شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۱۰ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۰۶۳۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ادامه واکنش‌ها به افزایش قیمت اینترنت/ هزینه هر سوءمدیریتی از جیب مردم پرداخت می‌شود

گرانی اینترنت,ادامه واکنش‌ها به افزایش قیمت اینترنت
عضو هیأت مدیره انجمن ناشران دیجیتال در پاسخ به این پرسش که «آیا با افزایش قیمت کنونی، اپراتورها به تولیدکنندگان محتوا کمک می‌کنند و سهم بیشتری به آنها می‌دهند؟»، گفت: چنین اتفاقی بعید است و به نظر می‌رسد می‌خواهند درآمد خود را افزایش دهند.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: آخر هفته گذشته دولت در یک اقدام ناگهانی تصمیم گرفت قیمت اینترنت را افزایش دهد. این افزایش قیمت به بهانه افزایش کیفیت خدمات بوده؛ اما درحالی‌که کیفیت و سرعت اینترنت برای ایرانیان یک معضل همیشگی است و فیلترینگ هم عرصه را بر کاربران تنگ کرده؛ افزایش قیمت بیشتر شبیه دهن‌کجی به مردم است.

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد پس از جلسه اپراتورها در رگولاتوری و پذیرش تعهدات مرتبط با افزایش کیفیت شبکه توسط آن‌ها مقرر شد که تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی حدود ۳۰ درصد افزایش یابد. به گزارش ایسنا، طبق اعلام این سازمان، بر همین اساس مدیران عامل اپراتورها با حضور در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شروط رگولاتوری را پذیرفتند که برخی از شروط به این شرح است: ۱-  افزایش سایت‌های نسل پنجم به ۱۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ ۲- افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ ۳- افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده.

همچنین همانطور که پیشتر اعلام شده بود، این تعهدات به صورت الحاقیه به پروانه فعالیت آن‌ها پیوست می‌شود و در صورت عدم ایفای تعهدات در موعد مقرر جریمه برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد. در ضمن گفتنی است پیشتر نیز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس رگولاتوری اعلام کرده بودند که اصلاح نرخ اینترنت فقط در صورتی مورد موافقت قرار می‌گیرد که اپراتورها متعهد به افزایش کیفیت شبکه شوند.

شورای رقابت به افزایش تعرفه اینترنت ورود می‌کند

البته طبق اعلام دولت تعرفه‌ها فقط باید ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد اما گزارش برخی کاربران حاکی از آن است که قیمت اینترنت حتی تا سه برابر نیز افزایش پیدا کرده. به همین دلیل سخنگوی شورای رقابت اعلام کرد: درباره افزایش تعرفه‌ها در اولین فرصت در بدنه کارشناسی جلساتی را خواهیم داشت و اگر تخلفی صورت گرفته یا از دستورالعمل‌ها عدول شده باشد رسیدگی لازم انجام می‌شود.

به گزارش ایلنا، سپهر دادجوی توکلی در خصوص اینکه آیا شورای رقابت به افزایش تعرفه‌ای اپراتورها ورود پیدا خواهد کرد، گفت: وظیفه شورای رقابت ورود به بازارهای انحصاری است که رویه‌های ضد رقابتی دارند. درباره اینترنت چه ثابت و چه همراه می‌دانیم که این بازار یک بازار انحصاری تشخیص داده شده است. یک بار در مصوبه ۶۲۳ شورای رقابت ورود کرد، آن موقع جنس این رویه ضد رقابتی از جنس قیمت نبود، از جنس مقدار و شرایط دسترسی بود.

او  در پاسخ به اینکه اگر از ۳۴ درصدی که تعیین شده، عدول شده باشد شما ورود می‌کنید یا اینکه افزایش این ۳۴ درصد درست بوده یا نه، افزود: در هر دو حوزه شورای رقابت صاحب رأی است؛ یعنی نظر خواهد داد. به محض اینکه تصمیم گرفت من اطلاع‌رسانی خواهم کرد.

البته که خود شورای رقابت به انحصاری بودن این بازار واقف است، اما باز باید پرسید آیا همین انحصاری بودن امکان سوءاستفاده را میسر نمی‌کند و آیا شورای رقابت می‌تواند با این سوءاستفاده‌ها مقابله کند؟

دولت باید هزینه اپراتورها را جبران کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در واکنش به افزایش قیمت اینترنت در کشور تاکید کرد: در چنین شرایطی این دولت است که باید هزینه‌های اپراتورها را جبران کند و تا جایی که امکان داشته باشد اینترنت را گران نکند، زیرا گرانی اینترنت برای اقشار کم‌درآمد جامعه می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند.

جعفر قادری در گفتگو با ایلنا افزود: البته اظهارات اپراتورها در مورد ارزان بودن قیمت اینترنت تا اندازه‌ای توجیه دارد و در چند سال گذشته قیمت خدمات آنها افزایش نداشته است اما در گران کردن اینترنت باید قدرت خرید مردم را در نظر داشت.

او اعلام کرد: مشخص نیست که با چه توجیهی این افزایش قیمت صورت گرفته است؛ حتما از وزیر ارتباطات در این زمینه توضیح خواهیم خواست و دلایل این گرانی را از ایشان سوال خواهیم کرد. امیدواریم راه‌حل جایگزینی برای افزایش قیمت اینترنت پیدا کنیم تا مردم متحمل فشار نشوند.

نماینده مردم شیراز خاطرنشان کرد: دولت دست‌کم می‌تواند برای استفاده از پلتفرم‌ها و سکوهای داخلی تعرفه اینترنت را افزایش ندهد. چنین الزامی هم برای دولت وجود داشت که هزینه استفاده از پلتفرم‌های داخلی را یک پنجم هزینه استفاده از پلتفرم‌های خارجی در نظر بگیرد. با این کار استفاده از پلتفرم‌های داخلی نیز رایج‌تر می‌شود.

فشار انحصارگران به دولت

یک عضو هیأت مدیره انجمن ناشران دیجیتال در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی» درباره بازار انحصاری اینترنت همراه در ایران گفت: وقتی انحصار رخ می‌دهد اپراتورها به دولت فشار وارد می‌کنند. وزیر ارتباطات چندین مصاحبه کرده بود که افزایش قیمت در اینترنت رخ نمی‌دهد اما اکنون اپراتورها به مرگ گرفتند که به تب راضی شوند. یعنی افزایش ۱۰۰ درصدی پیشنهاد داده بودند که افزایش ۳۰ درصدی نصیبشان شود.

شهرام حاج قربانی با بیان اینکه ارائه سرویس اینترنت به هرحال نیازمند وجود شرکت‌های توانمند است زیرا محدودیت‌هایی وجود دارد اما انحصار در چیزی مطلوب نیست، افزود: زمانی که رقابت نباشد و چند بازیگر محدود تعیین‌کننده قیمت باشند، این مشکل وجود دارد که هر سوءمدیریتی را بخواهند از جیب مردم جبران کنند.

او درباره افزایش قیمت اینترنت اظهار کرد: واقعیت این است که ۳۰ درصد افزایش قیمت نیست و بیشتر است. مضاف‌براینکه بسته‌های اقتصادی اپراتورها نیز حذف شده است.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: همیشه کاربران مقابل افزایش قیمت مقاومت دارند و به راحتی آن را نمی‌پذیرند.

اکثر تولیدکنندگان محتوا متضرر خواهند شد

حاج قربانی تصریح کرد: چون گرانی تازه اتفاق افتاده است نمی‌توان اکنون درباره آثار آن به قطعیت صحبت کرد، اما مسلم آن است که بر مصرف اینترنت و کسب‌وکارهای اینترنتی تاثیرگذار خواهد بود. او افزود: گرانی اینترنت قطعا در کوتاه‌مدت بر کسب‌وکارهای اینترنتی تاثیر منفی می‌گذارد؛ گرچه ممکن است در بلندمدت مردم به این تعرفه‌ها عادت کنند.

این عضو انجمن ناشران دیجیتال ادامه داد: اکنون برخی شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت، بر پلتفرم‌هایی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که مصرف افزایش پیدا کند. این اقدامات پیشنهادها و آفرهایی به مشتری است که مصرف را افزایش دهد و سیاست‌های افزایش قیمت نقطه مقابل سرمایه‌گذاری‌های سابق عرضه‌کنندگان است.

حاج قربانی بیان کرد: حتی پارسال هم در مرکز ملی فضای مجازی وقتی صحبت افزایش قیمت اینترنت شد، می‌خواستند این افزایش قیمت را منوط به درنظرگرفتن سهم تولیدکننده محتوا کنند. او ادامه داد: اکنون تولیدکننده محتوا محصول خود را عرضه می‌کند و بیشترین سهم را از مصرف و قیمت اینترنت دارد و به همین دلیل متضرر می‌شود.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که «آیا با افزایش قیمت کنونی، اپراتورها به تولیدکنندگان محتوا کمک می‌کنند و سهم بیشتری به آنها می‌دهند؟»، گفت: چنین اتفاقی بعید است و به نظر می‌رسد می‌خواهند درآمد خود را افزایش دهند. حاج قربانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این افزایش قیمت موجب می‌شد که با در نظر گرفتن سهم مناسبی برای تولیدکننده محتوا، او به تولید باکیفیت تشویق شود، می‌توانست مفید باشد.

رامتین موثق

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش