پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۴۹ - ۱۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۲۸۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

فعلا امکان جایگزینی برنج هندی را نداریم

دلیل ممنوعیت واردات برنج هندی، منفی شدن تراز تجاری با هندوستان است/ صفر تا ١٠٠ افزایش قیمت پیاز

ممنوع شدن ورادات برنج,گرانی پیاز
رئیس انجمن واردکنندگان برنج خاطر نشان کرد: به واردکنندگان اعلام شد به دلیل منفی شدن تراز تجاری با هندوستان باید واردات برنج از هند متوقف شود؛ مرجوع کردن کیوی و سیب ایران از سوی هند باعث منفی شدن تراز تجاری بین دو کشور شده است. اما برای بالانس تجاری معقول نیست که واردات یک کالای اساسی متوقف شود حذف کیوی از سبد خانوارها فشار چندانی به سفره مردم وارد نمی‌کند اما حذف برنج از سفره مردم سخت است.

به گزارش ایلنا، اخوان اکبری با اشاره به توقف واردات برنج خارجی از هند، گفت: بدون تردید مصوبه وزارت کشاورزی مبنی بر توقف برنج وارداتی بازار برنج را مشوش خواهد کرد. تجربه بازار نشان داده است که همواره پیش ازآغاز ماه رمضان، ماه محرم و عید نوروز میزان مصرف در بازار داخلی افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه ۲ پیک مصرف به مصادف با پایان سال شده است، تصریح کرد: حدود ۲۵۰ هزار تن تا پایان سال باید وارد شود تا در پایان سال بازار احساس کمبود را حس نکند. کمبود برنج خارجی بر بازار برنج داخلی نیز تاثیر می‌گذارد و بدون تردید شاهد افزایش نرخ برنج داخلی خواهیم بود.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به این پرسش که وزارت کشاورزی با چه هدفی این مصوبه را در پایان سال اعمال کرد؟ گفت: به واردکنندگان اعلام شد به دلیل منفی شدن تراز تجاری با هندوستان باید واردات برنج از هند متوقف شود؛ مرجوع کردن کیوی و سیب ایران از سوی هند باعث منفی شدن تراز تجاری بین دو کشور شده است. اما برای بالانس تجاری معقول نیست که واردات یک کالای اساسی متوقف شود، حذف کیوی از سبد خانوارها فشار چندانی به سفره مردم وارد نمی‌کند اما حذف برنج از سفره مردم سخت است.

اکبری قیمت برنج خارجی را یک سوم برنج داخلی دانست و افزود: شش دهک پایین جامعه مصرف کننده اصلی برنج خارجی هستند اینجا این پرسش مطرح است که آیا باید در آستانه ماه رمضان و عید نوروز برنج خارجی هم از سفره مصرف‌کنندگان حذف شود؟

به گفته این فعال اقتصادی؛ سالیانه باید ۱.۵ میلیون تن برنج وارد شود که تا به امروز یک میلیون ۲۷۴ هزار تن برنج وارد شده است و حدود ۲۵۰ هزار تن باید تا پایان سال وارد کشور شود که اگر این حجم وارد نشود بدون تردید شاهد افزایش نرخ برنج داخلی و خارجی خواهیم بود.

وی با اشاره به لغو ممنوعیت واردات برنج در سال جاری، افزود: این موضوع آرامش را در بازار برنج حاکم کرد و نوسان‌های قیمتی مانند سال گذشته تکرار نشد اما با این تصمیم تنش‌های قیمتی در اسفند با اوج خواهد رسید از یک هفته پیش در هر کیلو حدود ۵ هزار تومان قیمت برنج ایرانی افزایش نرخ را تجربه کرد.

اکبری با تاکید بر نوسان‌های نرخ دلار و تاثیر آن در قیمت برنج داخلی و خارجی، تصریح کرد: تاثیرپذیری کالاها از نرخ ارز بالاست از این‌رو کشاورز ایرانی نیز ترجیح می‌دهد که کالای خود را نگه دارد چراکه به این اطمینان رسیده است که برنج وارد نخواهد شد در حال حاضر بر بازار برنج داخلی رکود تورمی حاکم شده است و این رکود به تولید داخلی ضربه وارد می‌کند چراکه کشاورز می‌بیند محصول‌اش خریدار نداشت از این‌رو بخشی از شالیزار برای ویلاسازی می‌فروشد و بخشی دیگر را به باغ می‌کند و در آن مرکبات می‌کارد.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به این پرسش آیا این امکان وجود دارد که برای تامین برنج داخلی به جای هندوستان نیاز خود را از بازار کشورهای دیگر مانند تایلند جبران کنیم؟ گفت: ۶۰ درصد نیاز بازار داخلی از هند تامین می‌شود و در کوتاه مدت نمی‌توانیم بازار را جایگزین کنیم چراکه به دلیل تحریم‌ها تجار با اعتبار خود کار می‌کنند و نمی‌توانند به‌زودی کشوری را جایگزین کنند و حداقل ۶ ماه زمان لازم است که کشور دیگر را جایگزین کنیم. همچنین ذائقه مردم با برنج هندی عجین شده است و هر کالایی که وارد کننده در بازار وارد کند مردم از آن استقبال نخواهد کرد.

صفر تا ١٠٠ افزایش قیمت پیاز و نظارتی که باید اعمال شود

پیاز‌های که زمانی روی دست کشاورزان یا در انبار‌ها می‌ماند و خریداری نداشت حالا این روز‌ها بنا بر ضرب المثل معروف "داخل میوه‌ها شده است" و گران! رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی معتقد است که باید نظارت درستی بر قیمت‌ها داشته باشیم، تا بازار دچار افزایش قیمت ناگهانی نشود.

ممنوع شدن ورادات برنج,گرانی پیاز

به گزارش ایسنا، در روز‌های اخیر در میان کالا‌های کشاورزی پیاز افزایش قیمت چشمگیری داشته است؛ به طوری که این محصول کشاورزی در مغازه‌ها از کیلویی۲۰ تا ۳۰ هزار تومان قیمت خورده و گفته می‌شود حتی به بالای ۳۰هزار تومان هم در برخی مناطق رسیده است.

برخی کارشناسان علت افزایش قیمت پیاز را سردی هوا و دیر عمل آمدن محصولات، بارندگی و افزایش هزینه‌های کارگر و حمل عنوان می‌کنند و معتقدند که نباید انتظار داشت قیمت محصولات تره باری در زمستان و تابستان یکسان باشند و همیشه در زمستان به دلیل شرایط آب و هوایی این نوسانات قیمت پدیدار می‌شود.

برخی دیگر از کارشناسان، اما علت این افزایش قیمت ناگهانی پیاز را صادرات عنوان می‌کنند و معتقدند که بی برنامگی در صادرات منجر به این شده که یک روز بازار با کمبود یک محصولی مواجه شود و یک روز با مازاد.

آن‌ها همچنین می‌گویند که صادرات روزانه ٢٠٠٠ تن پیاز به پاکستان منجر به این افزایش قیمت شده است.

تعدادی دیگر از کارشناسان، اما نظر دیگری دارند و معتقدند که حضور دلالان و واسطه‌ها و بی نظمی در عرضه در کنار بی برنامگی در صادرات و تصمیمات خلق الساعه منجر به افزایش قیمت پیاز شده است. افزایش قیمتی که حالا اشک مشتریان را درآورده و سفره آن‌ها را کوچک کرده است.

در این راستا سید رضا نورانی _ رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی - با اشاره به آمار تولید پیاز گفت: در سال زراعی ۹۹_۱۴۰۰، ۳ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۷۴۰ تن پیاز با سطح زیر کشت ۶۷ هزار و ۸۲۴ هکتار تولید شده است که این رقم در سال ۱۴۰۰_ ۱۴۰۱ به ۳میلیون و ۹هزار و ۸۲۴ تن با سطح زیر کشت ۶۱هزار و ۷ هکتار رسیده است.

وی ادامه داد: یعنی به طور کل حدود ۳میلیون تن تولید پیاز در کشور داریم، بنابراین کمبودی وجود ندارد.

نورانی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود صادرات روزانه ٢٠٠٠ تن پیاز به پاکستان منجر به افزایش قیمت شده است و آیا چنین موضوعی صحت دارد؟ گفت: پاکستان امسال دچار سیل شد و تمام محصولاتش از بین رفت، بنابراین نیاز به واردات داشتند و از نزدیکترین کشور همسایه یعنی ما خرید کردند. البته صادرات روزانه ٢٠٠٠ تن پیاز به پاکستان درست نیست و بایستی میزان صادرات را از مراجع مربوطه پیگیری کرد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تصریح کرد: همیشه اسم صادرات که می‌آید شوکی در بازار ایجاد می‌شود که این شوک خود به خود تورم زاست. بدیهی است که اگر صادرات هم بی رویه باشد کمبود در بازار ایجاد می‌شود و قیمت‌ها نیز افزایش می‌یابد.

به گفته وی مقدار صادرات باید مشخص باشد که فشار به بازار داخلی وارد نشود. همچنین باید تشکل‌ها در این موضوع دخیل می‌شدند تا هم بازار خارجی حفظ و در بازار داخلی نظمی به قیمت‌ها داده می‌شد.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به بی نظمی در عرضه نیز اشاره کرد و گفت: قیمت پیاز قرمز در بناب که یکی در قطب‌های تولید است حدودا کیلویی ۱۶تا ۱۷ هزار تومان و پیاز زرد نیز ۱۵تا ۱۶ هزار تومان است، ولی در سطح شهر ۲۶ هزار تومان است. این نشان دهنده یک بی نظمی است. سوال اینجاست چند درصد سود روی آن کشید شده؟ اگر قرار باشد ۱۰ هزار تومان بر روی هر کیلو پیاز سود ببرند که درست نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش تعرفه صادراتی پیاز منجر به ساماندهی بازار داخل خواهد شد؟ گفت:این تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی ممکن است مجددا باعث افزایش قیمت شود. مثلا اگر پیاز را کیلویی ۲۰ هزار تومان خریداری کنند با ۲۰هزار تومان تعرفه حدود ۴۰ هزار تومان می‌شود و ممکن است بازار مجددا تکان بخورد.

نورانی با بیان اینکه باید چشم اندازی در تولید و مصرف داشته باشیم، افزود: باید آمار داشته باشیم که چقدر تولید و مصرف داریم و مازاد چقدر است تا برای مقدار مازاد برنامه ریزی محدود کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه باید حتما به خودکفایی برسیم و نظارت درستی بر قیمت‌ها داشته باشیم، تا بازار دچار افزایش قیمت ناگهانی نشود، گفت: این اقدامات باعث خواهد شد که نه مصرف کننده داخلی ناراضی باشد و نه مشتری خارجی و نه تولیدکننده.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در پایان گفت: افزایش ناگهانی تعرفه‌های صادراتی باعث خواهد شد که صادرکننده و خریدار خارجی نیز دچار مشکل شوند. اینکه یک شبه تعرفه ۱۰۰ درصدی اعمال کنیم خواه ناخواه ترمز صادرات را کشیده ایم. بهتر است وقتی کتاب مقررات و قوانین صادراتی سال آینده را تنظیم می‌کنیم تمام اتفاقات پیش بینی شده باشد که صادرکننده وقتی کتاب را می‌بیند از آن‌ها آگاهی داشته باشد و با این مشکلات و تصمیمات خلق الساعه وارد ممنوعیت نشود.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش