جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۴۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۹۷۰
مسکن، راه، عمران

ورود سپاه به ساخت راه‌های روستایی/ ۵ استان محروم در اولویت

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری از امضای قرارداد با قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه برای ساخت راه‌های روستایی تا ۲ هفته آینده خبر داد و گفت: حجم کنونی پروژه‌های راه روستایی به هیچ عنوان با اعتبارات آن همخوانی ندارد.

به گزارش تسنیم، رضا اکبری در نشست خبری با یادآوری این‌که سال ۹۵ راهداری از استان‌ها به سازمان راهداری و ادارات کل ملحق شد، اظهار کرد: نگهداری راه‌های فرعی و روستایی به سازمان اضافه شد و دفتری را در سازمان داشتیم تحت‌عنوان راه‌های فرعی و روستایی. طی سالهای اخیر کارهای خوبی در این زمینه انجام شده و طرح نگهداری راه‌های فرعی و غیرشریانی در سازمان برنامه پایدار شده است؛ گرچه اعتبار آن کم است، اما باعث امیدواری است.

وی با بیان این‌که سال گذشته ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار برای نگهداری راه‌های فرعی و راه‌های اصلی غیرشریانی داشت، افزود: اعتبارات امسال از منابع دولتی و منابع داخلی سازمان ۱۲۰میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت روسازی ۴۰هزار کیلومتر راه فرعی مشخص و برنامه‌ریزی دو ساله نیز بر همین اساس انجام شده است، تصریح کرد: حجم خرابی و نیاز بسیار فراتر از آن است که با چنین اعتباراتی آن را پیش ببریم. حدود ۵۱۰۰ کیلومتر راه فرعی نیازمند بهسازی سنگین است؛ یعنی باید آسفالت را برداریم و آسفالت جدید انجام دهیم.

وی ادامه داد: ۸۸۰۰ کیلومتر از این راه‌ها یک لایه روکش آسفالت می‌خواهد که جمع اعتبار این دو به ۲۱۰۰میلیارد تومان نیاز دارد؛ این در حالی است که اعتباری که امسال برای این کار به ما داده‌اند حدود ۱۲۰میلیارد تومان است.

سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری بیان کرد: باید اعتبارات استانی به کمک ما بیاید، با احتساب تحویل قیر ۱۲۰میلیارد تومان اعتبار به ۵۰۰میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

اکبری با بیان این‌که امسال به ما قیر تحویل نشده است، اظهار کرد: وضعیت راه‌های فرعی روشن است، اما برای بهسازی آنها پول نداریم.

وی با بیان این‌که ۳۲درصد راه‌های فرعی و راه‌های اصلی غیرشریانی نیازمند بهسازی سنگین است، گفت: بر اساس شاخص IRI (ناهمواری بین‌المللی راه‌ها) در راه‌های فرعی ۳.۳ است که باید زیر ۳ باشد. اگر بخواهیم یک دهم این شاخص را ارتقا دهیم، باید میلیاردها تومان هزینه کنیم.

وی با بیان این‌که در راه‌های شریانی این شاخص ۲.۲ است، تأکید کرد: در نگهداری راه‌های فرعی راه بسیار سختی را در پیش داریم. ۸۰درصد از معادن در کنار راه‌های فرعی قرار دارند و این راه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

وی با یادآوری اینکه طراحی راه‌های فرعی سبک است، افزود: یکی از دلایل خرابی راه‌های فرعی کشور، استفاده معادن از آن است. از این رو با وزیر صنعت در حال امضای تفاهمنامه‌ای هستیم تا بتوانیم حداقل ۵۰درصد از هزینه‌های بهسازی این قبیل راه‌های را از معادن دریافت کنیم.

سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری اظهار کرد: برای نگهداری راه‌های روستایی فقط یک طرح اعتباری وجود دارد که با شرکت ساخت مشترک است. عدد اعتبار این طرح فوق‌العاده ناچیز و سال گذشته حدود ۱۰۰میلیارد یعنی معادل یک درصد اعتبار مورد نیاز بوده است. به‌طور قطع با اعتبارات ملی نمی‌توان راه‌های روستایی را نگهداری کرد و باید از اعتبارات استانی استفاده کنیم.

اکبری با یادآوری این‌که در دوره‌ای که راه روستایی در وزارت راه و شهرسازی یک معاونت بود تعهدات زیادی برای تعریف پروژه انجام شد، گفت: وقتی راه روستایی به شرکت ساخت واگذار شد ۴ برابر اعتبارات تعهد ایجاد شد.

وی با بیان این‌که "طی ۸ سال اخیر حدود ۳۰۰۰ قرارداد (حدود ۲۳هزار کیلومتر راه روستایی) مربوط به راه روستایی داریم"، گفت: بیش از نیمی از این قراردادها نیمه‌کاره رها شده و پروژه‌های فعال با کُندی بسیار پیش می‌رود، امروز حدود ۴۰۰۰میلیارد تومان در ساخت راه‌های روستایی به پیمانکاران بدهی داریم. این در حالی است که اعتبار راه‌ روستایی در سال جاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان (اسناد خزانه) است.

وی با بیان این‌که در این شرایط راه‌های روستایی را به سازمان راهداری منتقل کرده‌اند، افزود: رویکرد گذشته برای راه‌های روستایی غلط بود و نباید این میزان تعهد ایجاد می‌شد. قبلاً راه روستایی با استاندارد بسیار بالایی ساخته می‌شد، رویکرد ما این است که راه روستایی باید استاندارد خودش را داشته باشد و با امکانات سازمان راهداری این راه‌ها به‌صورت امانی ساخته شود. باید در برنامه سازمان راهداری مشخصات راه‌های روستایی را تعدیل و از روکش آسفالت گرم صرفه‌نظر کنیم.  از این رو با استفاده از روکش‌های آسفالت کم‌هزینه که وزارت راه قبلاً از آن استفاده می‌کرد می‌توانیم طی ۲ تا ۳ سال راه‌های روستایی را به‌وضیت مناسبی برسانیم و تعهد جدیدی را ایجاد نکنیم.

وی بیان کرد: سازمان راهداری ۱۴۰۰ دستگاه ماشین آلات در اختیار دارد و ۱۰۰ دستگاه دیگر را اجاره خواهد کرد تا در مجموع با ۱۵۰۰ دستگاه ماشین‌آلات پروژه‌های نیمه‌تمام راه روستایی را به تدریج بسازیم؛ همچنین قصد داریم پیمانکاران راه‌های روستایی را از پروژه کنار بگذاریم.

وی بیان کرد: متأسفانه برنامه‌ریزی مناسبی برای راه‌های روستایی در گذشته انجام نشده است و ما این رویه را در دوره جدید اصلاح خواهیم کرد.

وی همچنین با یادآوری این‌که ۲۶۰۰ روستای بالای ۵۰ خانوار فاقد راه آسفالت هستند، گفت: این روستاها یک‌میلیون نفر جمعیت را با ۱۳۷۰۰ کیلومتر راه پوشش می‌دهد که جزو تکالیف سازمان راهداری است.

به گفته وی، ۶۸۰۰ روستا با بالای ۲۰ خانوار داریم که ۱.۵ میلیون جمعیت پوشش را می‌دهد. راه‌های این روستاها حدود ۹۰ درصد آسفالته هستند؛ اما در مجموع ۱۳۳۰۰ روستا راه آسفالته ندارد و ۱.۸ میلیون راه آسفالته ندارند که حدود ۴۸هزار کیلومتر می‌شود.

سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری همچنین یادآور شد: با قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه قراردادی امضا می‌کنیم تا در استان‌های کردستان، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان‌غربی و هرمزگان زیرسازی راه‌های روستاهای بالای ۲۰ خانوار، ۵۰ خانوار و راه‌های مال رو و راه‌های شوسه تا مرحله آسفالت را بسازد.

اکبری اظهار کرد: هفته قبل وزیر راه و شهرسازی پیش‌نویس این قرارداد را برای آقای سلامی ارسال کرده و احتمالاً این قرارداد طی مراسمی تا دو هفته دیگر امضا خواهد شد.

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش