یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۲۰۱
اخبار بازار خودرو

تیبا، پارس‌تندر، چانگان CS35، کیا پیکانتو، هیوندایی ولستر و بی‌ام‌و ۷۳۰ در صدر محبوب ترین خودروها؛

مشتریان از چه خودرویی رضایت دارند؟

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

تازه‌ترین نتایج سنجش رضایت مشتریان از کیفیت خودروها طی شش سال گذشته حکایت از آن دارد که بیشترین رضایتمندی مشتریان از خودروهای عرضه شده به بازار در سال ۹۵ اتفاق افتاده است و کمترین رضایتمندی نیز در بازه زمانی مذکور در سال ۹۴ حاصل شده است.

 

طبق آخرین بررسی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، میزان رضایتمندی مشتریان از کیفیت خودروهای سواری کشور، از ابتدای سال ۹۰ تا ۹۵ دارای افت و خیز بوده است؛ به طوری که مشتریان در سال ۹۰ از هزار امتیاز در نظر گرفته شده از سوی شرکت بازرسی به خودروهای عرضه شده ۶۵۴ امتیاز دادند که با افزایش ۶ واحدی این امتیاز به ۶۶۰ در سال ۱۳۹۱ رسیده است.

 

با وجود این گزارش کیفی رضایت مشتریان از خودروهای سواری در سال ۹۲ نشان می‌دهد رضایت عمومی از کیفیت خودروها در مقایسه با سال ۹۱ با افت همراه بوده است؛ به‌نحوی‌که میزان رضایتمندی مشتریان در این سال به ۶۵۲ امتیاز رسیده است که این موضوع به واسطه تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در اواخر سال ۹۱ بوده است؛ موضوعی که اثر خود را در امتیاز مشتریان خودرو نیز نشان داده است.

 

براساس این جدول، بررسی نتایج رضایتمندی مشتریان از سطح کیفی خودروها در سال ۹۳ روند ثابتی داشته است؛ چراکه امتیاز کسب شده در این دوره ۶۵۳ بوده است و تنها اختلاف این سال با ۹۲ افزایش یک امتیازی بوده است. با وجود این در سال ۹۴ مشتریان خودرو امتیاز ۶۵۱ را به کیفیت خودروهای داخلی دادند که نشان از کاهش دو امتیازی در این بخش دارد.

 

در این بین اما روند رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای سواری در سال ۹۵ نشان می‌دهد که سطح رضایت عمومی مشتریان از کیفیت خودروهای سواری کشور افزایش یافته است؛ به‌طوری‌که بالاترین امتیاز طی شش سال گذشته در سال ۹۵ رقم خورده است.

 

بنابر این گزارش مشتریان ۶۷۴ امتیاز به خودروهای عرضه شده در بازار کشور داده‌اند. بر این اساس میزان رضایتمندی مشتریان از کیفیت خودروهای داخلی طی سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ با افزایش ۵/ ۳ درصدی همراه بوده است. بازرسان شرکت بازرسی برای تهیه گزارش مربوط به میزان رضایتمندی مشتریان از کیفیت خودروهای داخلی طی سال ۹۵، با ۲۷ هزار و ۵۸۹ نفر از مالکان خودرو در کشور، مکاتبه کرده‌اند و طی این مکاتبه ۱۱۴ خودرو سواری که از سوی ۱۶ شرکت عرضه‌کننده خودرو (اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان)، به مشتریان فروخته شده‌اند، رتبه‌های خاص خود را متناسب با میزان رضایتمندی، کسب کرده‌اند.در این ارزیابی، ۱۱۴ خودرو موردنظر در شش دسته قیمتی «کمتر از ۲۵ میلیون تومان»، «۲۵ تا ۵۰»، «۵۰ تا ۷۵»، «۷۵ تا ۱۰۰»، «۱۰۰ تا ۱۲۵» و «بیش از ۱۲۵ میلیون تومان» تقسیم شده‌اند و این در شرایطی است که در جمع خودروهای زیر ۲۵ میلیون تومان تیبا، در جمع ۲۵ تا ۵۰ میلیونی‌ها پارس‌تندر، در جمع ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومانی‌ها چانگان CS35 (اتومات)، در جمع ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون کیا پیکانتو، در جمع ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلیون هیوندایی ولستر و در جمع بالای ۱۲۵ میلیونی‌ها نیز بی‌ام‌و ۷۳۰ بیشترین میزان رضایتمندی مردم را به‌دست آورده‌اند.

 

نتایج رضایت مشتریان در سال ۹۵ نشان می‌دهد هرچند تنها ۱۸ مدل خودرو از ۱۱۴ خودروی مورد ارزیابی به هدف تعیین شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیده‌اند ولی در سه دسته قیمتی کمتر از ۷۵ میلیون شاهد بهبود نسبی رضایت مشتریان هستیم؛ به‌طوری‌که در بیش از ۷۵ درصد محصولات این سه دسته شاهد افزایش رضایت نسبت به سال ۹۴ بوده‌ایم.

 

از سوی دیگر نتایج نشان می‌دهد دسته قیمتی خودروهای ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان با ۳۳ مدل خودرو بیش از ۵۸ درصد سهم بازار را از آن خود کرده است که براین اساس خودروی پارس‌تندر تولیدی در شرکت پارس‌خودرو حائز بالاترین عدد رضایت مشتریان و خودروی ساینا پایین‌ترین رضایت را در میان خودروهای این رده کسب کرده‌اند.

 

دسته ارزان‌قیمت‌ها

اما نگاهی بیندازیم به جزئیات گزارش میزان رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای کشور در سال ۹۵ و ببینیم که رضایت مشتریان در دسته‌های قیمتی متعدد چگونه است.ابتدا از گروه زیر ۲۵ میلیونی‌ها شروع کنیم؛ در این دسته قیمتی که محصولات شرکت سایپا در آن جای گرفته و آنها سهم ۱/ ۲۹ درصدی از بازار را در دست دارند، مشتریان امتیاز خود را از ۶۲۲ در سال ۹۴ به ۶۳۷ امتیاز در سال ۹۵ افزایش دادند که این موضوع نشان می‌دهد، میزان رضایت مشتریان از کیفیت این خودروها ۴/ ۲ درصد افزایش یافته است.

 

صدرنشینی گروه به تیبای تولید شرکت سایپا رسیده است. طبق گزارش منتشره، تیبا توانسته با ۶۵۱ امتیاز بیشترین افزایش میزان رضایتمندی در گروه خودروهای ارزان را نصیب خود کند؛ پشت سر آن نیز با سایپا ۱۳۱ روبه‌رو می‌شویم. بعد از آن پراید مدل ۱۳۲ و پراید مدل ۱۱۱ در رده‌های بعدی رضایتمندی مشتریان جای گرفته‌اند.

 

بیشترین تجمع خودرویی

به گروه خودروهای ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومانی برویم، گروهی که ۳۳ خودرو داخلی در آن تجمع کرده‌اند؛ در این دسته قیمتی که سهم ۵۸ درصدی از بازار خودرو کشور را در دست دارند ۸/ ۳ درصد نسبت به سال ۹۴ رضایتمندی بیشتری کسب شده است.بیشترین امتیاز در این گروه به پارس‌تندر رسیده، محصولی که در پارس‌خودرو به تولید می‌رسد و تغییر شکل یافته تندر-۹۰ به‌شمار می‌رود و البته تنها ظاهر آن تغییر کرده و به لحاظ فنی تفاوتی با سایر تندرها ندارد.

 

این خودرو با ۷۳۸ امتیاز توانسته در صدر جدول جای بگیرد. بنابر این گزارش پارس‌تندر دارای سهم بازار ۳/ ۱ درصدی از کل بازار خودرو کشور است.در رده بعدی اما ولیکس C30 تولید خودروسازی راین دارای بیشترین میزان رضایتمندی است. این خودرو توانسته ۷۳۰ امتیاز کسب کند.

 

بعد از این تندر ۹۰ پارس‌خودرو با ۷۲۷ امتیاز در رتبه سوم جای گرفته و همتای ایران خودرویی‌اش نیز با امتیاز ۷۲۲ رتبه بعدی را به خود اختصاص داده است. ساندرو معمولی نیز با ۷۲۲ امتیاز در رتبه پنجم جای گرفته است. بعد از آن برلیانس H230 معمولی شرکت سایپا با ۷۱۸ امتیاز رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.

 

رتبه هفتم این دسته قیمتی نیز به ساندرو استپ‌وی دنده‌ای تولید شده در شرکت پارس‌خودرو با ۷۱۴ امتیاز تعلق گرفته است. بعد از آن سه خودروی چینی شامل ام‌وی ام ۱۱۰ با ۷۱۰ امتیاز، برلیانس H320 معمولی با ۷۰۸ امتیاز، برلیانس H330 با ۷۰۸ امتیاز به ترتیب رتبه هشتم تا دهم را به خود اختصاص دادند. بعد از این دنا با ۷۰۸ امتیاز و تندر ۹۰ اتومات با ۷۰۶ امتیاز قرار دارند.

 

از تندر اتومات که بگذریم، به خودرو چینی ام‌وی‌ام ۳۱۵ هاچ‌بک برمی‌خوریم که توانسته با ۷۰۶ امتیاز در رده سیزدهم جای بگیرد. پس از آن برلیانس H220 دنده‌دستی با ۷۰۵ امتیاز و ام‌وی‌ام ۳۱۵ سدان با ۷۰۵ امتیاز در رده چهاردهم و پانزدهم جای گرفته‌اند.

 

پس از چینی‌های بازار خودرو، ساندرو دنده اتومات با ۷۰۰ امتیاز قرار دارد اما بعد از آن رتبه‌های بعدی به ترتیب از آن دانگ فنگ H30 کراس با ۶۹۹ امتیاز، راین V5 با ۶۹۸ امتیاز، رانا با ۶۹۸ امتیاز، برلیانس H230 دنده اتومات با ۶۹۳ امتیاز، سورن با ۶۹۲ امتیاز و ام‌وی‌ام ۵۳۰ با ۶۹۱ امتیاز، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار با ۶۸۷ امتیاز و برلیانس H220 دنده اتومات با ۶۸۷ امتیاز و سمند EF7 با ۶۸۴ امتیاز در رتبه پانزدهم تا بیست و پنجم جای گرفته‌اند.

 

رتبه بیست و ششم تا سی وسوم دسته ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومانی‌ها نیز متعلق به لیفان X50 دنده‌دستی با امتیاز ۶۸۳، سورن توربو با امتیاز ۶۸۱، سمند با ۶۷۶ امتیاز، پژو ۲۰۶ با ۶۷۱ امتیاز، پژو ۴۰۵ با ۶۶۵ امتیاز، پژو پارس با ۶۶۰ امتیاز و تیبا ۲ با ۶۵۷ امتیاز و در انتها ساینا با ۶۵۴ امتیاز است.

 

گروهی مختص به چینی‌ها

به سراغ خودروهای گروه ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومانی برویم، گروهی که ۲۰ عضو دارد و به نوعی می‌توان آن را گروه خودروهای چینی در بازار خودرو کشور دانست. هرچند این گروه عملا در اشغال چینی‌ها قرار دارد، اما در این بین ساندرو استپ‌وی اتومات نیز خودنمایی می‌کند با وجود این چینی‌ها رتبه بالاتری را از سوی مشتریان خودرو به خود اختصاص داده‌اند.

 

این دسته قیمتی که سهم ۸/ ۵ درصدی از کل بازار خودرو کشور را به خود اختصاص داده توانسته با کسب ۷۰۲ امتیاز در مقایسه با سال گذشته یک امتیاز افزایش را به خود ببیند.براساس گزارش منتشر شده، چانگان CS35 دنده اتومات توانسته با امتیاز ۷۴۴ صاحب بیشترین میزان رضایتمندی مشتریان در گروه تحت بررسی شود.

 

پس از این، چانگان CS35 دنده‌دستی با امتیاز ۷۴۲ در رده دوم رضایتمندی قرار دارد. بعد از آن به پنج خودروی چینی دیگر در گروه ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومانی‌ها برمی‌خوریم که به ترتیب شامل هاوال M4 با امتیاز ۷۲۹، جک J5 دنده‌دستی با امتیاز ۷۲۹، ام‌وی ام X22 دنده‌دستی با ۷۱۹ امتیاز، چری آریزو ۵ با امتیاز ۷۱۵ و ولیکس C30 دنده اتومات با امتیاز ۷۱۵ می‌شود.

 

رتبه هشتم این دسته قیمتی به ساندرو استپ‌وی تعلق دارد؛ این خودرو با کسب ۷۱۳ امتیاز در بین چینی‌های این دسته خودنمایی می‌کند.دیگر خودروهای این گروه را ام‌وی ام X33، دنده اتومات، اوی‌وی ام ۵۵۰ دنده‌دستی، برلیانس H330 دنده اتومات، ام‌وی‌ام x22 دنده اتومات، جک J5، ام‌وی ام ۵۵۰ دنده اتومات، برلیانس H320 دنده اتومات، سابرینا، لیفان x50 دنده اتومات، لیفان X60 دنده اتومات، آریو S300 دنده اتومات و لیفان x60 دنده اتومات تشکیل می‌دهد.

 

میزان رضایت از خودروهای ۷۵ تا ۱۰۰ میلیونی

از گروه ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومانی که بگذریم، به دسته خودروهای ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومانی می‌رسیم، دسته‌ای که ۱۷ عضو دارد که خودروهای چینی مونتاژ داخل به رقابت با برخی خودروهای وارداتی می‌پردازند. این دسته قیمتی که سهم بازار ۲/ ۴ درصدی از کل بازار کشور را به خود اختصاص داده است با کاهش رضایت مشتریان خودرو مواجه شده است.

 

به‌طوری‌که مشتریان خودرو در سال ۹۴ امتیاز ۷۳۶ را به محصولات این گروه دادند اما در سال ۹۵ این دسته با کاهش ۱۲ امتیازی ۷۲۴ امتیاز را از آن خود کرده است. براساس گزارش شرکت بازرسی و کیفیت استاندارد ایران، صدرنشین این دسته قیمتی خودروی کیاپیکانتو است.

 

این خودرو با کسب امتیاز ۷۵۵ در مقایسه با سال ۹۴ کاهش ۲۲ امتیازی را داشته است.بعد از آن رنو فلوئنس دنده‌دستی با امتیاز ۷۵۲ و میتسوبیشی میراژ با ۷۴۷ بیشترین رضایتمندی مشتریان را به خود اختصاص دهند.رتبه چهارم تا هفدهم این جدول نیز به ترتیب از آن هیوندایی I20، هایما توربو دنده اتومات، لیفان ۸۲۰ دنده اتومات، چری تیگو ۵، جک S5، کیا سراتو دنده‌دستی شرکت سایپا، جک S5 دنده اتومات، هایما دنده اتوکات، بسترن، ام‌وی‌ام x33 دنده اتومات، هاوالH6، رنوسیمبل و لندمارک قرار دارند.

 

گروهی با هفت عضو

نگاهی هم به خودروهای ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلیون تومان بیندازیم. این دسته قیمتی سهم ۲/ ۱ درصدی از کل بازار خودرو کشور را در دست دارد؛ رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای این دسته در مقایسه با سال گذشته ۸/ ۰ درصد افت داشته است؛ به‌طوری‌که مشتریان خودرو در سال ۹۴ امتیاز ۷۵۸ را ارائه کردند، اما در سال گذشته ۷۵۲ امتیاز به کیفیت این خودروها داده‌اند.صدرنشین این دسته از نظر مشتریان خودرو هیوندایی ولستر با ۷۸۲ امتیاز است.

 

بعد از آن رنو کپچر با ۷۷۸ امتیاز در رتبه دوم جای گرفته است. امتیازات این خودرو در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته است. سانگ یانگ تیوولی نیز با افت رضایتمندی ۷۷۰ امتیاز در رتبه سوم جای گرفته است. بعد از این‌ خودروها به ترتیب مزدا ۳، هیوندایی اکسنت، کیا ریو و رنو داستر رده‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

 

دسته گران‌قیمت‌ها

و اما آخرین دسته متعلق به گران‌قیمت‌ترین خودروهای بازار کشور است. این گروه نیز سهم ۶/ ۱ درصدی از بازار خودرو کشور را دارد بر این اساس امتیاز ۷۵۸ رضایت مشتریان از این گروه در سال ۹۴ با کاهش چهار امتیازی به ۷۸۹ امتیاز رسیده است. در این گروه نیز ۳۳ خودرو قرار دارند که همگی آنها خودروهای وارداتی هستند.در این گروه، بی‌ام‌و ۷۳۰ توانسته با ۸۶۶ امتیاز در صدر بنشیند.

 

رتبه دوم و سوم این جدول نیز به بی‌ام‌و ۵۲۸ و بی‌ام‌و X3 تعلق گرفته است. پس از بی‌ام‌و‌ها، آلفارومئو جولیتا توانسته در رده چهارم جای بگیرد و در جایگاه پنجم نیز تویوتا پریوس جا خوش کرده است. رده‌های بعدی این گروه نیز به ترتیب بی‌ام‌و X1، تویوتا کمری، لکسوس NX200، هیوندایی I40، رنو تالیسمان، لکسوس Nx300، رنو کلئوس، میتسوبیشی اوتلندر، تویوتا کرولا، کیا اپتیما، میتسوبیشی لنسر، هیوندایی توسان، هیوندایی سانتافه، تویوتا راو۴، کیاسراتو، میتسوبیشی ASX، یاریس، کیاسورنتو، یاریس هاچ‌بک، رنو فلوئنس، کیا اسپورتیج، هیوندایی النترا، ام‌جی Gs، سوزوکی ویتارا دنده‌دستی، رنو سفران، ام‌جی ۶ و سوزوکی ویتارا دنده اتومات است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
donya-e-eqtesad.com
  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش