یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۲۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۹۱۱
بازی ها

عوارض بازی‌های خارجی، از کیفیت داخل نمی‌کاهد

بازی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی
یک بازی‌ساز دریافت عوارض از بازی‌های خارجی را کمک به حوزه گیم داخلی دانست و گفت: عوارض هیچ تاثیری در کیفیت بازی داخلی ندارد و رقابت همچنان وجود دارد. بازی خارجی به هر حال وارد کشور می‌شود و با پرداخت عوارض تنها ۱۰ درصد از سودش کم می‌شود، از طرفی قرار نیست پولی به بازی‌ساز داده شود و حمایت‌ها در قالب زیرساخت و تقویت سرور بازی‌هاست.

حمزه آزاد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال‌های گذشته بازی‌سازی در کشور به سمتی رفته که دیگر نمی‌توان بازی کامپیوتری تولید کرد، گفت: به همین دلیل بازی‌سازها به سمت بازی‌های موبایلی روی آورده‌اند. مارکت‌های مطرح مانند کافه بازار در کشور وجود دارند که بازی‌های خانگی را به صورت فارسی‌شده در مارکت‌شان قرار می‌دهند. این مارکت‌ها حتی گاهی بازی‌های پرفروش را به صورت انحصاری منتشر کرده و به ناشران دیگر اجازه انتشار نمی‌دهند. این بازی‌های فارسی‌شده خیلی راحت وارد کشور شده و مارکت‌ها سود خوبی از آن‌ها می‌برند بدون آنکه عوارضی بپردازند.

 

وی با بیان اینکه نظارتی برروی انتشار بازی‌های موبایلی قبل از انتشار وجود ندارد افزود: زمانی که یک بازی منتشر می‌شود، اگر مشکلی داشته باشد، به آن‌ها تذکر داده شده و بازی را اصلاح می‌کنند اما این قانون که در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد به صورت مدون اجرایی نمی‌شود.

 

این بازی‌ساز با اشاره به طرح دریافت عوارض از بازی‌های خارجی اظهار کرد: این طرح باعث می‌شود عوارض از بازی‌های خارجی وارد صندوقی شده و به صنعت گیم ایران از لحاظ کارهای زیرساختی، صادرات و تبلیغات بازی‌ها کمک کند. در حال حاضر بازی‌های ایرانی در شرایط نابرابری قرار دارند، آنها تریبونی ندارد و حتی صداوسیما هم برای معرفی بازی‌ها پول دریافت کرده و سخت‌گیرانه برخورد می‌کند. در حالی که بازی خارجی خیلی راحت در ایران منتشر می‌شود، آن‌ها پرداخت ریالی دارند و در صداوسیما هم تبلیغ می‌شوند.

 

آزاد، کافه‌بازار را اصلی‌ترین مارکت آنلاین ایران در بازی موبایلی دانست و گفت: بازی خارجی به محض انتشار در صفحه اول کافه‌بازار قرار می‌گیرد، زیرا برروی این بازی کار شده و سود بیشتری هم برای بازار دارد. با اخذ عوارض، شفاف‌سازی مالی هم انجام می‌شود و این عوارض به زیرساخت تبلیغات بازی‌های ایرانی کمک می‌کند و باعث می‌شود بازی ایرانی خود را نشان دهد. کشورهایی مانند هند، ژاپن و کره، هر کدام قوانینی دارند و برخی حتی تا چند سال واردات برخی از بازی‌ها و کنسول‌ها را به کشور بسته‌اند تا صنعت داخلی‌شان شکل گیرد.

 

گران شدن بازی‌ها با دریافت عوارض، جوسازی‌ است

این بازی‌ساز موضوع فیلتر بازی‌های خارجی را جوسازی مارکت‌ها دانست و بیان کرد: اینکه اعلام شده بود قرار است بازی‌ها فیلتر و یا گران شوند، جوسازی مارکت‌هاست و اصلا صحت ندارد. وقتی یک محصول می‌خواهد در کشور منتشر شود، باید طبق قوانین کشور باشد. ما هم در جمهوری اسلامی قوانینی داریم که باید رعایت شوند. موارد نامناسبی در کافه بازار بوده که با تذکرات زیاد اصلاح شده است.

 

آزاد در پاسخ به اینکه آیا مصرف‌کننده عوارض بازی‌های خارجی را می‌پردازد، گفت: عوارض بازی‌های خارجی یا باید از ناشر بازی گرفته شود یا از مارکت‌ها و مصرف‌کننده نباید آن را بپردازد. این بازی‌ها با مقرراتی در کشورها منتشر می‌شوند و مالیات می‌پردازند. ناشر بازی یا مارکت باید این هزینه را بدهد که یک امتیاز مثبت برای تولیدکننده داخلی است. زیرا سرمایه‌گذار اگر بداند یک سری قوانین و امتیاز مثبت برای بازی‌های داخلی وجود دارد، برای سرمایه‌گذاری رغبت می‌کند.

 

وی عوارض اخذ شده را کمکی به حوزه گیم داخلی دانست و گفت: ما نمی‌گوییم این پول در تولید هزینه شود اما با اخذ عوارض خیال بازی‌ساز راحت است که اگر یک بازی خوب بسازد، می‌تواند درباره آن اطلاع‌رسانی کند و انتشار خارج از کشور هم داشته باشد. در حال حاضر کشور ما در موقعیت حساسی قرار دارد و به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانیم بازی‌های ایرانی را با پرداخت دلاری در مارکت‌های خارجی مانند گوگل پلی و اپ‌استور منتشر کنیم اما خارجی‌ها به راحتی این کار را در ایران انجام می‌دهند. بنابراین باید شرایطی در نظر گرفته شود که بتوان از بازی‌های داخلی برای صادرات و تجاری سازی دیده شدن حمایت کرد.

 

این بازی‌ساز با بیان اینکه کسی که از مارکت داخلی و ریالی پرداخت می‌کند به سمت مارکت خارجی نمی‌رود، توضیح داد: برای مارکت خارجی باید کارت هدیه (gift card) داشت و دردسرهایی وجود دارد. همچنین با بررسی بازی‌ها در مارکت ایرانی درمی‌یابیم که این بازی‌ها با دلار ارزان‌تر منتشر می‌شوند و این خودخواهی است که ناشر بخواهد هزینه عوارض به گیمرها تحمیل کند. ناشرها و مارکت‌ها در دنیا یکسری وظایف دارند و اینکه بخواهند بازی را گران‌تر از گوگل پلی بدهند، خلاف است. پرداخت عوارض باید به عنوان یک فرهنگ در کشور جا بیفتد. از طرفی اگر ناشران نخواهند پرداخت عوارض را بر عهده بگیرند، ضرر می‌کنند زیرا کاربر کمتری جذب آنها می‌شود.

 

آزاد در پاسخ به اینکه آیا پرداخت عوارض از بازی‌های خارجی امکان رقابت بازی‌های داخلی را کم نمی‌کند، گفت: عوارض هیچ تاثیری در کیفیت بازی داخلی ندارد و رقابت همچنان وجود دارد. بازی خارجی به هر حال وارد کشور می‌شود و با پرداخت عوارض تنها ۱۰ درصد از سودش کم می‌شود اما انحلال این طرح باعث می‌شود سود مارکت‌ها بیشتر شود. از طرفی قرار نیست پولی به بازی‌ساز داده شود و حمایت‌ها در قالب زیرساخت و تقویت سرور بازی‌هاست.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر ردیف مشخصی برای گیم ایران وجود ندارد و بازی‌سازی دارای یک رسانه رسمی نیست. البته ما در حال تشکیل تشکل خانه بازی‌سازان هستیم و اساسنامه آن در حال تنظیم است که تشکل‌های بازی‌ساز و مطالبات آنها از این طریق و با تعاملاتی که با بنیاد بازی‌های رایانه‌ای صورت می‌گیرد، پیگیری شود. همچنین نظارت برای هزینه‌کرد عوارض هم توسط این تشکل که مجموع فعالان بازی‌ساز و افراد حقیقی در آن حضور دارند، انجام شود.

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش