پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۵۳۹
اخبار بازار خودرو

خودرو گران تر می شود/ واکنش سازمان بازرسی به توصیه 'نخریدن خودرو' از سوی رئیس شورای رقابت!

قیمت خودرو,افزایش قیمت خودرو

به گزارش دنیای اقتصاد، دولت در حالی مبنای محاسبه حقوق ورودی کالا در گمرک را در بودجه ۱۴۰۰، نرخ حاشیه بازار ارز در نظر گرفته که این مسئله باعث رشد هزینه تولید خودروهای داخلی خواهد شد. پيشتر برای محاسبه حقوق ورودی کالاهای وارداتی به کشور، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ملاک بود و حالا با توجه به رقم حاشیه بازار ارز( حدودا ۲۵هزار تومان)، هزینه خودروسازان و قطعه سازان در پروسه تامین مواد نخست و قطعات، رشدی سنگین را تجربه خواهد کرد.

با رشد هزینه واردات مواد نخست و قطعات، طبعا قیمت تمام شده محصولات خودروسازی کشور نیز بالا می رود. در حال حاضر قیمت خودروهای داخلی ، دستوری و توسط شورای رقابت تعیین می شود و خودروسازان می گویند این شورا تمامی هزینه ها را اعمال نمی کند. این در حالیست که با توجه به محاسبه ارز ۲۵ هزار تومانی به جای ارز۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در گمرک، مشتریان قطعاً اثر افزایشی آنرا روی خودروها احساس خواهند کرد. آن گونه که دبیر انجمن قطعه سازان ایران به خبرگزاری صدا و سیما گفته، از ۲۸ اسفند سال قبل ، گمرک، ابلاغیه تغییر مبنای نرخ ارز برای محاسبه حقوق ورودی کالا را از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به ۲۵ هزار تومان، ابلاغ نموده است. این گفته مازیار بیگلو البته در حالیست که گفته می شود مصوبه تغییر قیمت ارز مبنای حقوق ورودی، هنوز ابلاغ نشده و فعلاً همان ارز ۴ هزار و ۲۰۰ ملاک است. با این حال، با توجه به اینکه تغییر قیمت ارز برای محاسبه حقوق ورودی گمرک، حکم بودجه است، این مصوبه در نهایت اجرایی می شود، مگر اینکه دولت تصمیم به تغییر آن بگیرد.

هرچه هست، با توجه به این مصوبه و با فرض اجرای آن، قیمت تمام شده بسیاری از کالاهای تولید داخل از جمله خودرو رشدی شدید را به خود خواهند دید. به گفته دبیر انجمن قطعه سازان، با تغییر قیمت پایه ارز در گمرک، بار ۶۰ هزار میلیارد تومانی بر دوش بخش تولید کشور گذاشته می شود که در نهایت سنگینی این بار بر دوش مردم خواهد افتاد. اظهارات بیگلو نشان می دهد قطعات و خودروهای داخلی نیز مشمول اثرات قیمتی مصوبه مورد نظر خواهند شد، آن هم در شرایطی که حالا نیز بسیاری از مشتریان توان خرید خودرو حتی با قیمت کارخانه ای را نیز ندارند. از سوی دیگر، خودروسازان و قطعه سازان نیز هرچند مجوز افزایش قیمت خواهند گرفت، اما ازآنجاکه قیمت گذاری دستوری است، به نظر میرسد مصوبه ارزی سبب رشد زیان دهی آنها هم بشود. ادعای خودروسازان این است که شورای رقابت به علت قیمت گذاری دستوری و عدم پوشش تمام و کمال هزینه های تولید، سال هاست زیان می بینند و این موضوع البته در صورت های مالی آنها نیز مشاهده می شود. حالا با توجه به اینکه قرار است قیمت حاشیه بازار ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالا در گمرک قرار گیرد، تداوم قیمت گذاری دستوری، سرعت زیان دهی آنها را بالاتر خواهد برد. شورای رقابت قرار است چندی دیگر قیمت جدید خودروهای داخلی را اعلام کند و باید و منتظر ماند و دید مصوبه موردنظر چه نقشی در تغییر قیمت ها خواهد داشت.

واکنش سازمان بازرسی به توصیه "نخریدن خودرو" از سوی رئیس شورای رقابت!

سازمان بازرسی کل کشور نسبت به انتشار سخنان منتسب به رضا شیوا، رئیس شورای رقابت مبنی بر اینکه "اگر خودرو گران است، نخرید" واکنش نشان داد.

قیمت خودرو,افزایش قیمت خودرو

به گزارش تسنیم؛ سازمان بازرسی کل کشور نسبت به سخنان منتسب به رضا شیوا، رئیس شورای رقابت مبنی بر اینکه "اگر خودرو گران است، نخرید!" واکنش نشان داد.

طبق اعلام سازمان بازرسی کل کشور، رضا شیوا به این سازمان دعوت شده است تا توضیحات خود را ارئه کند.

این موضوع از سوی اشکان میرمحمدی، بازرس کل صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور مطرح شد که فیلم سخنان وی از سوی سازمان بازرسی منتشر شده است.

مشروح سخنان میرمحمدی به این شرح است: "به محض اینکه این موضوع از طریق جراید و رسانه‌ها منتشر شد، آقای شیوا به سازمان بازرسی کل کشور دعوت شدند و این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت. آقای شیوا اعلام کرد؛ موضوع به این شکلی که در رسانه‌ها مطرح شده نبوده و ایشان چنین اظهار نظری به این نحو نداشته‌اند.

شورای رقابت مسئول تنظیم دستورالعمل قیمت در بازار است و این اقدامی که در رسانه انجام شده بود انعکاس خوبی در بازار نداشت اما نکته مهم این است که آنچه در ارتباط با قیمت‌گذاری خودرو بنا به مصوباتی که در گذشته وجود داشته و همچنان تسری دارد امکانپذیر است، این است که بر اساس نرخ تورم‌بخشی که توسط بانک مرکزی دریافت می‌شود که در ارتباط با یکسری از قطعات اصلی خودرو این موارد را با توجه به احصایی که هر دو گروه خودروساز انجام می‌دهند. اینها از سوی بانک مرکزی مورد تحقیق قرار می‌گیرد و بر اساس نرخ تورم‌بخشی که بانک مرکزی اعلام می‌کند ضریب لازم افزایشی یا کاهشی مناسب با آن نرخ تورم باشد یا خیر.

بعضاً می‌بینید که یکسری از خودروها هیچگونه تغییری ندارد و ثابت است و بعضاً کاهشی است و در مواردی که در ارتباط با آن اقلام اصلی که مورد بررسی قیمت خودرو قرار می‌گیرد چه بسا منتج به یک افزایش بر اساس نرخ تورم‌بخشی بانک مرکزی باشد.

لذا آنچه مهم است؛ در سال گذشته در دو بازه ۳ ماهه اول و دوم این موضوع مورد اقدام واقع شد؛ اما با توجه به شرایط خاصی که در ارتباط با نحوه قیمت‌گذاری خودرو در ۶ ماهه دوم سال مطرح شد، این موضوع به ابتدای امسال موکول شد که در دستور کار لازم قرار خواهد گرفت و متعاقب با آن اقدامات مترتب بعدی صورت می‌گیرد."

گفتنی است؛ رضا شیوا رئیس شورای رقابت گفته است: " شورای رقابت سه قیمت، حداکثر، حداقل و منصفانه برای خودرو اعلام می‌کند و بر اساس نظر خبرگان قیمت نهایی تعیین می‌شود. اینکه افراد دو خودروی متفاوت را از نظر قیمت مقایسه می‌کنند مسئله جالبی نیست زیرا اگر خودروی با قیمت اعلام شده نمی‌ارزد آن را خریداری نکنند و خودروی دیگری را بخرند."

انتشار این اظهار نظر واکنش‌های بسیاری در پی داشته است.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش