جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۵۴

آنچه بهتر است برای حفظ امنیت مودم‌تان بدانید

مودم‌,حفظ امنیت مودم‌,راههای حفظ امنیت مودم‌
امنیت مودم وای فای، موضوع بسیار مهمی است که اگر به آن دقت نکنید، هکرها می‌توانند مودم شما را به آسانی هک و از اینترنت شما استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، هکرها با این کار می‌توانند به آسانی به برخی از اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. یکی از راه‌هایی که می‌شود بوسیله آن به هک شدن مودم پی برد، پایین آمدن بی‌دلیل سرعت اینترنت، یا کم شدن ناگهانی و غیرمنتظره ترافیک مصرفی است.

هیچیک از ما دوست نداریم کسی بدون اجازه وارد حریم خصوصی‌مان شود و از اینترنت ما استفاده کند و به اطلاعات شخصی ما دست پیدا کند. پس برای حفظ امنیت شبکه وای فای توصیه می‌شود گاهی پسورد مودم‌تان را عوض کنید.

در این رابطه علی اصغر زارعی - کارشناس ارشد مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و مهندسی فناوری و اطلاعات -چند راهکار مهم امنیتی حفاظت از مودم پیشنهاد کرده که باعث می‌شود دسترسی و اتصال دیگران به مودم شما، حتی هکرهایی که پسورد شما را پیدا کرده‌اند، قطع شود.

پسورد مودم‌تان را عوض کنید

در شرایطی که احتمال می‌دهید هک شده باشید، برای امن‌تر کردن مودم، باید حتماً پسورد آن را عوض کنید. در کل توصیه می‌شود گاهی این کار را بکنید. برای این کار مرورگر کروم یا فایرفاکس را باز کنید.

در مودم‌های دی لینک در قسمت آدرس، آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را وارد کنید. نام کاربری و رمز عبور مودم خود را وارد کنید، غالباً هر دو به صورت پیش فرض، کلمه admin هستند. بعد به صفحه تنظیمات مودم وارد می‌شوید در این بخش با توجه به مدل مودم، دسترسی به تنظیمات آن متفاوت است.

بعد از وارد شدن به تنظیمات مودم، وارد تب Setup شوید. سپس به بخش Wireless Setup و بخش Security Wireless بروید. در قسمت Pre Shared Key پسورد جدید را وارد کنید. در برخی مدل‌ها در قسمت Security Wireless، در بخش پسورد باید رمز عبور جدید را وارد کنید.

با پنهان کردن SSID امنیت مودم را افزایش دهید

SSID همان نام مودم است که با پنهان کردن آن، اگر کسی شبکه‌های وایرلس را جست‌وجو کند، اسم مودم نمایش داده نمی‌شود و این موضوع امنیت مودم را افزایش می‌دهد و امکان هک شدن آن را کاهش می‌دهد، در حقیقت شما با این کار مانع از اتصال افراد به شبکه وای فای خودتان می‌شوید.

البته این کار هک شدن مودم شما را غیر ممکن نمی‌کند، بلکه فقط باعث می‌شود که وقتی هکرها شبکه‌های موجود را جست‌وجو می‌کنند، شبکه شما برای آن‌ها نمایش داده نشود. در حقیقت احتمال هک شدن مودم شما با این روش پایین می‌آید.

برای پنهان کردن SSID ابتدا باید آدرس آی پی مودم را در آدرس بار مرورگر وارد کنید. معمولاً آدرس آی پی مودم‌ها ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ هستند. در مرحله بعد باید User Name و پسوردتان را وارد کنید و OK را بزنید. در صفحه بعد وارد بخش تنظیمات مودم یا Wireless Settings شوید. بعد به بخش امنیت مودم یعنی Advanced Security Settings یا Security Settings بروید.

در صفحه بعدی SSIDها را می‌بینید. بعضی از مودم‌ها دو باندی هستند، در این صورت باید برای ۲.۴ GHz و ۵.۰ GHz این کار را جداگانه انجام دهید. روی هر یک از SSIDها کلیک کنید، گزینه Disable را انتخاب و روی Apply کلیک کنید.

برای باند بعدی هم، همین کار را تکرار کنید. حالا دیگر اسم شبکه شما در لیست شبکه‌های موجود و در دسترس نمایش داده نمی‌شود، این کار امنیت مودم شما را افزایش می‌دهد و برای بازگرداندن اسم شبکه شما به لیست شبکه‌های موجود، مراحل بالا را انجام دهید و بعد روی SSID کلیک و گزینه Enable را انتخاب و نهایتاً روی Apply کلیک کنید.

معرفی دستگاه‌ها به مودم

در این روش، شما مک آدرس دستگاه‌های مورد تاییدتان را به مودم معرفی می‌کنید، تا فقط آن‌ها به مودم‌تان دسترسی داشته باشند. در این صورت دستگاه‌های معرفی نشده، حتی اگر پسوردتان را هم داشته باشند نمی‌توانند به مودم شما وصل شوند.

ابتدا باید وارد تنظیمات مودم شوید و شماره ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ را در آدرس بار مرورگرتان وارد کنید و اینتر را بزنید تا وارد بخش تنظیمات مودم خود شوید. معمولاً نام کاربری و رمز عبور ورود به این بخش کلمه admin است. مگر این‌که آن را عوض کرده باشید. در مرحله بعد به بخش IP & MAC Binding بروید و وارد قسمت ARP List شوید.

در این لیست مک آدرس دستگاه‌هایی که به مودم وصل هستند را می‌بینید. حالا باید این مک آدرس‌ها را به مودم معرفی کنید. برای این کار یا معرفی مک آدرس به مسیر Wireless Wireless MAC Filtering بروید. گزینه Add New را بزنید و مک آدرس دستگاه را وارد کنید. دقت کنید در این مرحله باید گزینه Status، در حالت Enabled باشد و در آخر گزینه Save را بزنید. حالا مک آدرسی که وارد کرده‌اید را در لیست می‌بینید. این کار را برای بقیه دستگاه‌هایی که می‌خواهید به مودم شما معرفی کنید، هم انجام دهید.

در آخر در بخش Filtering Rules ، گزینه Allow را انتخاب و دکمه Enable را بزنید، حالا دیگر خیالتان راحت است که دستگاه‌هایی که به مودم معرفی نشده باشند، به هیچ وجه نمی‌توانند به اینترنت شما وصل شوند و به این طریق هم امنیت داده‌هایتان را حفظ می‌کنید و هم جلوی هکرهایی که می‌خواهند به ترافیک مصرفی اینترنت شما دسترسی داشته باشند را می‌گیرید.

چگونه سرعت وای فای را افزایش دهیم

یکی از عمده‌ترین مشکلات کاربران سرعت اینترنت است. کاربران زیادی از سرعت کم اینترنت شکایت می‌کنند؛ کم بودن سرعت اینترنت به دو عامل مهم بستگی دارد. مورد اول، سرویس دهنده و مخابرات و مورد دوم، تنظیمات و مشکلات وای فای. این دو عامل در کم بودن سرعت اینترنت شما بسیار مؤثر هستند.

شما در ابتدا می‌توانید با استفاده از سایت‌هایی که به شما سرعت اینترنت شما را نشان می‌دهند، سرعت اینترنت را در دو حالت بدون کابل و در کنار روتر و در حالت استفاده با کابل مشاهده کنید؛ می‌توانید از سایت SPEED TEST استفاده کنید. بعد از این کار متوجه تفاوت سرعت اینترنت در این دو حالت می‌شوید.

روتر مهم‌ترین و اولین مورد است که باید به آن دقت کرد چراکه نقش مهمی در سرعت اینترنت شما دارد. اگر از مودم‌های قدیمی استفاده می‌کنید، مودم جدید بخرید و از روتر جدید با تکنولوژی به روزتر استفاده کنید. چرا که روتر تمام ترافیک اینترنت را از خودش عبور می‌دهد و نقش مهمی در سرعت اینترنت دارد. پس باید کیفیت بالایی داشته باشد.

استفاده از یک روتر جدید می‌تواند سرعت اینترنت شما را تا حد زیادی بهبود بخشد. بهترین روترهایی که خریداری می‌کنید، باید هر دو باند ۲,۴ GHz و ۵GHz را پشتیبانی کند. محل روتر از موارد مهم دیگر است.

سیگنال‌های دستگاه‌های دیگر روی مودم تأثیر می‌گذارند و باعث کاهش سرعت اینترنت می‌شوند. پس بهتر است روتر را در مرکز خانه یا محل کار و دور از سایر وسایل الکترونیکی در فضای باز و در ارتفاع مناسب قرار دهید. چون تمام دستگاه‌هایی که از باند ۲,۴ GHz استفاده می‌کنند، مثل ماکرویو و تلفن بی سیم روی سرعت اینترنت شما تأثیر می‌گذارند. در واقع تداخل فرکانسی در داخل خانه، می‌تواند باعث کاهش سرعت اینترنت شود.

کانال مناسب را برای مودم وای فای انتخاب کنید، انتخاب کانال مناسب نقش مهمی در سرعت اینترنت شما دارد. در بسیاری از مواقع، تداخل سیگنال‌ها باعث کاهش سرعت اینترنت می‌شود. در مودم‌های جدید شما امکان تغییر تنظیمات کانال‌ها را دارید و می‌توانید مناسب‌ترین کانال را انتخاب کنید تا با سیگنال‌های مجاور تداخل نداشته باشد.

با استفاده از اپلیکیشن‌هایی مثل وای فای Analyzer و یا وای فای Stanler می‌توانید بهترین و مناسب‌ترین کانال را برای روترتان انتخاب کنید. اعمال تنظیمات مناسب در مودم برای جلوگیری از استفاده دیگران از اینترنت شما از راه‌های مؤثر دیگر است. اگر تنظیمات مودم شما خوب و امن نباشد، این امکان وجود دارد که حتی اگر مودم شما دارای پسورد باشد، به سادگی هک شود و دیگران از آن استفاده کنند. این موضوع باعث کاهش سرعت و افزایش Ping اینترنت شما می‌شود. پس اگر پسورد مودم شما ضعیف و WEP باشد، هک شدن آن بسیار آسان است.

در گام اول، پسورد مودم خودتان را به نوع ایمن تر WPA تغییر دهید و امکان هک کردن مودم را کم کنید. در ادامه توصیه می‌شود که حتماً یک پسورد مناسب انتخاب کنید که ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ باشد و شما همینطور از طریق برنامه Net Speed Monitor می‌توانید ترافیک مصرفی خودتان را کنترل کنید و متوجه شوید که آیا کسی از اینترنت شما استفاده می‌کند یا خیر.

با یک کار ساده می‌توانید برد مودم خود را افزایش دهید، اگر امکان جابجایی مودم را ندارید و برد آن برای شما کافی نیست، با استفاده از یک قوطی فلزی نوشابه، امواج مودم را به مسیر دلخواه هدایت کنید تا بتوانید از فاصله کمی بیشتر به اینترنت دسترسی پیدا کنید. همین طور پیشنهاد می‌شود که اگر مودم شما همیشه روشن است، هر از گاهی آن را خاموش و روشن کنید. این کار در افزایش سرعت اینترنت شما نقش بسزایی دارد.

مواردی که بالا گفته شد، شاید نکات ساده و پیش پا افتاده‌ای برای شما باشد؛ اما در سرعت اینترنت شما نقش زیادی دارند پس به آنها توجه کنید تا بتوانید سرعت وای فای تان را افزایش دهید.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش