دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴
۲۰:۳۰ - ۳۰ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۶۹۰
فیلم و سینمای ایران

بازار اكران كمدی ها داغ است؛ كدام طنزها در نوبت نمايش هستند

چه خنده هایی که در راهند!

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,فیلم کمدی

کمدی ها امسال بیش از ۵۸ میلیارد تومان فروختند.با آغاز اکران عمومی نخستین فیلم مهران مدیری از آخر هفته، به دلیل شرایط خاص آن که بیشتر ناشی از نام سازنده اش است، جدول نمایش آثار طنز در سال جاری حال و هوای تازه ای خواهد یافت. فیلم هایی که دو ـ سه سال است گوی سبقت را در جذب تماشاگر از آثار سایر ژانرها ربوده اند و مردم از آنها یکی پس از دیگری استقبال گرمی به عمل می آورند.

 

همانطور که امسال هم برای «نهنگ عنبر ۲»، «اکسیدان»، «خوب، بد، جلف» و «گشت۲» سنگ تمام گذاشتند و سالن های نمایش دهنده این فیلم ها را حسابی پر کردند. فارغ از آنکه برخی فیلم های پیش گفته، از اواخر سال گذشته اکران خود را آغاز کردند، در یک جمع بندی کلی، کمدی ها امسال و دست کم تا لحظه تنظیم مطلب حاضر بیش از ۵۸ میلیارد به جیب سینمای ایران واریز کرده اند. رقمی که بی اغراق مجموع فروش سایر فیلم ها در مقایسه با آن ناچیز به نظر می رسد. با این حال چنین توفیق مهمی در گیشه، موجب نشده تا جریان ساخت فیلم در سینمای ایران شتاب آلود به سمت کمدی سازی حرکت کند. ضمن اینکه اصولاً کمدی نویسی و کمدی سازی حتی در ابتدایی ترین شکل خود امر دشواری است که سینمای ما از این حیث، بضاعت بالایی ندارد. با نگاهی به جدول تولیدات سینمای ایران، از میان صد فیلمی که در مقطع حاضر مراحل مختلف تولید، پیش تولید و پس تولید را سپری می کنند، کمتر از یک هشتم این تعداد ژانر کمدی دارند.

آغاز اکران فیلم «ساعت پنج عصر» از امروز بهانه ای شد تا مروری داشته باشیم بر فیلم های کمدی که در مراحل مختلف تولید قرار دارند و یا بزودی رنگ پرده را خواهند دید. بر این اساس، دو فیلم کمدی در مرحله فیلمبرداری، سه فیلم در مرحله فنی و پنج فیلم آماده نمایش هستند.

 

 دو کمدی جلوی دوربین

ابوالحسن داودی و آرش معیریان، دو کارگردان پر کار در حوزه آثار کمدی، این روزها فیلمی جدید در این ژانر را مقابل دوربین دارند.

 

داودی از نیمه خرداد امسال فیلم «هزار پا» را در تهران کلید زده که فیلمبرداری تا نیمه مرداد به طول انجامید. با توجه به چینش جدول اکران امسال و نیز تصمیم احتمالی داودی برای شرکت دادن آن در جشنواره فجر، این فیلم به احتمال زیاد سال آینده روی پرده خواهد رفت. او که بزودی فیلم «زادبوم» خود را پس از هشت سال محاق، در جریان اکران خواهد دید، «نان و عشق و موتور ۱۰۰۰»، «بوی خوش زندگی»، «من زمین را دوست دارم»، «جیب برها به بهشت نمی روند» و «سفر جادویی» را در سالهای پیش در ژانر کمدی ساخته که اغلب جزو آثار محبوب و پرفروش در این حوزه تلقی می شوند.

 

پیشینه ای که با استناد به آن می توان روی کامیابی «هزارپا» در گیشه امید داشت. رضا عطاران و جواد عزتی دو کمدین مقبول و امتحان پس داده، در نخستین همکاری شان جلوی دوربین داودی رفته اند و سارا بهرامی، مهران احمدی، شهره لرستانی، سپند امیرسلیمانی، امید روحانی دیگر بازیگران اصلی پروژه هستند. داودی درباره این فیلم گفته: «داستان بیشتر مربوط به نوستالژی هایی است که نسل ما با آنها خاطره دارد و از آنجا که اصل موضوع کمدی است، برای نسل جدید هم جذاب خواهد بود، چرا که تصوری که این نسل از آن دوران دارند، مربوط به زمانی است که یا بسیار کم سن و سال و یا اصلاً متولد نشده بودند. اما الان می توانند یک تصویر واقعی از آن زمان را ببینند. داستان این فیلم بیشتر در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ می گذرد و یک جور داستان «یکی بود، یکی نبود» واقعی است که زمینه هایی کمتر گفته شده از آن دوران را روایت می کند». مکثی روی این صحبت های داودی، شباهت «هزارپا» را با فیلمی مثل «نهنگ عنبر» عیان می کند. با این حال نباید فراموش کرد داودی پیشتر یکبار در «سفر جادویی» ثابت کرده که در زمینه بازسازی فضاهای قدیمی مهارت دارد.

 

معیریان هم که نامش با کمدی های عامه پسند گره خورده، هر چند سالهاست فیلمهایش چه در این ژانر و چه سایر گونه ها متحمل شکست های سنگین تجاری می شوند، به نظر می رسد در «دُم سرخ ها» برای دفاع از جایگاه خود به عنوان یک فیلمساز تجاری نظیر آنچه در «کما» یا «چپ دست» دیده ایم، پیشقدم شده است. جواد رضویان، بهنوش بختیاری، اندیشه فولادوند، رضا شفیعی جم، علی صادقی، رضا ناجی، شهره لرستانی، جمال اجلالی، سعید پیردوست، مجید یاسر، عباس جمشیدی فر، شهین تسلیمی، نگین معتضدی گروه بازیگران «دُم سرخها» را تشکیل می دهند. گفته شده فیلم به دغدغه ها و مشکلات جوانان می پردازد و در خلاصه داستان آن آمده: «برای فرار از حقیقت خوابیدیم و کابوس دیدیم…».

 

از معیریان سال گذشته یک کمدی تاریخ مصرف گذشته به اسم «آس و پاس» اکران شد که فروش سه میلیارد و هفتصد تومانی آن بیش از آن چیزی بود که استحقاقش را داشت. البته او در دو سال قبل از آن این قدر خوش شانس نبود و «دریا کنار» در سال ۹۴ با ۵۵ میلیون و «شانس، عشق، تصادف» در سال ۹۳ با حدود ۳۰۰ میلیون شکست های بزرگی خوردند.

 

 سه فیلم در مراحل فنی

«خاله قورباغه» ساخته افشین هاشمی، «ما خیلی باحالیم» بهمن گودرزی و «ما شما را دوست داریم خانم یایا» عبدالرضا کاهانی سه فیلم کمدی ای هستند که در مراحل فنی به سر می برند.

 

افشین هاشمی ترجیح داده سومین فیلمش پس از «خسته نباشید!»، «صدای آهسته» و «گذر موقت» را در ژانر عروسکی و موزیکال بسازد که مایه های کمدی پررنگی نیز دارد. فیلمبرداری فیلم ۱۱۰ روز زمان برده است و این روزها آخرین مراحل فنی را سپری می کند. سازندگان امیدوارند فیلم بتواند در حکم یک نوستالژی شیرین عمل و خاطره فیلم هایی مثل «گربه آوازه خوان» و «گلنار» را زنده کند. البته اگر فیلم بتواند قاپ تماشاگران کودک امروز را همچون «شهر موشها ۲» و یا سری فیلم های «کلاه قرمزی» بدزد، توفیق آن در گیشه دور از دسترس نخواهد بود. به ویژه آنکه بدانیم شخصیت اصلی در این فیلم، همان عروسک مجموعه تلویزیونی «خاله قورباغه» هم هست که در دوران خود پر بیننده بود. فرشته طائرپور تهیه کننده فیلم که «گلنار» را هم تهیه کرده، از همین حالا ظاهراً آنقدر به موفقیت تجاری «خاله قورباغه» امیدوار است که در جایی گفته در صدد است بعد از بررسی طرحهای پیشنهادی، نسخه دوم آنرا هم به تولید برساند.

 

بهمن گودرزی کارگردانی که با «شش و بش» و «آتیش بازی» به ترتیب در سالهای ۹۰ و ۹۳ تجربه ساخت فیلم پرفروش را داشته، «ما خیلی باحالیم» و «ثبت با سند برابر است» را به ترتیب در مرحله فنی و آماده اکران دارد. «ثبت با سند برابر است» با بازی امین حیایی، محمدرضا شریفی نیا، مجید صالحی، فرزاد حسنی، الهام حمیدی، سپند امیرسلیمانی، مهران رجبی، سحر قریشی و پوریا پورسرخ از سال گذشته آماده اکران است. گودرزی درباره این فیلمش گفته: «فیلمی اجتماعی و شاد با ضرباهنگ بالا، پر لوکیشن و پر بازیگر و همراه با عنصر غافلگیری است که همیشه تماشاچی به این موضوع روی خوش نشان داده است، به این جهت فکر می کنم با استقبال رو به رو شود و با فاصله از دو فیلم قبلی ام موفق تر باشد».

 

در «ما خیلی باحالیم» نیز مهران غفوریان، مجید صالحی، علی مسعودی، نیوشا ضیغمی، بهنوش بختیاری، مریم امیر جلالی، مهران رجبی و… بازی داشته اند. فیلم قصه دو جوان شهرستانی است که سودای بازیگری و خوانندگی در سر دارند و برای رسیدن به این خواسته شان راهی پایتخت و در این مسیر با ماجراهایی مواجه می شوند

 

فیلم گریم های بامزه ای دارد و یکی از حاشیه های مهم آن در زمان فیلمبرداری، شباهت چهره مهران رجبی با یکی از خوانندگان پیش از انقلاب بود.

 

«ما شما را دوست داریم خانم یایا» تازه ترین ساخته عبدالرضا کاهانی اگر همچون «ارادتمند، نازنین، بهاره، تینا» به مشکل بر نخورد و بتواند اکران بگیرد، شاید در ادامه سال روی پرده رود. فیلم البته مجوز ویدئویی داشته و در واقع از سوی سازندگان به عنوان سینمایی خود را جا زده است. فیلم آخرین مراحل اکران را از سر می گذراند و رضا عطاران، حمید فرخ نژاد و امین حیایی در تایلند جلوی دوربین آن رفتند. فیلم طبق ادعای سازندگان یک محصول مشترک با تایلند است.

 

 پنج فیلم آماده نمایش

جدا از فیلم های «ساعت پنج عصر» و «پا تو کفش من نکن» که به ترتیب طی این هفته و هفته آینده روی پرده خواهند رفت، پنج فیلم «جوراب شو»، «خرگیوش»، «پسر عمو دختر عمو»، «خالتور» و «عشقولانس» از ساخته های آماده نمایش هستند.

 

«جوراب شو» فیلمی کودکانه، موزیکال و فانتزی با مایه های کمدی، نخستین ساخته بلند کارگردانش علیرضا محمودزاده است که داریوش بابائیان تهیه کنندگی اش را برعهده داشته. سحر ولدبیگی و احمدرضا اسعدی دو بازیگر شناخته شده فیلم هستند که عروسکها هم نقش پررنگی در آن دارند. فیلم قصه چند عروسک است که از خانه پیرمردی به نام عمو پیرداد می گریزند و دردسرهایی را ایجاد می کنند.

 

مانی باغبانی که دو سال پیش با نگارش فیلمنامه «نهنگ عنبر ۱» فصلی تازه در فیلم های کمدی را رقم زد، با خودداری از نگارش نسخه دوم آن، «خرگیوش» را به عنوان نخستین تجربه اش در کارگردانی، پارسال کلید زد و همچنان در انتظار اکران است. بابک حمیدیان، جواد عزتی، همایون ارشادی، امید روحانی، ملیکا شریفی نیا، مینا ساداتی و… ترکیب کنجکاوی برانگیز بازیگران فیلم را تشکیل داده اند.

 

با توجه به ریزه کاریهای خلاقانه فیلمنامه «نهنگ عنبر ۱»، چه بسا «خرگیوش» هم بتواند در گیشه معادلات را به سود خود بر هم بزند. از فیلم، خلاصه قصه دقیقی منتشر نشده، ولی به نظر می رسد فیلم جنس خاصی از کمدی را ارائه داده. وجهی که باید دید تا چه حد به مذاق مخاطبان عام خوش خواهد آمد.

 

«پسر عمو، دختر عمو» هم نخستین ساخته روح انگیز شمس است که پارسال کلید خورد و مدتهاست آماده اکران شده. شمس دستیار کارگردانان متعددی بوده که البته در فیلم های کمدی آنان شرکت نداشته است، با این حال ترجیح داده فیلم اول خود را در ژانر کمدی بسازد. فیلم قصه یک پسر عمو و دختر عمو است که در زندگی مشترکشان اختلافاتی دارند. مجید صالحی، نیوشا ضیغمی، محمود عزیزی، مریم امیر جلالی بازیگران اصلی فیلم هستند و همین اطلاعات نشان از فیلمی عامه پسند دارد که البته پیش بینی یک گیشه گرم برای آن دشوار می نماید. از زمان اکران فیلم فعلاً خبری منتشر نشده است.

 

«خالتور» فیلم دیگری از آرش معیریان هم چندی است آماده اکران شده. فیلم در سکوت خبری ساخته شده و تصویری هم از آن منتشر نشده، ولی دانستن اینکه فیلم محصول دفتر پویا فیلم است، واقعیت های زیادی را درباره آن به ذهن می آورد! با این اوصاف فعلاً ترجیح می دهیم درباره فروختن یا نفروختن فیلم حرفی نزنیم!

 

«عشقولانس» نامی نامتعارف برای فیلمی است که محسن ماهینی آنرا ساخته و جالب آنکه عبدا… باکیده، کارگردان سینمای دفاع مقدس تهیه کننده اش است. اکبر عبدی، محمد صادقی، بهاره افشاری، سحر قریشی، چنگیز وثوقی، شیرین بینا، فریبا متخصص و فریبا کوثری در این فیلم بازی داشته اند.

 

 

 

 

 

banifilm.ir
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش