شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۷:۵۶ - ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۱۴۱
مجلس

قالیباف: راهکار نظام، خنثی‌سازی تحریم‌ها و مذاکره با نگاه مبارزه است

قالیباف,رئیس مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات استان‌ها از جمله گلستان به دلیل ناترازی مدیریتی است، گفت: مشکلات اقتصادی گلستان با افزایش اعتبار حل نمی‌شود و نیازمند مشارکت مردم است.

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سومین روز از سفر نظارتی خود به استان گلستان در نشست صمیمانه اقوام ایرانی در شهرستان آزادشهر که صبح امروز(جمعه، ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت علی بن موسی الرضا(ع) به اقوام مختلف اما متحد، با محبت، با گذشت و با درایت این استان، گفت: خداوند را شاکرم که عمر ما را در مقطعی از زمان قرار داد که امام خمینی(ره)، مرد مجاهد و فقیهی از تبار بعثت، غدیر و عاشورا را درک کردیم؛ مردی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت و ما را از بند ظلم و جور نجات داد و مردان مردی پای او ایستادند و جان خود را فدا کردند تا ما امروز زیر سایه نظام مقدس انقلاب اسلامی نفس بکشیم.

«امر ملی» بعد از انقلاب اسلامی به‌عنوان ارزش و اراده عمومی، هویت جدی به کشور داد

قالیباف ادامه داد: شکرانه واقعی زمانی صورت می‌گیرد که قدر نعمت خود را بدانیم، آن را توسعه دهیم و در مسیر آن گام برداریم. ملی بودن در ایران عزیز ما تا پیش از انقلاب اسلامی صرفاً یک لفظ بود اما «امر ملی» بعد از انقلاب اسلامی به‌عنوان یک ارزش و اراده عمومی درآمد که در همه شئونات زندگی و در همه سطوح به‌عنوان یک هویت جدی وجود داشت و این یکی از برکات انقلاب اسلامی برای ایران است.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه انقلاب اسلامی مجدداً اسلام را احیا کرد و به مسلمانان عزت داد، گفت: حدود ۴۵سال است که در سمت‌های مختلف در کشور فعالیت می‌کنم و در جلسات زیادی حضور داشته‌ام اما این جلسه جزء جلسات نادر در همه ابعاد بود که در آن حاضر بوده‌ام چرا که تنوع قومی با نگاه‌های مختلف ثمره انقلاب، امام(ره)، شهدا و هدایت‌های حکیمانه مقام معظم رهبری و مشت محکمی بر دهان بدخواهان انقلاب و نظام اسلامی است. من در این جلسه به درک، نگاه و باور شما افتخار کردم.

کار برای خدا خستگی و دلسردی ندارد

وی در ادامه تصریح کرد: همواره به دوستانی که در جریان فعالیت‌ها خسته می‌شوند می‌گویم که اگر کار برای خدا باشد، خستگی و دلسردی به همراه ندارد. اگر در جریان فعالیت‌های این سفر نظارتی از جهت جسمی خسته شدم، شما امروز مجدداً با کلام، صداقت و فهم خود به من نشاط دادید که از همه شما سپاسگزارم.

قالیباف با اشاره به یکی از بیانات امام خمینی(ره) که فرموده بودند آخوند یعنی اسلام، خطاب به یکی از روحانیان جمع گفت: وقتی من اقدامات شما را شنیدم فهمیدم واقعا «آخوند یعنی اسلام» چرا که ایستاده‌اید تا به مفهوم واقعی یک روحانی در میدان که فرزند زمان خویش بوده و با مردم است، معنا ببخشد چنانچه شهدای ما همچون شهید سلیمانی زمانی که دشمن به این سرزمین حمله کرد، با پای برهنه به جهاد رفتند در حالی که شاید آموزش ندیده بودند و امروز شما با همان فرهنگ به جنگ اقتصادی رفته‌اید.

انسان‌ها بزرگ‌ترین سرمایه برای آغاز یک حرکت هستند

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به جلسه روز گذشته خود در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گلستان، یادآور شد: پیش از سفر به استان گلستان در جریان بررسی احکام لایحه بودجه، بودجه گلستان را ۲ برابر افزایش دادیم اما اگر این بودجه ۳ یا ۴ برابر هم شود هیچ فایده‌ای نخواهد داشت و برق همچنان قطع می‌شود و آب بیشتر فروکش خواهد کرد و زمین‌ها نیز در نتیجه آن نشست می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به هدررفت روزانه ۳ میلیون بشکه نفت در کشور، گفت: استان گلستان حدود ۷۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد در حالی که میزان برداشت محصول از آن بسیار کم است. ما نعمت‌های عظیمی در همه ابعاد داریم که از جمله در حوزه معدن، نفت، جنگل، گاز، انرژی، جوانان، علم، فناوری و ... ما افرادی همچون شما را داریم و بزرگ‌ترین سرمایه برای آغاز یک حرکت انسان‌ها هستند لذا اگر امروز شاهد این وحدت هستیم به برکت این جغرافیای انسانی است. چنانچه حضرت امام(ره) می‌فرمایند اساس عالم، تربیت انسان است.

بدون ارتباط با دنیا نمی‌توان زندگی کرد

قالیباف با بیان اینکه دست همه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران را می‌بوسم و معتقدم ما نیز باید با همه دنیا ارتباط داشته باشیم که بدون ارتباط با دنیا نمی‌توان زندگی کرد، گفت: در هیچ قسمتی از انقلاب، نظام، عقل، معنویت و درایت نیامده که با دنیا قطع ارتباط کنیم اما باید به آن طرف نیز بنگریم. امروز ما دو راه داریم؛ راه اول این است که خنثی سازی تحریم را دنبال کنیم و راه دوم این است که به دنبال مذاکره باشیم که بنده هیچگاه با مذاکره مخالف نبوده‌ام.

رئیس دستگاه تقنینی کشور با بیان اینکه ما با مذاکره موافق هستیم و آن را یک روش مبارزه می‌دانیم که همین موضوع مورد نقد بسیاری از افراد قرار گرفته است، گفت: براساس آموزه‌های نهج البلاغه و فرمایشات امام(ره)، باید فرزند زمانه خویش بود و به‌روز باشیم. اگر جایی احساس کردیم مسیر نجات کشور از مذاکره می‌گذرد باید بدانیم که مذاکره چارچوب و اصولی دارد و نباید اینگونه باشد که دشمنی همچون ترامپ که قاتل شهید سلیمانی بوده و توافقنامه برجام مصوب شورای امنیت را پاره کرد را نادیده بگیریم.

همسایگان ایران برای دریافت پول نفت خود، جلوی آمریکا زانو می‌زنند

وی ادامه داد: علت تلاش ترامپ برای مذاکره با ایران در متن نامه او و اظهاراتش مشهود است که می‌گوید شما باید آنچه من برای شما در نظر دارم را بپذیرید که البته قطعاً ما هیچگاه چنین ذلتی را نمی‌پذیریم کما اینکه مقام معظم رهبری نیز نپذیرفته و فرمودند چنین چیزی شرافتمندانه نیست؛ اگر امروز مذاکره در شرایطی که می‌بینید در حال انجام است به خاطر این است که آن قلدر از تمام مواضع خود عقب نشینی کرد و پای میز مذاکره آمد.

قالیباف با بیان اینکه کشورهای همسایه ایران حدود ۲۰سال است که ۳ تا ۴ میلیون بشکه نفت صادر می کنند، گفت: پول فروش نفت این کشورها در حساب‌های آمریکایی است و این کشورها حقوق خود را از آمریکا دریافت می کنند در حالی که نفت خودشان را فروخته بودند. ما حتماً می‌توانیم از همه چیز خود برای کشورمان بگذریم اما اسلام اجازه نمی‌دهد از عزت خود بگذریم و پا روی غیرت خود بگذاریم؛ ما یک ایرانی و مسلمان با تاریخ و تمدن هستیم و بزرگانی داریم که به آنها افتخار می‌کنیم از این رو قطعاً اساس نگاه ما عقلانیت، معنویت، عدالت، ارتباط و گفت‌وگو است.

ریشه ناترازی‌های کشور در ناترازی مدیریتی است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه مشکلات اقتصادی امروز از جمله ناترازی پول، ناترازی نفت، ناترازی برق و غیره ریشه در ناترازی مدیریتی دارد که باید حل شود، گفت: انقلاب اسلامی آمد تا امر ملی احیا شود و مردم هم پای انقلاب آمدند؛ اشکال امروز این است که اقتصاد را به دست مردم نسپردیم و به دست مدیران ضعیف دادیم.

وی در ادامه با یادآوری اینکه بارها گفته‌ام نباید خود را آویزان اندک درآمدی کنیم که از فروش نفت حاصل می شود، اظهار کرد: ما سرزمینی سرشار از برکت و نعمت داریم؛ انفال زیادی داریم و جوانان خلاقی داریم لذا باید اجازه دهیم اقتصاد مردمی شود که اقتصاد مردمی باعث نجات کشور است.

اقتصاد هر استان به دست ساکنان همان استان رشد می‌کند

قالیباف در ادامه به ذکر مثالی از ناترازی مدیریتی در استان گلستان پرداخت و یادآور شد: قرار است سدی در شمال استان ساخته شود که ۲۰ سال است زندگی مردم به خاطر آن بلاتکلیف مانده و در عذاب هستند که برق و آب ندارند در حالی که سد دیگری در جنوب استان احداث شده و مردم پشت حوزه آبگیر آن ساکن هستند و نمی‌توان آنها را برای آبگیری جابجا کرد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه وقتی کار در دست مردم نباشد، پول انفال که در دست دولت است هدر می‌رود، گفت: اقتصاد استان گلستان و هر استان دیگری به دست ساکنان همان منطقه حل می‌شود و مسئولان از پایتخت نباید در آن دخالت کنند تا مانع پیشبرد کارها شوند.

وی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا ۱۲هزار و ۵۰۰ قانون را به ۳ هزار قانون برسانیم تا موانع از سر راه اجرای قوانین برداشته شود و اقتصاد به دست مردم اداره شود، عنوان کرد: در حال حاضر قانونی برای نظام تأمین مالی تولید به تصویب رسیده که اردیبهشت ماه سال گذشته ابلاغ شده و منتظر تکمیل دستورالعمل‌ها است؛ با استفاده از ظرفیت‌های موجود در این قانون می‌توان نهادسازی‌هایی کرد که به راحتی از سرمایه‌های خُرد مردمی استفاده شود تا کار کشور پیش برود و همه اینها به معنای خنثی سازی تحریم است.

 قالیباف ادامه داد: روزی بود که در کشور ۱۱۹ میلیارد دلار درآمد داشتیم و روزی هم بوده که ۱۷ میلیارد دلار درآمد داشتیم که هیچ فرقی به حال کشور نکرده و نرخ تورم و مشکلات کشور همان بوده از این رو مشکل ما پول و اعتبار نیست بلکه عُرضه است.

قانون جامعی در حوزه معادن زغال سنگ در حال بررسی در مجلس است

رئیس مجلس با اشاره به موضوع مربوط به کارگران معادن زغال سنگ عنوان کرد: قانون جامع و مفصلی در حوزه معدن داریم که ۴۰۰ ماده دارد اما واقعیت این است که ما در معادن هنوز به طور خاص متمرکز بر معادن زغال سنگ نشده‌ایم که باعث بروز مشکلاتی در حوزه مدیریتی، کاری، بهره برداری و ایمنی شده است.

وی بر همین اساس تصریح کرد: بعد از اتفاقات تلخی که در حوزه معادن زغال سنگ رخ داد ما در مجلس خود را مکلف کردیم تا قانون جامعی برای معادن زغال سنگ با در نظر گرفتن همه ابعاد آن تدوین کنیم تا دیگر شاهد بروز چنین مشکلاتی نباشیم که در کمیسیون مربوطه به تصویب رسیده و به زودی به صحن علنی می‌آید.

قالیباف همچنین ادامه داد: زمانی که حادثه تلخ معدن زغال سنگ طبس رخ داد، این موضوع را به صورت جدی از لحظه اول دنبال کردیم. من، نایب رئیس مجلس و یک کمیته ویژه را برای بررسی ابعاد ماجرا به منطقه اعزام کرده و در مراسم چهلمین روز درگذشت آن عزیزان در منطقه حاضر شدم. دولت نیز برای نخستین بار به شایستگی به وضعیت خانواده‌های آنها رسیدگی کرد و پیگیری کردم تا مشکلات خانواده ۵۵ نفر کارگر معدن در حوزه‌های مالی و اقتصادی حتما برطرف شود.

استفاده از گاز برای تولید برق کمر اقتصاد را شکسته است

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از فرصت‌های کشور معادن زغال سنگ دانست و افزود: بیش از یک میلیارد تن ذخیره زغال سنگ حرارتی در طبس داریم اما متأسفانه حتی یک یا دو مگاوات برق هم از محل آن تولید نمی‌شود، در حالی که مکتب لیبرالیستی حرف از خطرات محیط زیستی و کربن ناشی از زغال سنگ می‌زند، حدود ۳۳ درصد برق دنیا از زغال سنگ تولید می‌شود و ما در ایران از آن استفاده نمی‌کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: میانگین ۹ درصد برق دنیا از محل گاز تولید می‌شود در حالی که ما برای تولید ۹۰ درصد برق خود از گاز استفاده می‌کنیم و همین کمر اقتصاد را می‌شکند؛ گازی که می‌تواند ارزش افزوده زیادی برای کشور داشته باشد و این از مشکلات ماست.

اقتصاد با افزایش اعتبارات حل نمی‌شود بلکه نیازمند فرهنگ جهاد و شهادت است

قالیباف در ادامه با بیان اینکه از صمیم دل می‌گویم که همه شما نماد وحدت، کار و تلاش هستید و خارج از همه بحث‌های اداری به عنوان همان حاج باقر که می‌گویید و با هویتی حقیقی خودم در خدمت شما هستم، گفت: ما پیش از این سفر، بودجه استان را دو برابر کرده و جداول مربوط به آن را نیز ابلاغ کرده و تخصیص هم پیدا کرده است با این حال تأکید می‌کنم که صرفاً با این بودجه وضعیت کارگران، جاده‌ها و عمران حل نمی‌شود. اقتصاد فقط با فرهنگ جهاد و شهادت حل می‌شود چنانچه اساس آنها با هم در ارتباط است و باید به صورت فرهنگ‌پایه به آن نگاه کنیم.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش