شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۳۳ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۵۷۶
رادیو و تلویزیون

رکورد ساخت بیشترین‌تعداد سریال، ۵مجموعه است/  ۲ کارگردان ۴ و ۵ کارگردان ۳ سریال ساختند

رکورددار ساخت سریال مناسبتی ماه رمضانی کیست؟

در میان بیش از ۷۰ سریال ماه رمضانی که در بیست و پنج سال اخیر برای شبکه‌های مختلف تلویزیون ساخته شده

است، ۱۲کارگردان بیش از یک سریال برای این ایام ساخته‌اند.

 به گزارش خبرآنلاین، در ۲۵ سال اخیر و از ابتدای دهه ۷۰ تاکنون بیش از ۷۰ سریال ایرانی برای پخش در ایام ماه مبارک رمضان ساخته‌ شده است. سریال‌هایی که حالا عنوان سریال مناسبتی را با خود یدک می‌کشند. کارگردان های زیادی به واسطه ساخت همین سریال‌ها پای‌شان به تلویزیون باز شده است. بسیاری از آنها برای یک بار چنین تجربه‌ای را در کارنامه هنری شان ثبت کردند. سیروس مقدم که کارگردانی پرکار در تلویزیون است در ساخت آثار ماه رمضانی هم رکورد کارگردانی را از آن خودش کرده و با ساخت ۵ سریال بیشترین تعداد مجموعه مناسبتی را به اسم خود زده است. در این گزارش پرکارترین کارگردان هایی که برای این ایام سریال ساختند را معرفی و در ادامه کارهایی که برای ماه رمضان ساختند را مرور کردیم.

 

سیروس مقدم / ۵ سریال

 سیروس مقدم با ساخت ۵ سریال نامش به عنوان پرکارترین کارگردان مناسبتی ساز ماه رمضان مطرح شده است. او اولین سریال مناسبتی‌اش را سال ۸۱ ساخت. «عروج» اولین مجموعه ماه رمضانی بود که مقدم کارگردانی کرد و داستانش درباره فردی بود كه بعد از اختلاس، همسر خود را رها مي‌كند و به خارج از كشور مي‌رود. بعد از چند سال كه به ايران می‌آيد، قاچاقچيان به دنبال او هستند. عبدالرضا اكبری، رامبد شكرآبی، كتايون رياحی و لادن طباطبايی بازیگران این سریال بودند.

 

مقدم در سال ۸۶ دومین مجموعه مناسبتی‌اش را به نام «اغما» کارگردانی کرد. «اغما» به دلیل داستان نسبتا متفاوت‌اش از جمله سریال‌های پرمخاطب تلویزیون در زمان پخش‌اش شد. این سریال روایتگر زندگی دکتر طه پژوهان فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب بود. او به دلیل جراحی‌های موفقی که روی رزمندگان داشته به عنوان پنجه طلا مشهور است. تا اینکه همسرش مولود مبتلا به بیماری حادی می‌شود و او بر سر دوراهی قرار می‌گیرد.... امین تارخ، لعیا زنگنه، ایرج نوذری، ناصر ممدوح، عبدالرضا اکبری، حامد کمیلی، لادن طباطبایی و ... نیز در این مجموعه بازی کرده بودند.

 

اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون,سریال مناسبتی ماه رمضان

موفقیت نسبی «اغما» باعث شد تا برای سال بعد نیز این کارگردان سریال «روز حسرت» را برای شبکه یک بسازد. «روز حسرت» هم در ادامه دو سریال قبلی که مقدم ساخته بود موضوعی اجتماعی را دنبال می‌کرد. «روز حسرت» قصه‌ یک وکیل با بازی بایگان بود که به همراه همسرش و پسرش و عروسش زندگی آرامی دارد، اما او یک شب خوابی عجیب می‌بیند که زندگی او و خانواده‌اش را دستخوش تغییر و تحول می‌کند.... فرامرز قریبیان، افسانه بایگان، مهراوه شریفی‌نیا، پوریا پورسرخ، رحیم نوروزی و لیندا کیانی بازیگران این مجموعه بودند.

 

بعد از شش سال دوری از ساخت سریال مناسبتی مقدم دوباره سوژه‌ای تازه را برای ایام ماه مبارک رمضان در نظر گرفت و آن را تبدیل به سریالی به نام «مدینه» کرد. این سریال درباره زنی به نام مدینه بود که پس از فوت همسرش جهان می‌خواهد به همراه پسر خوانده‌اش کارخانه جهان را به بهترین شکل ممکن اداره کند، اما همسر اول جهان مانع جدی اوست. داستان این سریال در کنار بازی‌های خوب این مجموعه استقبال مخاطبان شبکه یک را به همراه داشت. البته در مقابل برخی از منتقدان نیز از فضای تلخی که در سریال‌های اخیر مقدم (حتی غیر مناسبتی‌ها) به وجود آمده بود و انتقاد داشتند که با پخش «مدینه» نیز ادامه پیدا کرد. پریوش نظریه، مهدی سلطانی، مهرداد صدیقیان، بهزاد فراهانی، مجید صالحی، شبنم مقدمی، رضا رویگری و ... نیز از بازیگران این سریال بودند.

 

روند ساخت سریال‌های اجتماعی و ملودرام سیروس مقدم سال ۹۴ با ساخت «پایتخت ۴» شکسته شد. این سریال که ادامه داستان نقی و ارسطو و خانواده‌شان بود ماه رمضان ۹۴ از شبکه یک پخش شد و مورد استقبال هم قرار گرفت. در این سریال هم همچون سه سری گذشته محسن طنابنده، احمد مهرانفر، ریما رامین فر، علیرضا خمسه بازی کرده بودند و بازیگران جدیدی از جمله محمدرضا علیمردانی، نسرین نصرتی، هومن حاجی عبدالهی و ... نیز به این مجموعه اضافه شده بودند.

 

محمدحسین لطیفی / ۴ سریال

یکی از سریال‌های پرمخاطب تلویزیون در ماه مبارک رمضان که سال ۸۵ در زمان پخش‌اش از شبکه یک مورد استقبال قرار گرفت را محمدحسین لطیفی کارگردانی کرده است. «صاحبدلان» ماجرای زندگی دو برادر به نام های خلیل و جلیل را روایت می‌کرد که در انتخاب مسیر زندگی خود راه‌هایی کاملاً جدا از هم در پیش گرفته اند، اما اتفاقاتی آنها را رو در رو هم قرار می‌دهد. حضور دو بازیگر جوان، باران کوثری و پوریا پورسرخ در این سریال که اولی کمتر در تلویزیون دیده می‌شد یکی از نکاتی بود که باعث جلب توجه بیشتر مخاطبان به این سریال شد. البته ناگفته نماند قصه پرکشش «صاحبدلان» دیگر عامل مورد استقبال واقع شدنش بود.

 

اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون,سریال مناسبتی ماه رمضان

لطیفی سه سال بعد از سریال «صاحبدلان»، «نردبام آسمان» را ساخت که قصه‌اش بر خلاف سریال قبلی این کارگردان که ماه رمضانی بود سنخیتی با این ماه مبارک نداشت و فضایی تاریخی داشت. «نردبام آسمان» با اینکه زندگی غیاث‌الدین جمشید کاشانی، اخترشناس و ریاضی‌دان ایرانی را از زادروزش تا کشته‌شدنش را بازگویی می‌کرد اما در مناسبت ماه رمضان به روی آنتن رفت، آن هم به این علت که احتمالا مدیران سازمان و شبکه یک تناسب بیشتری بین فضای تاریخی این سریال و ماه مبارک رمضان دیده بودند. وحید جلیلوند، ویشکا آسایش، شبنم قلی‌خانی، برزو ارجمند و ... از جمله بازیگران این سریال تاریخی تلویزیون بودند.

 

تجربه در سال‌هایی که سریال‌های مناسبتی ماه رمضان از شبکه‌های مختلف تلویزیون پخش شدند نشان داد که مخاطبان از مجموعه‌های طنز استقبال می‌کنند. گواه این ادعا پرمخاطب شدن سریال‌های طنزی بود که رضا عطاران برای شبکه ساخت، البته که بعد از چند سال این روند هم جواب نداد و به تکرار افتادن سوژه مجموعه‌های طنز هم نتوانست تلویزیون را از بی مخاطبی نجات دهد. ۴ سال بعد از ساخت «نردبام آسمان» محمدحسین لطیفی بعد از دو سریال جدی که ساخته بود تصمیم گرفت یک سریال مناسبتی کمدی هم در کارنامه‌اش ثبت کند که البته سه سال بعد در سال ۹۵ نیز این تجربه را با «پادری» تکرار کرد. داستان «دودکش» در یک قالیشویی می‌گذشت و هنرنمایی‌ هومن برق نورد، بهنام تشکر و امیرحسین رستمی در این مجموعه و شیرین کاری‌هایشان باعث شد تا تکیه کلام‌های آنها تا مدتها در کوچه و خیابان شنیده شود.

 

«پادری» که سریال ماه رمضان سال ۹۵ شبکه یک بود و ادامه «دودکش» به حساب می‌آمد با وجود همان ترکیب بازیگران اما نتوانست موفقیت سری اول را کسب کند و موقعیت‌ها و فضای تکراری که از سری اول به این مجموعه نیز کشیده شده دیگر برای مخاطب و جذب او پای صفحه تلویزیون تازگی نداشت.

 

علیرضا افخمی/ ۴ سریال

کلید ساخت سریال‌های ماورایی با سریال «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی زده شد، سریالی که فضای متفاوتی را به تلویزیون آورده بود و مخاطبان مجموعه‌های مناسبتی ماه رمضان که تا پیش از این هیچ گاه با قصه شیطان و فرشته در سریال‌ها مواجه نشده بودند را وارد فضایی جدید کرد.

 

افخمی « او یک فرشته بود» را سال ۸۴ برای شبکه ۲ ساخت و یک سال بعد سراغ ساخت سریالی در ژانری کاملا متفاوت با کاری که سال قبل ساخته بود رفت و «زیرزمین» را ساخت. سریالی که با وجود داستان تقریبا جدی و تا حدودی اجتماعی اش در فضایی طنز جلو می رفت. حضور ابولفضل پورعرب در این سریال یکی از برگ برنده های آن در آن زمان بود به خصوص اینکه داستان «زیرزمین» چندان نتوانست مخاطبان را پای تلویزیون میخکوب کند.

 

اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون,سریال مناسبتی ماه رمضان

سال ۸۸ افخمی «پنجمین خورشید» را کارگردانی کرد که با وجود حضور بازیگرانی چون حمید گودرزی، که آن روزها هنوز طرفدارانی داشت، شبنم قلیخانی و مهدی سلوکی نتوانست در جذب مخاطب چندان موفق عمل کند. داستان فانتزی این سریال که روایت زندگی دو دوست صمیمی بود که در زمان سفر می کنند چندان به مذاق مخاطبان آن روزهای تلویزیون خوش نیامد.

 

با وجود عدم موفقیت «پنجمین خورشید» دو سال یعنی در سال ۹۰ افخمی دوباره حال و هوای ساخت یک مجموعه ماه رمضانی دیگر با همان حال و هوای گردش در زمان اما اینبار با داستانی متفاوت که روح و این ماجراها هم واردش شده بود را کرد. او «۵کیلومتر تا بهشت» را ساخت که داستان روحی بود که به مکان های مختلف سر می کشید و داستان هایی برای خودش داشت. دومین تجربه ماورایی علیرضا افخمی اما حواشی زیادی در پی داشت، پس از پخش این سریال کودکی تصمیم گرفت تبدیل به یک روح شود و به مکان‌های مورد علاقه‌اش سر بزند. این کودک به میله بارفیکس خانگی یک روسری را قلاب کرد و سرش را داخل آن قرار داد و ناگهان حلق آویز شد. چند ثانیه بعد هم روی زمین افتاد و از هوش رفت و در نهایت دچار مرگ مغزی شد. ماجرای شکایت از این مجموعه تا چندی پیش نیز ادامه داشت که در نهایت عوامل این سریال مجبور به پرداخت خسارت شدند. نکته جالب درباره این سریال حضور پریناز ایزدیار، بازیگری که حالا در سینما مطرح شده است در نقش روح یک دختر جوان به نام مینا بود که خودکشی کرده است و حالا روحش سرگردان است.

 

رضا عطاران/ ۳ سریال

رضا عطاران که ثابت کرده همواره مخاطبان خودش را دارد و هم در سینما و تلویزیون کارهایش با استقبال مواجه می‌شود سال ۸۳ اولین سریال ماه رمضانی‌اش را ساخت. «خانه به دوش» نام اولین کار عطاران بود که در زمره مجموعه‌های طنز تلویزیون قرار گرفت اما درونمایه‌ای اجتماعی نیز داشت و به مقایسه دو طبقه فقیر و غنی می‌پرداخت. این سریال عطاران با بازی حمید لولایی، مریم امیرجلالی، علی صادقی، آناهیتا همتی، فلور نظری، غلامحسین لطفی و رضا عطاران و ... یکی از پربیینده ترین و پر طرفدارترین سریال‌های ماه رمضان در دهه هشتاد بود که در نظرسنجی برترین خبرگزاری خبرآنلاین نیز بیشترین رای را آورد.

 

بعد از استقبالی که از «خانه به دوش» شد، ماه رمضان سال بعد یعنی ۸۴ یک سریال دیگر را ساخت که از شبکه سه پخش شد. «متهم گریخت» هم مثل سریال قبلی فضایی خانوادگی داشت و داستان زندگی پر پیچ و خم هاشم آقا و خانواده‌اش را روایت می‌کرد که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. رضا عطاران، سیروس گرجستانی، مريم اميرجلالي، سعيد آقاخاني، محمود بهرامي، مليكا زارعي و ... از دیگر بازیگران این سریال بودند که فضایی مفرح داشت و البته گاهی هم مخاطب را به همدردی با این خانواده وا می‌داشت.

 

اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون,سریال مناسبتی ماه رمضان

آخرین سریال رضا عطاران برای تلویزیون «بزنگاه» بود که سال ۸۷ از شبکه سه پخش شد. این سریال هم گرچه شاید نتوانست به اندازه «خانه به دوش» یا «متهم گریخت» موفق شود اما مخاطبان زیادی را پای تلویزیون نشاند و در آن سالها جزو پربیننده‌های تلویزیون شد. در «بزنگاه» که ماجرای دعوای ارث و میراثی خانواده حاج احمد بود حميد لولايي، علي صادقي، غلامرضا نيكخواه، مرجانه گلچين، محمود بهرامي، سوسن پرور بازی می‌کردند و حضور مرجانه گلچین نیز بعد از چند سال دوری از تصویر یکی از نقاط قوت این مجموعه به شمار می‌آمد.

 

حسن فتحی/ ۳ سریال

حسن فتحی جزو اولین کارگردان‌های مناسبتی ساز تلویزیون بود که در سال ۷۲ سومین سریال مناسبتی ماه مبارک رمضان را کارگردانی کرد. او تا اواسط دهه هشتاد سریال دیگری برای ماه رمضان نساخت البته سریال پرمخاطب و ماندگار «شب دهم» از دیگر کارهای مناسبتی این کارگردان برای ماه محرم بود. فتحی سال ۸۶ «میوه ممنوعه» را برای شبکه دو ساخت، سریالی که به خاطر روایت داستان عشق نامتعارف حاج یونس فتوحی که فردی متدین و خانواده دار است به یک دختر جوان سر و صدا کرد. روایت متفاوت و در عین حال جذاب فتحی و البته دیالوگ‌های به یادماندنی علیرضا نادری «میوه ممنوعه» را به سریالی ماندگار در دهه هشتاد تبدیل کرد که هنوز هم از آن به عنوان یکی از آثار متفاوت تلویزیون یاد می‌شود.

 

اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون,سریال مناسبتی ماه رمضان

«در مسیر زاینده رود» سریال بعدی فتحی برای ماه رمضان سال ۸۹ بود که از شبکه یک پخش شد، داستان این سریال که در اصفهان می‌گذشت و قصه زندگی یک فوتبالیست را روایت می‌کرد نتوانست اقبالی که دو سریال قبلی این کارگردان علی‌الخصوص «میوه ممنوعه» در جذب مخاطب به دست آورد را تکرار کند.

 

خسرو ملکان/ ۳ سریال

خسرو ملکان در سال ۱۳۷۰ که ماه رمضان مقارن با ایام عید نوروز بود اولین سریال مناسبتی را برای تلویزیون ساخت. این سریال «مهمان» نام داشت و نام ملکان را به عنوان اولین کارگردان مناسبتی ساز تلویزیون ثبت کرد.

 

او سال بعد نیز که همچنان ماه رمضان همزمان با نوروز بود سریال دیگری به نام «تعطیلات دوست داشتنی» کارگردانی کرد که حال و هوایی شبیه به «مهمان» داشت و چند بازیگر آن از جمله مرحوم پروین سلیمانی نیز در آن ایفای نقش کرده بودند.

 

با اینکه ملکان استارت ساخت سریال‌های مناسبتی در ماه مبارک رمضان را برای تلوزیون و شبکه یک زد و شاید انتظار می رفت در سال‌های بعد نیز او در تدارک ساخت سریالی برای این ایام باشد میان او و تلوزیون و سریال سازی فاصله افتاد و حتی در دهه هشتاد که اوج رونق سریال سازی مناسبتی به شمار می‌رفت او هیچ مجموعه‌ مناسبتی برای تلویزیون نساخت تا سال ۹۱ که سریالی با عنوان «چمدان» از این کارگردان قدیمی تلویزیون پخش شد. البته «چمدان» چندان در ماه رمضان دیده نشد و برخلاف دو سریال ملکان که در دهه هفتاد از تلویزیون پخش شد و جزو آثار خاطره انگیز به شمار می‌آید مورد توجه قرار نگرفت.

 

جواد افشار/ ۳ سریال

با وجود اینکه جواد افشار پیش از ساخت سریال «کیمیا» که به عنوان طولانی‌ترین سریال تلویزیون (بعد از «نقطه چین« مهران مدیری) معروف شد چند سریال دیگر از جمله مجموعه‌های مناسبتی نیز کارگردانی کرده بود اما بیشتر این سریال بود که نام را او میان مخاطبان تلویزیون مطرح کرد. افشار نیز با سه سریال «سی‌امین روز»، «مادرانه» و «برادر» نامش در لیست کارگردان‌های مناسبتی ساز ماه رمضان قرار گرفته، با این تفاوت که او از ابتدای دهه نود تصمیم به ساخت سریال مناسبتی گرفت و « سی‌امین» روز نیز به عنوان اولین تجربه سریال ماه رمضانی او رقم خورد. افشار در ماه رمضان سال ۹۲ نیز سریال «مادرانه» را کارگردانی که حضور لعیا زنگنه بعد از چند سال دوری از تلویزیون یکی از نقاط قوت آن به شمار می‌رفت. در سال ۹۵ هم او «برادر» را ساخت که تیتراژ این سریال با صدای محمد علیزاده بیشتر از خود ان مورد توجه قرار گرفت و شنیده شد.

 

سعید سلطانی/ ۳ سریال

شاید هنوز هم خیلی  از مخاطبان تلویزیون سعید سلطانی را به عنوان کارگردان سریال «پس از باران» یا «ستایش» بشناسند و از دیگر کارهای کارنامه او خبر نداشته باشند اما او نیز کارگردانی سه سریال مناسبتی ماه رمضان را به نام خودش ثبت کرده است.

 

سلطانی در سال ۸۳ اولین سریال مناسبتی ماه رمضان را به عنوان «رسم عاشقی» ساخت. داستان این سریال که درباره ازدواج اجباری دختری جوان با یک خان بود و پیدا شدن سر و کله پسر جوانی که می‌خواهد او را از این ماجرا نجات دهد برای بیننده‌های آن زمان جذابیت داشت و البته حضور سروش صحت که حالا دیگر خودش کارگردانی شناخته شد در تلوزیون است در آن سریال در نقش جوان لوطی منش و مشتی یکی دیگز از نقاط جالب سریال بود. سلطانی سه سال بعد سریال «شکرانه» را برای شبکه پنج ساخت، سریالی که هیچ وقت نمی‌توان به عنوان سریالی موفق از آن یاد کرد و تنها حضور یک بازیگر زن تاجیک جذابیت این سریال برای تماشای عده‌ای بود. ماه رمضان سال بعد یعنی ۸۷ هم سلطانی آخرین سریال ماه رمضانی‌اش تا به حال را برای تلوزیون اسخت که بر خلاف دو کار قبلی‌اش فضایی کمدی و شاد داشت. «مامور بدرقه» که داستان زندگی یک استوار بازنشسته بود که مشکلاتی برایش به وجود می‌آید از «شکرانه» بیشتر مورد استقبال قرار گرفت.

 

کارگردان‌هایی که ۲ سریال رمضانی ساختند

کاظم بلوچی، پریسا بخت آور، حسین سهیلی زاده و اکبر منصور فلاح نیز از جمله کارگردان‌هایی هستند که هر کدام دو سریال برای ایام ماه رمضان تلویزیون ساخته‌اند.

 

بلوچی در سال ۸۰ سریال «چراغ‌های خاموش» را ساخت که داستان سرکشی‌های چند پسر جوان در خانواده و بازی مهدی سلوکی که آن زمان چهره‌ای نوظهور در تلویزیون بود آن را به سریالی پرمخلطب تبدیل کرد. بلوچی برای ماه رمضان سال بعد شبکه یک نیز سریال «نسیم رویا» را ساخت که چندان مورد توجه قرار نگرفت.

 

دو سریال پرمخاطب شبکه ۵ را پریسا بخت آور (همسر کارکردان بزرگ سینمای ایران، اصغر فرهادی) کارگرانی کرده است. دو مجموعه نوستالژیک که حال و هوایش را هنوز هم خیلی‌ها به خاطر دارند. بخت‌آور سال ۸۰ «یادداشت‌های کودکی» را کارگردانی کرد که یکی از نکات جالب آن علاوه بر قصه جالبش خواندن تیتراژ سریال با صدای اصغر فرهادی است. او سال بعد نیز سریال «پشت کنکوری‌ها» را ساخت که داستان چند جوان پشت کنکوری را روایت می‌کرد که آن هم شیرینی‌های خودش را داشت.

 

اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون,سریال مناسبتی ماه رمضان

حسین سهیلی‌زاده که نامش حالا به عنوان یکی از ملودرام‌سازهای تلوزیون مطرح شده است نیز دو سریال ماه رمضانی در کارنامه‌اش دارد. او سال ۸۲ سریال «رانت خوار کوچک» را در فضایی کمدی ساخت و بازی سیروس گرجستانی در این سریال مورد توجه قرار گرفتو برای ماه رمضان سه سال بعد هم تصمیم به ساخت سریالی با فضای متفاوت به نام «آخرین گناه» گرفت. در «آخرین گناه» ماجرای چشم  برزخی روایت می‌شد و جلوه‌های ویژه بصری که در آن استفاده شده بود برای مخاطب آن زمان تا حدودی تازگی داشت. سهیلی‌زاده اما بعد از سال ۸۵ که «آخرین گناه» را ساخت تصمیم گرفت تمرکزش را روی ساخت ملودرام‌ها بگذارد و تا به حال هم قید ساخت مناسبتی برای ماه رمضان را زده است.

 

اکبر منصور فلاح هم در تقسیم‌بندی ما جزو کارگردان‌هایی قرار گرفت که دو سریال ماه رمضانی کارگردانی کرده‌اند. او سال ۸۲ «فقط بخاطر تو» و سال ۸۴ برای آخرین بار را ساخت. درست است که هر کداماز این دو سریال  به نوعی دیده  شدند و بازی امیر جعفری در «برای آخرین بار» نیز مورد توجه قرار گرفت اما هیچ کدام به عنوان سریال‌هایی جریان ساز یا موج‌آفرین مطرح نشدند.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش