چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۹ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۶۵۰
اقتصاد کلان

تاثیر کرونا بر کسب و کارها؛ از کاهش فروش ۷۰ درصدی شیرینی فروشی‌ها تا کاهش ۶۰ درصدی مسافران!

تاثیر کرونا بر کسب و کارها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروش و کافه قنادی تهران گفت: با شیوع ویروس کرونا و کاهش شدید سطح تقاضا از سوی شهروندان، فروش این صنف تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.

علی بهرمند روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با وجود افزایش شدید قیمت مواد اولیه انواع شیرینی و دستمزد کارگران قیمت شیرینی همچون سال گذشته باقی مانده و تغییری نکرده است.

وی با بیان اینکه اگر مواداولیه مورد نیاز اصناف شیرینی پزی و قنادان باقیمت های سال قبل تامین نشود، افزایش قیمت اجتناب ناپذیر است، ادامه داد: نمی توان مواد اولیه مورد نیاز اصناف را گران خرید و محصول نهایی را ارزان فروخت.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروش و کافه قنادی تهران گفت: در پی تمهیدات ستاد مقابله با کرونا و تدوین پروتکل های بهداشتی قنادان از ٣١ فروردین ماه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اجرای پرتکل های بهداشتی دوباره فعالیت خود را آغاز کردند.

بهرمند اضافه کرد: فعالان این صنف به واسطه حساسیت موضوع سلامتی شهروندان براساس قوانین، همواره ملزم به رعایت نکات بهداشتی بوده‌اند و با ابلاغ دستورالعمل های بهداشتی مراقبت ها چندین برابر شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اعلام پاندمی کرونا در دهه اول اسفند ماه سال گذشته بود که به رسم سال‌های گذشته قنادان مشغول تولید محصول های پرمصرف شهروندان در ایام نوروز بودند، این صنف با مشکل تعطیلی روبرو شد و در نتیجه نه تنها بازار شب عید نوروز و اعیاد مذهبی رجب و شعبان از دست رفت بلکه بسیاری از تولیدات قنادان غیرقابل استفاده و امحا شد.

بهرمند افزود: بیش از ٧٠ تن انواع مختلف شیرینی با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای قدردانی از کادر درمان به صورت رایگان در میان پرسنل بیمارستان شهر تهران، بیمارستان های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سپاه و ارتش توزیع شد.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروش و کافه قنادی تهران گفت: در خوش بینانه‌ترین حالت چهار تا پنج برابر از این میزان انواع مختلف شیرینی فاسد شده امحا و هزینه هایی نظیر دستمزد، بیمه، اجاره مغازه که زیان انباشته بزرگیست به قنادان تحمیل شد.

بهرمند با تاکید بر لزوم حمایت دولت از این صنف اظهار داشت: تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی دولت در صورت تحقق با سود ۱۲ درصد تخصیص می‌یابد که نرخ بالایی است و اصلا توجیه ندارد تا بخشی از زیان انباشته ای که به قنادان تحمیل شد، جبران شود. 

بهرمند با بیان اینکه این اصناف اشتغالزا است، تصریح کرد: با توجه به متضرر شدن صنوف، دولت در راستای حمایت از  تعرفه های مالیاتی ونرخ بیمه های تامین اجتماعی صنف تولیدی قنادان تجدیدنظر جدی و اساسی داشته باشد.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروش و کافه قنادی تهران در خصوص اجرای دستورالعمل بهداشتی از سوی قنادان نیز گفت: اجرای مقررات بهداشتی از قبل در میان قنادان نهادینه شده است و بر این اساس تمامی پروتکل های تکمیلی ابلاغ شده نیز اجرا می شود. 

بهرمند تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون موردی مبنی بر اجرا نشدن یا تخلف از دستورالعمل های بهداشتی از سوی فعالان این صنف گزارش نشده است و اگر ضعفی در نحوه اجرا مشاهده شود با تذکر وآموزش ناظران اتحادیه برطرف می شود.

وی با بیان اینکه تاکنون صنفی به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی پلمب نشده است، گفت: در صورت شاهده هر نوع قصوری از سوی فعالان اصناف واحد خاطی پلمب می شود.

نصب برچسب‌های دو نرخی در تاکسی‌های پایتخت/ کاهش ۶۰ درصدی مسافران

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران در مورد نرخ گذاری کرایه تاکسی‌ها و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی توضیحاتی را ارائه کرد.

تاثیر کرونا بر کسب و کارها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

علیرضا قنادان در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد افزایش نرخ کرایه تاکسی در شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا برای اولین بار دو نوع نرخ را در برچسب های تاکسی‌ها اعمال کردیم، گفت: در برچسب جدید که به واسطه شیوع کرونا و در پی لزوم اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی انجام شده، دو نوع نرخ در برچسب ها قید شده است که بر این اساس نرخ کرایه برای حداکثر مجاز سه مسافر یا چهار مسافر در  تاکسی متفاوت است.

وی با بیان اینکه براساس مصوبه شورای شهر در سال ۹۹، می‌بایست حداکثر ۲۵ درصد به کرایه نرخ تاکسی ها اضافه می‌کردیم اما حالا متوسط در کل خطوط نرخ کرایه ها ۲۳ درصد افزایش یافته است، افزود: قبول کنید که اعمال نرخ کرایه جدید همه ساله در ابتدای سال چالش برانگیز بوده و این در حالی است که نه شهرداری تهران و نه سازمان تاکسیرانی ذی نفع این افزایش کرایه نیستند، چراکه تاکسی به عنوان یک وسیله حمل ونقل شبه همگانی، در مالکیت تاکسیران است و شهرداری تهران تنها براساس مصوبات شورای شهر نسبت به اجرا و نظارت بر نرخ کرایه اقدام می‌کند.

قنادان با تاکید بر اینکه برخلاف مترو یا اتوبوس که در آن‌ها بخشی از قیمت تمام شده سفر در قالب یارانه از سوی دولت و شهرداری پرداخت می‌شود، در خصوص کرایه تاکسی‌ها یارانه‌ای برای جبران نرخ کرایه وجود ندارد، افزود: مدیریت شهری در نرخ‌گذاری‌ها هم حقوق مسافر و هم حقوق راننده تاکسی را در نظر می‌گیرد و در حال حاضر فشارهای اقتصادی که بر مردم وارد می شود برای ما قابل درک است اما رانندگان تاکسی هم جزیی از همین مردم هستند؛ همانطور که می‌دانید نرخ رسمی تورم در انتهای سال گذشته حدود ۴۰ درصد اعلام شده در حالیکه حداکثر افزایش نرخ تاکسی ۲۵ درصد مصوب و به ما ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه فکر نکنید با افزایش نرخ کرایه تاکسی حالا رانندگان پولدارتر می‌شوند، گفت: رانندگان تاکسی نیز معیشتشان تحت تاثیر شرایط اقتصادی، گرانی و کرونا قرار دارد؛ بگونه‌ای که تعداد مسافران آنها به دلیل اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی، دورکاری ادارات، تردد افراد با وسایل شخصی و مواردی از این دست حدود ۶۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کم شده و به همین دلیل حتی با وجود افزایش نرخ امسال باز هم درآمدشان به روزهای مشابه سال ۹۸ نیز نرسیده است.

قنادان در مورد اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در تاکسی با بیان اینکه در این سه ماه، تماس های تلفنی زیادی به خصوص از سوی بانوان تهرانی داشتیم که از اجرای این طرح تشکر کرده و خواهان ادامه طرح سه مسافر در تمامی طول سال شدند، گفت: برخی معتقدند حالا که طرح فاصله گذاری در تاکسی ها اجرا می شود نباید مسافران کرایه نفر چهارم را پرداخت کنند که باید توضیح دهم که در نرخ گذاری خطوط، کرایه مسیر تعیین می شود و این پول تقسیم بر تعداد مسافران مجاز خودرو می شود مثلا کارشناسان در تعیین نرخ کرایه انقلاب تا میدان ونک را به فرض مثال ۴ هزار تومان تعیین کرده و بر تعداد ظرفیت مجاز خودرو تقسیم می‌کنند. در شرایط معمولی این ظرفیت مجاز در خودروهای سواری چهار نفر و در تاکسی های ون ده نفر است. درحقیقت کرایه پرداخت شده کرایه مسیر است و زمانی که تاکسی اشتراکی باشد کرایه بر تعداد استفاده‌کنندگان تقسیم می‌شود.

قنادان با بیان اینکه مصوبه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در  تاکسی‌ها با رویکرد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا همچنان به عنوان آخرین مصوبه ستاد مقابله با کرونا و نه شهرداری تهران است و در تمامی خطوط تاکسیرانی شهر تهران تا اطلاع بعدی لازم‌الاجراست، گفت: البته ما به ستاد ملی کرونا نامه نوشتیم تا به ما اعلام کنند که طرح فاصله گذاری را تا چه زمانی باید اجرا کنیم که هنوز پاسخی دریافت نکردیم.

وی افزود: "قانون حداکثر ٣ مسافر در ناوگان تاکسیرانی پایتخت مصوبه ابلاغ شده به ما است" و همچنان در جریان است و تیم‌های نظارتی سازمان تاکسیرانی شهر تهران از طریق گشت ناظران خطوط، اعمال صحیح این قانون را تحت رصد دارند.

قنادان با بیان اینکه نمی‌دانیم طرح فاصله گذاری تا چه زمانی اجرایی می‌شود، گفت: برخی‌ها معتقدند احتمالا در نیمه دوم سال شاهد موج دوم کرونا باشیم و برخی دیگر نظرات تخصصی متفاوت از این دارند و از آنجایی که احتمال می‌رود در ماه‌های آتی طرح فاصله‌گذاری متوقف شود، نرخ‌های تاکسی هم بر اساس ظرفیت ۳ مسافر و هم بر مبنای ۴ مسافر در  برچسب‌ها اعلام شده تا مسافران و تاکسیرانان دچار سردرگمی نشوند.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش