پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۱ - ۲۵ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۸۰۰۷۹۹
موبایل و تبلت

چرا من یک گوشی ویندوز موبایل نمی‌خرم؟!

نام ویندوز برای هیچ کسی غریبه نیست! شاید بیشتر از آنکه با معنای پنجره در دنیا شناخته شود، به محصول مایکروسافت شهرت دارد اما ظاهرا این پنجره، نتوانسته در محبوب‌ترین بخش دنیای فناوری یعنی گوشی‌های موبایل به توفیق چندانی دست پیدا کند.

سیستم عامل مایکروسافت برای گوشی‌های موبایل، قدمت دیرینه‌ای دارد و در اولین موبایل‌های هوشمند که پاکت پی‌سی نامیده می‌شدند، در ساده‌ترین شکل خودش ظهور کرد و در آن روزگار، بسیاری را فریفته خویش ساخت. یادم می‌آید که وقتی با نخستین گوشی پاکت پی‌سی که قد و هیکل درشتی هم داشت روبه‌رو شدم، در منوهای ریز و شبیه به کامپیوترش با کمک قلمی که داشت، به گشت و گذار پرداختم و نام سازنده‌اش یعنی آ‌ی‌میت را به خوبی به خاطر سپردم، اگرچه این اسم خیلی زود از خاطرها محو شد. انگار این OS عهد اخوت برای انقراض سازندگان موفق بسته است!

 

البته مایکروسافت تلاش بسیار زیادی برای جا انداختن گوشی‌هایش در بین مردم به خرج داد و در آخرین گام به یک‌پارچه سازی ویندوز ۱۰ با تمام دیوایس‌های تولیدی‌اش پرداخت تا شاید، این نسخه از پنجره مشهور بتواند دوای دردی برای محصولات این کمپانی شود. اما آیا این مرهم اثر کرد؟ چندی پیش پرقدرت‌ترین محصول ویندوزموبایل یعنی لومیا ۹۵۰ ایکس‌ال را گرفتم و با امید آنکه بتوانم روزگار شیرینی را در کنارش تجربه کنم، سیم‌کارتم را درون آن انداخته و به عنوان اصلی‌ترین همراه دیجیتال زندگی‌ام، انتخابش کردم!

 

قبل از آنکه به وصال همدیگر برسیم، گوشی در ظاهر مشخصات خیلی خوبی داشت، دوربین توانمند، بدنه قدرتمند، سخت‌افزار قوی، اینترفیس جذاب و خلاصه کلی چیز که سبب می‌شد از راه دور، یک دل که نه، صد دل عاشقش شوم! اما چه خوب گفته‌اند برخی بزرگان که تا به زیر یک سقف نروی، نمی‌توانی از اخلاقیات شریک زندگانی‌ات (در اینجا از نوع دیحیتالی) باخبر شوی! ما هم تا پای‌مان را در زیر سقف مشترک گذاشتیم، تازه فهمیدیم که اخلاقیات و انتظارات‌مان از زمین تا زیرزمین با همدیگر متفاوت بوده که سبب شد این زندگی مشترک حتی تا یک هفته هم دوام نیاورد!

 

از آنجایی هم که ممکن است بسیاری در گیر و دار این عشق باشند، بر آن شدم تا نقدانه‌ای از عملکرد این گوشی زیبا روی اما بدخلق برایتان بنویسم تا شاید چراغ راهی باشد از تجربه‌ای که به تلخی گرایید! البته، به طور قطع هستند کسانی که از نظر روحی با این مدل از محصولات سر سازگاری خواهند داشت اما طرف صحبت من، اکثریت بوده و یا حداقل دوست دارم دیدگاه خودم را در این ارتباط بیان کنم، بالاخره آزادی بیان را برای چی گذاشته‌اند؟

 

مایکروسافت لیاقت توجه و پول شما را ندارد!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی ویندوز موبایل

اگر بخواهیم به سازنده این سیستم عامل برای گوشی‌های جدیدش از زاویه نزدیک‌تری نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که به هیچ عنوان لیاقت بذل توجه و پول شما را ندارد! در واقع مایکروسافت هیچ ساپورت خوبی از دیوایس‌های تولیدی خودش نکرده و گاها مشاهده شده که آپدیت برخی از اپلیکیشن‌های تخصصی‌اش را برای سایر سیستم عامل‌ها سریع‌تر و بهتر عرضه می‌کند! حتی آپدیت ویندوز ۱۰ برای گوشی‌های این کمپانی خیلی دیرتر نسبت به دسکتاپ‌ها عرضه شد تا بفهمیم که این کمپانی در حال طی کردن بی‌خیالی برای این بخش از تولیداتش است.

آخه یکی نیست به این شرکت بگوید ای مرد (شاید هم زن!) ناحسابی، تو که اومدی و گوشی با نام خودت تولید کردی، کمی به فکر اون استور و برنامه‌هایش باش! با توسعه‌دهندگان تعامل کن تا به گوشی‌های لومیا هم بیشتر توجه نشان بدهند. نصف وقتی که برای توسعه بازی‌هایت در ایکس باکس گذاشتی را اگر در اینجا هم قرار می‌دادی، الان انقدر آه و ناله پشت سر خودت و گوشی‌هایت قرار نداشت. اما کو گوش شنوا؟!

 

مایکروسافت یک ترمیناتور است!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی ویندوز موبایل

نمی‌دانم چرا این کمپانی آمریکایی اگر دوست ندارد که موفق باشد، جلوی موفقیت سایرین را نیز می‌گیرد؟ البته این خودش نیاز به توانمندی و استعداد بالایی دارد که بزرگ‌ترین سازنده گوشی‌های موبایل در چند سال گذشته را چنان بر زمین بکوبی که حتی در خود فنلاند هم نتوان اثری از محصولاتش دید! در واقع کاری که مایکروسافت با نوکیا کرد، آرنولد با مرد جیوه‌ای نکرد و به‌قدری حرفه‌ای این شرکت محبوب فنلاندی در خواسته‌های رِدموندی‌ها ذوب شد که خودش هم نفهمید چرا اجازه داد چنین بلایی بر سرش بیاید!

 

در حقیقت قرارداد همکاری نوکیا با مایکروسافت و سپس خریده شدنش با بهایی بسیار اندک توسط همین کمپانی، به‌خوبی نشان داد که ویندوز موبایل (در آن زمان ویندوزفون) قابلیت چه کارهایی را دارد! پس اگر شما می‌خواهید این ترمیناتور را به زندگی خودتان وارد کنید، حواستان باشد که اگر روزگاری زندگی‌تان زیر و رو شد، ما مقصر را به شما معرفی کرده بودیم!

 

مایکروسافت یک طبل تو خالی است!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی ویندوز موبایل

شاید زمانی مایکروسافت بزرگ‌ترین شرکت فناوری دنیا بود، مالکش ثروتمندترین انسان روی زمین و محصولاتش گل سرسبد همه گجت‌های فناوری محسوب می‌شدند اما اگر به استور این کمپانی سر بزنید و آن را با اپ استور و پلی استور مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که به کاه‌دون زده‌اید!

 

خیلی برایم جالب است زمانی که گوشی لومیا ۹۵۰XL را گرفتم، اولین اپلیکیشنی که به دنبالش رفتم، محبوب‌ترین مرورگر دنیا یعنی کروم بود، چرا که با سینک کردن اکانت خودم، به‌راحتی تمام اطلاعات کاری و شخصیم بر روی گوشی منتقل می‌شد. اما هرچه گشتم، چیزی نیافتم! به‌قدری این موضوع برایم باورنکردنی بود که به سرچ کردن برای یافتن راهی متفاوت پرداختم اما زهی خیال باطل! هیچ خبری از کروم نبود. حتی اپلیکیشن تلگرام به خوبی و روانی نسخه اندروید کار نمی‌کرد و نحوه راست چین بودنش زمانی‌که انگلیسی و فارسی را با هم تایپ می‌کردم، به هم می‌ریخت. بازی‌های مشهور سوپر سل چون کلش آو کلنز وجود نداشت و حتی اپلیکیشن پرکاربردی چون اسنپ چت برای ویندوز استور عرضه نشده بود.

 

همین جا بود که فهمیدم استور این شرکت آمریکایی تنها یک طبل توخالی است و قاعدتا الان که هنوز گوشی‌های آکبند ویندوز در بازار پیدا می‌شود چنین سر و شکلی دارد، وای به حال روزی که مایکروسافت دست از تولیدش بکشد (که به آن روز ظاهرا نزدیک شده‌ایم).

 

مایکروسافت را هیچ‌کس دوست ندارد!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی ویندوز موبایل

ظاهرا کاری که مایکروسافت با نوکیا کرد، سبب شده تا سایر کمپانی‌ها تا حد امکان از آن فاصله بگیرند. روزگاری که شرکت‌های بسیاری چون سامسونگ، ال‌جی، اچ‌تی‌سی و… از سیستم عامل این کمپانی حداقل بر روی برخی از محصولات‌شان استفاده می‌کردند، گذشته است و این روزها به جز برخی شرکت‌های نه چندان مشهور چون آلکاتل، کسی سمت ویندوز موبایل نمی‌آید.

 

بالاخره این سازندگان به اولین چیزی که می‌اندیشند، میزان موفقیت محصول‌شان است و کسی دلش برای مایکروسافت نسوخته است که به زور محصول ویندوز موبایلی بسازد، پس وقتی که سازندگان بزرگ هم سمت این سیستم عامل حتی با زور و تطمیع نمی‌آیند، به‌خوبی نشان می‌دهد که نیک می‌دانند این مُرده حتی با نفس مسیح نیز زنده نخواهد شد! پس شما چرا سمتش بروید؟

 

ویندوز موبایل مُرده است!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی ویندوز موبایل

آقا ما این همه حرف زدیم، تا به همین جمله برسیم که بله، ویندوز موبایل دار فانی را به زودی وداع گفته و خود مایکروسافت هم به نوعی آن را اعلام کرده است. چگونه؟ خیلی ساده است، یک نگاهی به آخرین کنفرانس خبری مایکروسافت بیندازید، آیا جز مانور بر روی سرفیس و لپ‌تاپ‌هایش چیز دیگری دیدید؟ آیا اصلا حرفی از لومیا به میان آمد؟ خیر! ویندوز موبایل و لومیا هر دو در حال کشیدن نفس‌های آخرشان هستند و شاید فقط یک معجزه بتواند آن‌ها را برگرداند، معجزه‌ای که مایکروسافت به‌خوبی اثبات کرده از پس انجام دادنش بر نمی‌آید!

 

 

 

 

itresan.com
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش