جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۲ - ۱۰ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۸۷۲
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

'توییتر 'دومین شبکه اجتماعی پرطرفدار جهان در آستانه تغییرات بزرگ قرار دارد؟

توییتر,مدیر شرکت توییتر
شرکت‌های بزرگ، نیاز به تصمیم‌گیری‌‌های بزرگ هم دارند و به همین دلیل، زمان و میزان همراهی مدیران و بنیانگذاران آنها هم اهمیت پیدا می‌کند. حالا «جک دورسی» که زمانی با اهدافی بلندپروازانه، توییتر را همراه با سه نفر دیگر راه‌‌اندازی کرد، با اهدافی دیگر تصمیم به ترک آن گرفته است.

به گزارش دنیای اقتصاد، او معتقد است که توییتر آنقدر بزرگ و آماده شده که بتواند از بنیانگذارانش جدا شده و بدون حضور آنها به مسیر رشد خودش ادامه بدهد. هر چند او جزئیات بیشتری درباره این تصمیم خودش اعلام و منتشر نکرده است، اما ظاهرا همچنان و تا سال۲۰۲۲ عضویتش در هیات‌مدیره این شرکت را حفظ خواهد کرد.

تغییر چینش مدیران

دورسی ۴۵ ساله که در سال‌های اخیر به‌عنوان مدیرعامل هر دو شرکت توییتر و اسکوئر - شرکت پرداخت دیجیتالی‌‌اش- فعالیت می‌کرد، بارها به‌خاطر این موضوع مورد انتقاد قرار می‌‌گرفت، اما در نهایت او در مقابل این فشارها دوام آورد و زمانی از مدیرعاملی توییتر کنار رفت که به عقیده خودش لازم بود.

دوره حضور دورسی در هیات‌مدیره توییتر در سال۲۰۲۲ و زمان جلسه عمومی هیات‌مدیره این شرکت با سهامداران به پایان می‌رسد. جک دورسی در توضیح این تصمیمش نوشت: «تصمیم گرفته‌‌ام توییتر را ترک کنم، چون معتقدم که این شرکت برای عبور از بنیانگذارانش و جدا شدن از آنها آمادگی دارد.» او در ادامه انتخاب خودش برای ادامه رهبری توییتر را هم اعلام کرد و گفت: «من به پاراگ (آگراوال) کاملا اعتماد دارم و در مدت حضورش در توییتر عمیقا نیازهای این شرکت را درک کرده است.»

در واقع آگراوال ۳۷ ساله قرار است اهداف داخلی و بلندمدت توییتر را دنبال کند؛ اهدافی که بعضی از آنها در اوایل سال‌جاری میلادی مشخص و اعلام شدند. توییتر در اولین روزهای سال۲۰۲۱ از تصمیمش برای داشتن ۳۱۵‌میلیون کاربر فعال روزانه تا پایان سال۲۰۲۳ خبر داد؛ کاربرانی که بتوانند برای این شبکه اجتماعی پرطرفدار درآمدزایی و سودآوری داشته باشند.

علاوه‌بر این توییتر اعلام کرد که می‌خواهد تا دو سال دیگر درآمد سالانه خودش را دست‌‌کم دو‌برابر افزایش بدهد. با این اوصاف کاملا مشخص است که توییتر این روزها اهداف مالی را پررنگ‌‌تر و مهم‌تر می‌‌بیند و احتمالا مدیر ارشد تکنولوژی توییتر که در طول زمان حضورش در این شرکت فعال و موثر بوده است، بهترین گزینه برای رسیدن به این اهداف است. با این همه اما تنها کناره‌‌گیری جک دورسی نیست که ساختار مدیریتی توییتر را متحول می‌‌کند؛ حالا هیات‌مدیره این شرکت میزبان مدیری تازه است که سابقه ریاست شرکت نرم‌‌افزاری بزرگ Salesforce  را هم در کارنامه‌‌اش دارد.

«برت تیلور» رئیس جدید هیات‌مدیره توییتر، قبلا عنوان مدیر ارشد عملیات را هم در Salesforce  در اختیار داشته است. او قرار است جایگزین «پاتریک پیچت» شود که در پیش از پیوستن به توییتر، یکی از مدیران ارشد گوگل بوده است. البته پیچت همکاری خودش را با توییتر قطع نخواهد کرد و به‌عنوان یکی از اعضای کمیته حسابرسی در این شرکت باقی خواهد ماند.

یک مدیر هندی‌‌الاصل دیگر

پاراگ آگراوال در حالی قرار است بر صندلی مدیرعاملی توییتر تکیه کند که بیش از ۱۰ سال از حضورش در این شرکت می‌گذرد. او نقش‌‌های مختلفی را در این شرکت به عهده داشته است که آخرین آنها مدیریت ارشد تکنولوژی توییتر بوده. حالا آگراوال از جایی در پشت صحنه توییتر بیرون آمده است تا به جمع مدیران هندی‌‌الاصل صنعت تکنولوژی بپیوندد و یک‌بار دیگر توجه سیلیکون‌‌ولی را به حضور معنادار و موثر این مدیران در شرکت‌های بزرگ این صنعت جلب کند. او احتمالا به‌خوبی می‌‌داند که بر صندلی تکیه می‌کند که چندان وفایی به صاحبانش ندارد و جایگاهی را در اختیار می‌گیرد که آنقدرها هم باثبات و ماندگار نیست.

او برخلاف دیگر مدیران‌عامل شرکت‌های بزرگ تکنولوژی، چهره سرشناس و معروفی در این صنعت نبوده است، اما نقطه قوت آگراوال، پیشینه فنی و تکنیکی اوست که اتفاقا به‌نظر می‌رسد برای بعضی از مدیران سابق توییتر - از جمله جک دورسی- برای ورود توییتر به مراحل بعدی رشد، بسیار لازم و ضروری است. «آنجلو زینو» تحلیلگر موسسه تحقیقاتی CFRA که گفته بود دورسی تحت‌فشار  Elliott Management -که یکی از سهامداران توییتر است- ناچار به کناره‌‌گیری از سمتش شده، در این مورد گفته است: «آگراوال انتخاب امنی برای توییتر است که مورد توافق سرمایه‌‌گذاران این شرکت هم قرار می‌گیرد.»

بعضی از دیگر کارشناسان هم با زینو هم‌‌نظر هستند و معتقدند که آگراوال می‌تواند استراتژی جدید توییتر برای درآمدزایی بیشتر را دنبال کند و اهداف بلندمدتش برای تثبیت جایگاه خودش در میان شبکه‌های اجتماعی را تامین کند. آگراوال در ایمیلی به کارمندان توییتر نوشت: «ما اخیرا استراتژی‌‌های توییتر را به‌‌روز کردیم و تغییر دادیم تا به اهداف بلندپروازانه‌‌مان نزدیک شویم. معتقدم که این استراتژی جدید، برجسته و درست است. با این حال اما چالش اصلی ما این است که چطور کار کنیم تا به نتایج دلخواه‌‌مان برسیم.»

توییتر در حال‌حاضر با مجموعه‌‌ای از مشکلات و چالش‌‌‌‌‌هایی روبه‌‌روست که رشد کند تعداد کاربران در مقایسه با رقبایی مانند تیک‌‌تاک و اینستاگرام، یکی از مهم‌ترین آنهاست. این در حالی است که چالش‌های همیشگی توییتر درباره انتشار اخبار جعلی و محتوای نامناسب همچنان ادامه دارد. آگراوال از سال ۲۰۱۷ به‌عنوان مدیر ارشد تکنولوژی در توییتر مشغول به‌کار بوده و گویا در این سمت، بانی تصمیم‌گیری‌‌های مهمی بوده است که توجه مدیران این شرکت را جلب کرده.

او در این سمت، مسوولیت استراتژی‌‌های مربوط به هوش‌مصنوعی و یادگیری ماشینی را به عهده داشته و پروژه‌‌هایی را مدیریت کرده است که روند کار با این شبکه اجتماعی را برای کاربرانش ساده‌‌تر کرده‌‌اند. او تا پیش از پیوستن به توییتر، سابقه کارآموزی در شرکت‌های بزرگی مانند AT&T، مایکروسافت و یاهو را هم داشته است. با این اوصاف است که قرابت کافی با فرهنگ حاکم بر غول‌‌های تکنولوژی و شیوه‌های مدیریتی آنها را دارد.

آگراوال حالا قرار است در کنار مدیرعامل شرکت‌های مایکروسافت و گوگل، یکی دیگر از مدیران بزرگ صنعت تکنولوژی باشد که از هندوستان راهی سیلیکون‌‌ولی شده است. او به جمع برجسته‌‌ترین مدیران شرکت‌های آمریکایی از جمله ساتیا نادلا از مایکروسافت، شانتانو ناراین از ادوب، آرویند کریشنا از شرکت IBM و ساندار پیچای از شرکت آلفابت ملحق می‌شود که تبار هندی دارند. در میان این افراد، گروهی از مدیران شرکت‌هایی را هدایت می‌کنند که مجموع ارزش بازار آنها نزدیک پنج تریلیون دلار است.

آگراوال مانند همتایان خود در سیلیکون‌ولی، سابقه فنی داشته و با فعالیت در توییتر، به پیشرفت رسیده است. او با ۳۷ سال سن، جوان‌‌ترین مدیرعامل در میان شرکت‌های حاضر در شاخص اس‌‌اندپی ۵۰۰ به‌شمار می‌‌رود. آگراوال مدرک مهندسی خود را از موسسه فناوری هند دریافت کرده است؛ کالج عالی این کشور که نسل‌‌ها سیاستمدار و مدیران برجسته شامل پیچای و کریشنا را پرورش داده است. او پس از اینکه برای دریافت دکترا در علوم رایانه به دانشگاه استنفورد رفت، توانست جای خودش را در سیلیکون‌‌ولی پیدا کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، آگراوال تا حالا چندان در کانون توجهات نبوده و تجربه‌‌اش در توییتر به توسعه محصولات و تحقیقات بازار متمرکز بوده است.

او پیش از مدیرعاملی، نخستین مهندس برجسته توییتر برای نقشی که در کمک به افزایش رشد مخاطب و درآمد داشته است، نامیده شد. حالا که آگراوال به مدیرعاملی توییتر رسیده است، احتمالا مسیر دوستانه‌‌تری با هند برای توسعه هدف گسترش نفوذ این پلت‌فرم پیدا خواهد کرد. این کشور بزرگ‌ترین پایگاه کاربران را برای واتس‌اپ متعلق به شرکت متا پلت‌فرمز دارد که شمار آنها به نیم میلیارد می‌رسد و یوتیوب آلفابت هم مخاطبان گسترده‌‌ای در این کشور دارد. هند همچنین یکی از بازارهای برخوردار از سرعت رشد پرشتاب برای توییتر به‌شمار می‌‌رود.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش