پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۲۰۰۰۰۱

تفاوت اینترنت و اترنت چیست؟

اخبار تکنولوژی,بررسی internet,اخبار فناوری
اینترنت واژه‌ای آشنا است و به طور پیاپی اسم آن را می‌شنویم، اما لغات و مفاهیم شبیه دیگری نیز وجود دارند. به عنوان نمونه باید به شباهت Internet و Ethernet اشاره کنیم. در این مطلب تفاوت اینترنت و اترنت را بررسی خواهیم کرد.

در دنیای شبکه‌های کامپیوتری، برخی مفاهیم به صورت طولی با یکدیگر در ارتباط هستند، به این معنی که یکی در دل دیگری جای گرفته است. به عنوان نمونه می‌توان به Internet و Web اشاره کرد که در مطلب بررسی تفاوت اینترنت و وب به طور مفصل درباره آن صحبت کردیم. Internet و Ethernet هم دارای وضعیت مشابهی هستند.

 

تفاوت اینترنت و اترنت

منظور از اینترنت، بزرگترین شبکه کامپیوتری دنیا است که خود از شبکه‌های کامپیوتری کوچک‌تر تشکیل شده و مجموعه‌ای از میلیاردها دستگاه متصل به هم همچون کامپیوترهای عادی، سرورها و دیگر انواع لوازم الکترونیکی و دیجیتالی است.

 

با توجه به عمومیت این شبکه کامپیوتری، برخلاف شبکه‌های کامپیوتری اختصاصی که اتصال به آن به صورت محدود شده از طریق احراز هویت امکان‌پذیر است، هر دستگاهی با هر دستگاه دیگر می‌تواند ارتباط برقرار کند. اولین تفاوت اینترنت و اترنت در این است که یکی در سطح جهانی معنی پیدا می‌کند، در حالی که دومین مفهوم، حین اتصال دستگاه‌ها در یک منطقه جغرافیایی محدود، کاربرد دارد.

 

در اینترنت برای انتقال داده از پروتکل TCP/IP استفاده می‌شود. در این بستر سرویس‌های مختلفی همچون وب، ایمیل، انتقال فایل و دیگر موارد وجود دارد. پیدایش اینترنت، از طریق اتصال میلیاردها کامپیوتر، گوشی هوشمند، سرور و همچنین میلیون‌ها روتر و سوییچ میسر شده است. این دستگاه‌ها ممکن است با استفاده از کابل یا به صورت بی‌سیم به یکدیگر متصل باشند.

 

اما اترنت، یک استاندارد به منظور اتصال سیستم‌های کامپیوتری به یکدیگر در یک شبکه سیمی است. می‌توانید کامپیوترها و دیگر انواع دستگاه‌های الکترونیکی را به مجموعه‌ای از انسان‌ها تشبیه کنید که هر یک دارای آداب و رسوم و زبان‌های مختلفی هستند. هر وسیله، به شیوه‌ای متفاوت با استانداردهای مختلف طراحی و پیاده‌سازی شده و از زبان متفاوتی استفاده می‌کند. در این بین، یک استاندارد همچون اترنت حکم زبان انگلیسی یا هر زبان دیگر را برای نودهای داخل مجموعه ایفا خواهد کرد تا از طریق آن، برقراری ارتباط با وجود تفاوت در زبان پیش‌فرض هر یک، فراهم شود.

 

تفاوت اینترنت و اترنت در این است که اترنت، یک رابط به شمار رفته و اتصال دستگاه‌های مختلف همچون سیستم‌های کامپیوتری و سوییچ‌ها به یکدیگر را میسر می‌کند. پیش از پرداختن به تفاوت اینترنت و اترنت باید کمی با انواع شبکه‌های کامپیوتری از نظر وسعت آشنا شوید.

 

PAN –> Personal Area Network

 

LAN –> Local Area Network

 

WAN –> Wide Area Network

 

MAN –> Metropolitan Area Network

 

اخبار تکنولوژی,بررسی internet,اخبار فناوری

 

منظور از PAN یک شبکه متشکل از دستگاه‌های الکترونیکی مختلف در حد استفاده شخصی است. اتصال گوشی هوشمند به کامپیوتر برای انتقال اطلاعات، ساده‌ترین نوع پیاده‌سازی یک شبکه محلی شخصی است. LAN و WAN به ترتیب به شبکه محلی و شبکه محلی گسترده اشاره دارند. LAN در حد و اندازه یک ساختمان یا نهایتا چند ساختمان نزدیک به یکدیگر است، در حالی که WAN ممکن است از چند ساختمان در فواصل نسبتا دور از یکدیگر تشکیل شده باشد. در نهایت به MAN یا شبکه محلی شهری می‌رسیم که به یک شبکه کامپیوتری در حد و اندازه یک شهر اشاره دارد. از اترنت، در LAN استفاده می‌شود.

 

فراموش نکنید اگر شبکه محلی با استفاده از اتصالات بی‌سیم فراهم شده باشد، نام آن WLAN یا همان Wireless LAN خواهد بود. از اترنت فقط به عنوان استانداری در پیاده‌سازی شبکه محلی دارای بستر سیمی استفاده می‌کنند.

 

بررسی تفاوت اینترنت و اترنت نشان می‌دهد در این استاندارد، دیتا در قالب یک سری فریم رد و بدل می‌شود. این فریم‌ها متشکل از آدرس مقصد و مبدا هستند. به عنوان دیگر اطلاعات گنجانده شده در فریم‌ها می‌توان به داده مربوط به مکانیزم تشخیص خطا، اشاره به طول کل داده (فایل ما تبدیل به بی شمار فریم شده است) و دیگر موارد اشاره کرد.

 

یک کابل اترنت استاندارد کمی از کابل‌های تلفن عادی ضخیم‌تر بوده و در دو سر آن از کانکتور RJ45 استفاده می‌شود. دستگاه‌های قرار گرفته در یک شبکه LAN پیاده‌سازی شده از طریق اترنت را به وسیله این کابل‌ها، از طریق سوییچ‌ها، به یکدیگر متصل می‌کنند.

 

اخبار تکنولوژی,بررسی internet,اخبار فناوری

 

اترنت را باید مجموعه‌ای از استانداردها دانست که به مرور زمان نسل جدیدی از آن‌ معرفی شده است. استاندارد ۱۰BASE-T دارای حداکثر نرخ انتقال داده ۱۰ مگابیت است. این میزان در دو استاندارد ۱۰۰BASE-T و ۱۰۰۰BASE-T به ترتیب به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش می‌یابد.

 

برای این که یک دستگاه بتواند از تمام ظرفیت و پهنای باند شبکه پیاده‌سازی شده با استفاده از اترنت استفاده کند، کارت شبکه آن باید منطبق با به‌روزترین استانداردها باشد. به همین دلیل در یک شبکه اترنت ۱۰۰BASE-T، کامپیوتر دارای کارت شبکه مبتنی بر ۱۰BASE-T، با حداکثر سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه قادر به ارسال و دریافت داده خواهد بود.

 

تفاوت اینترنت و اترنت به زبانی ساده‌تر

اینترنت، مجموعه‌ای از شبکه‌های محلی، گسترده و شهری (LAN – WAN -MAN) مختلف است که به شیوه‌هایی گوناگون، به شکل بی‌سیم یا وایرلس به هم متصل هستند. با توجه به محدوده جغرافیایی کوچک شبکه محلی، میلیون‌ها مورد از آن در سرتاسر اینترنت وجود دارد. یکی از انواع تکنولوژی‌ها برای فراهم شدن امکان ساخت یک LAN (امکان اتصال تعدادی دستگاه دیجیتالی در یک محدوده جغرافیایی کوچک)، اترنت است. با استفاده از آن، LAN را پیاده‌سازی می‌کنیم. اینترنت نیز از وصل شدن همین شبکه‌های محلی تشکیل می‌شود.

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش