جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۲:۱۸ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۵۸۸
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

دولت شیر را به سفره مردم برگرداند/ زيان ۳ هزار تومانی دامداران روی هر کيلو شير

شیر,زيان دامداران روی هر کيلو شير

روزنامه آرمان امروز نوشت: گراني لبنيات موجب کمرنگ شدن اين محصولات حافظ سلامت در سفره مردم شده است و دولت براي بهبود اين وضعيت برنامه مشخصي ندارد. از طرفي شير هم از نظر دامداران ارزان فروشي مي شود و آنها زيان مي کنند.  مشکلات دامداران توليدکننده شير از زماني که دولت بيش از يک دهه قبل يارانه شير را حذف کرد آغاز شد و اين مشکلات هنوز هم ادامه دارد. حذف يارانه مصرف کننده و پرداخت آن به توليدکنندگان در قالب نهاده ارزان قيمت اگرچه در شعار زيبا و پسنديده بود اما در عمل قدرت خريد لبنيات را از مردم گرفت و دست توليدکنندگان هم از نهاده دولتي و ارزان قيمت کوتاه‌تر از قبل شد.

اين وضعيت نامطلوب با همه مشکلاتي که به دامداران و مردم تحميل کرد روزهاي خوش هر دو طرف بود و اکنون وضعيت براي مردم و دامداران بدتر از آن زمان است.  امسال حذف ارز دولتي براي واردات نهاده و تلاش دولت براي کنترل بازار واردات نهاده با زيرمجموعه هاي خود، قيمت نهاده ها را چند برابر کرده و مجوزهايي هم که براي گران تر شدن لبنيات صادر شده هنوز از سوي دامداران براي سر به سر شدن قيمت شير با هزينه هاي توليد کفايت نمي کند.  دامداران اکنون مدعي زيان هستند و مردم نيز از خريد لبنياتي که قيمت آن سر به فلک کشيده عاجز شده اند. اگر دولت دوباره يارانه شير را بازگرداند شايد علاجي در بازار آشفته لبنيات مشاهده شود. صنايع لبني با افزايش تقاضا بخشي از زيان خود را جبران مي کنند ومصرف کنندگان هم با لبنيات يارانه اي ، کمبودي را که اکنون در سبد مصرفي خود به شدت با آن مواجه اند را جبران خواهند کرد.

زيان ۳ هزار توماني دامداران روي هر کيلو شير

رئيس هيئت مديره اتحاديه مرکزي دامداران ايران از عرضه مدت‌دار نهاده‌هاي خوراک دام به دامداران خبر داد و دليل آن را تشديد مشکل نقدينگي دامداران براي تأمين هزينه هاي توليد عنوان کرد.

فرهاد اکبري، رئيس هيئت مديره اتحاديه مرکزي دامداران ايران، با اشاره به افزايش قابل توجه هزينه‌هاي توليد در صنعت دامپروري کشور، اظهار کرد: در بين مؤلفه‌هاي توليد، اثر افزايش قيمت نهاده‌هاي خوراک دام بر بالا رفتن هزينه توليد بيش از همه بوده است.

وي ادامه داد: امروز عدم توان مالي دامداران براي تأمين نهاده‌هاي خوراک دام تبديل به اصلي‌ترين مشکل آن‌ها در ادامه توليد است.

به گفته وي؛ عدم توان مالي دامداران براي خريد نهاده‌هاي خوراک دام، به دليل توليد به زيان و پرداخت بهاي شير خام با چک‌هاي دو تا سه ماهه است. اکبري اظهار کرد: علاوه بر اينکه کارخانه‌هاي لبني بهاي شير خام را به دامداران با چک‌هاي دو تا سه ماه مي‌دهند، بسياري از آن‌ها حاضر به پرداخت بهاي شير به قيمت مصوب تعيين شده نيز نيستند.

وي يادآور شد: بر اساس آخرين قيمت مصوب ستاد تنظيم بازار، هر کيلوگرم شير خام ۳. ۲ درصد چربي و سه درصد پروتئين درب دامداري بايد ۱۲ هزار تومان از دامداران خريداري شود اما، همواره قيمت خريد شير خام از دامداران کمتر اين بوده است.

اکبري با تأکيد بر اينکه حتي اگر شير خام با قيمت مصوب از دامداران خريداري شود به دليل بالا رفتن هزينه‌ها، توليد شير با زيان انجام مي‌شود، افزود: با توجه به بالا رفتن هزينه‌هاي توليد، در حال حاضر توليد هر کيلوگرم شير خام ۱۵ هزار تومان براي دامداران تمام مي‌شود. وي زيان ۳ هزار توماني در توليد هر کيلوگرم شير را براي دامداران، تهديدي جدي براي آينده توليد شير و لبنيات کشور دانست.

اکبري با انتقاد از بي‌توجهي دولت در حمايت از دامداران و حل مشکلات آن‌ها، خبر داد: اتحاديه مرکزي دامداران ايران براي حل بخشي از مشکل دامداران در تأمين نهاده‌هاي خوراک دام، اقدام به عرضه مدت‌دار نهاده‌ها کرده است.

 وي توضيح داد: اتحاديه مرکزي، نهاده‌هاي خوراک دام را تأمين و با کمک اتحاديه‌هاي استاني به دامداران به صورت پرداخت دو ماهه عرضه مي‌کند. اکبري شرايط دامداران براي برخورداري از اين طرح را عضويت در اتحاديه هاي استاني عنوان کرد.

وي گفت: اعضا اتحاديه هاي استاني مي‌توانند بر اساس تعداد دام‌هاي خود در واحد دامداري، نهاده دريافت و بهاي آن را ۲ ماه بعد پرداخت کنند.

اکبري با بيان اينکه پرداخت بهاي اين نهاده‌ها بدون سود است، افزود: اين اقدام اتحاديه مرکزي تنها با هدف کاهش سرعت حرکت صنعت دامپروري کشور به سمت نابودي است.

رئيس هيت مديره اتحاديه مرکزي دامداران ايران معتقد است؛ اقدام اتحاديه مرکزي براي تحويل نهاده‌هاي خوراک دام به شکل مدت دار، به تنهايي براي نجات صنعت دامپروري کشور کافي نيست و  براي طولاني مدت امکان ادامه آن وجود ندارد. اکبري همچنين از درخواست دامداران براي افزايش نرخ مصوب شير خبر داد و گفت: پاسخ مسئولان به اين درخواست اين بود که در حال حاضر افزايش قيمت مقدور نيست اما، ما پيگيري اين خواسته دامداران براي تداوم و پايداري توليد هستيم.

وي بر اين باور است؛ در صورت ادامه زيان دامداران اثر آن تا چند ماه آينده با کاهش توليد و عرضه شيرخام و افزايش جهشي قيمت‌ محصولات لبني در بازار قابل مشاهده خواهد بود.

شايان ذکر است؛ افزايش سرانه مصرف لبنيات همواره با رشد و توسعه همراه بوده است؛ براي مثال در کشورهاي در حال توسعه، سرانه مصرف اين کالاي اساسي پايين و در کشورهاي توسعه يافته سرانه مصرف اين کالاي اساسي بالا بوده و است.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش