شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۶ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۲۵۸۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

کاهش ۵۰ درصدی فروش آجیل/ اعلام قیمت خرمای ماه رمضان

اعلام قیمت جدید میوه‌های تنظیم بازاری/ گوجه سبز ۴ میلیون تومانی در بازار تجریش!

میوه,قیمت میوه شب عید
درحالیکه چندی پیش استانداری و جهاد کشاورزی استان تهران قیمت میوه‌های تنظیم بازاری را ۹ تا ۱۲ هزار تومان اعلام کرده بودند، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی این قیمت ها را اشتباه خواند و گفت: قیمت سیب و پرتقال تنظیم بازاری ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان است.

به گزارش تسنیم، درحالیکه چندی پیش استانداری و جهاد کشاورزی استان تهران قیمت  میوه‌های تنظیم بازاری  را در استان تهران برای هرکیلوگرم پرتقال ۹ هزار تومان و سیب قرمز و زرد ۱۱ هزار تومان و ۱۲ هزار تومان اعلام کرده بودند، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی این نرخ ها را اشتباه خواند؛ گفتنی است نرخ های اعلام شده توسط استانداری تهران زیر قیمت تمام شده خرید این محصولات توسط سازمان تعاون روستایی بود،

اسماعیل قادری‌فر مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: قیمت میوه‌های تنظیم بازاری در شهر تهران بر اساس جلسه کارگروه تنظیم بازار دولت مقرر شد که  براساس قیمت روز میادین میوه و تره بار شهر تهران تعیین شود. 

وی افزود: بر این اساس قیمت هرکیلوگرم سیب زرد ۱۴۲۰۰ تومان، سیب قرمز ۱۳۲۰۰ تومان و پرتقال ۱۱ هزار تومان است که در سامانه‌های هوشمندی نظیر بازرگام و اسنپ فود با همین قیمت توزیع می‌شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: کیفیت میوه های که به صورت هوشمند توزیع می شوند از میوه های توزیع شده در میادین و سطح شهر بالا تر است و به صورت رایگان درب منزل افراد تحویل داده می‌شود.

وی تصریح کرد: قیمت میوه های تنظیم بازاری شب عید در استان ها نیز توسط استانداران تعیین می شود، نرخ  این محصولات ۵ تا ۱۵ درصد زیر قیمت خرده فروشی آن استان است.

قادری‌فر در واکنش به اعلام قیمت ۹ هزار تومانی برای پرتقال و ۱۱ تا ۱۲ هزار تومانی برای سیب توسط استانداری و جهاد کشاورزی استان تهران گفت: قیمت های اعلام شده توسط یکی از مدیران استانداری تهران اعلام شد که نرخ  های اعلامی وی اشتباه بود.

این مقام مسئول اظهار داشت: قصد ما از توزیع میوه شب عید تنظیم بازار است و یک کالایی را به مقداری نیاز ذخیره کرده ایم تا از ایجاد هرج و مرج  در بازار جلوگیری شود.

وی افزود:به طور مثال قیمت سیب قرمز تنظیم بازاری در یزد ۱۲ هزار تومان و سیب زرد ۱۳ هزار تومان و پرتقال ۱۰ هزار تومان در بازار توزیع می شود؛ این محصولات توسط سامانه های توزیع هوشمند نیز به همین قیمت توزیع می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: میوه های تنظیم بازاری توزیع شده توسط سامانه های هوشمند کیفیت بالایی دارد و در صورتی که مردم از کیفیت محصول راضی نباشند می‌توانند محصولات خریداری شده را عودت دهند.

وی اظهار داشت: عرضه میوه‌های سیب و پرتقال تنظیم بازاری آغاز شده است و توزیع آنها تا ۱۳ فرودین ماه ادامه دارد.

قادری فرد گفت: زمان ارسال میوه های تنظیم بازاری توسط سامانه های هوشند حداکثر ۲۴ ساعته است که درب منزل افراد تحویل داده می‌شود.

***

قیمت فوق نجومی گوجه سبز در بازار تجریش

اقتصادآنلاین نوشت: قیمت هر کیلو گوجه سبز در بازار تجریش تهران ۴ میلیون تومان است!

میوه,قیمت میوه شب عید

***

کاهش ۵۰ درصدی فروش آجیل/ خشکبار نرخ مصوب ندارند

رییس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار گفت: باید بگویم اگر تقاضا برای خرید خشکبار مانند سال گذشته بود با کمبود شدید خشکبار در بازار مواجه می‌شدیم اما از آنجایی‌که میزان فروش خشکبار ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده با کمبود خشکبار در بازار روبه‌رو نشدیم.

میوه,قیمت میوه شب عید

مصطفی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این پرسش که این روزها شیوه فروش آنلاین در همه اقلام قابل مشاهده است آیا می‌توان از این شیوه فروش برای آجیل و خشکبار استفاده کرد یا اینکه پیشنهاد می‌دهید خریداران حضوری کیفیت خشکبار را مشاهده سپس اقدام به خرید کنند؟ گفت: بعد از شیوع بیماری کرونا کسب و کارها برای ادامه حیات خود به فروش اینترنتی، رو آوردند؛ اتحادیه‌ها و اصناف نیز تلاش کردند همگام با تکنولوژی‌ روز جلو بروند از این‌رو طرحی در کمیسیون تشخیص اتاق اصناف مطرح شده است که با توجه به آن هر اتحادیه‌ای یک رسته‌ای به نام فروش مجازی تعریف و ایجاد کند که به‌زودی رسته فروش مجازی برای همه اتحادیه‌ها بر روی سیستم ایرانیان و اصناف بارگذاری خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر فروشندگان اینترنتی پروانه کسب دریافت کنند شناسنامه‌دار خواهند شد و دیگر نمی‌تواند جنس بی‌کیفیت عرضه کند چراکه بازرسی و نظارت بر نحوه فعالیت این افراد افزایش پیدا می‌کند. امیدواریم در سال ۱۴۰۱ فروش آنلاین آجیل و خشکبار از سوی اتحادیه ساماندهی شود.

احمدی با اشاره به فروش‌ غیراصولی برخی فروشندگان آنلاین، گفت: افرادی که تخصص لازم در این زمینه را ندارند در این بخش ورود کردند اما اتحادیه ابراز لازم برای رصد فعالیت افرادی که در خانه کسب‌وکار خود را راه انداختند ندارد. اتحادیه در واحدهای تجاری و اداری می‌تواند نظارت خود را اعمال کند.

این فعال صنفی در پاسخ به این پرسش که برخی برندهای خشکبار بعد از بسته‌بندی آجیل آن را بیش از عرف بازار عرضه می‌کنند آیا معیاری برای تعیین قیمت آجیل و خشکبار بسته‌بندی شده وجود دارد؟ گفت: آجیل و خشکبار نرخ مصوب ندارند اما هر آجیل فروش موظف هستند که فاکتور معتبر خرید داشته باشد تا بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه بتوانند بر قیمت خرید و فروش آن واحد نظارت داشته باشند.

وی ادامه داد: عمده‌فروشان خشکبار مشخص هستند و فاکتور خرید آنها معتبر است هر واحد فروش در هر نقطه شهر و با هر برندی مجاز نیست که بیش از ۱۰ درصد سود قانونی بر قیمت جنس اضافه و آن را عرضه کند. البته برخی از بسته‌بندی‌ها دست‌چین شده هستند و قانون‌گذار اجازه داده است ۱۰ درصد بیشتر از ۱۰ درصد قانونی بر نرخ آن آجیل فروشنده سود اعمال کند یعنی سود آن نباید بیشتر از ۲۰ درصد باشد سود بیش از این غیرقانونی است.

به گفته احمدی؛ ۱۰ درصد پسته کیلویی ۳۰۰ هزار تومان ۳۰ هزار تومان می‌شود و نباید پسته را کیلویی ۵۰۰ هزار تومان بفروش برساند.

رییس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار با اشاره به کاهش تولید خشکبار در سال ۱۴۰۰، گفت: در سال جاری ۶۰ درصد تولید خشکبار کاهش پیدا کرد و همین مسئله بر نرخ آن تاثیر مستقیم گذاشت. باید بگویم اگر تقاضا برای خرید خشکبار مانند سال گذشته بود با کمبود شدید خشکبار در بازار مواجه می‌شدیم اما از آنجایی‌که میزان فروش خشکبار ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد (با کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت خشکبار) با کمبود خشکبار در بازار روبه‌رو نشدیم.

***

قیمت خرمای ماه رمضان اعلام شد/ کمبود نداریم

رییس انجمن ملی خرما گفت: رتبه نخست تولید خرما‌های متنوع از آن ایران است اما در ماه رمضان خرما مضافتی و کبکاب بیشترین تقاضا برای مصرف را دارد و قیمت آن در مبدا کیلویی ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان است.

میوه,قیمت میوه شب عید

محسن رشید فرخی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به تامین خرما ماه رمضان، گفت: برای تنظیم بازار میزان عرضه آن اهمیت ویژه دارد در حال حاضر خرما به اندازه نیاز در انبارها و سردخانه‌ها خرما موجود است و باید بگویم که قیمت‌ خرما نیز در ۴ سال اخیر با توجه به تورم افزایش پیدا نکرده است این در حالیست که قیمت داده‌های کشاورزی ۴ تا ۵ برابر افزایش نرخ را تجربه کردند.

وی با بیان اینکه عرضه مستقیم خرما در فروشگاه‌های زنجیره‌ای صورت می‌گیرد، گفت: مطابق با توافق صورت گرفته بین ستاد تنظیم بازار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای قرار شده است که این فروشگاه‌ها به دریافت حداقل سود بسنده کنند و از آنجایی که ما به اندازه کافی خرما ذخیره شده داریم مشکلی برای عرضه خرما در ماه رمضان نخواهیم داشت.

این فعال اقتصادی با اشاره به خرماهای پرمصرف در رمضان، افزود: ایران در تولید خرماهای متنوع در جهان رتبه نخست را دارد اما در این ماه خرما مضافتی و کبکاب بیشترین تقاضا برای مصرف را دارند.

به گفته رشید فرخی؛ میادین عرضه میوه و تره‌بار در شهرهای پرجمعیت قرار است به مراکز عرضه مستقیم خرما در رمضان تبدیل شوند.

رییس انجمن ملی خرما خاطر نشان کرد: قیمت خرما مضافتی در مبدا کیلویی ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان است.

وی در پاسخ به این پرسش که همواره در سال‌های گذشته باوجود قول‌های مساعد مسئولان در تامین خرما در ماه رمضان با کمبود عرضه و افزایش قیمت خرما مواجه می‌شودیم آیا این احتمال وجود دارد که در رمضان پیشرو نیز قیمت خرما روند افزایشی به خود بگیرد؟ گفت: حدود ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تن خرما در سال تولید می‌شود و ما دومین تولیدکننده خرما در جهان محسوب می‌شویم حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از خرما تولیدی برای صادرات در نظر گرفته می‌شود و بقیه آن مصرف داخلی می‌شود. عوامل محیطی و طبیعی در میزان تولید خرما تاثیرگذار است که با وجود خشکسالی سال زراعی گذشته میزان تولید خرما به میزان کافی بود و در رمضان با کمبود عرضه مواجه نخواهیم شد.

این فعال اقتصادی میزان ارزآوری خرما را حدود ۴۰۰ میلیون دلار دانست و افزود: خرما می‌تواند مانند پسته جزو مهم‌ترین اقلام صادراتی محصولات کشاورزی باشد و ارز قابل توجهی برای کشور ایجاد کند اما مشروط به اینکه قوانین صادراتی یک شبه روند صادرات خرما را متوقف نکند.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام.جناب آقای فرخی اولا ایران از قدیم یکی از تولید کننده های نام آور جهان بوده قابل ذکر است که از شما به عنوان متصدی تولید ملی خرما انواع واقسام خرمایی ایران را که همتایی ندارند ثبت جهانی کنید واز طرفی در رعایت بهداشت خرما وابسته بندی بهداشتی ان توصیه های لازم را به فروشندگان داخلی وصادر کنندگان بفرمایید از طرفی چرا وقتی محصولی یکی از مفید ترین خوراکی مردم است نباید به وفور وارزان در اختیار مردم قرار بگیرد؟متاسفانه ما در سیاست صادراتی خود جیره بندی تخصصی نداریم و اکثر محصولات غذایی خوب خود را مانند خرما وماهی ومیگوو....را تا ته انبارهای تولیدی صادر می‌کنیم وجنس درجه پنج وشش را به دست مردم خودمان میدهیم و انتظار فروش متناسب با تورم را هم داریم؟امیدوارم این سیاست اقتصادی را شما تغییر دهید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش