دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۰۳ - ۲۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۵۳۲
صنعت و معدن

تامین مالی بنگاه‌های کوچک و طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد در نیمسال اول بررسی شد

اشتهای صنعتی برای وام ارزان

تامین مالی بنگاه ها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

به گزارش دنیای اقتصاد، جزئیات تامین مالی بنگاه‌های کوچک، متوسط و طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد در نیمه اول امسال نشان از ایجاد صف برای دریافت وام ارزان دارد. داده‌های منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در نیمه اول سال جاری هزار و ۵۱۲ ثبت نام برای تامین مالی بنگاه‌های تولیدی کوچک، متوسط و طرح‌های نیمه تمام صورت گرفته است. ‌

 

علاوه بر این رقم ثبت نامی تا پایان شهریور ماه امسال، در مجموع هزار و ۴۳۱ درخواست نیز از سال ۹۶ به سال جاری منتقل شده‌اند که مشمول دریافت تسهیلات ارزان شده‌اند. فرآیند جدید اعطای تسهیلات ارزان در سال جاری از ۲۳ مرداد ماه سال ۹۷ آغاز شد، اما با توجه به مجموع داده‌های اعلامی ۵ درخواست در سال‌جاری موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند و مابقی تسهیلات گیرندگان به انتقالی‌های سال گذشته اختصاص داشته‌اند. به این ترتیب مجموع پرداختی‌ها در مدت زمان مورد بررسی برای هزار و ۴۳۶ درخواست بوده و معادل ۱۳هزار و ۴۵۷میلیارد ریال است.

 

با توجه به داده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت استان‌های «اصفهان، سمنان، قزوین، قم و آذربایجان غربی» بالاترین ثبت نام برای دریافت تسهیلات برای تکمیل طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و بنگاه‌های کوچک و متوسط در سال جاری را به خود اختصاص داده‌اند. تکمیل طرح‌های با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد یکی از برنامه‌های سه گانه طرح رونق تولید محسوب می‌شود که از سال گذشته در دستور کار متولیان این بخش قرار گرفت تا به این طریق شاهد افزایش تولید در داخل کشور باشیم.

 

براساس دومین فاز طرح رونق تولید که در سال ۹۶ در دستور کار قرار گرفت پرداخت ۳۰۰هزار میلیارد ریال تسهیلات در راستای «استمرار رونق تولید، حفظ اشتغال فعلی، ‌ایجاد اشتغال جدید و افزایش رشد اقتصادی کشور» در قالب سه نوع وام در دستور کار قرار‌ گرفته است. نحوه توزیع این وام‌‌ها برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز برای ۱۰هزار بنگاه‌ اقتصادی به میزان ۱۰۰هزار میلیارد ریال، تامین منابع مالی مورد نیاز ۶ هزار طرح‌ نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰درصد به میزان ۱۰۰هزار میلیارد ریال و تامین مالی مورد نیاز برای بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی به میزان ۱۰۰هزار میلیارد ریال است.

 

تکمیل طرح‌های نیمه تمام به ویژه طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و نوسازی صنایع از اولویت‌های دولت است، طرح‌هایی که نهایی شدن آنها می‌تواند علاوه بر افزایش ایجاد اشتغال در بخش صنعت به خروج تولید از رکود کمک کند. به اعتقاد فعالان صنعتی کمبود سرمایه یکی از دلایل اصلی توقف طرح‌هایی است که از پیشرفت بالای ۶۰ درصد برخوردارند و با این شرایط در صورت اجرای کامل طرح رونق تولید شاهد تکمیل این طرح‌ها خواهیم بود.

 

گره خوردن تکمیل این طرح‌ها به تامین منابع مالی مورد نیاز در حالی است که به گفته برخی از فعالان صنعتی اجرای طرح ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری موجب شده تا در حال حاضر طرح رونق تولید به حاشیه رانده شود و این امر موجب شده تا تزریق تسهیلات به این بنگاه‌های صنعتی با کندی اجرا شود، چالشی که فعالان این بخش معتقدند با توجه به اهمیت تکمیل طرح‌های نیمه تمام باید راه حلی برای عبور از آن درنظر گرفت. 

 

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نیمسال اول سال جاری در مجموع هزار و ۵۱۲ فقره درخواست برای دریافت تسهیلات ثبت شده است. در کارنامه ثبت نام متقاضیان دریافت تسهیلات سال جاری، هزار و ۴۳۱ فقره درخواست نیز انتقالی سال گذشته است که به دلیل تعیین تکلیف نشدن در موعد مقرر به سال جاری منتقل شده‌اند. با توجه به داده‌های اعلام شده در سال جاری در مجموع هزار و ۴۳۶ فقره درخواست برای طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد و بنگاه‌های کوچک و متوسط موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند که برای این تعداد بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است. 

 

با توجه به داده‌های اعلام شده در نیمه اول سال جاری «اصفهان، سمنان، قزوین، قم و آذربایجان غربی» بیشترین درخواست برای دریافت تسهیلات را به خود اختصاص داده‌اند، اما نکته جالب توجه در این میان این است که بیشتر استان‌های ثبت نامی برای دریافت تسهیلات در سال جاری هنوز به تسهیلات مورد درخواست دست پیدا نکرده‌اند و با توجه به آمار اعلام شده متولیان این بخش در ابتدای امر تعیین تکلیف طرح‌های نیمه تمام که در لیست سال گذشته قرار دارند را در دستور کار قرار داده‌اند.

 

در این خصوص می‌توان به استان اصفهان اشاره کرد، این استان سال جاری بیشترین درخواست برای دریافت تسهیلات برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام را به خود اختصاص داده است اما با توجه به آمار اعلام شده هنوز طرح‌های سال جاری به تسهیلات درخواستی دسترسی پیدا نکرده‌اند و مجموع تسهیلات پرداختی به طرح‌های نیمه تمام این استان به طرح‌های بلاتکلیف سال گذشته اختصاص داشته است. با توجه به آمار اعلام شده مجموع تسهیلات درخواستی برای این استان در نیمه اول سال جاری برابر با ۱۶۹ فقره بوده که از این تعداد ۲۵ فقره به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

 

اما با توجه به داده‌های اعلام شده مجموع درخواست‌های انتقالی این استان از سال گذشته برابر با ۶۸ فقره بوده که در مجموع تسهیلات پرداختی به این استان نزدیک به ۵۴۲ میلیارد ریال است.  دومین استانی که بیشترین طرح‌های نیمه تمام درخواستی برای دریافت تسهیلات را ثبت کرده استان سمنان است، در این استان نیز در مجموع ۱۵۷ فقره درخواست برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام ثبت شده که از این تعداد ۱۰ فقره برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند؛ اما تسهیلات اختصاصی به طرح‌های نیمه تمام این استان نیز به طرح‌های بلاتکلیف سال گذشته رسیده؛ به‌‌طوری‌که با توجه به آمار اعلام شده در نیمسال نخست ۹۷ در مجموع ۸۹ متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند که این طرح‌ها به طرح‌های بلاتکلیف سال گذشته اختصاص داشته است.

 

اما استان قزوین نیز در این مدت با ثبت ۱۳۶ فقره درخواست خواهان دریافت تسهیلات برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام است که از این تعداد ۱۵ فقره درخواست برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده اند؛ اما مجموع تسهیلات پرداختی به این استان نیز به طرح‌های بلاتکلیف سال گذشته اختصاص داشته و تنها یک فقره در خواست از سال جاری توانسته به تسهیلات مورد نیاز دسترسی پیدا کند.

 

در استان قم نیز در نیمه نخست سال جاری در مجموع ۱۰۶ فقره درخواست برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام ثبت شده، اما با توجه به آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۶۲ فقره درخواست موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند که مربوط به انتقالی‌های سال گذشته است. مجموع تسهیلات پرداختی به ۶۲ فقره درخواست این استان حدود ۳۸۹ میلیارد ریال بوده است. 

 

در استان آذربایجان غربی نیز ۱۰۲ فقره درخواست برای دریافت تسهیلات ثبت شده است. براساس آمار اعلام شده در این استان نیز بیشتر تعیین تکلیف پرونده‌های سال گذشته در دستور کار قرار دارد؛ به‌طوری‌که در مجموع ۶۷ فقره درخواست ثبت نامی سال گذشته در سال جاری موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند، برای این استان نیز در مجموع بیش از هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش