دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۰۶ - ۰۹ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۵۱۱
فستیوال ها و جشنواره های هنری

هر آنچه باید درباره ی نود و سومین دوره ی جوایز اسکار بدانید

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

شاید بهتر است با این سوال آغاز کنیم که آیا کسی در جهان هست که اسم مراسم اسکار را نشنیده باشد؟ بی تردید طرفداران این مراسم کم نیستند و هر سال با نزدیک شدن به تاریخ اکران ، حواشی و اخبار مربوط به نامزدها و هرآنچه که به این مراسم مربوط می شود را دنبال می کنند. سال جاری با وجود تمام فراز و نشیب هایی که گریبان بسیاری از گردهمایی های بزرگ را گرفت و یک به یک را مجبور به تعویق یا کنسل کرد، اسکار ۲۰۲۱، با تفاوت های چشمگیر برگزار خواهد شد.

به طور رایج، در سال های قبل از اواسط ماه دسامبر، انجمن سینما پر از همهمه ی فیلم ها و بازیگران مدعی اسکار بوده است. ولی مطمئنا ۲۰۲۰ یک سال غیر طبیعی بود که اسکارهای ۲۰۲۱ هم از تأثیرات آن در امان نیستند. بدین ترتیب، تکلیف جوایز نود و سومین دوره ی اسکار چه می شود؟ چه زمانی برگزار می شود؟ آیا کسی در مراسم حضور خواهد داشت؟ کدام فیلم های مدعی باید بررسی شوند؟ این ها مسائل پر تکراری هستند که بهتر است نگاهی دقیق تر به هرکدام بیندازیم.

زمان پخش اسکار ۲۰۲۱

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

از سال ۲۰۰۴، صرفا المپیک زمستانی می توانست مراسم اسکار را از برگزاری در ماه فوریه خارج کند. ولی به علت همه گیری ویروس کرونا (corona) و تأثیرات بیشماری که بر صنعت فیلم اعم از تأخیر در اعلام، تولید و اکران عمومی داشته است، آکادمی تصمیم گرفت مراسم را از تاریخ اصلی خود یعنی ۲۸ فوریه، به ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ به تعویق بیاندازد.

بزرگداشت فیلم های ۲۰۲۰ آن هم در حالیکه تقریباً پنج ماه از ۲۰۲۱ را پشت سر گذاشتیم حس عجیب و غریبی دارد، ولی در صورتیکه به تاریخ این مراسم در سال های قبل نگاهی بیاندازیم خواهیم دید که چند تا از اسکارها در اواخر ماه مارس، و اوایل آوریل برگزار شدند.

بدون احتساب چند سال اول که ۵ مراسم را در زمان سه سال برپا کردند، ۲۵ آوریل دیرترین تاریخ در مراسم اسکار است که از سال ۱۹۶۶ تا به حال صورت گرفته، که در آن سال فیلم« اشک ها و لبخند ها»( Sound of Music) توانست جایزه ی برتر را به خود اختصاص دهد.

زمان اعلام نامزدهای نود و سومین مراسم اسکار

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

واضح است که برای برگزاری مراسم، باید نامزدهایی هم به منظور اهدای جوایز وجود داشته باشند. به صورت معمول نامزدهای این رقابت در اواسط ژانویه اعلام می شدند، که روز اعلام نامزدها برای طرفداران اسکار مانند صبح اولین روز سال نو پر از هیجان است و همه می خواهند بدانند چه کسی نامزد شده و چه کسی آنرا از دست داده است.

برای اسکار ۲۰۲۱، انتخاب نامزد ها از ۱ فوریه با رأی گیری مقدماتی دسته بندی هایی مانند بهترین مستند، بهترین فیلم بین المللی، بهترین جلوه های بصری و موارد دیگر شروع می شود که در نهایت لیستی آماده شده و توسط اعضای شعب آکادمی وابسته به آن ها رأی گیری می شود. رأی گیری مقدماتی سال جاری در تاریخ ۵ فوریه به پایان میرسد و فهرست نهایی در ۹ فوریه اعلام می شود. آغاز رأی گیری انتخاب نامزدها از ۵ام تا ۱۰ام ماه مارس خواهد بود و نامزدهای نود و سومین دوره ی اسکار در ۱۵ مارس معلوم و سریع اعلام خواهند شد.

چه کسی اسکار ۲۰۲۱ را میزبانی می کند

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

به بیان ساده، هنوز نمی دانیم چه کسانی میزبان اسکار سال ۲۰۲۱ هستند. با بیش از چهار ماه فرصت تا آغاز مراسم و انجام دادن یا ندادن واکسیناسیون و این تصمیم که میتوان مراسم اسکار را به صورت سنتی برگزار کرد یا خیر، نظر دادن درباره ی نحوه ی میزبانی هنوز زود است.

در دو سال قبل تصمیم هایی مبنی بر برگزاری بدون میزبان مراسم گرفته شد. این پیشنهاد مطرح شد که برای آنچه معمولاً پسندیده ترین کار در هالیوود محسوب می شود ، ممکن است بهتر باشد که به جای مجری ها، فیلم ها معرف عناوین باشند. با این حال، تصمیم در رابطه ی حضور داشتن یا نداشتن مجری با هر فرمتی که این برنامه استفاده می کند به عهده ی تهیه کنندگان است که هفته ی گذشته ددلاین خاطرنشان کرد جسی کالینز، استیسی شر و کارگردان برنده ی اسکار، استیون سودربرگ از اعضای آن خواهند بود. در اعلام تیم تهیه کننده، رییس آکادمی، دیوید روبین و مدیر عامل آکادمی، داون هادسون در بیانیه ای گفتند:

اسکارهای پیش رو فرصت مناسبی برای نوآوری و تجسم مجدد امکانات مراسم اهدای جوایز است. ما یک تیم بی بدیل داریم که به صورت متمرکز پاسخگوی شرایطی که در آن هستیم، خواهند بود. آکادمی از همکاری با آن ها برای ارائه ی رویدادی که همیشه نشان دهنده ی عشق جهانی به فیلم ها و چگونگی مرتبط ساختن و سرگرم کردن ما بوده، هیجان زده است.

چه فیلم هایی واجد شرایط دریافت جوایز اسکار ۲۰۲۱ هستند

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

تغییر تاریخ اسکار تا حد زیادی به فیلمسازان این فرصت را داد تا بعد از تأخیرهای مربوط به شرایطی که این ویروس ایجاد نموده است ، پروژه های خود را به آخر برسانند و هم چنان فرصت کسب جوایز سال جاری را داشته باشند. برای انجام این کار، آکادمی مجبور بود پنجره ی واجدین شرایط اسکار ۲۰۲۱ را باز بگذارد. به صورت معمول، در سال های گذشته فیلم ها باید از اول ژانویه تا ۳۱ دسامبر اکران می شدند، ولی برای سال ۲۰۲۱ آکادمی فیلم هایی را که بین ۱ ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ اکران شده اند را هم می پذیرد. به علت شرایط فوق العاده، اسکار سال جاری یک قانون دیگر را هم اضافه کرد. معمولاً برای واجد شرایط بودن، فیلم ها مجبور به اجرای انحصاری هفت روزه در سینماها هستند، اما با توجه به اینکه سالن های سینما به دلایل ایمنی مجبور به تعطیلی بودند و استودیوها مجبور به تصمیم گیری درباره ی بهترین حالت اکران فیلم های خود شدند، آکادمی برای فیلم هایی که قصد داشتند در سالن های سینما، یک دوره ی مقدماتی یا کامل داشته باشند، در عوض سیستم پخش به درخواست( VOD) را تصویب کردند، با این فرض که سایر شرایط را داشته باشند.

احتمال برنده شدن کدام فیلم ها در اسکار بیشتر است؟

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

حالا که قواعد بازی معلوم است، بازیکن ها چه کسانی هستند؟ انتخاب و رأی دادن به فیلم ها و نامزدهای منتخب اسکار در سال های گذشته ساده تر بود. زیرا تا قبل از برگزاری این مراسم، گردهمایی های دیگری با شور و هیجان بیشتر و پر سر و صداتر به بررسی آثار سینمایی در سراسر جهان می پرداختند و این کار حداقل زمینه ی روشن تری به داوران اسکار می داد. ولی با لغو بسیاری از مراسم ها این کار کمی سخت شد. با این حال در اینجا خلاصه ای از گزینه هایی که ممکن است در این بازی شانس برنده شدن داشته باشند را مرور می کنیم.

بلک باتم ما رینی( Black Bottom Ma Rainy)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

چادویک بوزمن توجه بسیاری را به این اقتباس از آگوست ویلسون جلب نموده، و به حق بعنوان آخرین فیلمش خوش درخشیده است. در کنار آن، حضور ویولا دیویس در دکور زیبایی مربوط به سال ۱۹۲۰ به کارگردانی جورج سی ولف را که میتواند در صدر فیلم های سال جاری باشد، دست کم نگیرید.

سرزمین آرواره ها( Nomadland)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

فرانسیس مک دورمند که دو بار برنده ی اسکار شده است، برای سومین اسکارش در داستانی از زنی که به دنبال رکود بزرگ آمریکا سبک زندگی کوچ نشینی را می پذیرد، به رقابت می پردازد. کارگردان این فیلم کلوئی ژائو که گویا توجه منتقدان را جلب کرده، به تازگی بعد از کسب جایزه از جشنواره ی تورنتو و ونیز، جوایز برتر منتقدان بوستون را هم به دست آورده است.

منک( Mank)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

روایت داستان نویسنده ی فیلم« همشهری کین» توسط دیوید فینچر در راستای موضوعی که علاقمند است اسکار به آن اعطا شود که در کل در دسته ی فیلم هایی قرار می گیرد که درباره ی هالیوود ساخته شده اند. انتظار می رود فیلم پرجزئیات فینچر، با بازی های شگفت انگیز تقریبا در همه ی رشته ها نامزد شده باشد.

دادگاه شیکاگو ۷( The Trial of the Chicago 7)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

با به تصویر کشیدن کشوری که با اختلافات نژادی و جو سیاسی دست و پنجه نرم می کند، کارگردان آرون سورکین، محاکمه ی برجسته ی ۱۹۶۸ را در راستای بسیاری از مسائلی که امروز هم با آن ها سر و کار داریم بازگو می کند. نوشته های سورکین، که سابقاً برای آنها برنده ی اسکار شده بود و گروه قوی شیکاگو ۷ جایگاهشان را در این رقابت حفظ خواهند کرد.

یک شب در میامی( One Night in Miami)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

رجینا کینگ در نخستین نامزدی بازیگری خود اسکار گرفت، آیا میتواند با اولین کارگردانی هم این افتخار را دوباره کسب کند؟ کینگ با تمرکز بر چهار رهبر نمادین حقوق مدنی، مالکوم ایکس، محمد علی کلی که در طول فیلم همچنان کاسیوس نامیده می شود، سام کوک و جیم براون، نشان داده است که او در پشت دوربین به اندازه ی مقابل آن با استعداد است.

پدر( The Father)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

از زمان برنده شدن اسکار آنتونی هاپکینز برای فیلم« سکوت بره ها» نزدیک به ۳۰ سال می گذرد، ولی امکان دارد این بازیگر ۸۳ ساله سال جاری برنده ی بهترین بازیگر نقش اول مرد شود که در نقش مردی بازی می کند که با نابودی عقل خود در حال مبارزه است. این فیلم، نوشته ی فلوریان زلر که جدیدا کارگردان شده است، در لیست بهترین فیلم ها دیده می شود.

اخبار جهان( News of the World)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

یکی از اندک فیلم هایی است که سال جاری گرایش سنتی تری برای استراتژی اکران دارد. فیلم وسترنی تام هنکس ساخته ی پل گرینگراس، امیدوار است همچون فیلم هایی مانند« شهامت واقعی»( True Grit) و« نابخشوده»( Unforgiven) که از مدعیان اصلی، ولی ناکام اسکار در سال های گذشته بودند، به این جایزه ی ارزشمند دست یابد.

روح( Soul)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

۱۰ سال از نامزدی« داستان اسباب بازی ۳» بعنوان برترین فیلم پیکسار می گذرد، ولی سال جاری این استودیو با آخرین فیلمش ادعای شکستن آن طلسم چندین ساله را در سر دارد. اگر به یاد داشته باشید ، در سال پیش فیلم« انگل»( Parasite) توانست از سد بهترین فیلم های خارجی زبان بگذرد و جایزه ی اسکار را از آن خود کند. به نظر شما پیت داکتر می تواند همین کار را برای دنیای انیمیشن انجام دهد؟

۵ همخون( Da 5 Bloods)

جشنواره اسکار,جوایزاسکار

اسپایک لی دو سال قبل اسکاری که خیلی قبل تر شایسته اش بود را از آن خود کرد، و او همچنان ثابت کرد که یکی از مهم ترین فیلم سازانی است که با جدیدترین موضوعات فیلم هایش معرفی می شود. علاوه بر اینها، لی توانست یک فرصت خوب به هنرپیشه قدیمی، دلروی لیندو با بازی درخشانش بدهد.

فیلم های دیگری که درباره ی آن ها بحث می شود

میناری( Minari)، زن جوان نوید دهنده( Promising Young Woman)، صدای فلز( Sound of Metal)، جشن رقص پایان سال( The Prom)، آسمان نیمه شب( The Midnight Sky)، پالم اسپرینگز( Palm Springs)، مرد نامرئی( The Invisible Man)، بورات فیلم دنباله دار( Borat Subsequent Movie film)، زن شگفت انگیز ۱۹۸۴( Wonder Woman 1984).

در انتها باید خاطرنشان کرد که فصلی غیر معمول برای اسکار در پیش است. با تمام تدابیر اندیشیده شده، امیدواریم همه چیز به بهترین شکل خود به پیش رود و ما مثل همیشه شاهد برگزاری هرچه با شکوه تر این مراسم پر طرفدار باشیم.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش