جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۵۰ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۲۱۹
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

تا پایان سال ۲۰۱۹

ارزش بازار اپلیکیشن ها به ۱۲۰ میلیارد دلار می رسد

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

با توجه به روند رو به رشد تعداد کاربران تلفن‌های هوشمند و اینترنت موبایل در جهان، فروشگاه‌های اپلیکیشن رونق زیادی پیدا کرده‌اند و در همین راستا مؤسسات پژوهشی مختلف پیش‌بینی می‌کنند که کاربران در سال ۲۰۱۹ رقمی معادل ۱۲۰میلیارد دلار برای خرید اپلیکیشن از فروشگاه‌های مختلف اپ هزینه خواهند کرد.

 

تولیدکنندگان گوشی و تبلت، پیشگامان بازار

App Annie، معروف‌ترین مؤسسه پژوهشی و تحلیلی دیتای موبایل در جهان که هرسال فروشگاه‌های اپ را از جهات مختلف مورد بررسی قرار می‌دهد در تازه‌ترین گزارش خود که توسط مجله خبری «زد دی نت» منتشر شده، آورده است: کاربران در سال ۲۰۱۸ رقمی بیش از ۱۰۰میلیارد دلار برای خرید و دانلود سرویس‌ها، نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها از فروشگاه‌های اپلیکیشن‌های تلفن همراه ازجمله اپ استور(ویژه نرم افزارهای ios) و همچنین گوگل پلی(ویژه نرم افزارهای اندرویدی) هزینه کرده‌اند که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود ۷۵درصد افزایش نشان می‌دهد. مؤسسه پژوهشیApp Annie در جدیدترین گزارش خود با اشاره به این موضوع یادآور شده است که این رقم یک نقطه عطف برای کسب و کار توسعه دهندگان نرم افزارهای موبایلی محسوب می‌شود و انتظار می‌رود که اقتصاد اپلیکیشن‌ها در سال ۲۰۱۹ حجمی ۱۲۰میلیارد دلاری را از لحاظ ارزش به خود اختصاص دهد. یعنی کاربران این رقم را برای خرید اپلیکیشن‌ها و نرم افزارها از فروشگاه‌ها هزینه می‌کنند که معادل حدود ۵برابر نرخ رشد اقتصاد جهان است.البته بنا بر نظر تحلیلگران این مؤسسه پژوهشی، این میزان افزایش بیشتر به خریدهای درون برنامه‌ای این فروشگاه‌ها مربوط می‌شود.

 

تحلیلگران این مؤسسه پژوهشی در گزارش اخیر خود موضوع‌های دیگری را نیز مد نظر قرار داده و به دسته‌ای از فاکتورهایی که شرکت‌ها باید در استراتژی‌های تحول دیجیتال خود به آن توجه داشته باشند اشاره کرده‌اند. از نگاه این پژوهشگران، با توجه به استقبال کاربران از اپلیکیشن‌های مختلف، امروزه تولیدکنندگان صفحات نمایش کوچک ازجمله تلفن هوشمند و تبلت نسبت به سایر رقبای حوزه فناوری، بازار بهتری در دست دارند و باید تاکتیک‌های بازار و مدل‌های تجاری ویژه‌ای را مد نظر داشته باشند. چرا که حالا دیگر عملاً محصولات دیجیتال با صفحه نمایش کوچک در زمینه تغییر و تحول دیجیتال، پیشرو هستند و بازار را به دست گرفته‌اند.

 

این بازی‌های محبوب

اما کدام یک از اپلیکیشن‌ها در جهان محبوب‌تر هستند؟ طبق گزارش مؤسسه پژوهشی App Annie، اپلیکیشن‌های موبایلی مرتبط با بازی‌ها همچنان پرطرفدارترین اپلیکیشن‌ها محسوب می‌شوند ولی اگر بخواهیم نگاهی به محبوبیت اپلیکیشن‌های دیگر داشته باشیم باید بگوییم که در این گزارش آمده است سودآورترین و محبوب‌ترین اپلیکیشن غیربازی در سال۲۰۱۸ نتفلیکس، یک اپلیکیشن پخش ویدئوی پرطرفدار بوده است و پس از آن، اپلیکیشن‌های یوتیوب، Tinder و Tencent Video(در چین) قرار دارند. گفتنی است که میزان سود نتفلیکس در سال ۲۰۱۸ حدود۱۹.۳۸میلیارد دلار بوده است که از رقم ۱۱.۹ میلیاردی سال ۲۰۱۶ بسیار بالاتر است. لازم به ذکر است که هرچند یوتیوب دربسیاری از کشورهای جهان در کنار نتفلیکس به یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشن‌های تفریحی جهان تبدیل شده است ولی باید گفت که در این زمینه، چین یک استثناست. چرا که در این کشور تلاش شده است تا بسیاری از نرم افزارها وشبکه‌های اجتماعی و موتورهای جست و جوگر، بومی شوند به همین دلیل هم به جای یوتیوب از Tencent Video استفاده می‌شود.

 

۱۹۴میلیارد دانلود در یک سال

کاربران جهان در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۹۴میلیارد بار اپلیکیشن دانلود کرده‌اند که این رقم ۳۵درصد بیشتر از سال ۲۰۱۶ است و در این میان بازارهای نوظهور از رشدی مناسب برخوردار هستند. همچنین ۶۵درصد از کل دانلود اپلیکیشن‌ها مربوط به اپلیکیشن‌های غیر بازی می‌شود که اپ‌های مالی سهم عمده‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. از آنجا که امروزه بسیاری از امور بانکی کاربران از طریق اپلیکیشن‌ها صورت می‌گیرد در این گزارش به این موضوع نیز توجه شده و آمده است که دانلود اپلیکیشن‌های مالی در جهان در سال ۲۰۱۸ از ۳.۷میلیارد بار فراتر رفته که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ رشدی ۹۰درصدی نشان می‌دهد. محققان این مؤسسه معتقدند که هر کاربر به‌طور متوسط روزانه یک بار اکانت بانکی خود را از طریق گوشی خود چک می‌کند. چرا که امروزه کاربران از اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند برای پرداخت‌های مالی، ارزیابی حساب بانکی و... بهره می‌گیرند. البته این گزارش حاوی درس‌هایی مهم برای فعالان عرصه تکنولوژی‌های مالی، رسانه و سایر کارآفرینی‌ها نیز است. چرا که در گزارش مؤسسه App Annie تخمین زده شده است که اپلیکیشن‌ها در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود ۶۰درصد بیشتر، از طریق تبلیغات درون برنامه‌ای به کسب درآمد خواهند پرداخت.

 

رشد ۴۵درصدی وقت گذرانی کاربران در اپلیکیشن‌ها

در این گزارش همچنین به میزان استفاده کاربران از اپلیکیشن‌ها نیز اشاره و عنوان شده است که در جهان به‌طور کلی مدت زمان حضور کاربران در اپلیکیشن‌ها در سال ۲۰۱۸ رشدی ۴۵درصدی نسبت به سال ۲۰۱۶ داشته است.

 

همچنین کاربران در اپلیکیشن‌های مرتبط با شبکه‌های اجتماعی، ۵۰درصد بیشتر وقت صرف می‌کنند و حضور دارند. طبق این گزارش، کاربران جهان در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۲۰ میلیارد ساعت در اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی زمان صرف کرده و حضور داشته‌اند که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایشی ۳۰درصدی نشان می‌دهد.«دانیل لویتاس» مدیر اجرایی مؤسسه App Annie در این باره گفت: کاربران در سال ۲۰۱۸ روزانه حدود سه ساعت به اشکال مختلف حداقل با یک اپلیکیشن موبایلی ارتباط تعاملی داشته‌اند که این رقم در سال قبل از آن، ۲ساعت و نیم بوده است.

 

غلبه اپ استور بر گوگل پلی

در این گزارش، دو فروشگاه بزرگ و معتبر اپلیکیشن در جهان یعنی اپ استور(ویژه اپلیکیشن‌های IOS) و همچنین گوگل پلی(ویژه اپلیکیشن‌های اندرویدی) مورد توجه قرار گرفته‌اند. در گزارش مؤسسه App Annie آمده است که سیستم عامل اندروید ۸۵ درصد از سهم بازار جهانی گوشی‌های موبایل را به خود اختصاص داده است و بسیاری انتظار دارند که گوگل پلی درآمد بیشتری از اپ استور داشته باشد ولی نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که موضوع به این سادگی‌ها هم نیست. با اینکه بخش عمده دانلود اپلیکیشن‌ها در گوگل پلی انجام شده است ولی درنهایت این اپ استور است که برنده نهایی محسوب می‌شود چرا که آمار نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۸ اپ استور دو برابر گوگل پلی درآمد داشته با اینکه تعداد دانلودهای بسیار کمتری داشته است. دلیل این موضوع را می‌توان بهپرداخت‌های درون برنامه‌ای مرتبط دانست. کاربران محصولات اپل پس از نصب اپلیکیشن‌ها از اپ استور، به مرور مجبور به پرداخت هزینه‌های درون برنامه‌ای می‌شوند و همین موضوع سبب سود بیشتر اپ استور شده است.

 

هندوستان بهشت «گوگل پلی»

البته این بدان معنا نیست که در همه نقاط جهان اپ استور موفق‌تر از گوگل پلی عمل کرده است. طبق گزارش مؤسسه App Annie، هندی‌ها در جهان بیشترین تعداد اپلیکیشن را از گوگل پلی در سال ۲۰۱۸ دانلود کرده‌اند و این کشور به بهترین بازار برای دانلود از گوگل پلی تبدیل شده است این بدان معناست که هندوستان در میان همه کشورهای جهان بالاترین تعداد دانلود اپلیکیشن‌های اندرویدی را در سال ۲۰۱۸ داشته است. برزیل و امریکا هم به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. در دوسال گذشته هندوستان رشدی ۱۶۵درصدی در دانلود اپلیکیشن‌ها از گوگل پلی و اپ استور و همچنین پلتفرم‌های اندرویدی ثالث داشته است. البته باید گفت بیشتر اپلیکیشن‌هایی که در سال ۲۰۱۸ در هندوستان دانلود شده مربوط به نوشیدنی‌ها و غذاست که افزایشی ۱۲۰درصدی نسبت به سال۲۰۱۶ نشان می‌دهد. این کشور در زمینه اپلیکیشن مرتبط با غذاهای فست فود همچونQSR و اپلیکیشن‌های ارسال غذا هم دانلود بالایی داشته است. گفتنی است که هندوستان در زمینه دانلود از اپ استور در میان ۱۰ کشور برتر قرار ندارد ولی کاربران چینی و امریکایی در سال ۲۰۱۸ بالاترین مشارکت را در دانلود اپلیکیشن‌های ios داشته‌اند.

 

میترا جلیلی

 

 

iran-newspaper.com
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش