مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۱۱:۰۶ - ۰۱ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۰۸۸
بانک و بیمه

بهمنی: وقتی مبادلات پولی ممنوع بود، باید با قایق موتوری از خلیج فارس اسکناس می‌آوردیم

محمود بهمنی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
رئیس کل بانک مرکزی دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، ادعایی عجیب درباره وارد کردن ارز به کشور مطرح کرده است.

بخشی از گفت‌وگوی محمود بهمنی با خبرآنلاین را در ادامه می‌خوانید:

 

* سمت‎تان در دوره‎های قبل چه بوده؟

در تمام دولت‌ها سمت‌های بالا داشتم. قائم‌مقام بانک ملی، مدیرکل اعتبارات و سرمایه گذاری و ... بودم.

 

* اما بالاترین سمت را در دوره آقای احمدی‌نژاد داشتید.

همان موقع هم آقای هاشمی هر وقت می‌خواستند پروژه افتتاح کنند زنگ می‌زدند و با هم می‌رفتیم. چون چهره سیاسی نبودم توانستم با همه دولت‎ها کار کنم و باور این برای خیلی‌ها سخت بود. ۴۷ سال سابقه کار در حوزه بانک دارم و سه سال هم مشاور عالی ستاد فرمان حضرت امام بودم.

 

بچه‌ها به من نگفتند که از تهران بیا چون تهران اصلا لیست خاص خودش را داشت و پیشنهاد کردند البرز بد نیست و من هم رفتم و از البرز کاندیدا شدم. الان خدا را شکر می‌کنم چراکه تا قبل از مجلس فکر می‌کردم من به عنوان یک مدیر انتصابی قابل قبول هستم.

 

همیشه احکامم را بر اساس انتصاب گرفته بودم ولی در انتخابات مجلس، مردم هم به صورت انتخابی این عنوان را به من دادند. بالاخره کسی که ۴۷ سال در سیستم مالی و اقتصادی کار کند، همه هم در سمت‌های بالا، بالطبع ممکن است اشتباه کند ولی می‌توان تشخیص داد این اشتباه بوده یا سوءنیت.

 

یادم هست وقتی می‌خواستیم از پول‌های آزادشده چند صد تن طلا خریداری کنیم، بچه های بانک مرکزی زیر بار نمی‌رفتند و می‌گفتند ریسک آن بالاست. در آن مقطع این مقدار طلا را با قیمت هر انس ۶۵۴ دلار خریدیم.

 

دوستان به من هشدار می‎دادند که با کمترین تغییر در نرخ طلا باید به دیوان محاسبات و سازمان‌های نظارتی و بازرسی جواب بدهی. گفتم ولی من فکر می‌کنم که کشور را باید نجات داد. خوشبختانه نرخ طلا به ۱۷۰۰ دلار رسید یعنی حدود سیصد درصد به صورت جهانی رشد کرد. ما اگر آن موقع این طلا را نداشتیم نمی‌توانستیم نرخ سکه را از یک میلیون و هفتصد هزار تومان به نهصد هزار تومان کاهش دهیم.

 

همه فکر می‌کردند من تابع رئیس‌جمهور هستم اما من اصلا با شرط آمدم. ما به آنچه که با مجموعه نیروهایمان در بانک مرکزی تصمیم می‎گرفتیم، عمل می‌‌کردیم. بگذارید مثالی برایتان بزنم. اوایل شهریورماه رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که از یازدهم شهریور نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد می‌رسد.

 

این یعنی اینکه در این یازده روز هر کار می‌خواهید بکنید! خب، بانک‌ها و خیلی از موسسات مالی و اعتباری خصوصی مشتریانی که سررسید سپرده‌هایشان ۱۰ ماه، ۶ ماه و حتی یک‎ماه مانده بود را احضار کردند و سپرده‏‎شان را تمدید و تجدید کردند! در حالی که مسائل پولی و مالی باید به قدری محرمانه باشد که چنین سوءاستفاده‎هایی نشود.

 

وقتی می‌خواستیم نرخ ارز را از ۱۲۲۶ به ۲ هزار و ۴۷۷ تومان افزایش دهیم، گله معاون ارزی من این بود که چرا از این موضوع خبر نداشت و من شخصا روز پنجشنبه ساعت دو در اخبار این را اعلام کردم که از شنبه، نرخ ارز ۲۴۷۷ تومان خواهد بود. تصمیم ما اینقدر محرمانه بود و دفعی اعلام شد که حتی معاون ارزی من هم خبر نداشت. فرصت ندادیم که خدای ناکرده کسی بخواهد روی یک پرونده اثر بگذارد.

 

* بله خب، در آن دوره تصمیمات آنقدر دفعی اعلام می‎شد که وزیر خارجه را در هواپیما و حین سفر خارجی هم عزل می‌کردند!

ممکن است در یک نگاه این انتقاد باشد ولی فرصت فعل و انفعال از مدیر باید گرفته شود.

 

* یعنی شما از این تصمیمات دفعی دفاع می‌کنید؟

تصمیمات دفعی که درست باشد، نه هر تصمیمی. عزل وزیر امور خارجه در طول سفر خارجی تاثیری نداشته ولی به کسی که مسئول مالی است نباید بگوییم که ۱۰ روز بعد عوض خواهی شد؛ این مسئله با اینکه بخواهیم وزیر امورخارجه را عزل کنیم، خیلی تفاوت می کند.

 

من پشتوانه یک تجربه ۴۷ ساله را داشتم و باز کسر می‌آوردم و می‌دیدم یک جاهایی باید طور دیگری تصمیم گرفت. وقتی مبادلات پولی ممنوع است، شما باید با قایق موتوری از خلیج فارس اسکناس بیاورید! شما اگر مسئول هستید و نروید، دیگران هم این کار را نمی‌کنند.

 

* یعنی شما این کار را کرده‌اید؟

بله، در مواردی حتما خودم می‌رفتم.

 

* برای انتقال قایق‎ها یا چمدان‎های پول؟

من همه چیز را تجربه کرده‌ام اما خیلی چیزها را نباید گفت چون حالا زود است. به عقیده من اگر بدانند که ما چکار کردیم، همین مبادی هم در جریانات تحریم‎ها بسته می‌شود.

 

حتی ممکن است منِ نوعی را ممنوع‌الخروج کنند. چون واقعیت این است که ما تحریم‎ها را دور می‎زدیم. حالا به من می‌گویند که شما با زنجانی ارتباط داشتی؟ من اصلا زنجانی را ندیده بودم. ما اصلا اینها را دفع می‌کردیم.

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش