یکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
۱۲:۱۷ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۵۶۲
چهره ها در سینما و تلویزیون

کیان کاووسی‌راد: در آمریکا برخی برای پرداخت هزینه‌های کلاس بازیگری دربانی و گارسنی می‌کنند

کیان کاووسی‌راد,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
کیان کاووسی‌راد در یادداشت پیش‌رو به پشت صحنه حضور بازیگران و جوانان در سینمای آمریکا و مشکلات راهیابی به سینما در آمریکا و اروپا پرداخته است.

به گزارش ایلنا، کیان کاووسی‌راد در آلمان متولد شده و و دارای مدرک تحصیلی لیسانس در رشته مطالعات تفسیری از دانشگاه هایدلبرگ آلمان است و دوره‌های بازیگری تئاتر و سینما را در نیویورک گذرانده و با تلویزیون نیویورک نیز همکاری داشته است. نقش‌آفرینی‌ها وی در تئاتر و سینما مورد توجه مجلات مختلفی همچون فرونت راو سنتر، برادوی و پلی بیل ورد مورد توجه قرار گرفته است. او در نمایشی در برادوی نیز روی صحنه رفته است.  آثار کاووسی‌راد در جشنواره‌های مختلفی همچون کن به نمایش درآمده و در چندین جشنواره نیز به عنوان داور شرکت کرده است. او به تازگی با فیلم "اولین تولد" به کارگردانی علی عطشانی با سینمای ایران همکاری کرده است.

 

کیان کاووسی راد می‌گوید که برخلاف تصور عامه ورود به بدنه اصلی سینمای آمریکا و اروپا بسیار سخت است. 

 

متن یادداشت این بازیگر ایرانی به شرح زیر است:

 

هنرپیشه شدن مسیر آسانی نیست و غالباً با خیل عظیم مردودیت‌ها، تردیدها و تنش‌های سخت توأم است. با این حال، آرزوی نائل آمدن به شغلی پایدار و پربازده در این زمینه چندان دور از دسترس نخواهد بود چنانچه سه عنصر اصلی "استعداد"، "تلاش پیگیر" و مقدار زیادی "شانس" دست به دست هم می‌دهند و آیندهٔ شغلی درخشانی را برای افراد رقم می‌زنند.

 

برداشت از حرفهٔ هنر پیشگی در آلمان و فرایند آموزشی و اجرایی این حرفه در این کشور دارای شباهت‌ها و تفاوت‌های زیاد با دیدگاه‌های رایج و شیوه‌ها و عملکردهای مرسوم در پایتخت سینمایی جهان، یعنی ایالات متحدهٔ آمریکاست. هرچه هنرپیشه مجهزتر باشد، بهتر می‌تواند نظر موافق فیلمسازان و سایر عوامل تصمیم‌گیرنده از جمله تهیه‌کنندگان و کارگردان‌ها را نسبت به توان و استعداد خود در جذب و تهییج تماشاچیان جلب نماید.

 

برای مطرح شدن به عنوان یک هنرپیشه در آمریکا کافی‌ست به اختیار در یک مدرسهٔ مربوطه دوره دیده باشید و متعاقباً در مصاحبات و صداگذاری‌ها موفق عمل کنید. در برنامهٔ آموزشی مراکز برجسته در نیویورک و لس‌آنجلس، برگزاری کلاس‌های عدیده برای آماده‌سازی هنرجویان جهت درخشش حرفه‌ای در سطوح جهانی پیش‌بینی شده است. کلاس‌ها ۵ تا ۶ روز در هفته و به صورت ۶ ساعت در روز برگزار می‌شود و دروسی چون ابتکار عمل، مطالعات صحنه‌ای، تولید صدا، شخصیت‌شناسی، حرکت، موسیقی، تاریخ تأتر و سینما، نبرد در صحنه و بازیگری صدا را دربرمی‌گیرد. جلسات تکنیکی از همه حائز اهمیت‌تر است و تابع شیوه‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر مکتب  بازیگری است. تکنیک "لی سترازبِرگ" یکی از شاخص‌ترین آنهاست و با حافظهٔ حسی هنرجویان سر و کار دارد.

 

آنان باید بتوانند با رجوع به خاطره‌ای در گذشته و یادآوری بوها، مزه‌ها، عواطف، دمای محیط و اجسام ثابت و محرک‌سازی شده، واقعیتی قدیمی را در زمان حال بازگو نمایند یا تکنیک "مایسنِر" که مبتنی بر خلق واقعیتی الهام گرفته از حقیقت به کمک رفتارهای واقعی است و طی آن هنرجویان باید با بهره‌جویی از برهم کنش‌های انسانی و نه اجرای رُل، واقعیتی را براساس یک محتوای صد در صد حقیقی بیافرینند.

 

فرایند شاخص این تکنیک عبارتست از "تمرین تکرار" که در جریان آن، دو هنرپیشه مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و بدون به‌کارگیری الفاظ رایج و پیچیده، عباراتی را در ایجاد آشنایی هرچه بیشتر و بها دادن به لحظۀ بوجود آمده، به زبان می‌رانند. در بازیگری، روش‌های متعددی برای دگرگون‌سازی و تحول وجود دارد که از این بین می‌توان به "ستِلا اَدلِر" برای تشویق بازیگران به استفاده از قوۀ تخیل برای خلف حقیقت و یا تکنیک "یوتا هِیگِن" برای تحریک آنان به ابراز عواطف و تجربیات شخصی به جای تقلید صرف از عواطف و تجربیات شخصیت داستان جهت هرچه واقعی‌تر جلوه دادن صحنه‌ها اشاره داشت. همۀ این ابزارها و مهارت‌ها برای اجرای یک نقش خاطره‌انگیز به هنرجویان معرفی می‌شود.

 

 در آلمان، هنرپیشگان مصمم غالباً ۲ یا ۳ جلسه در هفته در کلاس‌های بازیگری که حول آثار منتخب و به دقت موشکافی شدۀ کلاسیک، شامل نمایشنامه‌های دراماتیک و کمدی "میخایل چخوف"، "بِرتولد برِشت"، "ویلیام شِکسپیر" و بسیاری دیگر از این نویسندگان نامدار، شرکت می‌کنند تا درک عمیق‌تری نسبت به شخصیت‌های موجود در این آثار بیابند. بعد از یک جلسه تمرین تمام و کمال، صحنه‌هایی به کمک مدرسین خلق و به اجرا گذاشته می‌شود. در خلال این نمایش‌ها و با پرهیز از هرگونه ابتکار عمل افراطی که باعث مخدوش شدن اصالت کلی صحنه شود، بازیگران به مرور تکنیک‌های معرفی شده توسط شاخص‌ترین مکاتب بازیگری می‌پردازند. بازیگری باید به صورت خطی و در عین حال، معتبر و نامتناقض باشد و از حیطۀ نمایش عدول نکند.

 

بازیگرانی که مایل به توسعه و تعمیم مهارت‌های خود در سایر حیطه‌ها هستند، می‌توانند جداگانه در کلاس‌های خصوصی و خارج از برنامه ثبت‌نام کنند. بازیگرانی که علاقمند به تغییر رشته و ورود به کار فیلمسازی و تصویربرداری هستند نیز می‌توانند در کارگاه‌های تخصصی که به این منظور تدارک دیده می‌شود، شرکت نمایند. در برخی موارد، دوره‌های کارشناسی نیاز به حضور همزمان در برنامه‌های هفتگی با رئوس کارگردانی، تهیه‌کنندگی، رقص و موسیقی دارد تا به‌طور همزمان، دروازه‌های جدید در دیگر زمینه‌های هنری به روی بازیگران گشوده شود.

 

صرف‌نظر از استعداد بازیگری، با اتکا به حضور صرف در کلاس‌ها و بدون تلاش و تمرین خارج از برنامه نمی‌توان راه به جایی برد. در آلمان، بعد از فارغ‌التحصیلی نمی‌توان بدون انعقاد قرارداد انتظار یافتن موقعیت بازیگری داشت. بسیاری از بازیگران به سالن‌های تئأتر در سراسر کشور مراجعه می‌کنند و بعد از چند بار محک خوردن، به عضویت رپرتوار این سالن‌ها درمی‌آیند تا در قبال دریافت دستمزد هفتگی، برای مدتی معین در درام‌های کلاسیک و نمایشنامه‌های خودپردازی شده با موضوعات متنوع به ایفای نقش بپردازند.

 

یک مسیر مطلوب با حاشیۀ زمانی امن. در خلال این دوره، بازیگران می‌توانند به آژانس‌های مختلف مراجعه نموده و درصورت پذیرفته شدن، با درج مشخصات نوشتاری و تصویری، به فهرست آنلاین دفاتر سینمایی اضافه شوند. از این مرحله به بعد، همه چیز بستگی به آژانس طرف قرارداد دارد. فرایند پذیرش در دفاتر سینمایی معمولاً شامل یک مصاحبه کوتاه و یک خلاصه‌خوانی است. بازیگران همچنین می‌توانند از طریق همکاری با استودیوها ضمن افزودن بر تجربیات خویش، با عوامل و دست‌اندرکاران آشنایی پیدا کنند. بسیاری از بازیگران دارای مشاغل پاره‌وقت و تمام‌وقت جانبی هستند و هر زمان که فرصت دست دهد به انجام بازیگری می‌پردازند.

 

در آمریکا، جدای از این موارد، می‌توان با "خود تبلیغی" و "ابتکار عمل" به فرصت‌های درخشان در امر بازیگری نائل گشت. ابتکار عمل کلید کسب معروفیت و ورود به عرصۀ فعالیت است. بازیگران می‌توانند در عرصه‌های مختلف ورود کنند و خودشان را به کارگردان‌ها اثبات نمایند. آنها قادرند فضای نمایش اجاره کنند و به اجرای نمایش در حضور مردم مبادرت ورزند. آنها همچنین این فرصت را در پیش روی خود دارند، تا به عنوان مهمان، در کنار شخصیت‌های حرفه‌ای در سینما و تلویزیون حضور بهم رسانند. همچنین با شرکت در کارگاه‌های کارگردانی، موقعیت آشنایی با کارگردان‌ها پدید می‌آید و بر شانس گزینش بازیگران افزوده می‌شود. بازیگران می‌توانند از همتایان خود بخواهند تا آنها را به عوامل ذیربط توصیه نمایند. همچنین هر بازیگری می‌تواند با تهیه و انتشار پکج‌های متنوع، برای خود یک نماینده بیابد.

 

انعقاد قرارداد با مدیران و سرپرستان حربۀ دیگری است برای دریافت بازخورد و جلب توجه عموم نسبت به شخصیت‌های خاص در تولیدات سینمایی و تلویزیونی. علاوه بر این، بازیگران می‌توانند با ارسال درخواست به مراکز آنلاین، همانند "بَک استِیج" و "اَکتورز اَکسِس" و غیره و ذالک، کلیپ‌هایی را از هنرنمایی خود تهیه و تدوین کنند و آن را برای تشخیص صلاحیت در اختیار نمایندگان و آزانس‌ها قرار دهند. آژانس‌ها نیز به نوبۀ خود، کلیپ‌ها را برای معرفی افراد به دست‌اندرکاران تهیه و تولید محصولات بزرگ سینمایی و تلویزیونی ارسال می‌کنند. ضمن آنکه، "اینستاگرام"، "فیسبوک" و "توییتر" ابزارهای مناسبی برای پیگیری آنلاین موقعیت و عملکرد افراد است. بازیگران همچنین می‌توانند با یافتن شغلی در استودیوها، از نزدیک با نحوۀ کار آشنا شوند و در خلال حضورشان با افراد بیشتری آشنا شوند.

 

بازیگران می‌توانند به طرق مختلف موفق شوند و در نهایت، در رشتۀ خود کسب و کاری راه بی‌اندازند. محصولی که هر بازیگر ارائه می‌کند "خودش" است. بسته به نحوۀ تبلیغ "خود"، عوامل تصمیم گیرنده با شما، استعدادهایتان، ارزش‌هایتان و روحیۀ حرفه‌ای‌گرایی که از آن برخوردار هستید آشنایی پیدا می‌کنند و بر اساس همین ارزش و روحیه، طالب شما می‌شوند و شما را برای مصاحبه و همکاری دعوت می‌کنند.

 

و در انتهای کار می‌رسیم به عامل مهم "شانس". بسیاری ناچارند با قبول مشاغل حاشیه‌ای، نظیر دربانی و گارسنی و آموزش و سگ‌گردانی و نظافتچی، امورات خود را بگذرانند و خرج دوره‌هایی را که یک بازیگر باید در آنها شرکت نماید را تامین کنند. همه کم و بیش با رمز موفقیت کسانی که روزگاری در خیابان‌ها و صفوف اغذیه‌فروشی‌ها ملاقات می‌کردیم، آشنایی دارند. معهذا نمی‌توان بخت و اقبال را در موفقیت آنان نادیده گرفت. از همه جای دنیا می‌توان برای موقعیت‌های شغلی موجود ثبت‌نام کرد. منتهی مراتب در صنعت فیلم و نمایش، کسانی که در آمریکا زندگی می‌کنند به علت برخورداری از خیل امکانات، از شانس بیشتری برخوردار می‌باشند.

 

هر کس سرنوشت خود را رقم می‌زند و ماحصل کار نیز بستگی به عملکرد شخصی دارد. ولی، چطور است که تنها عدۀ معدودی در غایت موفق به قدم زدن به روی قالی قرمز "هالیوود" می‌شوند و عدۀ کثیری باید با یک شغل بخور و نمیر تن در دهند؟ همه چیز بستگی به میزان استعداد، پشتکار و اقبال شخص دارد. بازیگران برای موفق شدن نیازمند یک نهاد جاافتادۀ بازیگری دارند.

 

درست همانطور که نمی‌توان انتظار داشت بدون بهره‌مندی از استعداد و صرفاً به اتکاء شانس و اقبال به موفقیت در زمینۀ بازیگری نائل آمد و یا برغم فقدان ابزارهایی چون "خود تبلیغی" و "ابتکار عمل"، معروف شد و به شهرت رسید. بازیگری حرفه‌ای است بسیار متنوع که نیاز به شخصیتی قوی و جاافتاده دارد. بازیگر شدن کار بسیار دشواری است ولی غیرممکن نیست. کسب مهارت‌های لازم و قرار گرفتن در مکان مناسب در زمان مناسب می‌تواند زمان را به نفع ما رقم زند. 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش