پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
۱۴:۲۶ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۴۸۰
مسکن، راه، عمران

رییس انجمن انبوه سازان تهران:

ساخت و ساز کاهش یافته و خرید و فروش‌ها بالا نیست اما قیمت مسکن دائما در حال افزایش است / قیمت مصالح چند برابرشده

رییس انجمن انبوه سازان تهران,افزایش جدی قیمت مصالح ساختمانی
ایرج رهبر رییس انجمن انبوه سازان تهران می‌گوید افزایش جدی قیمت مصالح ساختمانی که در هفته‌های اخیر سرعت گرفته، می‌تواند برای این صنعت تبعاتی جدی داشته باشد.

روزنامه اینترنتی فراز: رییس انجمن انبوه سازان تهران می‌گوید افزایش جدی قیمت مصالح ساختمانی که در هفته‌های اخیر سرعت گرفته، می‌تواند برای این صنعت تبعاتی جدی داشته باشد.

خبرهایی که در روزهای گذشته از بازار و صنعت ساختمان ایران به گوش می‌رسد، نه تنها امیدوارکننده نیستند که بیشتر به زنگ خطری می‌مانند که در آینده نزدیک شوکی جدید به این بخش وارد خواهد شد و این موضوع در کنار فشاری که به طبقات کم درآمد جامعه وارد می‌کند، سازندگان مسکن را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در شرایطی که قیمت خانه در کلان شهرها به شکل ماهانه و حتی هفتگی بالا می‌رود و با رسیدن قیمت هر متر خانه به حدود ۴۷ میلیون تومان در تهران، عملا بخش قابل توجهی از جامعه دیگر امکان برنامه ریزی برای خرید در این بازار ندارند، افزایش جدی و حتی چند برابری قیمت مصالح ساختمانی باعث شده در میان سازندگان خانه نیز فضای جدیدی به وجود بیاید و این گروه نیز نگران آینده بازار هستند. ایرج رهبر – رییس انجمن انبوه سازان استان تهران – به بخش‌هایی از این نگرانی‌ها اشاره می‌کند و معتقد است نحوه مدیریت کلان مسکن در دولت، تاثیر جدی بر آینده این بازار خواهد داشت.

او با اشاره به نقش مهم صنعت ساختمان در اقتصاد ایران، اظهار کرد: همانطور که برآوردهای رسمی می‌گوید، صنعت ساختمان، سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی ما دارد. چه در تولید نهایی مسکن و ارزش افزوده‌ای که از این طریق به وجود می‌آید و چه ده‌ها صنفی که مستقیم و غیرمستقیم با این حوزه کار می‌کنند، همگی نشان دهنده آن هستند که وقتی چرخ‌های مسکن حرکت کند، اقتصاد ایران به حرکت خواهد افتاد و اگر این حرکت متوقف شود، تمام اقتصاد از این موضوع ضرر خواهد کرد. همانطور که در ادبیات مقامات نیز مشاهده می‌کنیم، از مسکن به عنوان «لوکومتیو اقتصاد ایران» یاد می‌شود اما اینکه ما چه قدر شرایط را برای حرکت آن فراهم کرده‌ایم که سوالی است که باید به آن پاسخی شفاف داده شود.

رییس انجمن انبوه سازان تهران به دوره‌های مختلف رکود که صنعت ساختمان ایران آنها را تجربه کرده اشاره کرد و گفت: باید توجه داشته باشیم که رکود با رکود تورمی متفاوت است. یعنی شاید یک بازار به دلایل مختلف با کاهش فعالیت مواجه شود اما قیمت‌ها ثابت بمانند یا حتی کاهشی شوند اما آنچه که ما در ماه‌ها و هفته‌های گذشته در بازار با آن مواجه بوده‌ایم، یک رکود تورمی است. یعنی در شرایطی که ساخت و ساز کاهش یافته یا میزان و خرید و فروش‌ها بالا نیست، شاهد آن هستیم که قیمت مسکن نیز دائما در حال افزایش است و از این رو مدیریت این بازار نیاز به برنامه‌های پیچیده‌تری نیز خواهد داشت.

رهبر با اشاره به شرایط دوگانه بازار مسکن در ایران، تشریح کرد: ما در سال‌های گذشته، دو بخش مجزا در حوزه ساخت و ساز داشتیم. بخش نخست به مسکن حمایتی مربوط است که تحت عناوینی چون مسکن مهر یا نهضت ملی مسکن از سوی دولت تعریف می‌شود و انبوه سازان به عنوان پیمانکار در آن فعالیت می‌کنند و بخش دوم مسکنی است که به شکل خود مالکی توسط بخش خصوصی و سرمایه گذاران غیردولتی ساخته شده و در نهایت در بازار عرضه می‌شود. وقتی قیمت مصالح به شکل جدی افزایش پیدا می‌کند، هر دو این بازارها با چالش و مشکل مواجه می‌شوند.

او ادامه داد: برای مثال در مسکن‌های حمایتی، پیمانکار بر اساس یک قیمت یا نرخ، با دولت توافق کرده و کار را آغاز می‌کند تا در یک دوره مثلا دو ساله واحدها را تحویل دهد. وقتی در همین زمان، قیمت مصالح چند برابر می‌شود، عملا سازنده یا امکان ادامه کار پیدا نمی‌کند یا باید برای توافق قیمتی جدیدی اقدام کند که در نهایت قیمت تمام شده خانه را بالا می‌برد و مسکن ارزان مدنظر دولت تامین نمی‌شود. در بازار خصوصی نیز وضع به همین شکل است. وقتی سرمایه گذار کار خود را آغاز می‌کند، یک ارزیابی کلی از قیمت و هزینه‌ها دارد و در نهایت قصد دارد روی محصول خود یک نرخ مشخص را قرار دهد، وقتی هزینه ساخت و ساز به شکل جدی افزایش پیدا کند، نرخ نهایی خانه نیز بالا می‌رود و به این ترتیب در شرایطی که قدرت خرید جامعه پایین آمده، قیمت مسکن نیز بار دیگر افزایش پیدا می‌کند.

رییس انجمن انبوه سازان تهران در پاسخ به این سوال که آیا در کوتاه مدت دولت راهکاری برای تغییر این شرایط دارد، بیان کرد: در هفته‌های گذشته بحث‌هایی وجود داشت که مثلا کارت‌های اعتباری در نظر گرفته شود که با تایید وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت در اختیار انبوه سازان قرار بگیرد و آنها بتوانند به شکل مستقیم مصالح خود را از کارخانه تهیه کنند اما هنوز این طرح به تصویب نهایی نرسیده و جزییات آن معلوم نیست. صرف نظر از این موضوع اما باید توجه داشت که مسکن نیز بخشی از اقتصاد ایران است و وقتی ما تحولات قیمتی در بازارهای مختلف داریم، قطعا این بازار نیز از آن تاثیر می‌پذیرد.

رهبر همچنین درباره جابجایی در وزارت راه و شهرسازی و معرفی وزیر جدید به مجلس نیز گفت: بخش مسکن، یکی از بزرگترین‌ بخش‌های اقتصاد ایران است و مدیریت آن نیز باید چند جانبه، اصولی و بر اساس واقعیت‌ها باشد. سابقه تمام سال‌های گذشته نشان داده که امکان آن وجود دارد که با یک مدیریت هدفمند، لااقل بخش‌هایی از مشکلات را مدیریت کرد و برای آینده برنامه داشت. امروز نیز فعالان این صنعت امیدوارند که نوع مدیریت در این بخش به سمت استفاده از ظرفیت‌ها و ارائه راه حل برای عبور از مشکلات باشد.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
میخایلو مودریک ستاره نوظهور در دنیای فوتبال؛ میخایلو مودریک

تاریخ تولد: ۵ ژانویه ۲۰۰۱

محل تولد: کراسنوراد - اوکراین

شهرت: میشا

حرفه: فوتبالیست 

باشگاه: چلسی

پست: وینگر

ادامه
ویژه سرپوش