سه شنبه ۰۹ دی ۱۴۰۴
۱۲:۵۸ - ۰۹ دي ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۱۰۰۷۵۵
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

چرا لبنیات ارزان با نرخ مصوب به دست مردم نرسید؟

یک مقام مسئول: تولید شیر با این قیمت‌ها اصلا منطقی نیست و اگر ادامه پیدا کند سال آینده قیمت‌ها سرسام‌آور می‌شود

لبنیات,قیمت لبنیات
هفته گذشته ستاد تنظیم بازار در اقدامی ضربتی و دستوری، نرخ جدید شیر خام را ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و پیوست این مصوبه، قیمت ۴ قلم محصول لبنی مشمول قیمت گذاری را تعیین کرد که بررسی ها نشان می دهد خبری از اجرای این مصوبه نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، همه ساله قیمت لبنیات چندبار در طول سال به بهانه های مختلف افزایش می یابد که این امر نتیجه ای جز کوچک شدن سفره خانوار در بر ندارد، امسال هم از ابتدای سال قیمت لبنیات خودسرانه توسط کارخانه های لبنی چند بار افزایش یافت که گرانی اخیر با واکنش شدید مردم روبرو شد و در نتیجه سازمان حمایت برای اصلاح قیمت وارد میدان شد که به رغم ابلاغ اصلاح قیمت ۴ محصول لبنی مشمول قیمت گذاری و نرخ شیرخام، خبری از اجرا نیست.

هفته گذشته ستاد تنظیم بازار در اقدامی ضربتی و دستوری، نرخ جدید شیر خام را ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و پیوست این مصوبه، دستوری صریح به کارخانه‌های لبنی اعلام کرد که قیمت‌ها را به عقب برگردانید و ۴ قلم کالای اساسی لبنی را با نرخ مصوب توزیع کنید. 

براساس مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار تنظیم بازار قیمت جدید شیر خام از ۳۵ هزارتومان به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش داد و براین اساس قیمت جدید لبنیات اعم از شیر نایلونی ۹۰۰ گرم ۱.۵ درصد چربی ۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان، شیر بطری ۱۰۰۰ گرمی ۱.۵درصد چربی ۴۸ هزار و ۷۰۰ تومان، پنیر uf ۴۰۰ گرمی ۱.۵درصد چربی ۹۴ هزار و ۵۰۰ تومان و ماست ۲۰۰۰ گرمی ۱.۵درصد چربی ۱۱۸ هزار تومان مصوب شد.

ابلاغ قیمت های اخیر با واکنش شدید دامداران روبرو شده است چراکه آنها بدلیل افزایش هزینه های تولید این قیمت را غیرقانونی می دانند و معتقدند که زپپ قیمت تمام‌شده تولید شیر برای دامدار حدود ۳۶ هزار تومان است و طبق قانون، تعیین قیمت باید در شورای قیمت‌گذاری مستقر در وزارت جهاد کشاورزی و با حضور نمایندگان مجلس انجام شود، نه در ستاد تنظیم بازار که گویا  در جلسات ستاد تنظیم بازار هنگام قیمت‌گذاری شیر خام، نماینده‌ای از دامداران حضور نداشته و صنایع لبنی برای شیر دامداران قیمت تعیین می‌کنند که چنین سازوکاری در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست و خلاف اصول قانونی است.

لبنیات ارزان شد

علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی لبنی گفت: مصوبه اصلاح قیمت در ۶ دی ماه توسط سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده ابلاغ شده است.

به گفته وی، قیمت شیرخام ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد افزایش یافت که براین اساس قیمت لبنیات ۸۰ تا ۹۰ درصد گران شد که با اصلاح مصوبه اخیر، ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش اخیر خودسرانه قیمت محصولات لبنی بدنبال نوسان نرخ شیرخام کاهش می یابد.

ظفری با بیان اینکه نرخ شیرخام در مدت ۴ ماه ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد گران شد، افزود: علی رغم آنکه قرار بود قیمت شیرخام کاهش یابد، اما تا امروز اجرایی نشده است؛ به طوریکه اکنون هرکیلو شیرخام با نرخ ۳۷ تا ۴۱ هزارتومان از دامداران خریداری می شود، درحالیکه قیمت مصوب با ۳.۲ درصد چربی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی با اشاره به تاثیر افزایش قیمت بر عرضه و تقاضا بیان کرد: با توجه به افت قدرت خرید خانوار، عرضه محصولات لبنی کاهش یافته و در مقابل شیرخام بیشتری روانه کارخانه های لبنی شده است که در نتیجه این امر منجر به رونق قاچاق شیرخشک شده است.

به گفته وی، مالیات بر ارزش افزوده از ۱۰ به ۱۲ درصد افزایش یافت که این امر فشار بر مصرف کننده وارد کرده است.

قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان جوابگوی هزینه های تولید دامدار نیست

جواد آزاد نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: شیوع تب برفکی و اثر آن بر کاهش تولید شیرخام منجر به افزایش قیمت شده است.

وی با بیان اینکه دامداران نسبت به مصوبه ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت شیرخام انتقاداتی دارند، افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده هرکیلو شیرخام کمتر از ۳۵ هزارتومان نیست، قیمت دستوری ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان غیرکارشناسی است.

به گفته آزاد، امسال افزایش حقوق و دستمزد با خروج اتباع و دیگر هزینه های تولید، قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان منطقی نیست که متاسفانه در این قیمت گذاری دامداران نقشی نداشتند و بصورت دستوری اعلام شد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: اکنون در بحث تامین کنجاله سویا مشکلات کماکان ادامه دارد و از طرفی بدلیل افزایش قیمت کاه و جو ناشی از شرایط خشکسالی، قیمت تمام شده هرکیلو شیرخام ۳۵ هزارتومان است که قیمت دستوری ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش تولید و افزایش سرسام آور قیمت برای سال آینده را بدنبال خواهد داشت.

ماجرای قیمت لبنیات شبیه کلاف سردرگمی شده که هر سر آن را می‌کشی، گره‌ای کورتر در سمت دیگر ایجاد می‌شود چراکه در پی ورود سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار به اصلاح قیمت لبنیات و شیرخام بدنبال گرانی های اخیر، دامداران نسبت به کاهش قیمت شیرخام گلایه هایی دارند و اذعان می کنند که نرخ ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان جوابگوی هزینه های تولید را نمی دهد و از طرفی خانوارها با گرانی کالاهای اساسی یکی پس از دیگری چاره ای جزء کاهش مصرف را ندارند چراکه درآمد آنها سنخیتی با گرانی اقلام مصرفی ندارد، از این رو دولتمردان برای حل این بحران باید تمهیداتی اتخاذ کنند.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش