جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۴۰۰۸۹

اویل پمپ در کجای موتور ماشین قرار دارد؟

اویل پمپاویل پمپ
اویل پمپ چیست و در کجای ماشین قرار دارد؟ اویل پمپ یکی از قطعات بسیار مهم در خودروهای امروزی است که خرابی آن مانع از کارکرد درست موتور شده و در نتیجه باید خیلی زود برای تعمیر و تعویض آن اقدام شود.

اویل پمپ یکی از قطعات بسیار مهم در خودروهای امروزی است که خرابی آن مانع از کارکرد درست موتور شده و در نتیجه باید خیلی زود برای تعمیر و تعویض آن اقدام شود. البته تمام قطعاتی که در موتور خودروهای امروزی استفاده می‌شوند، کارکرد خاص خود را دارند و بروز اختلال در عملکرد آنها باعث کاهش راندمان موتور می‌گردد. به همین دلیل باید نگاه ویژه‌ای به تمام قطعات خودرو داشته باشید.

در این بین قطعاتی مانند اویل پمپ هم هستند که تاثیر آنها در راندمان موتور بالاتر است و در صورت خرابی خیلی زود باید برای تعمیر آنها اقدام گردد. با این حساب برای همه رانندگان لازم است تا بدانند اویل پمپ کجاست و چه وظیفه‌ای در خودرو ایفا می‌نماید. بنابراین از سایت فروشگاه لوازم یدکی آریان یدک Arianyadak برای نگارش این مطلب کمک گرفته‌ایم.

بسیاری از کاربران با عدم دقت به کارکرد همین قطعات ساده، بعد از مدتی مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیار زیادی برای خرید لوازم یدکی خودرو خود می‌شوند. ممکن است خودرو شما کارکرد طبیعی خود را داشته باشد، اما اگر علائم خرابی اویل پمپ و قطعاتی این چنینی را در نظر نگیرید، خیلی زود از کار خواهد افتاد.

با این حساب شناخت علائم خرابی اویل پمپ و وظیفه خود این قطعه در موتور نه فقط برای حفظ کیفیت فنی ماشین بلکه برای جلوگیری از خرابی‌های بزرگ نیز لازم است. البته اگر قصد خرید لوازم یدکی خیلی گران قیمت موتور خودرو خود را نداشته باشید.

اویل پمپ چیست؟

برای اینکه بدانید اویل پمپ چیست و کجاست ابتدا باید یادآور شویم که در برخی از خودروهای به روز ممکن است از چند اویل پمپ استفاده شده باشد. قطعات متحرک برای اینکه کمترین اصطکاک را با همدیگر داشته باشند، نیاز به روغن دارند. این روغن برای آنها تامین نخواهد شد جز با استفاده از اویل پمپ. با این حساب برای قطعات متحرک اصلی باید اویل پمپ جداگانه در نظر گرفته شود. اصلی‌ترین اویل پمپ مربوط به اویل پمپ موتور است که در داخل محفظه سیلندر قرار گرفته و روغن را برای سوخت و ساز پمپاژ می‌نماید.

در داخل بلوک سیلندر از اویل پمپ برای پمپاژ روغن در شیارهای مشخص شده استفاده می‌شود تا روغن در تمام قسمت‌های موتور در جریان باشد. این شرایط باعث می‌شود تا قطعات مورد استفاده در داخل سیلندر بدون هیچگونه چالشی در کنار هم به کار خود ادامه دهند. روغن هم برای کارکرد بدون اصطکاک و هم برای کاهش دمای کارکرد قطعات کاربردی است و کمبود آن می‌تواند باعث افت قابل توجه طول عمر قطعات شود. با این حساب اویل پمپ را باید یک قطعه بسیار مهم در سیستم روغن کاری خودرو در نظر بگیریم.

اویل پمپ چیستاویل پمپ چیست

علائم خرابی اویل پمپ

حالا می‌دانید که اویل پمپ کجاست و چه وظیفه‌ای دارد؛ نوبت به بررسی علائم خرابی اویل پمپ می‌رسد که در سایت لوازم یدکی آریان یدک arianyadak.com به طور کامل درباره آن توضیح داده شده است. با توجه به اهمیت بسیار زیادی که اویل پمپ در خودروهای امروزی دارد، لازم است تا در باره علائم خرابی آن نیز با شما صحبت کنیم. شناخت علائم خرابی اویل پمپ است که می‌تواند شرایط حفظ و نگهداری از این قطعه و کیفیات موتور را برای شما فراهم آورد. البته در کنار شناخت این علائم خرابی باید در مواقع ضروری برای تعویض اویل پمپ نیز اقدام کنید. در غیر این صورت عملا ممکن است همچنان موتور خودرو شما در خطر بزرگی قرار بگیرد.

درباره علائم خرابی اویل پمپ همچنین باید به عواقب عدم دقت به آنها نیز اشاره کنیم. کارکرد نادرست اویل پمپ می‌تواند مانع از رسیدن به اندازه روغن به اجزای موتور شود که این مهم می‌تواند چالش‌هایی مانند برخورد قطعات فلزی با هم و ساییدگی آنها را در وهله اول به دنبال داشته باشد. شکستگی قطعات و کاهش طول عمر قطعات فلزی حتی در مواقعی که رانندگی بسیار کوتاهی با اویل پمپ خراب داشته باشید، از عواقب تعمیر دیرهنگام آن خواهند بود. با همه این اوصاف باید علائم خرابی اویل پمپ را در موارد زیر به شما یادآور شویم.

روشن شدن چراغ چک روغن

در داشبورد خودرو چراغی برای هشدار کمبود روغن وجود دارد که در صورت کم شدن روغن در قطعات و یا از بین رفتن کیفیت روغن می‌توانید این چراغ را در حالت روشن مشاهده کنید. با توجه به اینکه با خراب شدن پمپ روغن عملا چنین اتفاقی برای روغن خودرو رخ خواهد داد، روشن شدن این چراغ را باید از جمله علائم خرابی آن بدانیم. البته شایان ذکر است که روشن شدن چراغ چک روغن فقط نشان دهنده خرابی اویل پمپ نیست و ممکن است ایرادات دیگری مانند نشتی در ‌بخش فنی یا حتی تمام شدن روغن موتور را نیز نشان دهد. اما در صورتی که همه موارد را بررسی و به نتیجه‌ای نرسیدید، پمپ روغن نیز باید ارزیابی شود.

افزایش زیاد دما

همانطور که اشاره کردیم یکی از اصلی‌ترین کاربردهای روغن در موتور خودرو کاهش دمای کارکرد قطعات است. روغن در مسیر خود با روانکاری که دارد، باعث کاهش اصطکاک قطعات در مقابل هم شده و همچنین‌ بخش قابل توجهی از گرمای موتور را دفع می‌کند. اویل پمپ از دو قسمت تشکیل شده که قسمت ورودی آن روغن داغ را دریافت و آن را خنک می‌نماید. با این حساب در صورت خرابی پمپ روغن می‌توانیم انتظار بالا رفتن قابل توجه دمای موتور را داشته باشیم.

سر و صدای زیاد در خودرو

با کاهش سطح روغن و نرسیدن روغن به قطعات متحرک فلزی باید منتظر سر و صدای بسیار زیاد ناشی از برخورد و ساییدگی آنها روی هم باشیم. یکی از اصلی‌ترین قطعاتی که در این مواقع با سر و صدای بسیار زیاد کار می‌کند، سوپاپ‌ها هستند که باز و بسته شدن پشت سر هم آنها نیاز به روغن قابل توجهی دارد و خراب شدن پمپ روغن مانع از رسیدن روغن کافی به آنها می‌شود. همچنین لیفتر هیدرولیکی که عملکرد سوپاپ‌ها را کنترل می‌کند نیز در این مواقع با صدای بسیار زیاد و دلخراش کار خواهد کرد.

سروصدای پمپ روغن

همچین خودرو اویل پمپ نیز در صورت خرابی ممکن است با صدای خیلی زیادی کار کند. وقتی از موتور صدای چرخش یا غر زدن را می‌شنوید، احتمالا پمپ روغن ماشین شما خراب شده وقت آن رسیده تا برای تعویض یا تعمیر آن اقدام نمایید. این موضوع ممکن است به دلیل فرسودگی این قطعه ناشی از بالا رفتن طول عمر آن نیز باشد.

همچنین در انتها باید یادآوری کنیم که اگر نیا به تعویض اویل پمپ داشتید حتما باید از خدمات فروشگاه‌های شناخته شده و معتبر استفاده کنید. فروشگاه‌هایی مانند آریان یدک که وارد کننده مستقیم قطعات خودروهای خارجی هستند، بهترین گزینه برای خرید قطعات با کیفیت بالا و قیمت مناسب هستند. عدم دقت به کیفیت پمپ روغن جدید می‌تواند تمام چالش‌های بالا را خیلی زود دوباره برای خودرو شما رقم بزند.

منبع: مجله خودرو سایت لوازم یدکی آریان یدک arianyadak.com

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
سروش صحت بیوگرافی سروش صحت بازیگر و مجری پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۴۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و مجری

آغاز فعالیت: ۱۳۷۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس آلودگی شیمیایی دریا

ادامه
عبدالقادر گیلانی زندگینامه عبدالقادر گیلانی شاعر و عارف قرن ششم

تاریخ تولد: ۱ رمضان ۴۷۱ هجری قمری

محل تولد: صومعه سرا، گیلان

محل زندگی: گیلان، بغداد

حرفه: عارف، صوفی، محدث، و شاعر

درگذشت: ۸ ربیع الاول ۵۶۱ هجری قمری

محل دفن: محله باب ‌الشیخ بغداد

ادامه
استیو جابز زندگینامه ثروتمند بزرگ استیو جابز و بنیان گذار شرکت اپل (+ تصاویر دوران جوانی)

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۵۵

محل تولد: سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

ملیت: آمریکایی

حرفه: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل

سال های فعالیت: ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱

درگذشت: ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در پالو آلتو، کالیفرنیا

ادامه
پاتریک دمپسی بیوگرافی پاتریک دمپسی جذابترین مرد ۲۰۲۳

تاریخ تولد: ۱۳ ژانویه ۱۹۶۶

محل تولد: لوئیستون، مین

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازیگر، رانندهٔ اتومبیل‌رانی

شروع فعالیت: ۱۹۸۵ تاکنون

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش