جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۱۵ - ۰۳ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۱۰۲۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

جزئیات تخصیص آب برای کشت تابستانه کشاورزان اصفهانی

زاینده رود,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان گفت: با برگزاری جلسه در وزارت نیرو، مقرر شد حداقل ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب در پایان سال آبی شهریور ماه برای کشت پاییزه ۹۹-۹۸ در سد زاینده‌رود باقی بماند.

اسفندیار امینی در گفت‌وگو با تسنیم، پیرامون اینکه حدود ۳۵۰ تا ۳۷۰ میلیون مترمکعب آب برای حقابه صیفی کاری کشت تابستانه کشاورزان و باغات حوضه زاینده‌رود اختصاص داده می‌شود، اظهار داشت: در نوزدهمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه آبریز زاینده‌رود مقرر شد با رعایت نیازها و تخصیصات شرب، صنعت، دیگر بخش‌ها و اطمینان برای کشت پاییزه در سال آبی آینده بخشی از آب نیز برای کشت صیفی در تابستان برای کشاورزان از سد زاینده‌رود رهاسازی شود.

وی افزود: با برگزاری این جلسه در وزارت نیرو، مقرر شد حداقل ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب در پایان سال آبی شهریور ماه برای کشت پاییزه ۹۹-۹۸ در سد زاینده‌رود باقی بماند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان درباره زمان رهاسازی آب مورد نیاز برای کشت تابستانه، بیان کرد: پس از تشکیل جلسه کمیته ۱۵  نفره صنف کشاورزی شهرهای حوضه زاینده‌رود با حضور نمایندگان جهادکشاورزی و آب منطقه‌ای و بررسی نحوه توزیع و برنامه‌ریزی برای حفاظت آب زمان دقیق تخصیص آب اعلام خواهد شد.

وی با اشاره به بارش‌های مطلوب در سرشاخه‌های زاینده‌رود، گفت: سال گذشته کمترین بارندگی را در طول ۵۲ سال گذشته داشتیم، امسال وضعیت بارش‌ها بهتر بود اما به این معنا نیست که مشکل کم‌آبی استان اصفهان رفع شده است.

امینی با بیان اینکه با وجود بارش‌های مطلوب امسال هنوز نتوانسته‌ایم حق‌آبه تالاب گاوخونی و محیط زیست که برای عموم مردم است به طور کامل تامین کنیم، اظهار داشت: توصیه‌ می‌کنم کسانی که در بالادست رودخانه به هر شکلی از طریق انهار سنتی و یا پمپاژ‌ها آب برداشت می‌کنند ملاحظاتی داشته باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه در سنوات گذشته مشاهده کردیم که شهرها و روستاهای بالادست و پایین دست به دلیل دسترسی همیشه به آب بسیار زیادتر از حد مجاز و نیازشان برداشت‌هایی داشته‌اند و از آنجا که آب زاینده‌رود برای عموم شهروندان است باید همه در حفظ آن تلاش کنند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان با توصیه به بخش‌های صنایع سبک و سنگین و افرادی که پمپاژ آب و حتی آنهایی که چاه‌هایی در حریم رودخانه دارند، بیان کرد: در حال حاضر درصد بسیاری از آب متاسفانه در مسیر انتقال دچار هدررفت می‌شود که این امر بیشتر نفوذ در آب خوان‌ها و به دلیل برداشت‌های بی‌رویه از طریق چاه‌ها است که باید حتما رعایت شود.

وی افزود: اگر حفظ و رعایت مصرف آب توسط تمام بخش‌ها، مردم و کشاورزان رعایت نشود آبی که تابستان در نظر گرفته‌ایم تا به انتهای رودخانه، شهر ورزنه برسانیم حتما آنها دچار آسیب خواهند شد.

امینی با بیان اینکه افرادی که در بالادست شهر اصفهان هم بند زده‌اند و موانعی را در بستر رودخانه ایجاد کردند باید توصیه‌ها را اجرایی کنند، گفت: در مباحث مصارف خانگی، شهری، بهداشتی، فضای سبز و کشاورزان باید نهایت دقت را در مصرف آب داشته باشند و با تغییر نوع گیاه برای فضای سبز و حتی صنایع مکانیزم که برای ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته مستقر شده با توجه به نیاز آبی جایگزین کنند.

وی با بیان اینکه طرح‌های آبیاری نوین در منطقه اصفهان اجرا می‌شود، افزود: روش‌های نوین آبیاری در مصرف آب کمک شایانی می‌کند و این طرح‌ها می‌تواند در سایر نقاط استان اجرایی شود.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
ایشان ظاهراً اختصاص داده نشدن سهم قانونی پایداری جریان آب و محیط زیست زاینده رود و گاوخونی (به عنوان «اولویت دوم پس از شرب») را به برداشتهای غیر قانونی بالادست نسبت داده اند. اگر اینطور است پس چرا ایشان هم مانند وزارت نیرو از اعلام جدول تخصیص آب حاصله از بازگشایی زاینده رود به بخشهای مختلف (از جمله و مشخصاً محیط زیست) به «عموم مردم» خودداری می کنند؟! لازم به ذکر است که ایشان خود به عنوان نماینده صنف کشاورزی اصفهان یکی از ۱۱ عضو این شورا هستند! البته شکی در تأثیر عمده برداشتهای کاملاً غیر قانونی از زاینده رود در بالادست در کلیت خشکاندن زاینده رود نیست. ولی مسؤولیت بالادست در محدوده استان اصفهان با خود ایشان است! برداشتهای غیر قانونی در محدوده چهارمحال و بختیاری هم در جدول مذکورر دارای ردیف مخصوص به خود هستند (!!) که البته ارتباطی با سهم محیط زیست زاینده رود که ردیف خود را دارد ندارند!
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش