
بهگزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه بهدنبال ۳ روز افزایش پیاپی کاهش یافت. اما این کاهش قیمت بهخاطر ادامه کمبود عرضه نفت در بازار بسیار محدود بود. تولیدکنندگان بزرگ دنیا مانند عربستان نمیتوانند تولید خود را تا حد زیادی افزایش دهند.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۳ سنت معادل ۰.۸۴ درصد کاهش به ۱۱۶ دلار و ۹۵ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۷۴ سنت معادل ۰.۶۶ درصد کاهش به ۱۱۱ دلار و ۲ سنت رسید.
هر دوی این شاخصهای نفتی بیشاز ۲ درصد در روز سهشنبه افزایش قیمت داشتند که نتیجه نگرانی درمورد کمبود عرضه نفت در بازار بود. توافق اقتصادهای گروه ۷ در مورد قرار دادن یک سقف قیمت برای نفت روسیه حساسیت بازار را بیشتر کردهاست.
هیرویوکی کیکوکاوا، مدیر عامل مؤسسه نیسان سکیوریتیز گفت:«عربستان و امارات نمیتوانند تولید خود را افزایش چندانی دهند تا پاسخگوی روند افزایش تقاضا باشند. بهعلاوه، نگرانی درمورد اختلال بیشتر در عرضه نفت بهخاطر طوفانهای تابستانی آمریکا قیمت نفت را بالای ۱۱۰ دلار در هر بشکه نگه میدارد».
عربستان و امارات تنها کشورهای عضو اوپک هستند که ظرفیت مازاد تولید برای جبران کاهش عرضه نفت روسیه و سایر اعضای اوپک دارند.
اما وزیر انرژی امارات در روز دوشنبه گفت کشورش نزدیک به حداکثر ظرفیت ۳.۱۶۸ میلیون بشکه در روز طبق قرارداد اوپک پلاس تولید میکند.
این رقم اظهارات امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در حاشیه اجلاس گروه ۷ را تایید میکند که گفته بود امارات با حداکثر ظرفیت خود تولید میکند و عربستان تنها میتواند ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید داشته باشد، یعنی بسیار کمتر از ۲ میلیون بشکه در روزیکه اعلامشده بود.
تحلیلگران همچنین درمورد تاثیر ناآرامیها در اکوادور و لیبی بر کاهش بیشتر عرضه نفت هشدار دادهاند.
ادعای موافقت چین و هند با قرار دادن یک سقف قیمت برای نفت روسیه
رویترز مدعی شد چین و هند موافقت خود را با طرح قرار دادن یک سقف قیمت برای نفت روسیه اعلام کردهاند.

بهگزارش رویترز، بهنظر میرسد مذاکرات اقتصادهای گروه ۷ با چین و هند در مورد طرح قرار دادن یک سقف قیمت برای نفت روسیه نتایج مثبتی داشتهاست و این دو مصرفکننده بزرگ دنیا انگیزههای کافی برای موافقت با این طرح را دارند.
طبق گفته برخی منابع آگاه، هنوز هیچ قیمتی برای نفت روسیه اعلامنشده است، اما این سقف قیمت باید آنقدر بالا باشد که روسیه به تولید نفت خود ادامه دهد.
نفت روسیه در حال حاضر بهخاطر تحریمهای غربی ۳۰ تا ۴۰ دلار ارزانتر از شاخص نفت خام برنت معامله میشود.
سران گروه ۷ در روز سهشنبه توافق کردند ممنوعیتی برای فروش نفت روسیه بالاتر از یک سطح قیمت خاص تعیین کنند تا درآمد نفتی مسکو برای جنگ علیه اوکراین کاهش یابد.
در شرایطی که اتحادیه اروپا آماده ممنوعیت تدریجی واردات نفت روسیه میشود، جانت یلن وزیر خزانهداری آمریکا تعیین سقف قیمت را راهی برای کاهش درآمد روسیه و درعینحال ادامه عرضه نفت در بازار و جلوگیری از یک افزایش قیمت دیگر و بدتر شدن تورم میداند.
با وجود تحریمهای غربی علیه روسیه، برخی کشورها مانند هند و چین واردات نفت از روسیه را افزایش داده و نفت این کشور را با کاهش قیمت شدیدی خریداری میکنند. اما حالا این دو کشور میتوانند نفت روسیه را با قیمتی پایینتر دریافت کنند که جذابیت این طرح را برای پکن و دهلینو بیشتر کردهاست.
اگر روسیه با فروش نفت خود در این محدوده قیمت موافقت نکند، گزینههای کمی برای فروش با قیمتهای بالاتر دارد. چون تعداد محدودی از نفتکشها حاضرند تحریمها را کنار زده و نفت این کشور را منتقل کنند.
بهاینترتیب روسیه مجبور به کاهش تولید میشود و درآمد نفتی آن پایین میآید که آسیب بیشتری به بخش انرژی این کشور خواهد زد.
- 11
- 3