سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۵۸۰
صنعت و معدن

تا نیمه پاییز مشخص شد؛

شرح حال تجاری ۲۴ صنعت

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

پیشتازان ماراتن صادرات و واردات صنعتی در ۲۴ رشته فعالیت معرفی شدند. بررسی آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد در هشت‌ماه منتهی به آبان امسال، ارزش صادرات در گروه صنعت (متشکل از بخش صنعت، پتروشیمی و گاز مایع) ۲۳ میلیارد دلار ثبت شده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، رشد نزدیک به ۱۹ درصدی را تجربه کرده است. 

 

صادرات بخش صنعت به تفکیک گروه‌ها حاکی از آن است که ارزآورترین رشته‌های صنعتی به‌ترتیب سه گروه‌ «مواد و محصولات شیمیایی»، «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» و «فلزات اساسی» بوده‌اند. همچنین براساس داده‌های آماری، در مدت زمان مورد بررسی، ارزش واردات در گروه صنعت (متشکل از بخش صنعت و پتروشیمی)، ۲۴ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار ثبت شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، ۵/ ۱۷۷ درصد افت داشته است. واردات بخش صنعت به تفکیک گروه‌ها نشان می‌دهد ارزبرترین رشته صنعتی، گروه «ماشین‌آلات و تجهیزات» بوده است.  همچنین دو گروه «مواد و محصولات شیمیایی» و «وسایل نقلیه موتوری» نیز در رده دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

 

صنایع پیشتاز

کارنامه منتشر شده از وضعیت تجارت رشته‌های صنعتی از ابتدای سال‌جاری تا انتهای آبان‌ماه، از روند مثبت صادرات ۱۸ گروه صنعتی از مجموع ۲۴۴ رشته ارزیابی شده نسبت به مدت مشابه سال قبل حکایت دارد. براساس داده‌های آماری، روند مثبت صادرات صنعتی به لحاظ ارزش در حالی ثبت شده است که در ترکیب وزنی صادرات فعالیت‌های صنعتی نیز رشد صادرات  ۲۲  گروه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به چشم می‌خورد. اما کدام رشته‌های صنعتی توانسته‌اند صدرنشینان لیگ صادرات صنایع کشور شوند؟ آمارهای وزارت صمت نشان می‌دهد پنج رشته فعالیت «مواد و محصولات شیمیایی»، «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت»، «فلزات اساسی»، «محصولات غذایی و آشامیدنی» و «محصولات از لاستیک و پلاستیک» به لحاظ ارزشی توانسته‌اند بیشترین ارزآوری در هشت‌ماه نخست امسال را به ارمغان بیاورند. ارزیابی میزان صادرات این پنج غول صنعتی نشان می‌دهد آنها در مجموع توانسته‌اند بیش از ۱۹ میلیارد دلار صادرات را به ثبت برسانند. در این میان گروه‌های «ماشین‌آلات دفتری و حسابداری»، «محصولات از توتون و تنباکو» و «رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی» در لیست کم‌ارزآورترین رشته‌های صنعتی قرار  گرفته‌اند.

 

براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی «مواد و محصولات پتروشیمی» با صادراتی بالغ بر ۷ میلیارد و ۵۱۵۵ میلیون دلار در رده نخست کالاهای صادراتی قرار گرفته است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل رشد بیش از ۷ درصدی را تجربه کرده است. پس از آن گروه «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت» با ۵ میلیارد و ۱۵۷ میلیون دلار جایگاه دوم صادراتی را به خود اختصاص داده است. این گروه در مقایسه با هشت ماه منتهی به سال ۹۶، رشد نزدیک به ۳۳ درصدی را ثبت کرده است. اما صادرات «فلزات اساسی» نیز در این مدت به ۳ میلیارد و ۵۸۱ میلیون دلار رسیده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، رشد نزدیک به ۲۶ درصدی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

 

صادرات گروه «محصولات غذایی و آشامیدنی» و «محصولات از لاستیک و پلاستیک» هم در هشت ماه امسال به ترتیب ۲ میلیارد و ۸۵ میلیون دلار و یک میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار گزارش شده است. این دو گروه به ترتیب در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، رشد بیش از ۸ درصدی و رشد بیش از ۱۹ درصدی را تجربه کرده‌اند. اما کارنامه صادرات بخش معدن برخلاف صادرات رشته‌ فعالیت‌های صنعتی آنچنان قابل قبول نبوده است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد از میان سه گروه معدنی، ۲۲ گروه «استخراج کانسارهای فلزی» و «استخراج سایر معادن طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل افت صادرات را چه به لحاظ وزنی و چه ارزشی تجربه و تنها گروه «استخراج زغال‌سنگ و لیگنیت؛ زغال‌سنگ نارس (تورب)» توانسته است در هشت‌ماه نخست امسال رشد صادرات به لحاظ ارزشی و وزنی را به ثبت برساند.

 

کارنامه وارداتی صنایع

آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت از وضعیت تجارت رشته‌های صنعتی از ابتدای امسال تا انتهای آبان‌ماه از افت واردات ۱۹ گروه صنعتی از مجموع ۲۴ رشته ارزیابی شده نسبت به مدت زمان مشابه سال ۹۶ حکایت دارد. مطابق با داده‌های آماری تنها پنج گروه «محصولات از توتون و تنباکو»، «انتشار، چاپ و تکثیر رسانه‌های ضبط شده»، «کک و فرآورده‌های حاصل از نفت»، «محصولات فلزی فابریکی به استثنای ماشین‌آلات» و «ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی» رشد واردات را در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل تجربه کرده‌اند.

 

بیشترین رشد واردات در هشت‌ماه نخست امسال به ترتیب در رشته فعالیت‌های صنعتی «ماشین‌آلات و تجهیزات»، «مواد و محصولات شیمیایی»، «وسایل نقلیه موتوری»، «محصولات غذایی و آشامیدنی» و «فلزات اساسی» ثبت شده است. البته این رشته فعالیت‌ها نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به ترتیب افت نزدیک به ۱۵ درصد، افت نزدیک به ۴ درصد، افت نزدیک به ۲۷ درصد، افت بیش از ۱۷ درصد و افت نزدیک به ۳۴ درصد را در کارنامه وارداتی خود ثبت کرده‌اند. علاوه بر این وضعیت واردات بخش معدن از رشد ۲ گروه معدنی در مقایسه با هشت ماه منتهی به آبان سال گذشته حکایت دارد. براساس آمارهای منتشر شده، دو رشته فعالیت معدنی «استخراج زغال سنگ ولیگنیت» و «استخراج سایر معادن» در مدت زمان مورد بررسی به ترتیب به لحاظ ارزشی رشد بیش از ۲۲ درصد و رشد بیش از ۱۷ درصد را نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل داشته‌اند. در این میان تنها گروه «استخراج کانه‌های فلزی» با افت نزدیک به ۲۴ درصد، نسبت به مدت زمان مشابه سال ۹۶، روند نزولی در واردات را تجربه کرده است.

 

تجارت خارجی کالاها

ریز نمرات اقلام عمده صادراتی بخش صنعت کشور طی هشت ماه نخست امسال نیز در آمارهای وزارت صمت مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی صادرات کالاهای «سرمایه‌ای»، «مصرفی» و «واسطه‌ای» در مدت زمان مورد بررسی حاکی از رشد صادرات در تمام گروه‌های مذکور به لحاظ ارزشی و وزنی است. در این میان تنها «کالاهای واسطه‌ای» به لحاظ وزنی نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، افت بیش از ۶ درصدی را تجربه کرده‌اند. همچنین دو گروه کالایی «سرمایه‌ای» و «مصرفی» نیز از ابتدای سال جاری تا انتهای آبان‌ماه به لحاظ ارزشی و وزنی رشد قابل‌توجهی را در مقایسه با مدت زمان مشابه سال ۹۶ ثبت کرده‌اند.

 

گروه کالایی «سرمایه‌ای» از لحاظ ارزشی رشد بیش از ۲۲۲ درصد و از لحاظ وزنی هم رشد بیش از ۶۴ درصدی را نسبت به هشت ماه منتهی به آبان سال گذشته به ثبت رسانده است. همچنین گروه کالایی «مصرفی» در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل به ترتیب رشد بیش از ۱۷ درصد به لحاظ وزنی و رشد بیش از ۱۰ درصدی به لحاظ ارزشی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. اما در کارنامه اقلام عمده وارداتی بخش صنعت طی هشت ماه نخست امسال چه تغییر و تحولاتی رخ داده است؟

 

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی، کالاهای «سرمایه‌ای»، «مصرفی» و «واسطه‌ای» چه به لحاظ ارزشی و چه وزنی افت واردات را تجربه کرده‌اند. گروه کالایی «سرمایه‌ای» از لحاظ ارزشی افت نزدیک به ۱۷ درصد و از لحاظ وزنی افت ۵/ ۳۲ درصدی را نسبت به هشت ماه منتهی به آبان سال گذشته به ثبت رسانده است. همچنین گروه کالایی «مصرفی» در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل به ترتیب افت ۵/ ۲۶ درصد به لحاظ وزنی و افت ۳۰ درصدی به لحاظ ارزشی را در کارنامه خود ثبت کرده است. گروه کالایی «واسطه‌ای» هم که در واردات روند نزولی را دنبال کرده، به لحاظ وزنی افت بیش از ۱۱ درصد و به لحاظ ارزشی افت نزدیک به ۱۰ درصد را نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش