پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۵۹ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۳۱۱
دنیای خودرو

ویژگی‌ها و امکانات «کیا ریو» مدل ۲۰۱۸

خودرو کیا ریو ۲۰۱۸,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
سدان کیا ریو مدل ۲۰۱۸، با داشتن امکانات رفاهی قابل قبول و طراحی مدرن یکی از جذاب‌ترین خودروهای اقتصادی بازار جهانی است.

ریو (Rio) ساب‌ کامپکت اقتصادی کیا موتورز، از سال ۲۰۰۰ تا امروز در چهار نسل مختلف در مدل‌های هاچ‌بک سه و چهار در، استیشن و سدان با پیشرانه‌ی ۴ سیلندر بنزینی و دیزل تولید شده است. نسل چهارم این مدل اقتصادی که در نمایشگاه خودروی پاریس ۲۰۱۶ رونمایی شد، به‌تازگی به بازار جهانی رسیده است. تحریریه‌ی وب‌سایت موتور۱تجربه‌ی رانندگی با جدیدترین ریو در مدل سدان را داشته است که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم.

 

 اولین نسل از کیا ریو باهدف جایگزینی مدل پراید در سال ۲۰۰۰ با دو مدل سدان و استیشن عرضه شد. اولین ریو که فیس‌لیفت آن به بازار ایران هم رسید، در کشورهای مختلف با پیشرانه‌های ۴ سیلندر ۱.۳، ۱.۵ و ۱.۶ لیتری با نهایت قدرت ۱۰۴ اسب بخار (مدل ۱.۶ لیتری) در دسترس بود.

 

مدل تولیدی سایپا، از پیشرانه‌ی ۱.۵ لیتری با قدرت ۹۶ اسب بخار استفاده می‌کرد و به ترمزهای ضد قفل (ABS) و کیسه‌ی هوا مجهز نبود. نسل دوم خودروی اقتصادی کیا، از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ با پلتفرم مشترک هیوندای اکسنت و دو مدل سدان و هاچ‌بک تولید شد. پیشرانه‌ی ۱.۴ لیتری با نوع ۱.۳ لیتری تعویض شده بود و نهایت قدرت مدل ۱.۶ لیتری به ۱۱۰ اسب بخار رسید. نسل دوم ریو سال ۲۰۰۹ فیس‌لیفت شد تا قبل از رونمایی نسل بعدی، همچنان بازار فروش داشته باشد.

 

سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷، سومین نسل از کیا ریو دوباره با پلتفرم مشترک هیوندای اکسنت تولید شد. نسل سوم در مدل‌های سدان و هاچ‌بک سه و پنج در با پیشرانه‌های ۱.۲، ۱.۴، ۱.۶ بنزینی و ۱.۱ و ۱.۴ توربو دیزل و طراحی به‌روز عرضه می‌شد. در مقایسه با دو نسل گذشته، نسل سوم پیشرفت قابل توجهی در ایمنی و مصرف سوخت کمتر کرده بود. نسل فعلی و چهارم کیا ریو،‌ از پلتفرم هیوندای-کیا GB و مشترک با هیوندای i20 و کیا استونیک استفاده می‌کند. علاوه بر این، برای اولین بار، نسل جدید ریو در بازار کره‌ی جنوبی عرضه نمی‌شود و مدل جدید استونیک (Stonic) جایگزین آن در خانه شده است. در بازار کشورهای مختلف، نسل چهارم ریو با پیشرانه‌های متنوع ۱.۰ تا ۱.۶ لیتری ۳ و ۴ سیلندر و گیربکس‌های دستی و اتوماتیک ۴، ۵ و ۶ سرعته فروخته می‌شود.

 

طراحی بدنه و ظاهر خارجی؛ یک خودروی اقتصادی باتجربه

 

خودرو کیا ریو ۲۰۱۸,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

طراحی خارجی ریو در مدل سدان در عین ایرادات محسوس، باز هم جذابیت خاص خودش را دارد. شاید اندازه‌ی چراغ‌های جلو برای یک سدان کوچک، کمی بزرگ باشند، ولی در مجموع ابعاد ریو و خطوط جانبی آن در هماهنگی هستند. کره‌ای‌ها در نسل چهارم ریو، ۱۸ سالگی آن را جشن می‌گیرند که پختگی طراحی آن را می‌توان در مدل جدید مشاهده کرد. درواقع ریو برخلاف رقبای خود در کلاس خودروهای کوچک اقتصادی مانند نیسان ورسا (Versa) وشورولت سونیک (Sonic) ظاهر کارتونی ندارد و تلاش دارد که به‌عنوان یک سدان بالغ با آن برخورد شود.

 

طراحی کابین و ظاهر داخلی؛ پیشرفت قابل توجه در مقایسه با گذشته

 

خودرو کیا ریو ۲۰۱۸,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بدون شک طراحی فضای داخلی ریو، بهبود داشته است و می‌توان مانند طراحی بدنه، گذر عمر و پشت سر گذاشتن آزمون و خطا در آن را مشاهده کرد. نمایشگر ۷ اینچی در مرکز داشبورد به همراه سیستم تهویه‌ی مطبوع و دکمه‌های مختلف روی فرمان مجهز به روکش چرمی همه در سطح استانداردهای امروزی هستند. کیا در گذشته بارها به‌دلیل استفاده از متریال بی‌کیفیت در کابین ریو مورد انتقاد قرار گرفته است که به‌نظر می‌رسد این مورد در دو نسل اخیر تا حدودی برطرف شده باشد.

 

در کلاس خودروی اقتصادی، استفاده از روکش‌های چرمی و طرح دو رنگ صندلی‌ها حس باکیفیت بودن محصول را به سرنشینان تداعی می‌کند. رویکرد استفاده از رنگ‌‎های آشنا و سنگین در کابین باعث شده است تا ریو، خودرویی با اعتماد به‌نفس بالا باشد. صندلی‌ها راحت هستند اما به اندازه‌ی کافی در پیچ‌ها و مانورها از سرنشینان حمایت نمی‌کنند؛ البته باید توجه داشت که ریو اصلاً یک سدان اسپرت نیست و باید راحتی سواری را به مانورهای سریع در آن ترجیح داد.

 

استفاده از متریال معمولی و رده پایین و البته حذف موارد عایق صدا، از اولین مواردی است که تولیدکنندگان برای کاهش قیمت یک خودرو در نظر می‌گیرند. بنابراین همانند سه نسل گذشته، سر و صدای زیادی به کابین سدان کوچک کیا نفوذ می‌کند. شنیدن صدای پیشرانه و صداهای خارج از کابین به‌راحتی برای سرنشینان ممکن بوده اما این مورد مانند دیگر خودروهای اقتصادی ارزان‌قیمت است. برای داشتن کابینی آرام‌تر و بی سر و صداتر، باید مبالغ بیشتری پرداخت کرد.

 

پیشرانه، قوای فنی و کیفیت سواری؛ از راست برانید

۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۳۰ اسب بخار (دور موتور ۶۵۰۰) و گشتاور ۱۶۱ نیوتن‌متر (دور موتور ۴۸۵۰) قدرتمندترین پیشرانه‌ی نسل چهارم ریو بوده که برای سفر از یک نقطه به نقطه‌ی دیگر کافی است. با ریو خبری از سواری اسپرت و هیجان‌‌انگیز نیست و در بیشتر مواقع، مگر در کشورهایی با خودروهای ارزان‌قیمت‌تر، باید از سمت راست جاده با آن رانندگی کرد. با تمام این تفاسیر، سواری ریو از نیسان ورسا راحت‌تر و بهتر است اما راننده به‌محض پیچیدن با سرعت بالا و تجربه‌ی کم‌فرمانی و تکان بالای بدنه، رانندگی اسپرت با ریو را کنار خواهد گذاشت. ریو با پیشرانه‌ی اتوماتیک ۶ سرعته و پیشرانه‌ی ۱.۶ لیتری، سدان شهری قابل قبولی است که آماده‌ی دریافت چالش‌های بیشتر از این نیست.

 

امکانات رفاهی، ایمنی و گجت‌ها؛ سدان اقتصادی مجهز

باتوجه به قیمت ریو، وجود امکانات رفاهی مناسب در آن قابل توجه است. با اینکه رهیاب ماهواره‌ای کارخانه‌ای همراه ریو نیست، اما سیستم اطلاعات و سرگرمی با نمایشگر ۷ اینچ به اتصال اپل کارپلی و اندروید اتو مجهز است. ارتباط بلوتوث، دو درگاه USB برای شارژ تلفن همراه و دکمه‌های کنترلی روی فرمان از سیستم‌های رفاهی نسل چهارم ریو هستند. علاوه بر این موارد، در پنل پشت فرمان و بین عقربه‌های سنتی سرعت‌سنج، یک نمایشگر اطلاعاتی قرار گرفته است که برای خودرویی با این قیمت امتیاز مثبتی محسوب می‌شود.

 

پکیج‌های ایمنی مدرن دیگر محصولات گران‌قیمت کیا در ریو وجود ندارد، اما این مدل اقتصادی حداقل از رقبای خود در این زمینه بهتر عمل کرده است. سیستم‌های ترمز اضطراری خودکار و هشدار برخورد از روبر در گران‌ترین تیپ ریو به‌صورت استاندارد قرار دارند که برای یک خودروی اقتصادی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار دلار، قابل توجه است. البته خوش حسابی کره‌ای‌ها در همین دو مورد خلاصه می‌شود و سیستم‌های پیشرفته‎تر حتی به‌عنوان آپشن هم در دسترس نیستند.

 

 سیستم‌های دیگر مانند ترمز ABS یا کیسه‌های هوا جزو استانداردهای امروزی هستند که نباید وجود داشتن آن‌ها در خودرو را اقدامی بزرگ دانست. مانند دیگر خودروهای اقتصادی، آپشن‌هایی چون سیستم هشدار نقطه‌ کور یا سنسورهای پارک در ریو وجود ندارد.

 

قیمت، تیپ‌های مختلف و مصرف سوخت؛ میدان قدرت کیا ریو

 

خودرو کیا ریو ۲۰۱۸,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

از ویژگی‌های مثبت خودروهای اقتصادی و کوچک، مصرف سوخت بهنیه‌ی آن‌ها است. نسل چهارم ریو در هر ۱۰۰ کیلومتر جاده‌های شهری، بزرگراه و ترکیبی به‌ترتیب ۸.۴، ۶.۳ و ۷.۳ لیتر سوخت مصرف می‌کند. البته باید در نظر داشته باشیم که نیسان ورسا با قیمت، وزن و قدرت کمتر، در برابر ریو مصرف سوخت کمتری هم دارد. در حال حاضر کیا ریو مدل ۲۰۱۸ با قیمت پایه‌ی ۱۳ هزار و ۹۰۰ دلار در تیپ LX عرضه می‌شود و تیپ‌های S و EX به‌ترتیب با قیمت پایه ۱۶ هزار و ۱۰۰ دلار و ۱۸ هزار و ۴۰۰ دلار فروخته می‌شوند. رقبای ریو شامل نیسان ورسا و شورولت سونیک با قیمت پایه ۱۲ هزار و ۳۱۰ دلار و ۱۵ هزار و ۲۹۲ دلار در دسترس هستند. با انتخاب تمام آپشن‌های ریو تیپ EX، قیمت نهایی به ۲۰ هزار و ۴۲۵ دلار می‌رسد که انتخاب خوبی برای خودرو اولی‌های جوان است.

 

کلام آخر

کیا ریو با هدف قرار دادن این جمله تولید شده است؛ چیزی را بخرید که نیاز دارید، نه چیزی که پول آن را در اختیار دارید. سدان کوچک و شهری ریو با قیمت کمتر از ۲۰ هزار دلار، طراحی به‌روز و امکانات رفاهی قابل قبول گزینه‌ای مناسب برای جوانان و خانواده‌های کم جمعیتی است که به‌دنبال تجربه‌ی رانندگی اسپرت نیستد. کیا ریو جدید، ایده‌ی اولیه‌ی خودرو یعنی انتقال بدون دردسر سرنشین از یک مکان به مکان دیگر را به‌راحتی محقق می‌کند.

 

میلاد زنگانه

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش