پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۱:۳۵ - ۱۰ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۴۵۶
موبایل و تبلت

تراشه A12X بایونیک جدید اپل، قدرتمندترین چیپست موبایلی تا به امروز است

آی‌پد پرو 2018,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اپل با معرفی آی‌پد پروهای ۲۰۱۸ خود اعلام کرد که تراشه به‌کارگیری شده در جدیدترین کامپیوترهای تبلتی این شرکت، A12X بایونیک نام دارد. برای افرادی که اخبار حوزه فناوری موبایل را دنبال می‌کنند، این موضوع بدان معناست که تراشه مذکور، سریع‌ترین پردازنده موبایلی تولیدشده تا به امروز محسوب می‌شود.

 

پردازنده پیشرو فعلی یعنی A12 بایونیک اخیرا به‌همراه گوشی‌های آی‌فون XS، آی‌فون XS مکس و آی‌فون XR عرضه شد و در حال حاضر این چیپست یک هیولای بسیارقدرتمند به‌شمار می‌آید. بنابراین با عرضه آی‌پد پروهای جدید ۱۱ و ۱۲.۹ اینچی طی هفته آینده، تراشه A12X از چه قابلیت‌ها و امکانات بیش‌تری بهره خواهد برد؟ 

 

اپل به تعداد دقیق ویژگی‌های ارتقایافته در تراشه A12X نسبت به چیپست A12 هیچ‌گونه اشاره‌ای نکرده است. کمپانی عمده تمرکز خود را به مقایسه تراشه جدید با تبلت‌های آی‌پد پرو نسل قبل و تراشه A10X فیوژن آن‌ها معطوف نموده است. با این‌حال به گفته اپل، تراشه A12X از ۱۰ میلیارد ترانزیستور میزبانی می‌کند و ظاهرا این میزان در مقایسه با تراشه A12 با ۶.۹ میلیارد ترانزیستور، ۴۵ درصد بیش‌تر است.

 

در حال حاضر این موضوع بدان معنا نیست که کارآیی تراشه A12X در مقایسه با نسخه موبایلی این چیپست، ۴۵ درصد بهتر خواهد بود. زیرا کارآیی پردازنده در مقایسه با تعداد ترانزیستورها از اهمیت بالاتری برخوردار است. اما این پدیده یقینا به اعمال پیشرفت‌هایی جامع در تراشه مذکور اشاره می‌کند.

 

اپل عملا از مد‌ت‌ها پیش آی‌پدهای خود را به تراشه‌هایی قدرتمندتر نسبت به گوشی‌های آی‌فون تجهیز نموده است و این اقدام تا حد زیادی منطقی به‌نظر می‌رسد. اپل بنا بر ۲ دلیل دست به چنین اقدامی می‌زند: نخست این‌که مدیریت دما در بدنه بزرگ‌تر تبلت‌ها نسبت به فضای داخلی فشرده‌تر گوشی‌ها آسان‌تر است. ثانیا آی‌پد بدون تخلیه سریع شارژ باتری خود می‌تواند انرژی بیش‌تری را در اختیار پردازنده قرار دهد (آی‌پد در مقایسه با آی‌فون از باتری بزرگ‌تری بهره می‌گیرد).

 

آی‌پد پرو 2018,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اپل از طریق ارایه برخی آمار مشخص پیرامون کارآیی پردازنده جدید تلاش کرد تا امکان مقایسه دقیق عملکرد سریع‌تر آی‌پد پروهای جدید نسبت به آی‌پد پروهای نسل قبلی را برای ما فراهم نماید. کارآیی تراشه ۷ نانومتری A12X بایونیک در زمینه پردازش تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای به ترتیب می‌تواند تا ۳۵ درصد و ۹۰ درصد افزایش یابد.

 

این ارقام بیانگر پیشرفت قابل‌توجهی در این تراشه هستند که بخشی از آن مدیون استفاده از طراحی ۸ هسته‌ای جدید است. تراشه A10X فیوژن به‌کارگیری شده در آی‌پد پروهای نسل قبل و تراشه A12 موجود در آی‌فون‌های XS ،XS مکس و XR از معماری پردازنده ۶ هسته‌ای بهره می‌گیرند. با بررسی GPU جدید سریعا متوجه خواهیم شد که این تراشه برخلاف پردازنده گرافیکی ۴ هسته‌ای تراشه A12 از معماری جدید ۷ هسته‌ای برخوردار است. انتظار می‌رود که توان پردازش گرافیکی در مقایسه با آی‌پد پرو نسل قبلی با رشد بسیار چشم‌گیر حداکثر ۲ برابری همراه باشد. حتی اپل با اظهارنظری سرگرم‌کننده و حیرت‌انگیز اعلام کرده که توان گرافیکی آ‌ی‌پد پروهای جدید ۱۱ و ۱۲.۹ اینچی سال ۲۰۱۸ در مقایسه با نسخه اولیه آیپد، ۱۰۰۰ برابر بیش‌تر است.

 

مطمئنا از رونمایی نخستین نسل آیپد، ۸ سال زمان گذشته است، اما این موضوع همچنان نمایانگر پیشرفت فوق‌العاده‌ای خواهد بود. همچنین اپل در ادعای جالب دیگری اعلام کرده که آی‌پدهای جدید در مقایسه با ۹۲ درصد کلیه کامپیوترهای‌شخصی قابل‌حمل فروخته شده در فاصله ژوئن ۲۰۱۷ تا ژوئن ۲۰۱۸، قدرتمندتر خواهند بود. دقیقا مشخص نیست که اپل به کدام نوع از کامپیوترهای‌شخصی قابل‌حمل اشاره دارد، اما به‌نظر می‌رسد که اپل احتمالا کلیه نوت‌بوک‌ها و تبلت‌ها را مدنظر قرار داده است.

 

آی‌پد پرو 2018,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

توسعه‌دهندگان نرم‌افزار همواره به‌دنبال یافتن روش‌هایی جهت بهره‌برداری مناسب از توان پردازشی روبه افزایش دستگاه‌ها هستند و در حال حاضر می‌دانیم که برخی عناوین برنامه از این موضوع نفع خواهند برد. شرکت ادوبی وعده داده تا در سال ۲۰۱۹، نسخه کامل اپلیکیشن فوتوشاپ CC را برای آی‌پد عرضه نماید. در حالی‌که یک دموی تبلیغاتی کمپانی سازنده بازی ۲K نشان می‌دهد که بازی موبایلی جدید NBA 2K با کیفیت گرافیکی در حدواندازه کنسول‌ها، مراحل توسعه خود برای آی‌پد را پشت سر می‌گذارد.

 

بدیهی است که اپل نیز شخصا به‌دنبال کاربری مناسب سخت‌افزار خود است؛ همان‌طور که این کمپانی همچنان به پیشرفت‌های خود در زمینه واقعیت‌افزوده ادامه می‌دهد.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش