پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۸۰۹
اخبار بازار خودرو

جزئیات میزان فروش خودروسازان در سال ۹۸

میزان فروش خودروسازان در سال ۹۸,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
در بین دیگر محصولات شرکت ایران خودرو ، تندر۹۰ درآمدی بالغ بر ۹۳ میلیارد و ۲۵۷ میلیون تومانی نصیب این شرکت کرده است. ایران خودرویی ها تا پایان ماه اسفند پارسال ، ۲ هزار و ۲۱۱ دستگاه از این محصول را به فروش رسانده اند.

طبق صورت های مالی خودروسازان، این شرکت ها از لحاظ تولید و میزان درآمد نسبت به سال ۹۷ روند تصاعدی را طی کردند. این روند در شرایطی است که سیاست گذار کلان خودرو در انتهای سال ۹۷ پیش بینی کرده بود که خودرو سازان حداقل یک میلیون و ماکزیمم یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو تا پایان سال ۹۸ تولید کند در حالیکه این امر با توجه به تداوم چالش های خودروسازی کشور محقق نشد و دو شرکت خودروساز ۸۶۳ دستگاه خودرو از خط تولید خارج کردند.

در خصوص این که به چه دلیل برنامه ریزی سیاست گذار کلان خودرو مبتنی بر تولید یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو محقق نشد علل زیادی مطرح است درصورتیکه خیلی از کارشناسان متفق القول معتقد هستند، سیاست گذاری مربوط به همین سیاست گذاران مانع از رشد تولید شده است. همزمان با اوج گیری تحریم ها، تولید خودرو به دلیل شوک وارده به بسیاری از صنایع کشور از جمله صنعت خودرو و همچنین خروج شرکای خارجی و عدم دسترسی به قطعه روند نزولی پیدا کرد.

ولی سیاست گذار کلان خودرو با توجه به انباشت تولید خودروهای ناقص، نبود قطعه و در ادامه عدم امکان تحویل خودروهای ثبت نامی در سال ۹۷ تمهیداتی در راستای بهبود وضعیت خودروسازی کشور در سال ۹۸ اندیشید. به طوریکه با تقلیل تولید در ابتدا محصولات ناقص دپو شده در پارکینگ خودروسازان را کامل و تحویل خودروهای ثبت نامی را تسریع بخشید. از طرف دیگر با در نظر گرفتن تسهیلات و اعتبارات مشخصی تولید قطعه در شرکت های قطعه ساز سرعت بخشید که همین امر منجر به افزایش تولید در انتهای سال ۹۷ و ابتدای سال ۹۸ شد. منتها بهبود موقت تولید در شرکت های خودروساز مانع از آن شد که سیاست گذار خودرو بطور اصولی به اصلاح ساختار خودروسازی کشور بپردازد. به خصوص اصلاحاتی در قیمت گذاری که مانع بزرگی در راستای بهبود وضعیت خودروسازان محسوب می شود.

در هر صورت آنچه مشخص است اگر چه خودروساز در میزان فروش و تولید در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ با کمی رشد روبرو بوده ولی این میزان رشد هم چنان با نارضایتی سیاست گذار خودرو همراه است. در حالی که بنظر میرسد اگر دولت قیمت ها را واقعی کند و دست از قیمت گذاری دستوری بردارد در وهله اول تولید و فروش خودروساز افزایش می یابد و در وهله دوم سودش نصیب مصرف کننده واقعی می شود و در انتها نیز سیاست گذار به آنچه خواسته و ایده اش است می رسد. با این حال به نظر میرسد که رفتار پوپولیستی سیاست گذار کلان خودرو مانع از واگذاری قیمت به بازار شده به این ترتیب باید در انتظار سرریز تقاضاهای سال ۹۷ و ۹۸ خودرو به سال ۹۹ باشیم.

ولی بررسی گزارش های خودرو سازان به سایت کدال سازمان بورس حکایت از رشد فروش سال ۹۸ دارد به طوری که فروش ۱۴ درصد رشد داشته و خودروسازان ۱۰۹ هزار و ۴۱۵ دستگاه خودرو بیشتر نسبت به سال ۹۷ فروخته اند.

همچنین رشد درآمد خودروسازان در سال قبل به نسبت سال قبل از آن ۳/ ۳۹ درصد بوده است. در ادامه این آمار نیز آمده است که تعداد فروش خودروسازان در آخر ۹۸ تعداد ۸۸۷ هزار و ۶۳۰ دستگاه بوده است. این در شرایطی است که تعداد فروش خودروسازان در پایان ۹۷ به مقدار ۷۷۸ هزار و ۲۱۵ دستگاه برآورد شده بود. ولیک فروش خودروسازان در سال ۹۸ همچنین ۳۵ هزار و ۹۷۵ میلیارد و ۱۷۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان گزارش شده حال آنکه فروش این سه شرکت در سال ۹۷ به میزان ۲۵ هزار و ۸۰۸ میلیارد و ۱۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است.

رشد فروش خودروسازی

به سراغ جزئیات آمار فروش خودروسازان در سال پیش برویم و ببینیم شرکت ایران خودرو ، سایپا و پارس خودرو هر یک، چه عملکردی تا پایان ماه اسفند سال ۹۸ به نام خود ثبت کرده اند. همانطور که عنوان شد در حالت تجمیعی، ۸۸۷ هزار و ۶۳۰ دستگاه محصول به وسیله سه خودروساز بزرگ تا پایان سال گذشته به فروش رسیده که نتیجه آن، درآمد ۳۵ هزار و ۹۷۵ میلیارد و ۱۷۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی بوده است. در بین خودروهای به فروش رفته تا آخر اسفندماه سال گذشته، بيش ترین آمار فروش به خانواده پژو جز مدل ۲۰۰۸ تعلق دارد. کم ترین میزان فروش در این برهه زمانی هم به سوزوکی گرندویتارا تعلق دارد، خودرویی که دیگر مونتاژ نمی شود. در حالت تفکیکی اما ایران خودرویی ها ۴۰۳ هزار و ۵۴۸ دستگاه انواع محصول را تا آخر سال گذشته به فروش رسانده اند که ماحصل آن، درآمد حدود ۲۲ هزار میلیارد و ۶۵۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی بوده است. زیادترین رقم فروش در ایران خودرو طبعا منتسب به گروه پژو بوده و ویتارا هم کم ترین رقم را بخود اختصاص داده است.

طبق صورت های مالی ایران خودرو ، این شرکت در طول سال گذشته تنها ۱۲۲ دستگاه ویتارا فروخته است و آمار فروش محصولات خانواده پژو غیراز پژو ۲۰۰۸ نیز عدد ۲۹۰ هزار و ۴۰۳ دستگاه را نشان می دهد. مبلغ ۱۴ هزار و ۹۷۷ میلیارد و ۲۶۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رقمی است که ایران خودرو از محل فروش گروه پژو به دست آورده است. این خودروساز اما در طی سال پیش ۵۲ هزار و ۴۳ دستگاه سمند هم فروخته و از این محل، درآمدی بالغ بر دوهزارو ۴۰۸ میلیارد و ۴۲۷میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کسب کرده است. فروش ۷ هزار و ۹۰۳ دستگاه رانا نیز درآمدی معادل ۴۰۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی نصیب ایران خودرو کرده و از ناحیه فروش ۳۴ هزار و ۲۳۴ دستگاه دنا هم درآمدی بیش از ۲ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان به خزانه شرکت ایران خودرو واریز شده است.

در بین دیگر محصولات ایران خودرو ، تندر۹۰ درآمدی بالغ بر ۹۳ میلیارد و ۲۵۷ میلیون تومانی نصیب این شرکت کرده است. ایران خودرویی ها تا آخر اسفندماه سال قبل ، ۲ هزار و ۲۱۱ دستگاه از این محصول را به فروش رسانده اند. گفته می شود تولید تندر۹۰ در شرکت ایران خودرو هم چنان و به صورت قطره چکانی در این شرکت ادامه دارد. از تندر۹۰ که بگذریم، ایران خودرو از محل فروش شاسی بلند چینی خود به نام هایما، بیش از ۷۳۷ میلیارد و ۲۷۹ میلیون تومان درآمد کسب کرده است. تا پایان سال پیش ، ۷ هزار و ۲۲۳ دستگاه از این خودرو به فروش رسیده و مونتاژ آن همچنان ادامه دارد. دیگر محصول چینی ایران خودرو به نام دانگ فنگ نیز آماری سه هزار و ۵۸۵ دستگاهی در فروش از خود به جا گذاشته که ماحصل آن، درآمدی حدود ۱۵۱ میلیارد و ۵۸۱ میلیون تومان بوده است. دیگر محصول ایران خودرو به نام پژو ۲۰۰۸ نیز تا پایان سال گذشته فروش پنج هزار و ۸۲۴ دستگاهی داشته که از ناحیه آن، ایران خودرویی ها درآمد ۵۸۶ میلیارد و ۲۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی داشته اند.

از شرکت ایران خودرو بگذریم و به سایپا برویم، شرکتی که لقب پرفروش ترین محصول آن در پارسال به پراید تعلق داشته است. پراید که از چند ماه دیگر تولید برخی از مدل های آن متوقف خواهد شد، فروش ۲۰۸ هزار و ۵۷۳ دستگاهی تا پایان اسفندماه سال پیش داشته است. بر این مبنا، سایپایی ها از ناحیه فروش این تعداد پراید، بالغ بر پنج هزار و ۹۴۶ میلیارد تومان درآمد کسب کرده اند. در رده بعدی، تیبا قرار دارد، خودرویی که با رفتن پراید، به احتمال فراوان در صدر جدول فروش این خودروسازی کشور قرار خواهد گرفت. طبق صورت های مالی ارائه شده به بورس، سایپایی ها تا پایان اسفند ماه سال گذشته ۱۶۳ هزار و ۶۶۴ دستگاه تیبا به فروش رسانده اند که نتیجه آن، کسب درآمد بالغ بر پنج هزار و ۷۹۲ میلیارد تومان بوده است، یعنی رقمی نزدیک به پراید.

در بین دیگر محصولات سایپا، سراتو که ظاهرا دیگر مونتاژ نمی شود، سه هزار و ۹۲۸ دستگاه فروش در ۱۲ ماهه سال ۹۸ داشته که درآمد حاصل از آن، بالغ بر ۸۳۱ میلیارد تومان بوده است. سایپایی ها اما ازمحل فروش یک هزار و ۱۵۷ دستگاه آریو توانسته اند بیش از ۶۹ میلیارد تومان درآمد کسب کنند. دیگر محصول چینی سایپا به نام چانگان هم که پنج هزار و ۲۴۲ دستگاه فروش در سال ۹۸ داشته، درآمدی بالغ بر ۶۱۴ میلیارد تومان نصیب نارنجی های جاده مخصوص کرده است. در نهایت اما بخش دیگری از درآمد سال گذشته سایپا به قطعات صادراتی اختصاص دارد.آمارها اما نشان میدهند سایپا در مجموع طی سال قبل ، ۳۸۲ هزار و ۵۶۴ دستگاه فروش داشته که درآمد حاصل از آن بالغ بر ۱۳هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان بوده است. کمترین تعداد و درآمد فروش در بین محصولات سایپا تا پایان سال ۹۸ به آریو تعلق گرفته است، محصولی که بعید است تولید آن ادامه داشته باشد.

در نهایت اما به پارس خودرو برویم و ببینیم این شرکت چه کارنامه ای در فروش طی ۱۲ ماهه سال ۹۸ از خود به جا گذاشته است. طبق صورت های مالی ارائه شده به بورس، پارس خودرویی ها که طی سال گذشته ۱۰۱ هزار و ۵۱۸ دستگاه فروش داشته اند. آمار فروش کم پارس خودرو ریشه در تحریم و رفتن شرکای خارجی این شرکت دارد که روند آن از اواسط سال ۹۷ آغاز شد. در واقع حذف تدریجی رنو و برلیانس از خطوط تولید پارس خودرو، علت اصلی افت فروش این شرکت طی امسال است. این تعداد فروش اما درآمدی بالغ بر هزار میلیارد تومان نصیب پارس خودرویی ها کرده است. در بین محصولات این شرکت، بیشترین تعداد فروش به پراید تعلق داشته است. پراید به صورت حق العمل کاری در پارس خودرو تولید می شود و در سال گذشته ۸۸ هزار و ۲۴ دستگاه فروش داشته است.

فروش این خودرو درآمدی بیش از ۲۸۱ میلیارد تومان نصیب پارس خودرو کرده است. در بین دیگر محصولات پارس خودرو، خانواده رنو با فروشی پنج هزار و ۷۰۹ دستگاهی تا پایان اسفندماه ۹۸، بالغ بر ۲۷۵ میلیارد تومان درآمد بر ای سومین خودروساز بزرگ ایران داشته است. دیگر محصول پارس خودرو به نام برلیانس ولی فروشی ۷۸۹ دستگاهی داشته و از محل آن، بالغ بر ۳۷ میلیارد تومان درآمد نصیب این شرکت شده است. برلیانس جزء آن دسته از خودروهایی است که مشخص نیست بالاخره مونتاژ آن در خودروسازی کشور ادامه می یابد یا این محصول هم به جمع رفته ها می پیوندد. پارس خودرویی ها اما دو محصول دیگر یعنی کوئیک و ساینا را امسال به خطوط تولید خود اضافه کرده اند که در این بین تنها آمار فروش کوئیک اعلام شده است. بر اساس صورت های مالی پارس خودرو، ۶ هزار و ۹۹۶ دستگاه کوئیک تا پایان سال قبل به وسیله پارس خودرو به فروش رفته که درآمدی بالغ بر ۴۱۴ میلیارد تومان برای این شرکت داشته است.

donya-e-eqtesad.com
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش