دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۳۲۸
فیلم و سینمای جهان

«پلنگ سياه»‎ فيلمی كه ركورد فروش «تايتانيک» را شكست

فیلم پلنگ سياه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

قصه فيلم‌هاي ابرقهرماني را بايد از ديگر ژانرهاي سينمايي جدا كرد و درباره‌شان نظر داد. ٢٩ ژانويه ٢٠١٨ كه «پلنگ سياه» به عنوان يك فيلم ابرقهرماني و هجدهمين فيلم در دنياي سينماي مارول در لس‌آنجلس روي پرده رفت، همه انگشت حيرت به دهان بردند و نوشتند: «اين يك اثر بي‌نظير است كه نه‌تنها در زمره بهترين آثار ابرقهرماني تاريخ سينما جاي مي‌گيرد، بلكه از نظر فرهنگي هم اهميت بالايي دارد.»

 

برخي‌ها هم دليل اهميت و شايد خاص بودن «پلنگ سياه» را ميان همان فاكتورهاي هميشگي ارزيابي يك اثر سينمايي مانند قلم داستاني، كارگرداني، تيم بازيگري، طراحي صحنه و لباس، جلوه‌هاي ويژه و موسيقي متن فيلم جست‌وجو مي‌كردند و با نمره دادن به هر كدام از اين موارد، در نهايت «پلنگ سياه» را بهترين فيلم دنياي بسط يافته مارول ناميدند. بعضي ديگر اما از يك تفاوت بزرگ حرف مي‌زدند؛ چيزي كه در دنياي امروز نه فقط در حاشيه كه در متن بسياري از موضوعات انسان‌دوستانه ريشه دارد و براي سرنوشت هر قصه‌اي تعيين و تكليف مي‌كند‎؛ رنگ پوست!

 

بزرگ‌ترين تفاوتي كه آخرين ساخته رايان كوگلر را از تمام آثار ابرقهرماني سينماي دنيا جدا كرد و روي سكوي ديگري نشاند، ساخت فيلمي است كه تمام بازيگرانش رنگين‌پوست هستند و هيچ سفيدپوستي ميان آنها ديده نمي‌شود. چادويك بوزمن در نقش «پلنگ سياه» با همراهي مايكل بي‌جردن، لوپيتا نيونگو، داناي گوريرا، مارتين فريمن، فارست ويتاكر و اندي سركيس، فيلمي را راهي بازار سينماي جهاني كرده‌اند كه طبق اعلام «باكس‌آفيس» به سومين فيلم پرفروش تاريخ سينماي امريكا تبديل شده و با فروش ٦٩٨,٥ ميليون دلاري و شكست ركورد «تايتانيك»، تنها دو رقيب ديگر براي كسب سكوي اول پيش روي خود دارد؛ اولي «جنگ ستارگان: نيرو برمي‌خيزد» با ٩٣٦.٦ ميليون دلار و ديگري «آواتار» با ٧٤٩.٧ ميليون دلار كه به ترتيب در مقام اول و دوم پرفروش‌ترين فيلم‌هاي تاريخ سينماي امريكا قرار دارند.

 

«پلنگ سياه» با بودجه ساخت ٢٠٠ ميليون دلاري تا امروز در گيشه جهاني ١.٣ ميليارد دلار فروش داشته و نهمين فيلم پرفروش تاريخ سينما به حساب مي‌آيد. به گزارش فوربس، سال ١٩٩٧ بود كه مشهورترين ساخته جيمز كامرون با فروش ٦٥٩.٥ ميليارد دلار ركورد بي‌نظيري را به نام «تايتانيك» ثبت كرد و نام سومين فيلم پرفروش دنياي سينمايي امريكا را تا امروز يدك مي‌كشيد.

 

حالا با آمدن «پلنگ سياه» ورق برگشته و «تايتانيك» جذاب و دوست‌داشتني با آن روايت حماسي‌ و عاشقانه‌اش به خاطره‌ها مي‌پيوندند و جايش را به نمايش تازه‌اي ‌مي‌دهد كه از قالب يك فيلم پرمخاطب يا حتي يك اثر سينمايي ناب خارج شده و مي‌تواند به يك جريان تبديل شود؛ جرياني كه با تمام شدن فيلم و پخش تيتراژ پاياني در ذهن تماشاگر تمام نمي‌شود و آنقدر عميق است كه حالا حالاها دست از سر فكر و خيالات مخاطبانش برنمي‌دارد.

 

قصه تولد تي‌چالا تا جادوي دختر سياه

داستان به جولاي سال ١٩٦٦ برمي‌گردد. آنجا بود كه براي اولين بار در شماره ٥٢ سري اول كميك‌هاي «چهار شگفت‌انگيز» به قلم استن لي و طراحي جك كربي، شخصيتي در دنياي كميك مارول خلق شد كه نامش تي‌چالا بود و لقبش «بلك پنتر» يا همان «پلنگ سياه». تي‌چالا، فرزند تچاكاي بزرگ و وليعهد كشوري بزرگ و خيالي به نام واكاندا بود. واكاندا به دليل شهرت و اعتباري كه دارد و اينكه يكي از سرمايه‌دارترين كشورهاست، گزينه خوبي براي ديگر كشورها به شمار مي‌آيد كه با جنگ و درگيري معضلاتي براي واكاندا دست و پا كنند و آن را از تخت و تاج بيندازند.

 

به اين ترتيب واكاندا وارد جنگ مي‌شود و در جريان جنگ‌هاي پياپي كه يكي پس از ديگري گريبان واكاندا را مي‌گيرند، تچاكا، پدر تي‌چالا، پادشاه واكاندا و «پلنگ سياه» سابق كشته مي‌شود و نوبت به تي‌چالا مي‌رسد كه بر امور سياست و مشكلات مردم اين سرزمين پنهان آفريقايي رسيدگي كند؛ اما هر چقدر واكاندا پيشرفته باشد و ده‌ها سال از ديگر كشورهاي دنيا جلوتر، اما آنها رسم و رسومات گذشته خود را فراموش نكرده‌اند و تي‌چالا چالش‌هايي پيش‌رو دارد كه همين‌ها نمونه‌هايي از بهترين سكانس‌هاي فيلم را مي‌سازند.

 

حالا ريش و قيچي واكاندا دست مرد جواني است كه نه فقط يك واكاندايي اصيل، بلكه جانشين بر حق پدرش است و حاضر است براي حفاظت واكاندايي كه حالا دو دشمن بزرگ كمر به نابودي‌اش بسته‌اند و براي سرنگوني‌اش با هم متحد شده‌اند، از جان‌ مايه بگذارد. شوري، خواهر تي‌چالا يكي از شخصيت‌هاي موثر فيلم، مهندس واكانداست و با فناوري‌هايي كه خلق كرده در تمام مبارزات او را همراهي مي‌كند. حضور تاثيرگذار شوري خيلي‌ها را بر آن داشته كه اعتراف كنند يكي از دلايل محبوبيت عمومي «پلنگ سياه» اين است كه به زنان قدرت داده و آنها را در صدر مبارزات و عصاي دست قهرمان اصلي داستان قرار داده است؛ قصه‌اي كه احتمالا به مزاج فمينيست‌ها زيادي خوش مي‌آيد و در دل‌شان به شوري مرحبا مي‌گويند؛

 

اما اين قصه هم مثل همه‌چيزهاي ديگر دنياي پرتلاطم هاليوود، يك وجه ديگر هم دارد. چيزي كه اليزا آنيانگوي، خبرنگار گاردين از آن با عنوان تجارت فمينيستي هاليوود با دختران سياه ياد مي‌كند. آنيانگوي كه خودش هم رنگين‌پوست است، با مقايسه دو فيلم «چين‌خوردگي در زمان» و «پلنگ سياه» كه هر دو شخصيت زن رنگين‌پوست و قدرتمند دارند، مي‌نويسد: «سحر و جادوي دختر سياه در فيلم‌هاي اخير هاليوود نفوذ زيادي در باكس آفيس دارد؛

 

اما با وجود تمام نكات مثبت و پيام‌هاي پيشروانه، برخي مي‌ترسند مبادا استفاده از شخصيت زن رنگين‌پوست در فيلم‌ها كه تا به حال در ميزان فروش فيلم تاثير بسزايي داشته به يك ابزار بازاريابي تبديل شود؛ اما ما بايد تا چندين ماه ديگر هم صبر كنيم تا قاطعانه به اين نتيجه برسيم كه هوشمندترين فرد در جهان سينماي مارول، توني استارك (مرد آهنين) يا بروس بنر (هالك) نيست، بلكه يك دختر ١٦ ساله واكاندايي به نام شوري و خواهر تي‌چالا است كه لتيتيا رايت نقش آن را در «پلنگ سياه» بازي كرده است. او همراه با همتايان زنش، تصويري از زنان سياه‌پوست نشان مخاطب مي‌دهد كه پيش از اين به ندرت در صفحه نمايش ديده مي‌شدند؛

 

آنها قوي هستند اما نه مردانه، با شكوه هستند اما نه عجيب و غريب. به سنت‌ها و فرهنگ‌ها احترام مي‌گذارند اما چيزي به آنها ديكته نمي‌شود.» لوپيتا نيونگو كه نقش ناكيا، معشوقه سابق تي‌چالا را بازي مي‌كند، درباره شخصيت‌پردازي زنان «پلنگ سياه» به مجله گال‌ديم گفته است: «چيزي كه زنان اين فيلم را مجزا مي‌كند و تصوير خاصي از آنها ارايه مي‌دهد، واقعيت وجودي آنهاست؛ زناني كه با موهاي طبيعي نه آرايش شده و با رنگ پوست طبيعي خودشان قدرت شگفت‌انگيزي دارند. اين بدون شك مي‌تواند در طرز نگاه بچه‌هاي رنگين‌پوست به خودشان تاثيرگذار باشد. »

 

اين دقيقا همان چيزي است كه ايوا دوورني هم در فيلم «چين‌خوردگي در زمان» به شيوه خاص و هنرمندانه‌اي آن را به خورد مخاطب مي‌دهد. فيلم فانتزي ديزني، داستان مگ موري، دختر نوجواني را روايت مي‌كند كه تصميم مي‌گيرد با كمك برادر كوچك‌تر و البته نابغه‌اش، پدر فيزيكدانش را كه به طرز عجيبي ناپديد شده، نجات دهد‎؛ فيلم داستان قهرماني مگ را به تصوير مي‌كشد كه در حالي كه تلاش مي‌كند حق به حق‌دار برسد و جهان بهتري بسازد، در مورد ويژگي‌هاي ظاهري خود، به ويژه موهاي مجعدش احساس بد و ناامني دارد؛ اما همانطور كه داستان پيش مي‌رود، او ياد مي‌گيرد خودش را همانطور كه هست دوست داشته باشد و مراقبت تك تك پيچ و تاب‌هاي مجعد موهايش باشد. اين همان پيامي است كه اين روزها زنان سياه با كمك آن دنياي شلخته هاليوود را رونق داده‌اند؛ اين پيام سحر و جادوي دختر سياه است.

 

فيلم جديد مارول نقطه عطف مهمي است

«پلنگ سياه دنياي مارول را حسابي تكان داده است» اين جمله‌اي است كه منولا دارگيس، روزنامه‌نگار و منتقد روزنامه نيويورك‌تايمز مي‌نويسد و آن را در گيومه مي‌گذارد. به اعتقاد دارگيس «پلنگ سياه» حس و حال عجيبي به مخاطب القا مي‌كند كه نمونه آن را پيش از اين به ندرت در هاليوود ديده‌ايم. روياي دست‌نيافتني بسياري از اهالي سينما؛ راز نهفته در قصه فيلم‌ها! بيشتر فانتزي‌هاي سينماي هاليوود، مخاطب را سوار بر قصه‌اي مي‌كند كه سر و تهش به همان داستان چند خطي ختم مي‌شود و در سكانس آخر فيلم مخاطبان راي خود را به راحتي صادر مي‌كنند. اين يكي اما با بقيه متفاوت است و به پايان فيلم ربطي ندارد.

 

نقطه عطف فيلم دقيقا همان‌جايي است كه مخاطب بايد نتيجه نهايي‌اش را روي ميز بگذارد. داستان فيلم زندگي ملتي خارق‌العاده از واكاندا را روايت مي‌كند و منظره‌هاي سبز خطه‌اي از آفريقاي جنوبي را به تصوير مي‌كشاند. «پلنگ سياه» هم مثل ديگر آثار ابرقهرماني، براي خلق سكانس‌هاي حماسي سنگ تمام گذاشته با اين تفاوت كه حس حماسي را در وجود مخاطب چنان القا مي‌كند كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت و به عنوان عاملي براي افزايش محبوبيت فيلم به حساب نياورد. موسيقي اينجا هم حرف اول را مي‌زند.

 

با اينكه «پلنگ سياه» از يك آهنگ كلاسيك فوق‌العاده در قالب امضاي خود استفاده نكرده، اما در نهايت با كمك تيم همراه و خواننده رپ يكه‌تازي كه داشت، توانست نت‌هايي را كنار هم رديف كند كه كاملا با فضاي فيلم جور است. پاشنه آشيل «پلنگ سياه» بخشي است كه ناخواسته به جلوه‌هاي ويژه گره مي‌خورد. اوضاع اين بخش بر وفق مراد پيش نرفته و با توجه به هزينه ساخت ٢٠٠ ميليون دلاري، اهالي سينما توقع جلوه‌هاي بهتري داشتند؛

 

اما آيا اين فيلم بهترين اثر دنياي سينمايي مارول است؟ جواب اين سوال را نمي‌توان با يك كلمه بله يا خير پاسخ داد. كارنامه مارول پر است از نمونه‌هاي قدرتمندي مثل «پلنگ سياه» كه تماشاگران را ميخكوب مي‌كند و به وقت پايان، همه بي‌اختيار از جا برمي‌خيزند و كلاه از سر برمي‌دارند؛ اما چيزي كه آخرين ساخته كوگلر را در سبد ديگري گذاشته، چشم‌انداز منحصر به فردي است كه از آينده به مخاطبانش هديه مي‌دهد.

 

«پلنگ سياه» يك فيلم هاليوودي و واكاندا يك كشور تخيلي است؛ اما وقتي پاي كوگلر به ميان مي‌آيد، همه‌چيز ابزاري مي‌شود در خدمت چند نسل آينده رنگين‌پوست‌هاي امريكايي كه در نهايت بعضي آرمان‌هايي كه با خطر مواجه بودند، براي همه اهالي امريكا حفظ شوند. آن‌طور كه مجله نيويورك‌تاميز مي‌نويسد، «پلنگ سياه» در لايه‌هاي زيرين خود تاريخ ٥٠٠ ساله افرادي را روايت مي‌كند كه در آفريقا به دنيا آمده‌اند و سوداي آزادي، اختيار و استقلال‌طلبي در سر داشتند؛ فيلمي كه براي نسل جوان رنگين‌پوست حركت به سمت نور تعبير مي‌شود. «پلنگ سياه» اگر بهترين فيلم دنياي سينمايي مارول نباشد، بزنگاهي مهم در دنياي مارول است‎؛ بزنگاهي كه مردم سفيدپوست و رنگين‌پوست درست به يك اندازه به آن نياز دارند.

 

ابرقهرمانان به ميدان مي‌آيند

هجدهمين فيلم در سبك ابرقهرماني (فيلم‌هاي دنياي سينمايي مارول) پلنگ سياه نام دارد؛ فيلمي كه مارول استوديوز، تهيه‌كننده آن و استوديو سينمايي والت‌ديزني، عهده‌دار توزيع آن است. رايان كوگلر، كارگرداني اين فيلم را بر عهده دارد. كارگردان سياه‌پوست اهل ايالات متحده امريكا پيش از اين فيلم «كريد» كه ادامه فيلم‌هاي راكي مشت زن افسانه‌اي است را كارگرداني كرده بود. كوگلر فيلمنامه اين فيلم را به همراه جو رابرت كول نوشته است. چادويك بوزمن در نقش پلنگ سياه، مايكل بي. جردن، لوپيتا نيونگو، داناي گوريرا، مارتين فريمن، دنيل كالويا، آنجلا باست و فارست ويتاكر و اندي سركيس در اين فيلم به ايفاي نقش پرداخته‌اند.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش