در غنا، از این کشور فرار کردند، فرد سوانکیر در کشور‌های مختلفی زندگی کرد و زمانی که ۱۸ سال بیشتر نداشت تجربه زندگی در ۴ کشور آفریقایی را به کوله‌بارش اضافه کرده بود. او در نهایت روانه آمریکا شد و با ادامه تحصیلات عالیه در دانشگاه‌های این کشور توانست راه خودش به موفقیت و کارآفرینی را پیدا کند.

 

علاقه زیاد فرد سوانکیر به آموزش مردم آفریقا باعث شد تا باراک اوباما نیز توجه زیادی به او داشته باشد و اگر اهل برنامه‌های تد (TED)، باشید مطمئن هستیم سخنرانی‌های فرد سوانکیر را در این مجموعه برنامه‌ها دیده‌اید. سوانکیر در کنار علاقه به آموزش مردم آفریقا، برنامه‌های زیادی نیز برای جذب توریست به این قاره دارد و در سال ۲۰۱۸، رئیس جمهور رواندا، سوانکیر را موظف کرد تا برای جذب بیشتر توریست به این کشور تلاش کند.

 

لین ناتیج

لین (LYNN NOTTAGE) زاده ۱۹۶۴ در بروکلین آمریکا است و در دانشگاه براون و ییل تحصیل کرده است، او به نویسندگی و نمایش‌نامه‌نویسی مشغول است و در دانشگاه کلمبیا نیز نمایش‌نامه‌نویسی درس می‌دهد. جالب است بدانید لین ناتیج اولین زنی است که تاکنون برای سبک درام توانسته دوبار جایزه معروف پولیتزر را از آن خود کند.

 

این جایزه‌های برای کتاب‌های «نابود شده» (Ruined)، و «عرق» (Sweat)، به لین تانیج اهدا شد. لین ناتیج که مادرش معلم مدرسه و پدرش روانشناس کودک بود، در دبیرستان اولین نمایش‌نامه بلند خودش را نوشت و پس از پایان تحصیلاتش به مدت ۴ سال در انتشارات امنستی ایرنترنشنال (Amnesty International)، مشغول به کار شد و نمایشنامه «لباس خواب» (Intimate Apparel)، به‌عنوان یکی از معروف‌ترین کار‌های او به‌حساب می‌آید.

 

لین ناتیج در کنار حضور در دنیای کتاب و نمایشنامه‌نویسی، به مجموعه‌های تلویزیونی نیز علاقه دارد و فصل اول سریال She's Gotta Have It را نوسیندگی و تهیه‌کنندگی کرده است.

 

لین ناتیج چیزی نزدیک به دو دهه حضور فعال در دنیای ادبیات دارد و بدون شک انتخاب او به‌عنوان چهره پیشگام در سال ۲۰۱۹ باعث محبوبیت بیشتر این نویسنده ۵۴ ساله خواهد داشت.

 

تارا وستوور

تارا (Tara Westover)، نویسنده‌ای ۳۲ ساله است که کتاب «دختر تحصیلکرده» تنها اثر او به‌حساب می‌آید، این کتاب که اخیراً شاهد انتشار ترجمه فارسی آن نیز هستیم سرگذشت تارا وستوور را از کودکی تا سی سالگی روایت می‌کند. تارا در خانواده‌ا‌ی مذهبی متولد شد و از آنجایی که پدرش اختلال دوقطبی داشت، بی‌اعتمادی شدیدی نسبت به دولت، پلیس و همچنین مراکز خدمات درمانی داشت. پدر تارا به مدرسه نیز اعتماد نمی‌کرد و به همین دلیل تارا و برادر و خواهرهایش به مدرسه نرفتند و حتی واکسن‌های لازم را نیز برای ایمنی بدن دریافت نکردند.

 

تارا وستوور این شرایط سخت را در کتاب زندگی‌نامه‌اش با آب و لعاب تمام شرح داد و همین قضیه باعث شد تا کتاب «دختر تحصیلکرده» به عنوان کتاب سال ۲۰۱۸ از جانب آمازون انتخاب شود، نیویورک تایمز نیز این کتاب را در فهرست ۱۰ کتاب برتر سال قرار داد و بیل گیتس و باراک اوباما از چهره‌های سرشناسی بودند که این کتاب را به دیگران پیشنهاد دادند.

 

جالب است بدانید سرگذشت زندگی تارا وستوور به سی زبان زنده دنیا ترجمه شده و بی‌دلیل نیست اگر نام این نویسنده ۳۲ ساله را که یک کتاب بیشتر در کارنامه‌اش ندارد را در فهرست ۱۰۰ چهره تاثیرگذار سال ۲۰۱۹ تایم شاهد هستیم.

 

آدام بوئن و جیمز مونسیز

آدام (ADAM BOWEN) و جیمز (JAMES MONSEES)، جوان‌های فارغ‌التحصیل از دانشگاه استنفورد هستند که در سال ۲۰۰۴ به فکر ابداع ابزار جدیدی افتادند تا جایگزین سیگار شود. این ابزار نیکوتین را به بدن می‌رساند، اما شیوه رساندن آن با سیگار فرق داشت و در نتیجه آسیب کمتری سلامت انسان را تهدید می‌کرد.

 

ماحصل همفکری آدام و جیمز، سیگار الکترونیکی با نام JUUL بود، این وسیله، به سیگاری‌هایی کمک می‌کرد تا سیگار را کنار بگذارند، از طرف دیگر به لحاظ سلامتی نیز ضرر کمتری نسبت به سیگار‌های معمولی داشت. از آنجایی که گزارش‌ها از مرگ نزدیک به ۴۸۰ هزار نفر آمریکایی بر اثر سیگار حکایت دارد، آدام بوئن و جیمز مونسیز امیدوارند به کمک ابزاری که در اختیار سیگاری‌ها قرار می‌دهند، اعتیاد آن‌ها را به سیگار کاهش دهند. این دو جوان دنیایی بدون سیگار را تصور می‌کنند. جالب است بدانید حتی برند مارلبورو که یکی از شناخته شده‌ترین برند‌های تولید سیگار در جهان است به ضرر‌های سیگار اعتراف می‌کند و به دنبال ساخت محصولی است تا جایگزین سیگار باشد، اما ضرر سیگار را نداشته باشد. با این حساب امیدواریم در آینده با‌عرضه بیشتر محصولاتی از این دست، سیگار‌های مضر امروزی کاملاً از بین برود.

 

باربارا را ونتر

باربارا (BARBARA RAE-VENTER)، کارشناس ژن‌شناس است که توانست پرده راز پرونده مخوف «قاتل گلدن استیت» (Golden state Killer)، را پس از گذشت سال‌ها برملا کند. این پرونده به سال‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۶ باز می‌گردد و در آن زمان، اهالی کالیفرنیا از دست این قاتل مخوف، خواب خوش نداشتند.

 

وی توانست با کمک نمونه‌های دی. ان. ای، که در صحنه جرم باقیمانده بود، قاتل گلدن استیت را شناسایی کند. نیرو‌های پلیس پس از حدود ۴ ماه تلاش و پیگیری، توانستند با سرنخ‌هایی که باربارا بدست آورده بود، فردی را با نام جوزف جیمز دی‌آنجلو جونیور (Joseph James DeAngelo Jr) به‌عنوان قاتل این پرونده دستگیر کنند. دستاورد‌های باربارا به همین‌جا ختم نمی‌شود و پس از دستگیری قاتل این پرونده، شاهد باز شدن دوباره ۲۵ پرونده مرگبار دیگر نیز بودیم که تاکنون پلیس از رمزگشایی این پرونده‌ها عاجز مانده بود. ابزاری که باربارا برای آزمایش دی. ان.‌ای ابداع کرده است، وسیله‌ای انقلابی در حرفه جرم‌شناسی به‌حساب می‌آید و همین امر هم باعث شد تا مجله تایم نام باربارا را ونتر را به فهرست ۱۰۰ چهره‌سرشناس سال ۲۰۱۹ اضافه کند.

 

هه جیانکو

هه (HE JIANKUI)، از آن دسته محققان هنجار شکن و بحث‌برانگیزی است که به رغم مخالفت‌های جوامع بین‌المللی، راه خودش را ادامه داد و به دستاورد‌های چشمگیری هم رسید. هه جیانکو با کمک چند دانشمند دیگر توانست دی. ان. دی انسان را دستکاری و ویرایش کند. به لطف این دستاورد، دی. ان.‌ای دو نوزاد به‌گونه‌ای دستکاری شد تا بدن آن‌ها در مقابل ویروس اچ. آی. وی مقاوم شود.

 

چنین دستاوردی بازتاب گسترده‌ای در جامعه پزشکی داشت و حتی دانشگاهی که هه جیانکو این تحقیقات را در آن انجام داده بود مدعی شد که از دستکاری ژنتیکی که این دانشمند مرتکب آن شده، بی‌خبر است. در نهایت کار به‌جایی کشید که نزدیک به ۱۰۰ دانشمند دستکاری دی. ان.‌ای توسط هه جیانکو را به‌عنوان یک عمل ناشاسیت در دنیای پزشکی محکوم کردند.

 

اگر به تاریخ نگاهی داشته باشیم، پیش از این هم دانشمندان زیادی بودند که به دلیل آزمایش‌های عجیب و غریب و همچنین طرح نظریه‌هایی که برای فهم مردم آن زمان دشوار بود، مورد حمله قرار گرفتند، اما در نهایت علم راه خودش را پیدا می‌کند و چه بسا دستاوردی که هه جیانکو به آن رسیده، با رعایت موارد انسانی، آینده‌ای بهتر را پیش‌روی بشریت قرار دهد.

 

آلین لی

آلین (AILEEN LEE)، سازمان غیرانتفاعی را با نام آل ریز (All Raise) راه‌اندازی کرده است، هدف اصلی این سازمان، مهیا کردن فرصت‌های برابر برای انسان‌ها در شرکت‌های تجاری است، سازمان آل ریز توجه ویژه‌ای به حضور زنان در شرکت‌های فعال در عرصه فناوری دارد و به دنبال این است تا زنان را در رده‌های بالای شرکت‌های بزرگ و مطرح قرار دهد.

 

آلین استارتاپ یونیکورن را نیز راه‌اندازی کرده که ارزش آن در بازار بیشتر از یک میلیارد دلار است. او نه‌تن‌ها از جانب تایم به‌عنوان یکی از ۱۰۰ چهره تاثیرگذار در سال ۲۰۱۹ انتخاب شده است، بلکه فوربز نیز او را در فهرست ۱۰۰ زن قدرمند دنیا قرار داد و به‌رغم اینکه به ۵۰ سالگی نزدیک میشود، همچنان پرتلاش و پرکار است و با توجه به فعالیت‌های آلین لی انتظار می‌رود در آینده زنان موقعیت‌های بیشتری در شرکت‌های بزرگ حاضر در عرصه تکنولوژی پیدا کنند.

 

جی اونیل و امیلی کامر

جِی اونیل، (JAY O'NEAL) و امیلی کامر (Emily Comer)، دو تن از معلم‌های ویرجینیای غربی هستند که برای افزایش حقوق و شرایط بهتر درمانی کمپین اعتراض‌آمیزی را به‌راه انداختند. از قرار معلوم از سال ۱۹۹۹ سال گذشته میلادی حقوق معلم‌های این ایالت اضافه نشده بود و حتی به میزان ۹ درصد کم شده بود.

 

همین امر باعث شد تا جی اونیل و امیلی کامر با راه‌اندازی کمپین‌های اعتراض‌آمیز آنلاین و آفلاین نسبت به دستمزد‌ها و نبود شرایط مناسب معلمین اعتراض کنند.

 

شپ دولمان

حتی اگر به ستاره‌شناسی علاقه نداشته باشید باز هم مطمئن هستیم خبر انتشار اولین عکس از یک سیاه‌چاله به گوش شما خورده است. برای آن دسته از خوانندگانی که اطلاعات نجومی زیادی ندارند باید بگوییم سیاه‌چاله‌ها به لحاظ علمی مدت‌ها است شناخته شده بودند، اما هیچ عکسی از این سیاه چاله‌ها در دسترس نبود.

 

جالب است بدانید سیاه چاله‌ها همه‌چیز، حتی نور را به سمت خود می‌کشند و شپ دولمان (SHEP DOELEMAN)، یکی از ستاره‌شناسان دانشگاه هاروارد به همراه دویست منجم دیگر توانستند اولین عکس از سیاه چاله را بگیرند. رسیدن به دستاورد مهم نجومی به سادگی صورت نگرفت و شپ دولمان تمام رادیو تلکسوپ‌های موجود در سرتاسر دنیا را به هم متصل کرد تا برای اولین بار شاهد عکس سیاه چاله‌ای باشیم که ۵۵ سال نوری از ما دورتر است.

 

در این قسمت به پایان فهرست چهره‌های پیشگام سال ۲۰۱۹ از دید مجله تایم رسیدیم، پیشنهاد می‌کنیم اگر اطلاعات جالبی از اعضای این فهرست دارید، این اطلاعات سودمند را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

ترجمه از محمد کاملان

 

bartarinha.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش