پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۴۰

نحوه گرم کردن خودرو در سرما به چه صورت است؟

گرم کردن خودرو در سرما,نحوه گرم کردن خودرو در سرما,علل گرم کردن خودرو در سرمامهم ترین علل گرم کردن خودرو در سرما خوب عمل کردن روغن در اتومبیل است
گرم کردن موتور خودرو در یک روز سرد نخستین گام هر راننده ای برای راه اندازی خودرو می باشد. فهمیدن نحوه گرم کردن خودرو در سرما به صورت اصولی یکی از ابتدایی ترین مسائلی است که هر راننده باید آنرا یاد بگیرد تا از رساندن هرگونه آسیب احتمالی به خودروی خود پرهیز کند.

گرم کردن خودرو در سرما

مبحث گرم کردن خودرو در سرما از آنجا نشات گرفته که یک خودروی سرد آمادگی حرکت ندارد. چگالی سیالات درون خودرو مانند روغن موتور یا گریس در فصل سرد افزایش یافته و سفت تر می شوند؛ در نتیجه هر وسیله ای در فصل زمستان احتیاج دارد کمی گرم شود تا فعالیت مناسب تری داشته باشد. باور عمومی بر این است که باید چند دقیقه بعد از استارت زدن اجازه دهید دمای این سیالات اندکی افزایش یابد تا از فرسایش موتور کاهش و بر عمر آن اضافه شود. این در حالیست که متخصصین میگویند خودرو متوقف با موتور روشن نه تنها دردی را دوا نمی کند، که مشکل سازتر هم خواهد بود. موتور ماشین به وسیله ی مخلوطی از هوا و بنزین به گردش می افتد، در هوای سرد مصرف بنزین موتور افزایش می یابد. با ورود حجم زیاد سوخت به محفظه ی احتراق، خودرو به روغن ریزی می افتد. هر چقدر که روغن بیشتری از خودرو دفع شود روغن سوزی موتور بیشتر و کارایی آن کم تر می شود.

از مهم ترین علل گرم کردن خودرو در سرما یکی خوب عمل کردن روغن در اتومبیل است و دیگری اشتعال مناسب بنزین که هر کدامیک به نوبه خود برای سالم ماندن خودرو و محیط ضروری است.

باور گرم کردن خودرو در فصل سرد از کجا نشات می گیرد؟

در گذشته های نه چندان دور، پیش از ورود کامپیوترها به عرصه خودرو، مهندسین برای طراحی سیستم سوخت رسانی از کاربراتور استفاده می کردند. کاربراتورها عموماً مجهز به امکاناتی برای تشخیص بعضی شرایط خاص کاری مانند هوای سرد محیط و به دنبال آن اتخاذ تصمیم مناسب با این شرایط نبودند. در نتیجه احتیاج به سوخت بیشتر برای راه اندازی و گرم کردن خودرو در سرما، به صورت خودکار به وسیله سیستم سوخت رسانی حس نمی شد. برای غلبه بر این مشکل، خودروها مجهز به مدار ساسات شدند.

دلایل گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در زمستانگرم کردن خودرو در سرما باعث طولانی تر شدن عمر موتور و افزایش بازده آن خواهد شد

راننده با کشیدن اهرم ساسات، مانع از ورود هوای زیاد به پیشرانه می شد و از این روش با تبخیر مقدار معینی از سوخت، مخلوط غنی تری از سوخت و هوا به محفظه احتراق وارد شده و راه اندازی پیشرانه آسان تر انجام می گرفت. حال این که مدار ساسات با جلوگیری از ورود هوای زیاد به پیشرانه سبب افت توان خروجی می شد؛ در نتیجه پدران ما ناچار بودند دقایقی را درون خودروی سردشان خیره به نشانگر دمای آب سپری کنند! با گرم شدن پیشرانه، آنها مدار ساسات را غیرفعال نموده و اکنون می توانستند با فشردن پدال گاز، توان مورد نیاز برای حرکت خودرو را تأمین کرده و به جاده بزنند. همچنین برای اتومبیل خویش از کفپوش های مناسب گرمایشی و عایق ضد سرما استفاده کنید که این امر به گرم کردن خودرو در سرما کمک بسزایی خواهد کرد.

نحوه ی گرم کردن خودرو

در روزهای سرد خودرو نیازی به درجا کار کردن زیاد ندارد، ولی باید از شتاب گیری های سریع و فشردن پدال گاز تا انتها پرهیز کرد. قبل از فشار آوردن به خودرو و رانندگی سریع، بهتر است اجازه دهید مایعات و مواد سیال به دمای بهینه برسند. همچنین کارکرد آرام موتور و گرم کردن خودرو در سرما در لحظاتی که شما مشغول یخ زدایی شیشه های اتومبیل هستید، سبب گرم شدن کابین هم خواهد شد و همینطور فرصت لازم برای گرم شدن روغن گیربکس و دیفرانسیل را نیز فراهم می آورد ولی چنانچه خودرو صرفا به صورت درجا کار کند هیچ کدام از اجزای فوق به دمای مطلوب کاری نمی رسند.

روش گرم کردن خودرو در سرما,نحوه گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در سرمااستفاده از کف پوش های گرمایشی و عایق ضد سرما به گرم کردن خودرو در سرما کمک میکند

برترین و مناسب ترین روش برای گرم کردن خودرو در سرما این است که از قانون آهستگی و پیوستگی بهره ببرید. پس از این که خودروی خود را روشن کردید پس از ۱۰ الی ۲۰ ثانیه شروع به حرکت کنید و با دنده یک شروع به حرکت کنید و به مرور سرعتتان را افزایش دهید. پیشنهاد می شود که رسیدن سرعت شما به حوالی ۶۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت، بایستی با فاصله لااقل ۳ الی ۵ دقیقه صورت بگیرد که در این مدت موتور خودرو کاملاً گرم شده و آماده گاز دادن شماست. آرام حرکت کردن باعث گرمای رادیاتور می شود و خود موتور به چرخش در می آید و سبب می شود تا با گرم شدن تدریجی سنسور ارسال سوخت میزان تزریق سوخت را به تدریج کم کند. در ابتدای حرکت اما نباید فشار متعددی به موتور وارد کنید و سعی کنید حرکت آرام داشته باشید تا همه چیز برای موتور عادی شود. 

در نهایت برای راه اندازی صحیح و گرم کردن خودرو در سرما چه باید کرد؟

با توجه به این که پیشرانه در وضعیت شروع بکار در هوای سرد کیفیت کاری پایینی دارد، گرمایش سریع برای دستیابی به مصرف سوخت کم و جلوگیری از سایش قطعات اصطکاکی ضروری است. همچنین بخش مهمی از آلایندگی خودروها که در فصل سرد با پدیده واژگونی هوا نیز همراه می شود و سلامت تمامی افراد جامعه را تهدید می کند، ناشی از عادت نادرست گرم کردن خودرو در سرما است. با وجود این که ما فرزندان همان پدران دوست دار ساسات هستیم، باید بدانیم که سریع ترین روش برای گرم کردن پیشرانه، زیر بار قرار دادن آن و نه کارکرد درجا در دور آرام است. بر همین مبنا فورا بعد از روشن شدن خودرو حرکت کنید. البته به دلایلی مانند احتراق و روان کاری ضعیف در این وضعیت، بهتر است تا پیش از گرم شدن پیشرانه خشن و اسپرت رانندگی نکنید.

گرم کردن خودرو در سرما,علل گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در زمستانبهترین روش گرم کردن خودرو در سرما اینست که بعد از استارت، خرامان خرامان طیِ مسیر کنید

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش