جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۰۳ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۰۰۴
اقتصاد کلان

مدیر سایت «نت بلاکز»:

آمار واقعی خسارت قطع اینترنت در ایران چقدر بود؟/ کره و شمالی و ایران بسیار مشابه عمل می‌کنند

آمار واقعی خسارت قطع اینترنت در ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
آلپ توکر مدیر وبسایت نت بلاکز مورد ایران را یک مورد استثنایی در عرصه قطع اینترنت خوانده و به رویداد۲۴ گفته وجه اجتماعی این اتفاق بسیار جالب توجه بود. آمار واقعی خسارت قطع اینترنت در ایران چقدر بود؟

از روز ۲۴ آبانماه در پی اعتراض مردم ایران به گرانی بنزین دسترسی مردم ایران به اینترنت جهانی قطع شد و به گفته می‌شود در شهرهای مختلف به تدریج اتصال اینترنت برقرار خواهد شد.

در روز دوم قطعی اینترنت در ایران، وبسایت نت بلاکس که یک وبسایت مستقل برای ارزیابی وضعیت دسترسی آزاد به شبکه جهانی وب است، در گزارشی میزان خسارت ناشی از قطعی اینترنت در ایران در هر روز را محاسبه کرده و عددی نزدیک به ۳۶۹ میلیون دلار اعلام کرد.

آمار واقعی خسارت قطع اینترنت در ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلانآمار اولیه نت بلاکس از میزان خسارت وارده بر ایران در یک روز قطعی اینترنت

آمار اعلام شده در روز‌های نخست به حدی سرسام آور بود که انتشار آن با طرح سوال از سوی بسیاری از مخاطبان رویداد۲۴ و افکار عمومی همراه بود. عصر روز پنجشنبه آمار سایت «نت بلاکس» به ۶۰ میلیون دلار خسارت روزانه قطعی اینترنت تغییر کرد.

آمار واقعی خسارت قطع اینترنت در ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلانآمار اصلاح شده نت بلاکساز میزان خسارت یک روز قطعی اینترنت در ایران

رویداد۲۴ درباره تغییر آماری که از سوی این وبسایت خبری منتشر شده با رییس نت بلاکس گفتگو کرده است. آلپ توکر مدیرعامل «نت بلاکز» در پاسخ به سوال رویداد۲۴ درباره دلایل تغییر و اختلاف شدید میان رقم اعلام شده اولیه با آمار جدید گفت: آمار اصلی و اولیه در واقع از یک مدل استانداری استفاده کرده که فاکتور‌هایی از قبیل تحریم‌ها و فیلتر‌هایی که ایران از قبل روی بسیاری از وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی اعمال کرده بود را نادیده می‌گرفت.

او در ادامه توضیح داد: این آمار (۳۶۹ میلیون دلار در هر روز) در واقع برای یک ایران فرضی ارزیابی شده که از اینترنت بدون فیلتر کامل بهره‌مند باشد. این عدد فرضی است و پاسخ دقیقی برای میزان خسارت ناشی از قطعی اینترنت در ایران نیست.

توکر در ادامه در توضیح آمار ثانویه منتشر شده معادل خسارت ۶۰ میلیونی برای هر روز گفت: عدد دوم با در نظر گرفتن تحریم‌ها و سایت‌هایی که از پیش فیلتر شده بودند، برآورد شده است.

مدیرعامل «نت بلاکز» توضیح داده ابزار‌های ارزیابی خسارت برای مواردی شبیه به ایران طراحی نشده‌اند، اما به محض اینکه مردم شروع به استفاده از این ابزار برای ارزیابی خسارت کردند، ما اصلاحاتی در متدهایمان ایجاد کردیم تا فاکتور‌های زمینه‌ای ایران را شامل شود.

توکر اضافه کرد: متد اولیه برای اقتصاد‌هایی طراحی شده که از شبکه‌های اجتماعی کسب درآمد می‌کنند و هیچ محدودیت یا قطعی اینترنتی ندارند.

او خاطر نشان کرد: عدد اولیه در واقع برای یک ایران فرضی بدون فیلتر شبکه‌های اجتماعی بود که از طریق اینترنت با سایر کشور‌های جهان تجارت می‌کند (مانند بسیاری از کشور‌های جهان). این در حالی است که ایران هم به لحاظ موانع تحمیل شده بین المللی و هم به لحاظ سیاست‌های داخلی چنین وضعیتی ندارد و از این رو عدد جدید (۶۰ میلیون دلار در هر روز) عدد درست برای نمایش ارزش خسارتی است که ایران از قطعی اینترنت متحمل می‌شود.

او درباره اینکه آیا در جهان موردی شبیه به ایران وجود داشته که دسترسی کامل به اینترنت جهانی را برای مدت چند روز یا حتی چند ساعت قطع کرده باشد؟ گفت: هیچ کشوری به جز کره شمالی وجود ندارد که شبکه ملی اطلاعات منعطفی داشته باشد که بتواند به محض قطع شدن ارتباط بلافاصله روی خط بیاید.

توکر در مورد اینکه ایا ایران ممکن است به کره شمالی تبدیل شود، گفت: ایران زیرساخت‌های مخابراتی مدرنی دارد و بخش‌های تِک ایران پیشرفته است.

او در مورد اینکه آیا شرکت‌هایی در ایران مستقلا می‌توانند از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی نظیر شرکت ویرزون، تایم وارنر یا لول ۳ اینترنت جهانی دریافت کند؟ گفت: اگر ایران منزوی شود چالش‌های رگولاتوری و قانونی‌ای به وجود خواهد آمد که مانع از توان استفاده مستقل از ارائه دهندگان خارجی و مراکز تبادل ترافیک داده‌های اینترنتی خواهد شد.

مدیرعامل نت بلاکس وضعیت ایران را با سایر کشور‌هایی که تجربه قطعی اینترنت را دارند مقایسه کرده و گفته ما شاهد قطعی سراسری اینترنت در ایران ظرف روز‌های گذشته بودیم. بیشترین شگفتی برای ما بخش فنی این قطعی سراسری نبود بلکه وجه اجتماعی آن بود. اینکه می‌دیدیم ایرانی‌ها به فضای آنلاین برمی‌گردند و سعی می‌کنند با جهان ارتباط برقرار کنند و اینکه همه فهمیدند چقدر داشتن ارتباط با جهان ارزشمند است.

آلپ توکر پیش از این در توییتر خود نوشته بود: «با اختلال در ۳۰۰ شبکه، تعطیلی اینترنت ایران یکی از پیچیده‌ترین مواردی بوده است که ما رصد کرده‌ایم. به وضوح خاموش کردن آن ۲۴ ساعت طول کشید.»

rouydad24.ir
  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
وزیر لطف کردن برای جبران خسارت یک گیگ اینرتنت دادن به تلفن های همراه... ، تلفن همراهی که هنوز اینترنت نداره
آقایوووون کی حسارت وارده به ماها رو جوابگو هست....
صد رحمت به کره شمالی
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش